22. kolo
01.02.2020 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dijon navázal na pohárový úspěch a hladce zdolal Brest

Důležité utkání o záchranu mezi Dijonem a Brestem mělo možná trochu překvapivě hladký průběh. Domácí si už v prvním poločase zajistili dvoubrankový náskokem, aby po změně stran výsledek zpečetili třetím gólem. Dva góly obstaral Mama Baldé.

Dijon položil základy svého vítězství už v samotném začátku. Ve třetí minutě poslal Chafik z pravé strany hřiště milimetrově přesný centr na hlavu Baldého a brankář Larsonneur se mohl jen ohlédnout. Rychlá branka domácí nakopla a ve 20. minutě už Brest ztrácel dva góly. Mama Baldé si tentokrát seběhl na pas za obranu a těsně před Larsonneurem ho šikovně poslal do sítě. Autor dvou branek byl zanedlouho blízko hattricku, ovšem Larsonneur tentokrát skvěle zasáhl. Na druhé straně se konečně probudil i Brest a po Faussuriorově centru hlavičkoval do břevna Mendy.

Pro Brest to byla jediná vážná příležitost první půle, jinak to celkově v jeho podání nebylo dobré. Rychlá kontaktní branka na začátku druhého poločasu byl leccos změnila, ovšem šance Charbonniera popřípadě Faussuriera skončily na výtečných zákrocích Gomise. Když pak Cardone rozvlnil jen boční síť, bylo čím dál jasnější, že se Brest nedokáže v zápase prosadit.

Čtvrthodinu před koncem utekl hostující obraně Stephy Alvaro Mavididi a třetím gólem zápas definitivně rozhodl. Poslední odpor Brestu zlomil dalším zákrokem Gomis a pak už mohl stadion Gastona Gérarda naplno slavit důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele