22. kolo
02.02.2020 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Nice oplatilo Lyonu tři dny starou porážku

Osmifinále Coupe de France skončilo výsledkem 2:1 ve prospěch Les Gones, když v poslední minutě řádné hrací doby proměnil penaltu Houssem Aouar, přičemž přesně minutu před ním vyrovnal Ounas. Tentokrát se výsledek opakoval, ale v opačném gardu.

Zároveň se potvrdilo, že setkání těchto dvou soupeřů bývají v této sezoně ostrou bitvou. Hned dva hráči byli už během úvodního poločasu vyloučeni. Druhý poločas hraný na obou stranách po deseti borcích vyšel lépe "Orlům". Velkou zásluhu na této výhře měl dánský útočník Kasper Dolberg, který už se od letního příchodu z Ajaxu stačil prosadit osmkrát.

První důležitý moment se na stadionu Allianz Riviera odehrál ve dvaadvacáté minutě, když Fernando Marcal nedovoleným způsobem zastavil unikajícího Hachima Boudaouie. Rozhodčí Benoit Bastien bez rozmyslu sáhl rovnou po červené kartě. Dolberg otevřel skóre ve 33. minutě, protože se k němu od gólmana Tătăruşana odrazil balon, který jeho směrem vyslal Pierre Lees-Melou - 1:0.

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky doputoval do vápna Aouarův centr, který sebral Karl Toko Ekambi a z bezprostřední blízkosti vyrovnal, přičemž se jednalo o jeho druhý gól ve stejném počtu utkání - 1:1. To však ještě nebylo všechno. Marcelovu žlutou kartou potrestanou klukovinu (mírné, ale dobře viditelné zatahání za protihráčům dres) přišel oplácet Adam Ounas a sudí mu bez váhání udělil během osmi minut druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu.

V 63. minutě Kasper Dolberg předběhl právě Marcela a následně vytěžil maximum z Boudaouiovy přihrávky - 2:1. Zbytek zápasu se dohrával už víceméně v poklidu, což pochopitelně vyhovovalo domácím, kteří tak připisují devátou výhru v sezoně. O tu jubilejní desátou se pokusí v rámci vloženého kola v Remeši. Šestý Lyon přivítá doma Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele