22. kolo
02.02.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux a Marseille hrály bez branek

Remíza zanechává Les Girondins zásluhou lepšího skóre na desáté příčce. Marseille zůstává druhá, přičemž díky vítězství nad Nantes se na třetí místo s pouhou tříbodovou ztrátou vydrápalo Stade Rennes.

Jelikož Aurélien Tchouaméni odešel do Monaka, dostal příležitost zahrát si v základní sestavě Toma Bašič. Právě tenhle vysoký Chorvat se postaral o první střelu zápasu. Z přímého kopu však mířil nad. V minutě sedmatřicáté to vypadalo, že se zapíše do dějin tohoto střetnutí negativním způsobem.

Po hlavičce Boubacara Kamary to poněkud zavánělo rukou, ale rozhodčí Ruddy Buquet nechal k nelibosti hostujícího celku pokračovat ve hře. Dvě minuty před koncem úvodního dějství letěl od rohového praporku balon ke Stevu Mandandovi, který jej vyrazil k Pablovi, který se už radoval ze čtvrtého gólu. Jenže pak sudí šel celou situaci přezkoumat k videu a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

I proto, že v nastaveném čase předvedl brankář ve službách OM výborný zákrok poté, co Rémimu Oudinovi ideálně servíroval Nicolas De Préville. Po změně stran se mohl hrdinou celku z přístavního města stát Morgan Sanson, kdyby ovšem nezacílil vedle. Po hodině hry se historie opakovala. Akorát s tím rozdílem, že Pablo na balon po dalším centru od rohového praporku nedosáhnul.

Následně poslal André Villas-Boas na hrací plochu za obránce Sakaie dalšího útočníka. Nemanja Radonić si vypracoval dvě dobré příležitosti, při kterých měl Benoit Costil i trochu toho štěstíčka. Ještě předtím Bašič orazítkoval břevno. Poslední slovo si vzal v šestaosmdesáté minutě Steve Mandanda, když parádním zákrokem vychytal Pablovu hlavičku. Marseille tedy prodloužila sérii neporazitelnosti v Ligue 1 na jedenáct duelů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele