22. kolo
01.02.2020 20:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Angers zase na Remeš nevyzrálo, prohrálo dokonce o tři góly

Desetkrát v řadě se Angers nepodařilo přemoci Remeš. A ačkoli zápas s ní nemělo rozehraný špatně, ujalo se totiž vedení, ve finále inkasovalo nejhorší domácí debakl sezóny. Hosté napříč všemi soutěžemi ve čtyřech posledních zápasech ani jednou nevyhráli, dokonce hned třikrát prohráli, tentokráte si však výrazně napravili svou pošramocenou reputaci.

Možná že na výkonu bretaňského celku se projevila únava z nedávného klání Coupe de France v lokálním derby proti Rennes. Musel v něm absolvovat dlouhé prodloužení a po dramatické přestřelce nakonec stejně odcházel ze hřiště poražen. Především ve druhé půli vypadal jeho soupeř čerstvěji. A dokázal zaznamenat hned další tři přesné zásahy.

Angers přitom vstoupilo do utkání parádně. Už v 7. minutě se Fulgini za vápnem poposunul zleva blíže do středu, a i když se jeho střelu podařilo zablokovat bránícímu Foketovi, odrazil se míč do cesty domácího forvarda Aliouiho, který si sám před brankářem Rajkovičem věděl v koncovce rady. Následně se snažil navýšit náskok Mathias Lage, ale neúspěšně.

I nadále byli Les Scoïstes v útoku o něco aktivnější, v 16. minutě pálil opět Alioui, ovšem nepřesně, ve 29. minutě nenašel správnou mušku ani jeho spoluhráč Santamaría. A příležitost Manceaua vychytal následně o čtyři minuty později Rajković. Remeš naopak z ničeho nic vyrovnala sedm minut před přestávkou. Dopomohl jí k tomu nařízený pokutový kop.

Capelle ve vlastní šestnáctce zahrál rukou, sudí Delerue ukázal na bílý puntík, k penaltě se postavil Touré, jenž chladnokrevně zakončil do protipohybu gólmana Butelleho. Tenhle moment jako by hosty nakopl do druhého poločasu, který jednoznačně ovládli oni. Angers nenavázalo na svůj výkon z úvodu dějství prvního a tahalo jasně za kratší konec.

Sice se v 53. minutě snažil a znovuzapsání na střeleckou listinu Alioui z přímého kopu, avšak Rajković jeho pokus polapil. Pak už úřadovala pouze Remeš, která byla maximálně efektivní. V 62. minutě rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu Moreto Cassama na hranici brankového území, kam si naběhl důrazný stoper Abdelhamid, a ten hlavou pohotově skóroval.

V 74. minutě přišel na řadu hodně smolný moment pro domácí. Moreto Cassama se jal exekuce standardky, směřoval svůj pas na bližší tyčku, a tam si Santamaría srazil balón nešťastně do vlastní sítě. Jen o minutu později Les rouges et blancs zisk tří bodů ještě pojistili, to když Dia po uvolnění od Chavalerina prostřelil marně zasahujícího Butelleho.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele