22. kolo
31.01.2020 20:45 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes v nastavení otočilo nepříznivý vývoj a po výhře si upevnilo třetí příčku

Neuvěřitelný průběh mělo utkání v Roazhon Parku, kde se proti místnímu Stade Rennes postavilo FC Nantes. Hosté ještě v páté minutě nastaveného času vedli, aby nakonec odjeli s prázdnou. Rennes srovnalo v páté minutě nastavení prostřednictvím Benjamina Bourigeauda a v deváté minutě nastavení pak dokonal obrat Raphinha.

Pro Nantes to nakonec bylo velice kruté vyvrcholení, které samozřejmě stálo důležité body. V Roazhon Parku přitom nebylo horším týmem, samotný průběh byl poměrně vyrovnaný a minimálně bod si hosté zasloužili. Na zásluhy se ale nehraje a Rennes nakonec ve strhujícím závěru vyhrálo.

Přitom první poločas nic moc zajímavého nepřinesl. Vůbec první větší příležitost přišla až ve 36. minutě a měl ji na svědomí domácí Adrien Hunou. Hosté přitom měli štěstí, protože jeho rána orazítkovala tyčku. Z prvního poločasu to bylo vše, diváci nicméně věřili, že po změně stran se dočkají a také že ano.

Hned po obrátce rozehráli hosté rohový kop, který v šestnáctce propadl a po závaru si nakonec vlastní branku vstřelil Damien Da Silva. Rennes muselo dotahovat a to se dlouho nedařilo. Až dvacet minut před koncem došlo v pokutovém území Kanárků k penaltovému zákroku a jasnému verdiktu hlavního arbitra. Pokutový kop si na svá bedra vzal M'Baye Niang a ke zděšení všech domácích fanoušků neproměnil! Naštěstí z dorážky rychle reagoval Raphinha, takže přeci jenom bylo srovnáno.

Utkání spělo do své závěrečné fáze a Nantes se ještě jednou dostalo do vedení. Deset minut před koncem zužitkoval rychlý kontr Moses Simon, takže se zdálo, že tři body zamířil na Loiru. Nebylo tomu tak, sudí nastavil šest minut a během tohoto času se ještě děly velké věci. V páté minutě nastavení se prosadil střelou ze střední vzdálenosti Benjamin Bourigeaud a srovnal na 2:2. To navíc nebylo všechno, v deváté minutě připravil hostům obrovský šok bezprostřední dorážkou Raphinha. Nantes reklamovalo ofsajdové postavení, ale o nic takového se nejednalo. Kanárci byli v šoku, v závěru doslova přišli o výhru a domů se vrací s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele