22. kolo
01.02.2020 17:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Snadná práce. PSG skolilo oslabený Montpellier pěti góly

Hráči PSG si smlsli na Montpellieru a upevnili si svoje neotřesitelné vedení v tabulce. Z pěti vstřelených branek se tentokráte neprosadil Neymar, který vždy skóroval aspoň jednou v uplynulých čtyřech ligových zápasech, na střeleckou listinu se však dokázali zapsat hned čtyři jeho spoluhráči. Konečné pětigólové skóre pak doplnil ještě jeden vlastenec.

Když se v prosinci oba týmy střetly naposledy, bylo MHSC velmi blízko cennému úspěchu. Jenže Pařížané v závěrečné patnáctiminutovce zaveleli k velkému obratu a nakonec slavili zisk tří bodů. Tentokráte hosté francouzskému gigantovi žádný velký odpor nekladli. Už v prvním poločase inkasovali třikrát, po obrátce pak lovili míč ze své sítě dvakrát.

Domácí evidentně nechtěli nechat nikoho na pochybách, kdo že je jednoznačným favoritem tohoto klání, a již od úvodních minut tlačili na soupeře, co to šlo. Už po čtyřech minutách se trefil Pablo Sarabia po přihrávce Mbappého, jenže francouzský forvard se předtím nacházel v ofsajdu, a tak Španělova branka nemohla být pro porušení pravidel uznána.

Nicméně o čtyři minuty později PSG zásluhou Pabla Sarabii dosáhlo na regulérní vedení. Neymar se prodíral středem hřiště, a ačkoli o balón přišel, vypálil do něj muž s devatenáctkou na zádech, jenž zamířil přesně pod břevno. V 17. minutě přišel na řadu další klíčový okamžik. Hostující gólman Bertaud vyběhl ze své brány, zahrál nedovoleně rukou a byl vyloučený.

V oslabení byl Montpellier ještě více bezmocnější. A v závěru poločasu PSG zužitkovalo přesilovku, jak se sluší a patří. Di María si za pokutovým územím narazil s Pablem Sarabiou, následně vlétl do vápna, odkud Carvalha, jenž nahradil Bertauda, přeloboval. A Carvalho pak mezi třemi tyčemi nestačil na nešťastnou teč bránícího Congrého po rohovém kopu.

Les Parisiens nepolevovali v útoku ani po obrátce. Ve 49. minutě nastřelil brankovou konstrukci Mbappé, o osm minut později se už přece jenom prosadil, to když zužitkoval Neymarovu kolmici, obehrál zkušeně Carvalha a zacílil do prázdné brány. V 65. minutě pečetil vítězství Kurzawa, jenž z dorážky snadno poslal míč za záda gólmana.

Montpellier předvedl v Parku princů opravdu hodně nepovedené vystoupení. A to v podstatě podtrhla i červená karta, kterou vyinkasoval střídající Chotard během krátké chvilky. Nejprve žlutou kartu obdržel v 81. minutě poté, co loktem udeřil Neymara, v 88. minutě byl napomenut podruhé, a zároveň rovněž vyloučen, jakmile přišlápl nešetrně nohu Kimpembeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele