LaLiga - souhrn 35. kola

07.07.2020, 21:23, aktualizováno 10.07.2020, 23:59
Komentáře a souhrny
Karim Benzema (© AFP)
Real Madrid si poradil s Alavésem a na druhou Barcelonu, který v derby zdolala Espanyol, má k dobru čtyři body. Atlético Madrid neudrželo vedení a z Viga odjíždí po remíze 1:1. Sevilla otočila zápas v Bilbau a má na dosah Ligu mistrů, po výhře nad Getafe zůstává jejím jediným konkurentem Villarreal. Real Sociedad podlehl Granadě...

Real Madrid - Deportivo Alavés 2:0

10.07.2020 22:00

Góly: 11. Karim Benzema (pen.), 50. Marco Asensio

Real Madrid si tři kola před koncem soutěže stále drží čtyřbodový náskok. V pátek večer dokázal porazit na tréninkovém stadionu Alfréda di Stefána Deportivo Alavés 2:0, když se prosadili Karim Benzema a Marco Asensio. Prvně jmenovaný měl navíc ještě jednu asistenci a stal se hlavní hvězdou večera.

Favorit duelu byl jasný, Real Madrid bojuje o titul a s Deportivem potřeboval získat tři body, aby znovu odskočil Barceloně na rozdíl čtyř bodů. Alavés neměl co ztratit, byť by se mu body z Madridu nesmírně hodily. Hosté usilují o záchranu v nejvyšší soutěži, tři kola před koncem soutěže mají velice křehký tříbodový náskok.

Mohl to být začátek jako hrom, už ve 3. minutě předvedlo Deportivo povedenou akci, na jejímž konci byla Burkeho hlavička a ozvěna brankové konstrukce. Real Madrid první tutovku soupeře uhasil a v 11. minutě šel do vedení. Ferland Mendy byl ve vápně faulován Navarrem a s nařízenou penaltou si poradil Karim Benzema. Zidaneho tým se mohl uklidnit, ale Deportivo dál vystrkovalo růžky a s Burkeho další střelou si musel poradit Courtois. Domácí až do konce poločasu kontrolovali hru, aniž by si nějakou výraznější šanci sami vytvořili.

V 50. minutě odskočil favorit už na rozdíl dvou branek. Zpočátku nebyla Asensiovi branka uznána kvůli ofsajdu, ale po přehodnocení VAR systémem byl gól uznán a Asensio se tak mohl po Benzemově přihrávce radovat. Alavés to ještě sympaticky nezabalil, Joselu z úhlu prověřil Courtoise a šance si vytvořil i Real, ovšem bez úspěchu.

Pár minut před koncem zápasu předvedl Roberto pěkný zákrok proti Iscovi a to byla zároveň poslední výraznější šance celého utkání. Real Madrid porazil Deportivo Alavés 2:0 a dál bez zaváhání míří za titulem.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Granada CF 2:3

10.07.2020 19:30

Góly: 47. Mikel Merino, 83. Mikel Oyarzabal - 21. Antonio Puertas, 43. Roberto Soldado, 88. Domingos Duarte

Nakonec to skutečně vypadá, že si Real Sociedad bude muset vydobýt Evropskou ligu skrze domácí pohár. Baskové doma překvapivě nestačili na Granadu, které po pětigólové přestřelce podlehli 2:3.

Úvodní čtvrthodina nabídla slušné tempo, ale šance byla jediná a postaral se o ní Portugués, který vypálil na přední tyč a Rui Silva musel vyrážet na rohový kop. O šest minut později se předvedla i Granada a byla z toho úvodní branka. Duartův centr dopadl přesně na hlavu Antonia Puertase a Moyá se jenom ohlédl. Rozhodně šlo o překvapivý průběh, San Sebastian byl to té doby aktivnější a vlastně i po inkasovaném gólu byl více vidět. Ve 38. minutě zachránila Granadu tyčka a dokonalý šok pro domácí zařídil minutu před přestávkou zkušený Roberto Soldado. Přihrávku Herrery lehce tečoval Llorente, což znamenalo, že se nejednalo o ofsajd a Soldado mohl obejít brankáře a do prázdné zakončit.

Granada vedla po prvním poločase 2:0, ale vyhráno ještě neměla, zvláště když ve 48. minutě vstřelil kontaktní branku Mikel Merino. Ten se dostal k odraženému balónu a z otočky neomylně zakončil. Real Sociedad pak výrazně ožil a Oyarzabal mohl zanedlouho vyrovnat, kdyby mířil přesněji. Po hodině hry neuspěl ani jindy vyhlášený kanonýr William José, který zamířil těsně vedle.

Aktivní San Sebastian se nakonec dočkal vyrovnání sedm minut před koncem normální hrací doby. Djouahra přihrál pod sebe na vápno, balón prošel až k Mikelu Oyarzabalovi, který z první srovnal na 2:2. S domácími si ale fotbalový pánbůh zle "zašpásoval" a o pět minut později Granada zase vedla. Nadýchaný centr Machíse dolétl přesně na hlavu Domingose Duarteho a Moyá s jeho koncovkou nemohl nic dělat. Granada tak překvapivě veze z Anoety všechny body.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:2

09.07.2020 22:00

Góly: 28. Ander Capa - 70. Éver Banega, 74. Munir El Haddadi

Složitě se rodilo vítězství Sevilly na hřišti baskického Athleticu, ovšem důležité je, že tři body zůstávají na straně Andalusanů, kteří si tak pojistili čtvrté místo. Athletic první poločas ovládl, když se trefil Ander Capa a Sevilla se pak dlouho snažila o vyrovnání, až se dočkala dvacet minut před koncem branky Évera Banegy a krátce po něm i rozhodujícího gólu Munira.

Na Sevillu se stále tlačí Villarreal, a tak není prostor pro jakékoliv zaváhání. Z tohoto pohledu čekalo Rojiblancos těžké utkání na San Mamés, kde je Athletic schopen porazit kohokoliv.

Hosté se snažili vstoupit do utkání aktivněji a víceméně se jim to podařilo. Vidět byl zejména křídelník Suso, ovšem do vedení šli nakonec domácí. Ti byli nejprve ve 25. minutě nuceni poprvé střídat, když se zranil Yuri Berchiche a jeho místo zaujal Mikel Balenziaga. O tři minuty později pak po odrazu balónu vstřelil vedoucí branku Ander Capa a bylo to 1:0. Sevilla až do konce prvního poločasu nedokázala odpovědět a do šaten šla s jednobrankovým mankem.

Julen Lopetegui zatím se střídáním otálel a po změně stran nechal na hřišti stejnou jedenáctku. V 56. minutě předvedl technický pokus Jesús Navas a brankář Simón se zaskvěl výtečným zákrokem. Opora Basků vychytala z bezprostřední blízkosti i Ocampose a stále držela šance na výhru nad vodou.

Sevilla však byla lepší a po zásluze se dočkala vyrovnání. Éver Banega jednoduše předvedl skvělou kopací techniku a parádním přímákem srovnal na 1:1. Pro hosty byla remíza pořád málo a ve zbytku utkání vrhli veškeré síly do ofenzívy. V 74. minutě pak byl obrat zdařile dokonán. Banega vynikajícím centrem posadil balón na úplně volného Munira, který otočil skóre na stranu Sevilly.

S tím se Athletic nehodlal smířit a svojí důležitost musel prokázat i brankář Bounou, který nastoupil mezi tyčemi místo zraněného Tomáše Vaclíka. Pět minut před koncem zápasu dokázal zpacifikovat technickou střelu Muniaina a tím zároveň uchránit Seville tři body.

Více informací k zápasu

SD Eibar - CD Leganés 0:0

09.07.2020 19:30

Góly: -

Eibar doma remizoval s Leganésem bez branek a zůstává na průběžné šestnácté příčce. Od hranice sestupu ho dělí čtyři body. Leganés naopak zůstává až na předposledním místě a záchranu si po remíze velmi zkomplikoval.

Leganés potřeboval vyhrát, aby se posunul pryč ze zóny sestupu. A první minuty se mu celkem povedly. Velkou hrozbou pro domácí obranu byl zejména zkušený útočník Miguel Ángel Guerrero. Ten se v desáté minutě dostal do první zajímavé šance, ale brankáře Eibaru nepřekonal. Na opačné straně se poměrně často dostával do zakončení Pedro León, jenž několikrát pořádně vyzkoušel pozornost Ivána Cuellara.

Jinak se první poločas odehrával v hodně nudném tempu a ani jeden z týmů se do větší šance nedostával. Leganés opět ukazoval, že střelba branek rozhodně není jeho silnou stránkou, zatímco Eibar ho v této disciplíně napodoboval. První větší šance se zrodila až ve 26. minutě, kdy domácího brankáře Marka Dmitroviće vyzkoušel tvrdou ranou mladý útočník Aitor Ruibal.

Po půl hodině hry se do šance dostal Kikké García, jehož střelu zablokoval pohotový obránce Rodrigo Tarín. Jinak první půle zůstávala daleko za očekáváním. Standardní situaci ve třetí nastavené minutě domácí Eibar zahodil a na Cuellara dokonce ani nevystřeli.

Pokud bychom chtěli charakterizovat utkání Eibaru s Leganésem jedním slovem, určitě by tomu odpovídalo slovo nuda. Ani jeden ze soupeřů nebyl schopen delší dobu držet míč na polovině soupeře, dohromady nedejbože ohrozit bránu.

Dvacet minut před koncem utkání se do šance dostával Kikké García, ale ani jemu zakončení nesedlo. První velké šance jsme se tak dočkali vlastně až v nastavení. Psala se pátá minuta, když Kevin Rodríguez zahrával centr po standardní situaci, z níž ale centr poslal těsně vedle tyče domácí branky.

Po další neúspěšné akci domácích rozehrál brankář Cuellar dlouhý míč na své útočníky, se kterými si ale poradili domácí obránci. Krátce poté se tvrdou ranou zkoušel prosadit střídající útočník Roger Assalé, jeho pokus ale vyrazil brankář Dmitrović mimo.

Dvacet minut před koncem utkání se do šance dostával Kikké García, ale ani jemu zakončení nesedlo. První velké šance jsme se tak dočkali vlastně až v nastavení. Psala se pátá minuta, když Kevin Rodríguez zahrával centr po standardní situaci, z níž ale centr poslal těsně vedle tyče domácí branky.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Levante UD 2:0

09.07.2020 19:30

Góly: 40. Juan Camilo Hernández, 84. Takefusa Kubo

Mallorca živí svoje šance na záchranu a sedmnáctému Alavésu se přiblížila na rozdíl tří bodů. Pod výhru nad Levante se jedním gólem podepsali Juan Camilo Hernández a Takefusa Kubo.

Levante už má záchranu v kapse, a tak si mohlo dovolit na Mallorce trochu experimentovat se sestavou. Naopak obrovskou důležitost mělo utkání pro Bermellones, kteří se mohli a také přiblížili nesestupovým příčkám na rozdíl pouhých tří bodů.

První poločas toho nabídl poměrně dost a v první šanci už po dvou minutách pálil těsně vedle Dani Rodríguez. Stejný hráč pak ve 14. minutě střílel ještě jednou a ani tentokrát nebyl přesnější. Mallorce rozhodně patřil úvod zápasu a bylo jen otázkou času, kdy se konečně brankově prosadí. Po půlhodině hry to Kubovi ještě nevyšlo, ale pět minut před přestávkou se vyšrouboval do vzduchu Cucho Hernández a hlavou poslal Bermellones do vedení.

Hosté se nemohli dostat do tempa ani po změně stran, ale Roger Martí měl v 68. minutě na hlavě vyrovnání, stačilo po centru zleva trefit branku. To se nepovedlo a šest minut před koncem Mallorca své vítězství pečetila. Aitor Fernández nejprve první ránu Kuba vyrazil, ale následný závar v šestnáctce nedokázalo Levante zažehnat a Takefusa Kubo nakonec procedil balón do sítě.

V nastavení se hosté pokusili korigovat, ale Reina si s nepříjemně tečovanou ranou Mayorala poradil a udržel čisté konto.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 1:0

08.07.2020 22:00

Góly: 56. Luis Suárez

Hráči Barcelony se definitivně postarali o to, že si Espanyol v příští sezoně nezahraje nejvyšší španělskou soutěž. Katalánské derby tak bude minimálně na rok scházet a to je určitě velká škoda. Na druhou stranu Espanyol nebyl schopen vymanit se ze špatných výsledků a jeho sestup se neurodil na Camp Nou, nýbrž v průběhu celé sezony. Středeční duel rozhodl ve prospěch Blaugranas kanonýr Luis Suárez. V zápase také padly dvě červené karty, vyloučení byli Ansu Fati a Pol Lozano.

Favorit zápasu byl jasný, Barcelona ještě chce vytvořit tlak na vedoucí Real Madrid a k tomu potřebovala bezpodmínečně zvítězit. Zápas to nebyl lehký i z toho hlediska, že Espanyol měl poslední šanci, jak se svému osudu vzpříčit. V 10. minutě měli hosté první gólovku, ale Embarba si s postupem sám na Ter Stegena trestuhodně neporadil a to ho dost možná mrzí doteď. Barcelona v prvním poločase rozhodně neoslňovala a do šancí se prakticky nedostávala, již tradičně ale dominovala statistikám držení balónu. Před koncem prvního poločasu zase zahrozil Espanyol a Ter Stegen měl plné ruce práce, aby mu Lenglet nedal vlastní gól. Didac Vilá se pak ještě dostal k dorážce a Barcu zachránila branková konstrukce.

Espanyol byl ve hře a jeho šance na překvapivý výsledek vzrostly, když v 50. minutě uviděl červenou kartu za zákrok z oblasti karate Ansu Fati. Jenomže přesilovka trvala jen krátce, Pol Lozano totiž zákrokem na Piquého rovněž uviděl červenou kartu. K tomu v 56. minutě zakombinovali Messi s Griezmannem a Suárez sám před brankou chladnokrevně zakončil. Espanyolu se najednou všechno sesypalo a jeho sestup doznal reálných kontur. Barcelona a jmenovitě Lionel Messi pak zazdil velkou šanci na druhý gól, skvěle přitom zasáhl Diego López. Žádný zázrak se nakonec nekonal, Espanyol na Camp Nou těsně prohrál a příští rok ho čeká druhá liga.

Více informací k zápasu

Real Betis - CA Osasuna 3:0

08.07.2020 20:30

Góly: 4. Guido Rodríguez, 25. Alfonso Pedraza, 90+7. Carles Aleñá

Real Betis neměl s Osasunou žádné slitování a bezpečně vyhrál. Poslal ji domů s přídavkem tří branek, o něž se podělili Rodríguez, Pedraza a také mladíček Aleñá, který se trefil v sedmé minutě nastavení. Osasuna naopak zůstala bezzubá.

První půle začala pro domácí Betis nejlépe, jak vůbec mohla. Už ve 4. minutě se totiž domácí dostali do vedení. Alex Moreno rozehrál roh na krátko, míč si převzal Joaquín, který poté odcentroval do vápna. Tam si odstoupil od obránců Guido Rodríguez, který už se zakončením neměl problémy - 1:0 pro Béticos.

V další šanci se zjevil Alex Moreno přiklepl Alfonsu Pedrazovi, jehož střelu z první Sergio Herrera zastavoval jen s vypětím všech sil. Pedraza na gól nakonec nemusel čekat moc dlouho, konkrétně do 25. minuty. V ní se totiž zjevil na konci celé akce, špičkové a dokonale přesné. Po rychlém brejku domácí totálně rozebrali obranu soupeře, Féklir poslal míč rychle na Iglesiase a ten ho vrátil Pedrazovi. Tomu už nedělalo potíže zakončit do prázdné brány.

První půle vyšla domácímu týmu fantasticky a ukázal, že fotbal umí být opravdu krásný. Úvod poločasu druhého byl hodně opatrný, až zakřiknutý. V 58. minutě se k míči opět dostal Nabil Fékir a prověřil z pravé strany gólmana Osasuny. Sergio Herrera bale nohou bravurně jeho střelu vyrazil. Tento duel se odehrál také o několik minut později, když Fékir rozehrával volný přímý kop na bližší tyč.

Osasuna směrem dopředu nevymyslela vůbec nic a dnešní výkon patřil k těm nejhorším, které doposud předvedla. Zajímavý pas rýsoval na nabíhajícího spoluhráče Cristian Tello, ale nakonec neměl štěstí s přesností.

Betisu to zase tak moc vadit nemuselo, protože stejně stihl dát ještě jednu branku. V sedmé minutě nastavení se totiž míče ve vápně zmocnil Loren, který dlouhý míč doběhl a poslal ho uvážlivě na střed vápna. Tam se zjevil mladíček Carles Aleñá a přesvědčivě zavěsil. Domácí Béticos zvládli klíčové utkání s přehledem a Osasunu posílají domů zatíženou třemi góly.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Villarreal CF 1:3

08.07.2020 20:30

Góly: 80. Hugo Duro - 66. Santi Cazorla (pen.), 86. Santi Cazorla (pen.), 90+3. Rubén Peña

Villarreal udělal další důležitý krok k tomu, aby potvrdil své pohárové postavení. Na čtyři body odskočil Getafe, které dnes večer porazil poměrem 3:1. Hosté se hned dvakrát prosadili z penalty, v obou případech ji skvěle kopl Santi Cazorla.

Getafe si to na férovku rozdalo o poháry s Villarrealem a od prvních minut bylo na obou jedenáctkách jasně vidět, že hrají o všechno. V sázce byla prestiž, body i lepší sebevědomí do náročného konce ligového kalendáře. Hrálo se hodně rychle a především dost tvrdě, což jasně ukazovalo, jak moc hráči chtějí míč. Na první větší šanci jsme ale čekali poměrně dlouho. Vlastně až do 24. minuty. Z velké dálky vystřelil Javier Ontiveros a jen těsně minul horní růžek branky Getafe.

Navíc se při zákroku zranil brankář David Soria, který se udeřil do hlavy o tyč. Pak nastala taková pomalejší, méně záživná pasáž, která vydržela vlastně až do konce prvního poločasu. Zpoza šestnáctky se do míče z voleje opřel Santi Cazorla, ale trefil jen hráče Getafe postavené před sebou. V dresu Villarrealu se zase zkoušel po individuální akci prosadit rychlý křídelník Samuel Chukwueze, jenže tomu se nepovedlo přesně zakončit.

Druhá půle už byla mnohem atraktivnější. Ačkoli to bylo Getafe, které se stále častěji dostávalo do šancí a drželo míč na svých kopačkách, jako první udeřil Villarreal. Pomohla mu k tomu penalta, kterou Villarreal dostal šanci zahrávat už v 63. minutě. Po krásné Cazorlové přihrávce se vřítil do vápna Moisés Gómez, kterého fauloval brankář Soria. Po kontrole u videa už nic nebránilo Santimu Cazorlovi, aby kopal penaltu. A kopl ji přesně, na opačnou stranu, než kam Soria skákal.

S takhle nepříznivým vývojem Getafe nepočítalo a chvíli mu trvalo, než se dalo dohromady. Povedlo se mu to ale náramně. V 80. minutě totiž domácí srovnali. Z prvního rohového kopu se prosadil hlavičkující Hugo Duro, který dal svou první branku v LaLize. Jenže radost Getafe netrvala zase tak moc dlouho.

V 83. minutě totiž Portillo fauloval ve vápně Moisése Gómeze a sudí opět ukázal na penaltový puntík! Opět se ještě šel podívat, zda viděl správně, takže po třech minutách už mohl Santi Cazorla v pohodě zahrávat pokutový kop. I druhou penaltu bezpečně proměnil a mohl slavit. Soria opět skákal na opačnou stranu.

A to nebylo všechno. V 93. minutě totiž Villarreal skóroval ještě jednou, čímž pojistil svou výhru. Hostům vyšel parádní brejk, který dostal Gerard Moreno krásnou nahrávkou na volného Rubéna Peñu. Ten už jen na zadní tyči zasunul míč do brány - 3:1 pro Villarreal. Díky třem bodům Villarreal odskočil Getafe na čtyři body.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Atlético Madrid 1:1

07.07.2020 22:00

Góly: 49. Fran Beltrán - 1. Álvaro Morata

Atlético Madrid sice šlo ve Vigu velmi rychle do vedení, když se už v první minutě prosadil Álvaro Morata. Jenže krátce po změně stran se totéž povedlo také domácí Celtě, a to díky trefě Frana Beltrána. Bojující Celta pak už do konce utkání dokázala odolávat nájezdům Atletů.

Hráči Atlética dobře věděli, že to dnes s Celtou nebudou mít jednoduché. Celta totiž doma už nejednoho favorita překvapila a suverénně se sápe nahoru tabulkou. Colchoneros ale byli jasnými favority a od prvních minut to potvrzovali. Atléticu se skvěle povedl vstup do utkání. Po pravé straně se díky rychlé akci protáhl obránce Santiago Arias a přihrál Correovi, jehož centr našel před brankou stojícího Álvara Moratu. Ten už se nemohl netrefit - 1:0.

Celta se ale ani přes náhlou změnu skóre nikam nehnala a trpělivě kombinovala. V 18. minutě se po delší kombinaci rozhodl pro střelu Brais Méndez a jen proto, že ji tečoval Thomas Partey, skončila jeho rána těsně vedle tyče! Tým trenéra Óscara se však oproti očekávání usadil na polovině Atlética, které vypadalo trochu rezignovaně.

Celta naopak hýřila pohybem a držela míč na kopačkách s až podivuhodnou jednoduchostí. Atlético naopak spoléhalo spíš na kontry. Jeden takový rozeběhl Thomas Partey, kterému se povedlo prostrčit míč ke Correovi. Argentinský fotbalista se snažil mezi obránci propasírovat míč na Moratu, jenž si nabíhal do uličky, ale nakonec sklapla domácí obranná past na jedničku a míč k němu nepustila.

Další nadějný pas se ve 41. minutě povedlo vymyslet Iagu Aspasovi, který rozběhl Braise Méndeze. Tentokrát jeho zdařilý pokus opět ohrožoval bránu gólmana Jana Oblaka, který měl velké štěstí, že kroucená rána skončila těsně vedle tyče. První půli zakončili hráči Atlética, kteří předvedli další rychlý výpad. Llorente si všiml rozeběhnutého Correy, který však narazil jen na prvního obránce před sebou a Murillo mu míč čistě odebral.

Zatímco hostům se povedlo vstup do prvního poločasu, domácí ukázali to samé po změně stran. Ze druhé půle byly ukrojeny jen čtyři minuty, když aktivní Brais Méndez centroval do vápna a krásným pasem oslovil Frana Beltrána. Ten z voleje míč jako by přizvedl a na tuhle polostřelu brankář Oblak nebyl schopen reagovat - 1:1.

Celta se pak snažila prosadit další akcí Méndeze, který se uvolnil a zpoza vápna vypálil tvrdou ránu. Oblak si s ní ale tentokrát poradil. Méndez obecně patřil k nejnebezpečnějším hráčům na ploše a obraně Atlética dělal jeho pohyb velké potíže.

Atlético bylo v až překvapivém útlumu a směrem dopředu měli Simeoneho svěřenci obrovské potíže. V 65. minutě se do šance řítil střídající Santi Mina, jehož tentokrát Oblak také vymazal. Celtě se v závěru zranil brankář Blanco a musel být střídán, do hry naskočil Villar. A o osm minut později ho pořádně protáhl Thomas Lemar, s jehož technickou ránou měl Villar velké potíže.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Valladolid 2:1

07.07.2020 19:30

Góly: 30. Maxi Gómez, 89. Kang-in Lee - 47. Víctor García

Valencia konečně vyhrála a připisuje si velmi cenné tři body. Real Valladolid sice skóroval, když se po změně stran trefil Víctor García, ale to na body nestačilo. V barvách domácího celku se totiž prosadili Maxi Gómez a Kang-in Lee.

Netopýři v úvodu utkání drželi balon na svých kopačkách a příliš svému soupeři nedovolovali dostat se do větší šancí. Real Valladolid se nicméně dopředu zas tak moc nehnal. Kapitán domácích Dani Parejo tentokráte centroval a našel na přední tyči Kondogbiu, jenž z dobré pozice hlavičkoval vysoko nad bránu. Francouzský záložník Kondogbia byl ostatně hodně vidět a jen za prvních 30 minut vyslal na bránu soupeře několik povedených střel.

Rubio dostal o chvíli později přihrávku za obranu a poté chtěl z úhlu překvapit Doménecha, jenže ten byl pozorný a nepustil míč za svá záda. A pak už se Valencia dostala do vedení. Hosté chybovali v rozehrávce a balon se dostal až ke Gameirovi. Ten se dobře podíval a krásnou nahrávkou oslovil kanonýra Maxiho Gómeze. Tomu už stačilo jen nasměrovat míč do brány a slavit - 1:0 pro Netopýry.

A to bylo z první půle prakticky všechno, větších šancí se diváci obou táborů nedočkali ani na jedné straně. Hned po změně stran ale domácím tak veselo nebylo. Pouhé dvě minuty po začátku druhé půle Rubio vypálil z velké dálky a jeho střelu zablokoval jeden z obránců domácích tak nešťastně, že se balon dostal k Víctoru Garcíovi, který už neměl problémy propálit všechno před sebou.

Florenzi našel Gómeze a ten pálil z otočky, jenže Masipovu bránu o kousek minul. Hervías se několikrát pokoušel individuálně dostat do zakončení, jenže ani jednou se mu to nepovedlo.

V 87. minutě se Real Valladolid málem ujal vedení, když Doménech vyrazil ránu Alcaraze před sebe a Sandro Ramírez zakončoval z hodně dobré pozice jen do brankáře Doménecha. A to byla klíčová událost, protože o pouhé dvě minuty později se prosadili domácí. Mladý Korejec Kang-in Lee si totiž navedl míč na střelu a krásnou ranou zpoza vápna stanovil konečný výsledek na 2:1 pro Valencii!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid35248364:2180
2.FC Barcelona35237579:3676
3.Atlético Madrid351615447:2663
4.Sevilla FC351712651:3463
5.Villarreal CF351761257:4557
6.Getafe CF3514111043:3453
7.Real Sociedad351561453:4651
8.Granada CF351481345:4250
9.Valencia CF3513111145:5150
10.Athletic Bilbao3512121139:3148
11.CA Osasuna3511121240:5045
12.Levante UD351271642:4943
13.Real Betis3510111447:5541
14.Real Valladolid358151229:3939
15.Celta Vigo357151334:4436
16.SD Eibar35991734:5136
17.Deportivo Alavés35981832:5335
18.RCD Mallorca35952137:5932
19.CD Leganés356111825:4929
20.Espanyol Barcelona35592127:5524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (179)

Přidat komentář
Mass

Kang- In, Parejo - Out

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
adoxx

Už to tak dávno mělo být

Reagovat
QooBo

Reagovat
CHONG

My ty poháry ještě zvládneme projebat No nic, nezbývá než vyhrát EL

Reagovat
Messiáš

Správně. LM pozvedne budget do úplně jiných rozměrů, plus více týmů z La Ligy v pohárech, takhle to bude nejlepší

Reagovat
Elliasson

Vám ta korona-přestávka moc nesedla.

Reagovat
CHONG

Vůbec no, všechny zápasy po restartu zatím děs.

Reagovat
Switchback

strašná ubohost

Reagovat
Mercury

Hnus. Jesteze tam nejsou lidi a nemusi za to platit a sledovat to. Nejde vratit cas o 10 let? :(

Reagovat
Gazdo

Nestras... predstava ze si znova prejdem Bartomeuom ma desi

Reagovat
blaugrana

Uplne bez zaujmu. Tie zlate kravy musia, MUSIA v lete ist.

Reagovat
MiChaEl

Cornella do Segundy! ;) Nevidel som vela, no bieda.

Reagovat
Rattlesnake

bus s rakitičem prostě nemůžou hrát spolu. když se na té busově pozici budou střídat ok, ale ivan prostě v té záloze nemůže hrát vejš.

Reagovat
blaugrana

ale odoslanie espanyolu do segundy vzdy potesi

Reagovat
berliner

Uz toho nech ty zmije jedovata

Reagovat
CHONG

Mindráčku

Reagovat
Hristo Stoichkov

To už jste opravdu schopný tvrdit, že máme mindráček i z Espanyolu?

Reagovat
technecium

Mindráček je jeho druhý nejpoužívanější slovo hned po Barceloně

Reagovat
CHONG

U některých to tak vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

máte, nemáte je strašně rádi

Reagovat
Mercury

co se tam píše? každý neumí španělsky

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

ufnukanci padli tak manazeri sepsali dojemny prohlaseni pro verejnost, nic zajimavyho

Reagovat
Kokesh

V AJ to mají na of. stránkách. Celkem nic podstatného, jen otřepané fráze o hrdosti atp. Ale když blaugranu těší sestup, celkem se to hodí...a za rok bych je čekal zpět.

Reagovat
frankiefcb

kde to mají v aj na stránkách? Jsem tam ani neviděl, že by tam něco mali o zápase s Barcelonou.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

King of the Match - Luis Suaréz. náhodný odraz lopty a dal gól. to bolo jediné čo urobil za zápas, prihrávky mimo, bez pohybu, neustále gestikuloval. otrasný výkon

Reagovat
marke7

Reagovat
smazaný uživatel

jak to tak ctu, tak jsem o nic neprisel

Reagovat
remeslnik

pošetřil sis nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola o Garciovi:

"We are going to try to convince him to stay here for many, many, many years.

"I’m confident he will stay but at the end of the day it’s his decision. He knows we want him.

"But it is similar to Leroy [Sane]. We wanted him but he didn’t want to stay and we cannot do anything else.

"He knows, his agent knows, and his family knows that we want him. He’s young and if Barcelona want him, they have to call Txiki."

Reagovat
Eichel

snáď sa rozhodne pre Barcu nakoniec

Reagovat
smazaný uživatel

Víc, než jen klub poslal do Segundy Espanyol masakrem 1-0, je čas na ohňostroje, sezóna zachráněna

Reagovat
valloire

rozdrtili je sračky

Reagovat
Mercury

mes que un club

Reagovat
technecium

Mně to radost udělalo. Klub ublížených blbečků. Proti nám se vždycky mohli přetrhnout a byl zázrak, když nikoho v zápase nezranili a proti Realu si to vždycky poctivě odchodili a nechali Roncka zaskákat si. Chybět budou jen Realu který tím přijde o dvě jistý výhry v sezóně.

Reagovat
CHONG

Klub ublížených blbečků, to mi víc sedí na jiný barcelonský klub

Reagovat
technecium

Nojo ty ublížený blbečku

Reagovat
CHONG

Zase nezvládáš?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Losinho

Reagovat
misinho7

Reagovat
eder

Reagovat
Kily8

Reagovat
frankiefcb

a to prý nemaj z Espanyolu mindrák.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
JM

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

proti komu jinému by se asi tak měli přetrhnout než proti Barceloně, no a ta pasáž o tom jak to nějakému útočníkovi "nechali", to je už čiré šílenství

Reagovat
king23

Reagovat
Anacron

To je vážně divný, že v derby proti městskému rivalovi, kvůli kterému budou v Barceloně vždycky maximálně ti druzí, nechají na hřišti úplně všechno

Reagovat
Rssa

Nic proti tomu, ale to následné vypuštění Realu...to je ostuda. Za toto si nic jiného nezaslouží.

Reagovat
technecium

Tak. Stačí se podivat na jejich bilanci z posledních let

Reagovat
Billy McClane

Pozrel som si ligovú bilanciu bilanciu za posledných 8 rokov. Real stratil s Espanyolom 7 bodov, Barcelona 6 bodov. Takze o com tu vlastne trepete ?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kenneth

On je klasicky zase úplně mimo.

Reagovat
technecium

Tvoje máma je klasicky zase úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni tady z tebe udělali slušnýho debila

Reagovat
Kokesh

Asi se nám tu začíná barcafóbie virus šířit z klubu i na fanoušky...doporučoval bych karanténu a některým extrémním případům jako je technecium i vypolstrovanou celu.

Reagovat
technecium

Hezky manipulativně na to jdeš, to se ti musí nechat

Pěkně jsi utnul to období, abys tam přidal ty dvě remízy za 2012/2013 a ignoruješ díky tomu tu šňůru vítězství předtím

Za posledních 10 let s nima v lize jste s nima ztratili 7 bodů

Barca s nima za posledních 10 let ztratila 10 bodů

Reagovat
frankiefcb

No tak to je jiná. Za celých 10 let, rozdíl 3 body.

Reagovat
technecium

A jeden bod rozdíl byl?

Reagovat
frankiefcb

hele ty si tady rozjel rádoby teorii, že Realu pouští Espanyol zápasy. Vzhledem k tomu, že Real získal o 3 body více než Barca za 10 let, tka si nemyslím, že by v tom byl nějaký extra rozdíl. Ale je to dost úsměvné, jak tu někteří máte mindrá z Espanyolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
valloire

Reagovat
vacin

Ty nejenom, že do hovna šlapneš, ty si ho ještě rozmažeš po puse a chlubíš se tím...

Reagovat
Ed_Hazard

Kradez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
Trand

Reagovat
Billy McClane

OK tak 10 rokov. Mate tam 4 remizky, cize to je 8 bodov k 7 co stratil Real

To je rozdiel priepastneho jedneho bodu. Hlavne ze ja tu manipulujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

O co ti vlastně jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce v tom valla nachat samotneho

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Tak ty jsi vazne pripad.

Reagovat
off-olda

Reagovat
negrles

Už se na to vyser

Reagovat
Ed_Hazard

Ludom v dnesnej dobe internetov strasne jebe. Skoda reci..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Vypouštění? Atleti vás neporazili v La Lize skoro 10 let, ti to taky vypouští? RM prohrál na Espanyolu dvě sezony zpátky.

Reagovat
bobis21

To jsem ještě neviděl, že by v mezi městskými rivaly měli větší mindrák fanoušci toho silnějšího

Reagovat
smazaný uživatel

kolik fanoušků espanyolu a Barcelony znáš, abys to mohl tvrdit?

Reagovat
valloire

ty si hlava

Reagovat
H.N.T.

Masakr je primak v 69. minute po brutalnim faulu. Var se pouzije na kazdy detail jako slapnuti na spicku marcela, ale ze nejaky sevillak leti predem na zem metr pred vapnem uz nikoho nezajima......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čau

Reagovat
technecium

Hezky sis vzal nick od Barcelonske legendy

Reagovat
valloire

To sotva...speciální nick na MS. Akorát jsem musel něco napsat, aby nebyl zrušen či co.

Reagovat
H.N.T.

Ha ha ha... jestli var nejak funguje, tak max na poslední minutku mojí pho bô

Reagovat
Xavi

Ehm, Benzema hráč měsíce.

Reagovat
blaugrana

to dokonale podtrhuje upadok LL

Reagovat
sylarko

ti jebe a za co?

Reagovat
Xavi

Za výkony v měsíci červen.

Reagovat
adoxx

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Pyroman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
CHONG

Za mě Llorente, po restartu nejlepší hráč ligy.

Reagovat
Xavi

Jj. taky bych to tak viděl.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Phillipinho

Po restartu nejlepsi hrac sveta

Reagovat
CHONG

To dá rozum, je to nejlepší hráč nejlepší ligy

Reagovat
Kily8

Dnes nehrajú brzdy- Hazard s Iscom, takže Real vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný rozbor

Reagovat
LH171186

Nečekal jsem penaltu pro Real... Kašpaři z Madridu

Reagovat
Jordi Alba

Socky solidně, stim jejich losem tu EL ani neuhrajou.

Reagovat
Phillipinho

Ty se solidne rozsypali. Neco jsem videl a herne to spatny neni, ale maji nejakej mentalni blok.

Reagovat
Jordi Alba

Koho by si tak nějak tipoval na EL ? Ta Vale to sedmý místo asi fakt dá, těm by prospělo tu Evropu rok nehrát radši.

Reagovat
Phillipinho

Vale ma nejlepsi los, ale hrajou spatne, takze netusim, kolik bodu z tech poslednich zapasu udelaji. Socky maji naopak tezkej los a navic jsou hodne dole. Netroufam si moc tipovat. Hlavne at se tam nedostanee Granada

Reagovat
Israha

Nesympatie stranou, jedním ze strůjců té (doufejme) relativně úspěšné sezony je Courtois. Jako jo, Navas byl lidsky fajn, dokázal občas chytit i nemožné, hezky se na něj dívalo...ale nebyl jistotou. Courtois jí je. Není náhoda, že ta samá obrana, co byla před Navasem mírně řečeno zranitelná, před ním hraje s klidem a přehledem...ví, že za zády mají brankáře, který je kvalitní ve všech potřebných aspektech.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Phillipinho

Priznavam to nerad, ale Courtois si letos tu Zamoru zaslouzi.

Reagovat
Israha

Jednoznačně. Ale paradoxně si nemyslím, že Stegen či Oblak by byli letos individuálně horší. S Courtoisem se ale zlepšila nejen statistika inkasovaných gólů, ale mám z těch zápasů pocit, že si s obranou věří si a táhnou se vzájemně výkonnostně nahoru.

Reagovat
Kokesh

Ter Stegen nemá moc dobrou sezónu, to i Neuer má daleko lepší.

Reagovat
Israha

Bundesligu sleduju jen výsledkově, takže nemůžu posoudit, nicméně to ani není třeba - bavíme se o Zamora Trophy.

Reagovat
Gazdo

Tak to zas prr Stegi mal tuto sezonu tak dve chyby ale bez neho by sme ani o titul nebojovali. Nehovorim ze ma Neuer zlu sezonu ale predsalen Manu je za trochu inym timom zacnuc zalohou a konciac obranou a take kvanta co musel Stegen predvadzat tuto sezonu dal Manu mozno za posledne tri

Reagovat
Kokesh

Ter Stegen

Errors that led to goal: 3

Saves: 72

Saved shots: 68%

Golas conceded : 34

Clean sheets: 12

Penaltys saves: 1/7

Neuer

Errors that led to goal: 1

Saves: 81

Shots saved: 72%

Goals conceded : 31

Clean shhet: 15

Penaltys saves: 1/4

Ověřoval jsem si to z více stránek a docela to sedí...asi vám to tak pocitově přijde, ale Ter Stegen má z té TOP5 nejhorší stats.

Reagovat
Anacron

Musíš se podívat ale na to kde hraje. V Bayernu by mohl chytat skoro každý lepší brankář a nic by to výrazně nezměnilo. Kdyby v Barce nebyl Stegen tak jsou ze hry o titul už hodně dávno. On má pro Barcu stejný vliv na výsledky jako Messi.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Letos ale MAtS opravdu nemá nejlepší sezónu, zejména na podzim těch chyb udělal hned několik. Beru argument, že ten tým před ním není ani zdaleka tak konsolidovaný jako u jeho konkurentů, ale pokud se máme bavit o nejlepším brankáři letošní sezóny, tak v tý debatě jeho jméno aspoň podle mě nemá co dělat.

Reagovat
Anacron

Ok beru, samozřejmě ho nemám nasledovaného tak jako ty. Ale i tak mi přijde, že není snad zápas, kdy by nevytáhl nějaký super zákrok a nezachránil vás. Koho by jsi teda dal řekněme do TOP3?

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Gazdo

Jasne suhlasim s tym ze Mats nie je tuto sezonu tak dominantny ako minulu a rozhodne su nejaki brankari v momentalnej forme lepsi. Ale zas nie je strela ako strela a Mats kolkokrat aj ked nema tuto sezonu bezchybnu, tak mi svojimi zakrokmi viackrat zdvihol obocie coz sa o Manum (mal aj on svoje) az tak povedat neda. Teda aspon mne to tak pride

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, dneska se mi líbil po dlouhý době s míčem u nohy rodrygo, ta levá strana mu sedí dle mě víc. Paráda, ještě jeden zápas vyhrát auzeme slavit 34 titul, což je neuvěřitelný číslo

Jsme fakt the biggest club in the world

Reagovat
Kily8

Rodrygo najlepší, najnebezpečnejší na ihrisku, veľmi dobre Benzema, Modrič, Asensio, Casemiro, dokonca aj Mendy hral dobre, až na to spracovávanie lopty. Curtois istota. Militao najprv neistota, potom ok, najrýchlejší na ihrisku. Lucas sa trápil, Kroos 20 prihrávok dozadu a potom 3 dopredu a tie vždy pokazí. Isco a Hazard kapitola sama o sebe, keď nastúpili, hra skončila. Chápem, že Hazard bol drahý nákup, ale bude mať nekonečne veľa možností zahrať zle a opať dostať šancu? Aby si Real nepokazil sezónu. Real nemá veľké šance v LM na MC, ale keď nastúpi Hazard, s Iscom, budú nulové. Rodrygo je o triedu lepší, aj plašák Vinicius oveľa nebezpečnejší, rovnako Asensio. Balea by za také výkony nepustili ani na tribúnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Další rádoby odborník

Reagovat
mesyas

špeky hazardko zase na hovno no. taková klasika už.

Reagovat
smazaný uživatel

Alguacil říká, že si Granada zasloužila být ve finále Copy s Realem Sociedad. Tak bych mu doporučil shlédnout zápas na San Mamés, kde klidně mohla dostat manitu Mindrák vůči Athleticu ze strany Socek pokračuje dál...na to jak mají dobrej kádr teda nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

S Navasem jste dali zas 3x LM, a tam jako nebyl jistota? Vam ani cules neni fakt nic dobry...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Na těch výhrách měl Navas svůj podíl, ale primárně to stálo na ofenzivě vedené Ronaldem, inkasovaných gólů nebylo nejméně, vstřelených bylo víc. Kdyby tam místo něj stál Courtois v současné formě, ten rozdíl ve skóre je ještě výraznější. Což o to, Navase jsem měl rád, ale není třeba si na cokoliv hrát, Courtois je oproti němu posila (centry, hra nohou, rozehrávka, přehled, souhra s obránci).

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, souhlasím ... culés jsou přeci jen horší

Reagovat
smazaný uživatel

Na Navase vsichni vzpominaji jako na obrovskyho sympataka a jsou mu za ty odvedeny roky vdecny. Ty kecy o nevdeku si strc do prdele. Vyhrany trofeje ale automaticky neznamenaji, ze ten hrac je nadosmrti immuni vuci jakykoliv kritice. Navas mel slabiny stejne tak jako Courtois ma slabiny. Nicmene s Courtoisem sla ta obrana nahoru. To je proste fakt a ne nejakej pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vzpomínají, a nejenom fans Realu. Nemusíš mně ani sobě nalhávat, jací jsou fans velkoklubů - když se daří/když se nedaří. V La Lize máte jedinýho opravdovýho konkurenta a děláte drámu, když remizujete s Vigem. Ishara to nenapsal zas tak zle a obdržený góly taky hovoří pro vás. S faktem nakonec souhlasím... gratulace k titulu a jdi do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

To mela byt reakce na Israha. Boha, z toho svyho mobilu uz nepisu

Reagovat
Ed_Hazard

Lucas bol ku koncu nejaky extra zly? Pozeral som asi do 70 min, potom som poatupne zaspaval A dovtedy bol fajn, nic extra ale ze by horel to sa teda povedat tiez neda.

Reagovat
king23

Hele za mě byl spíš špatný dopředu. Hodně slibných akcí u něho končilo.

Reagovat
Ed_Hazard

Pri porovnaní s Carvajalom, žiadna zmena. Tým pádom to nebola žiadna pohroma.

Reagovat
Kily8

Nebol zlý, on vie hrať futbal. Ale bolo na ňom vidieť, že nemá hernú prax, nerozumel si s loptou. Samozrejme nie až tak, ako Mendi . Neviem, či si videl tú šancu, ako zavraždil, keď strihol nohami, centre prekopával, ale nebol to byložene zlý výkon.

Reagovat
misinho7

Inac ta defenziva je skvostna. Najlepsia v Top 5 ligach, Thibo prekonava rekordy v pocte cistych kont. Co sa tyka obrany, tam sme suverejni.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Raul=Real

Az dokial nepride City

Reagovat
Miguel19

Sem rád že se Thibovi daří a zavírá všem hubu

Ještě Eden.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kokesh

To vidím od fanouška Chelsea snad poprvé. Většina se tu chodila jen vysmát a teď schovávají klasicky hlavu do písku...

Reagovat
Miguel19

Já Thibovi přál od začátku. Chápu jeho důvody přestupu, i když se mohl asi zachovat lépe.

Nicméně jeho kvality jsou nezpochybnitelné a psal jsem hned, že jeho nahradíme těžko.

Proto mě baví, jak se všichni od nás (myslím tím lidi na FB) jemu smáli a Kepu měli za lepšího golmana.

Reagovat
Anacron

To je asi jediný pozitivum naší hry no. Ale radši bych viděl výhry ve stylu 4:2 jako dřív, než tenhle odpad u kterého jsem usnul u každého zápasu a to i posledně co jsme hráli po obědě.

Reagovat
Ed_Hazard

S tým nič nenarobíme, takejto hre sme boli učení pod Mourinhom. Teraz len ZZ ťaží z jeho práce.

Reagovat
CHONG

Pod Mouřenínem jsme naopak hráli většinu času parádní fotbal...

Reagovat
Gazdo

Berte ho naspat prosim

Reagovat
Anacron

Pod Mourkem jsem dávali hromadu gólů a hra byla rychlá a dynamická. Na ty protiútoky vzpomínám dodnes. Teď když máme šanci na rychlý protiútok do rozhozené obrany tak kdokoliv vezme míč a přihraje na stopera. Jediné zápasy kdy hrál Mourek vyloženě na obranu bylo s Barcou, ptž jinak to s nima v té době nešlo a týmy se teprve učili hrát proti tý házený. Jasně třetí rok už byla katastrofa, ale to nebylo jenom kvůli fotbalu jako takovému.

Reagovat
Israha

Tak chybí nám tam jistý nepříliš výrazný člen sestavy, který dával 50+ gólů za sezonu a furt měl ofenzivní hlad, kterým strhl i zbytek týmu. Teď prostě máme kvalitnější defenzivní fázi, takže je od Zidana navýsost rozumné, že hru staví na ní. Na atraktivitě se to projevuje negativně, ale buďme rádi za to, co máme (viz Barcelona a výměna Valverde - Setién).

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

ANo, aj pod Carlom sme hrali ofenzívny futbal a strieľali veľa gólov. Schválne som si to dohľadával spätne. Nebolo tým pádom nebolo na koho zvaliť vinu a otočiť prácu ZZ, tak ako to zvykli robiť culés v spojitosti s Benitézom. Tak so msi spomenul na Josého betónovanie v EC so stopermi v zálohe

Reagovat
Kenneth

Reagovat
LAM

Bez penalty ani krok, hodláme vyhrát tento rok.

Reagovat
JM

Kolik ti je? 6?

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný humor

Reagovat
Israha

Ten gól Soldada proti Sockám bylo co? Ofsajd se nemával kvůli Llorenteho doteku míče? To je podle mě blbost, dotek nebo ne, Soldado získal výhodu svým postavením v ofsajdu. Tedy asi tolik k tomu, že VAR protěžuje jen Real...nekompetentní sudí protěžují toho, kdo má zrovna kliku a je na straně, která tímto špatným rozhodnutím získá, tak asi.

Reagovat
Zizou

Faul jasný u penalty Realu. Ale dle záznamu teda na hranici velkého vápna a ne vně. Takže spíš trestňák než penalta. Pro rozhodčího kazdopádně těžké bez videa, když pak hráč spadne dva metry dovnitř.

Reagovat
Israha

Čára je součást území, které vymezuje. Takže posouzeno správně.

Reagovat
Zizou

Já měl za to, že to bylo u šestnácky vždycky právě naopak, když jsem viděl množství standartek rozehrávaných přímo z čáry velkého vápna. Ale pokud to víš jistě, tak je to samozřejmě v pořádku.

Reagovat
Israha

Tak protože při každé, doslova každé standardce si ten zahrávající posune balón kus dopředu, a okolo vápna je přímo ta čára samozřejmě hranice, za kterou si ho už posunout nemůže. Ale jinak to pravidlo platí tak, jak píšu.

Reagovat
valloire

jako v tenise...

Reagovat
smazaný uživatel

2 body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele