35. kolo
10.07.2020 19:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Sociedad nezvládl přestřelku s Granadou, doma prohrál 2:3

Nakonec to skutečně vypadá, že si Real Sociedad bude muset vydobýt Evropskou ligu skrze domácí pohár. Baskové doma překvapivě nestačili na Granadu, které po pětigólové přestřelce podlehli 2:3.

Úvodní čtvrthodina nabídla slušné tempo, ale šance byla jediná a postaral se o ní Portugués, který vypálil na přední tyč a Rui Silva musel vyrážet na rohový kop. O šest minut později se předvedla i Granada a byla z toho úvodní branka. Duartův centr dopadl přesně na hlavu Antonia Puertase a Moyá se jenom ohlédl. Rozhodně šlo o překvapivý průběh, San Sebastian byl to té doby aktivnější a vlastně i po inkasovaném gólu byl více vidět. Ve 38. minutě zachránila Granadu tyčka a dokonalý šok pro domácí zařídil minutu před přestávkou zkušený Roberto Soldado. Přihrávku Herrery lehce tečoval Llorente, což znamenalo, že se nejednalo o ofsajd a Soldado mohl obejít brankáře a do prázdné zakončit.

Granada vedla po prvním poločase 2:0, ale vyhráno ještě neměla, zvláště když ve 48. minutě vstřelil kontaktní branku Mikel Merino. Ten se dostal k odraženému balónu a z otočky neomylně zakončil. Real Sociedad pak výrazně ožil a Oyarzabal mohl zanedlouho vyrovnat, kdyby mířil přesněji. Po hodině hry neuspěl ani jindy vyhlášený kanonýr William José, který zamířil těsně vedle.

Aktivní San Sebastian se nakonec dočkal vyrovnání sedm minut před koncem normální hrací doby. Djouahra přihrál pod sebe na vápno, balón prošel až k Mikelu Oyarzabalovi, který z první srovnal na 2:2. S domácími si ale fotbalový pánbůh zle "zašpásoval" a o pět minut později Granada zase vedla. Nadýchaný centr Machíse dolétl přesně na hlavu Domingose Duarteho a Moyá s jeho koncovkou nemohl nic dělat. Granada tak překvapivě veze z Anoety všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele