35. kolo
09.07.2020 22:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sevilla nezaváhala, na hřišti Athleticu musela otáčet výsledek

Složitě se rodilo vítězství Sevilly na hřišti baskického Athleticu, ovšem důležité je, že tři body zůstávají na straně Andalusanů, kteří si tak pojistili čtvrté místo. Athletic první poločas ovládl, když se trefil Ander Capa a Sevilla se pak dlouho snažila o vyrovnání, až se dočkala dvacet minut před koncem branky Évera Banegy a krátce po něm i rozhodujícího gólu Munira.

Na Sevillu se stále tlačí Villarreal, a tak není prostor pro jakékoliv zaváhání. Z tohoto pohledu čekalo Rojiblancos těžké utkání na San Mamés, kde je Athletic schopen porazit kohokoliv.

Hosté se snažili vstoupit do utkání aktivněji a víceméně se jim to podařilo. Vidět byl zejména křídelník Suso, ovšem do vedení šli nakonec domácí. Ti byli nejprve ve 25. minutě nuceni poprvé střídat, když se zranil Yuri Berchiche a jeho místo zaujal Mikel Balenziaga. O tři minuty později pak po odrazu balónu vstřelil vedoucí branku Ander Capa a bylo to 1:0. Sevilla až do konce prvního poločasu nedokázala odpovědět a do šaten šla s jednobrankovým mankem.

Julen Lopetegui zatím se střídáním otálel a po změně stran nechal na hřišti stejnou jedenáctku. V 56. minutě předvedl technický pokus Jesús Navas a brankář Simón se zaskvěl výtečným zákrokem. Opora Basků vychytala z bezprostřední blízkosti i Ocampose a stále držela šance na výhru nad vodou.

Sevilla však byla lepší a po zásluze se dočkala vyrovnání. Éver Banega jednoduše předvedl skvělou kopací techniku a parádním přímákem srovnal na 1:1. Pro hosty byla remíza pořád málo a ve zbytku utkání vrhli veškeré síly do ofenzívy. V 74. minutě pak byl obrat zdařile dokonán. Banega vynikajícím centrem posadil balón na úplně volného Munira, který otočil skóre na stranu Sevilly.

S tím se Athletic nehodlal smířit a svojí důležitost musel prokázat i brankář Bounou, který nastoupil mezi tyčemi místo zraněného Tomáše Vaclíka. Pět minut před koncem zápasu dokázal zpacifikovat technickou střelu Muniaina a tím zároveň uchránit Seville tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele