35. kolo
07.07.2020 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Aktivnější Celta si rozdělila body i s Atléticem

Atlético Madrid sice šlo ve Vigu velmi rychle do vedení, když se už v první minutě prosadil Álvaro Morata. Jenže krátce po změně stran se totéž povedlo také domácí Celtě, a to díky trefě Frana Beltrána. Bojující Celta pak už do konce utkání dokázala odolávat nájezdům Atletů.

Hráči Atlética dobře věděli, že to dnes s Celtou nebudou mít jednoduché. Celta totiž doma už nejednoho favorita překvapila a suverénně se sápe nahoru tabulkou. Colchoneros ale byli jasnými favority a od prvních minut to potvrzovali. Atléticu se skvěle povedl vstup do utkání. Po pravé straně se díky rychlé akci protáhl obránce Santiago Arias a přihrál Correovi, jehož centr našel před brankou stojícího Álvara Moratu. Ten už se nemohl netrefit - 1:0.

Celta se ale ani přes náhlou změnu skóre nikam nehnala a trpělivě kombinovala. V 18. minutě se po delší kombinaci rozhodl pro střelu Brais Méndez a jen proto, že ji tečoval Thomas Partey, skončila jeho rána těsně vedle tyče! Tým trenéra Óscara se však oproti očekávání usadil na polovině Atlética, které vypadalo trochu rezignovaně.

Celta naopak hýřila pohybem a držela míč na kopačkách s až podivuhodnou jednoduchostí. Atlético naopak spoléhalo spíš na kontry. Jeden takový rozeběhl Thomas Partey, kterému se povedlo prostrčit míč ke Correovi. Argentinský fotbalista se snažil mezi obránci propasírovat míč na Moratu, jenž si nabíhal do uličky, ale nakonec sklapla domácí obranná past na jedničku a míč k němu nepustila.

Další nadějný pas se ve 41. minutě povedlo vymyslet Iagu Aspasovi, který rozběhl Braise Méndeze. Tentokrát jeho zdařilý pokus opět ohrožoval bránu gólmana Jana Oblaka, který měl velké štěstí, že kroucená rána skončila těsně vedle tyče. První půli zakončili hráči Atlética, kteří předvedli další rychlý výpad. Llorente si všiml rozeběhnutého Correy, který však narazil jen na prvního obránce před sebou a Murillo mu míč čistě odebral.

Zatímco hostům se povedlo vstup do prvního poločasu, domácí ukázali to samé po změně stran. Ze druhé půle byly ukrojeny jen čtyři minuty, když aktivní Brais Méndez centroval do vápna a krásným pasem oslovil Frana Beltrána. Ten z voleje míč jako by přizvedl a na tuhle polostřelu brankář Oblak nebyl schopen reagovat - 1:1.

Celta se pak snažila prosadit další akcí Méndeze, který se uvolnil a zpoza vápna vypálil tvrdou ránu. Oblak si s ní ale tentokrát poradil. Méndez obecně patřil k nejnebezpečnějším hráčům na ploše a obraně Atlética dělal jeho pohyb velké potíže.

Atlético bylo v až překvapivém útlumu a směrem dopředu měli Simeoneho svěřenci obrovské potíže. V 65. minutě se do šance řítil střídající Santi Mina, jehož tentokrát Oblak také vymazal. Celtě se v závěru zranil brankář Blanco a musel být střídán, do hry naskočil Villar. A o osm minut později ho pořádně protáhl Thomas Lemar, s jehož technickou ránou měl Villar velké potíže.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele