LaLiga - preview 35. kola

07.07.2020, 08:26, aktualizováno 10.07.2020, 08:29
Previews
Barcelona předevčírem vyhrála a na tahu je nyní Real Madrid, ten hostí trápící se Deportivo Alavés a pokud naplní roli favorita, bude mít zpět svůj čtyřbodový náskok. Real Sociedad se ještě může vrátit do boje o Ligu mistrů, nutností je v tom případě triumf nad Granadou...
Real Sociedad - Granada CF  (pátek 19:30)
Real Sociedad má ideální možnost posunout se na pohárovou šestou příčku, potřebuje ale porazit desátou Granadu. Hosté také mají ještě naději na evropské poháry a pokud by se jim podařilo na Anoetě zvítězit, situace kolem šestého místa by se ještě více zdramatizovala.

Domácí teprve začátkem července konečně vyhráli a znovu oživili své šance na evropské poháry. Nelze se ale zbavit hořké pachuti, protože před koronavirem si Real Sociedad vedl dobře a dokonce na čas obsadil čtvrté místo znamenající Ligu mistrů. Na milionářskou soutěž ale mohou domácí zapomenout a ve zbytku sezony se musí pokusit o získání Evropské ligy. Baskové mají dvě cesty, jak onoho cíle dosáhnout - v tabulce LaLigy obsadit páté nebo šesté místo, popřípadě zvítězit v Copa del Rey. Připomeňme, že Real Sociedad čeká finále proti Athleticu.

Baskové naposledy remizovali v Levante 1:1 a kolo předtím porazili poslední Espanyol 2:1. Zisk čtyř bodů ze dvou zápasů oživil naděje na poháry a pokud porazí Granadu, posune se tři kola před koncem na šestou příčku.

Nebude to jednoduché, protože i Granada má ještě šanci obsadit šesté místo. Pokud by zápas na Anoetě zvládla, ztrácela by na Getafe už jen tři body. Favoritem ale budou domácí, kteří také vyhráli první vzájemný zápas v Granadě 2:1. Hosté se po koronavirové přestávce rozehráli do slušné formy, prohráli jen dva zápasy a dohromady získali slušných devět bodů. Naposledy doma v přestřelce remizovali s Valencií 2:2.

Bohužel domácí tým trápí po koronavirové přestávce rozsáhlá marodka a nejinak tomu je i před zápasem s Granadou. Zdravotní potíže mají Luca Sangalli, Ander Guevara, Asier Illaramendi, Adnan Januzaj, Jon Bautista a Joseba Zaldua. Granada je na tom prakticky stejně a určitě nemůže počítat s Neyderem Lozanem, Quinim, Álexem Martínezem, Ángelem Montorem a Maximem Gonalonsem.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Monreal, Llorente, Elustondo, Gorosabel - Merino, Zubeldia, Ödegaard - Oyarzabal, José, Portu
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Sánchez, Duarte, Neva - Puertas, Herrera, Eteki, Machís - Soldado, Fernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.75 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Deportivo Alavés  (pátek 22:00)
Sedm zápasů a sedm výher, taková je dosavadní bilance Realu Madrid po koronavirové přestávce. Další krůček k titulu mohou svěřenci Zinédina Zidana udělat v domácím souboji s Deportivem Alavés. Druhá Barcelona opět vytvořila tlak, snížila náskok na jeden bod, ale Real má nadále všechno ve svých rukou. Deportivo nebude mít na stadionu Alfréda di Stefána co ztratit, ale protože bojuje o záchranu, bod by se mu jistě hodil.

Real Madrid míří za titulem, ale ještě nemá vyhráno. Potřebuje zvládnout zbývající čtyři kola a nedovolit, aby se Barcelona dostala před něho. Zdá se, že závěrečný los je pro Real vcelku příznivý. Vedle domácího zápasu s Alavésem ho čekají ještě cesty do Granady a na Leganés, v předposledním kole pak přivítá Villarreal.

Bílý balet je ve skvělé formě, vyhrává jeden zápas za druhým a fanoušci už si těžko dovedou představit, že by se nepovedlo získat titul. Barcelona však nezahálí, po výhře nad Espanyolem se opět přiblížila na rozdíl jediného bodu, takže si Real nesmí dovolit zaváhat. S Alavésem se s tím ani nepočítá, Real má jednoznačně lepší vzájemnou bilanci a zejména doma s tímto soupeřem dvacet let neprohrál.

Hosté ale budou motivování a to nejen zvučným soupeřem, ale také proto, že body potřebují v boji o záchranu. Alavés má k dobru šest bodů, což je sice příjemný náskok, ale určitě ne bezpečný. Alavés je navíc zcela bez formy, pět zápasů v řadě prohrál.

Potíže s kotníkem znovu hlásí Eden Hazard, jeho start proti Alavésu je tak velmi nejistý. Zraněný je Nacho a do hry nezasáhnou ani potrestaní Daniel Carvajal a kapitán Sergio Ramos. Absence Ramose je pro Zidana velkou komplikací, neboť se španělský stoper těší dobré formě. Alavés zase nemůže počítat se svojí brankářskou jedničkou Fernandem Pachecem, zraněný je i Rubén Duarte.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Militao, Varane, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Isco Benzema, Vinícius Júnior
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Navarro, Magallán, Laguardia, Marín - Vidal, Camarasa,Pina, Rioja - Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.63 - 15.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - CD Leganés  (čtvrtek 19:30)
Leganés sice zvládl veledůležitou bitvu v minulém kole, ale pořád je uvězněn na předposledním místě. Los mu ale rovněž nyní nadělil velmi příjemného soupeře, neboť Leganés jede ve čtvrtek večer do Eibaru, který má svých starostí také dost. Problém je, že Leganés právě s Eibarem hrát vůbec neumí.

Jakkoli je Eibar v krizi, tak poslední dobou platí, že s Leganésem si vždycky spraví chuť. V poslední době je to totiž dost jednostranná záležitost. Z posledních deseti soutěžních duelů s Leganésem vyhrál Eibar už sedm a neprohrál ani jednou. Naposledy se Leganésu povedlo vyhrát nad Eibarem v roce 2003, kdy oba kluby poměrně dlouho hrály druhou nejvyšší soutěž.

Teď se ale Eibaru vůbec nedaří. V rámci LaLigy je až na 16. místě a má stejný počet bodů jako 17. Deportivo Alavés. Od pásma sestupu ho dělí jen šest bodů, což není moc. Aktuální forma mizerná, Eibar prohrál poslední dva duely a nedal v nich ani jeden gól. Naposledy si od něj tři body s díky vzala Sevilla.

Brankář Marko Dmitrović ale věří, že s Leganésem se jeho týmu bude dařit. "Proti Leganésu máme dobré statistiky a daří se nám pravidelně sbírat body. Hrajeme ve známém prostředí a věřím, že i to bude hrát svou roli, i když se to s diváckou kulisou samozřejmě nedá srovnat. Několik věcí se nám v posledních utkáních nepovedlo, ale věřím, že jsme se z našich chyb poučili."

Eibar postrádá v domácím utkání Arbillu s Ramisem, zatímco Leganés se bude muset obejít bez Omerua, Carrilla a především bez kreativního záložníka Óscara Rodrígueze, což je velká smůla.

Právě mladý, dvaadvacetiletý záložník táhl svými výkony Leganés v době, kdy mu bylo nejhůř. Tyhle doby ještě trvají, protože Leganés se stále nachází až na předposledním místě. Pořád má velký problém vstřelit branku, což se mu v této sezoně povedlo zatím jen pětadvacetkrát. Žádný tým v celé lize na tom není hůř. Minulé kolo ale Leganésu vyšlo, stačila mu jediná branka ke třem bodům proti poslednímu Espanyolu.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Rober Correa, Oliveira, Bigas, José Angel - Diop, Sergio Alvarez - Pedro Leòn, Edu Exposito, De Blasis - Kike
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Rosales, Bustinza, Awaziem, Jonathan Silva, Rodrigues - Bryan Gil, Recio, Rubén Perez - Guerrero, Assalé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 2.99 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Levante UD  (čtvrtek 19:30)
Mallorca bude mít jednu z posledních šancí, jak ještě vykřesat naději na záchranu. Čtyři kola před koncem soutěže ztrácí na nesestupové pozice šest bodů a jen výhra uchová naději do dalších kol. Bermellones budou mít doma i hratelného soupeře - Levante.

Příliš možností už Mallorca nemá. Čtyři kola před koncem ztrácí šest bodů a zoufale potřebuje jednak zvítězit a také doufat ve ztrátu Deportiva Alavés nebo Eibaru. Jelikož Deportivo nastoupí o den později na půdě Realu Madrid, jeví se výhra proti Levante jako bezpodmínečná nutnost. Pokud by se jí tři kola před koncem podařilo snížit ztrátu na tři body, byl by boj o záchranu až do posledního kola nesmírně dramatický.

Mallorca po koronavirové přestávce vydolovala jen čtyři body z jedenadvaceti možných a i když je v nelichotivém postavení, stále je o co bojovat. V minulém kole Bermellones nestačili na Atlético Madrid, kterému podlehli 0:3.

Levante poletí na Mallorcu v naprosto klidném rozpoložení. Záchranu už má dávno v kapse a ve zbytku soutěže se může soustředit na udržení stávající pozice nebo se ještě může pokusit proniknout do první poloviny tabulky. Valencijský celek od obnovené sezony prohrál jen jedno utkání, dvakrát zvítězil a hned čtyřikrát si rozdělil body se soupeřem. Naposledy se tak stalo s Realem Sociedad 1:1.

Leonardo Koutris a Lumor Agbenyenu jsou jediné dvě absence domácího celku. Stejné číslo figuruje i na straně Levante. Dlouhodobě je zraněný Iván López a start Sergia Postiga je v tuto chvíli nejistý.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gámez, Raíllo, Valjent, Pozo - Kubo, Baba, Sevilla, Rodriguez - Hernández, Budimir
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Coke, Vezo, Pier, Toňo - Hernani, Melero, Radoja, Bardhi - Martí, León
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.85 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Sevilla FC  (čtvrtek 22:00)
Ohromně těžké utkání čeká na Sevillu. Andalusané cestují do Baskicka na horkou půdu Athleticu Bilbao, aby hájili stávající čtvrté místo a šestibodový náskok. Pokud by Sevilla vyhrála, Liga mistrů už by byla velmi blízko. Na druhé straně Bilbao ještě usiluje o Evropskou ligu.

Sevilla si na čtvrtém místě vypracovala šestibodový náskok, ale usnout na vavřínech ještě nehodlá. Pátý Villarreal je pořád ve střehu a připraven okamžitě využít jakéhokoliv zaváhání Andalusanů. To přišlo naposledy v domácím souboji s Valladolidem, ale od té doby klub další dvě kola zvítězil a stávající postavení si upevnil.

Bilbao bylo v jednu chvíli také zainteresováno v boji o Ligu mistrů, ale postupně mu začal docházet dech a v tuhle chvíli už na Ligu mistrů dávno rezignovalo. Ve hře ale zůstává Evropská liga, ale ta se zatím jeví také poměrně vzdálena. V lize ztrácejí Baskové na šesté Getafe pět bodů, což pár kol před koncem není málo. Pochopitelně Basky čeká ještě finále Copa del Rey, ovšem nikde není psáno, že Bilbao tuto trofej skutečně získá.

Historie vzájemných soubojů je skutečně bohatá, Athletic i Sevilla patří k tradičním celkům LaLigy, které pravidelně bojují minimálně o evropské poháry. Poslední vzájemné utkání hrané v Seville skončilo remízou 1:1.

Domácí Athletic se musí obejít bez Yeraye Álvareze i potrestaného veterána Raúla Garcíi. Sevilla zase bude bez Sébastiena Corchii a dost možná i Tomáše Vaclíka, který utkání s Eibarem nedohrál vinnou poranění postranního vazu v koleni. Jeho místo mezi třemi tyčemi zaujme náhradník Bounou.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Martínez, Núňez, Capa - López, García - Córdoba, Muniain, Marcos - Williams
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Carlos, Escudero - Jordán, Fernando, Banega - Ocampos,de Jong, Haddadí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.07 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - CA Osasuna  (středa 20:30)
Osasuna chytila druhý dech a její forma jí dovolila dostat se hodně daleko od hranice sestupové propasti. Mnohem blíž k ní má Real Betis, který si rozhodně nemůže dovolit mnoho dalších ztrát. Ještě štěstí, že mu to proti Osasuně mimořádně jde.

Béticos mají velké problémy na obou stranách hřiště. V posledních deseti kolech se Realu Betis povedlo vyhrát jen dvakrát, což na ambiciózní celek vůbec není dobrá bilance. Betis si před sezonou stanovil mnohem vyšší cíle a chtěl se pohybovat v horních patrech tabulky. Místo toho se jí ale absolutně nic nedaří a prohrává se železnou pravidelností. V posledních pěti duelech Real Betis prohrál už třikrát, což jeho náskok na sestup snížilo na aktuálních devět bodů.

V minulém kole se béticos taky nedařilo tak, jak by si jeho fanoušci přáli. Ve Vigu Betis rychle prohrával a trvalo mu poměrně dlouho, než dokázal aspoň srovnat. Kýžený bod ze zápasu mu vynesla až branka Zouhaira Feddala, který se prosadil v 79. minutě. A Nabil Fékir ví, že jeho spoluhráči mají na mnohem víc.

"Rozhodně hrajeme pod našimi možnostmi. Máme velmi dobrý tým a na trénincích všechno funguje tak, jak má. Ale v ostrých zápasech děláme chyby, o kterých jsme si mysleli, že už jsme je vyřešili. Často je ztráta bodů způsobena také tím, že se přestaneme soustředit a velkou roli hraje také únava. Hrát tolik zápasů tak krátce po sobě je vyčerpávající, často ve vedru. Ale to nesmí být výmluva, naší povinností je brát tři body co nejčastěji."

Béticos se doma musí obejít bez vykartovaného Sergia Canalese, zatímco Osasuna postrádá Chimyho Ávilu a Roberta Ibáñeze.

Real Betis se upíná aspoň tomu, že z posledních pěti duelů prohrál s Osasunou jen jednou a třikrát vyhrál. Osasuna má ale vynikající formu a vyhrála tři zápasy z posledních pěti ligových. Naposledy si rozdělila body se silným Getafe a bylo to už třetí utkání v pěti, kdy nedostala ani jednu branku. Teď by v tomto trendu moc ráda pokračovala. Na Betis má nyní náskok pohodlných sedmi bodů.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Joel - Emerson, Mandi, Feddal, Pedraza - Guido, Carvalho, Aleñá - Fékir, Tello - Borja Iglesias
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Nacho Vidal, García, Aridane, Lato - Roberto Torres, Moncayola, Fran Mérida, Brašanac - Arnáiz - Adrián
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.59 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Villarreal CF  (středa 20:30)
Getafe má další možnost, jak se dostat blíž k Lize mistrů, třebaže tahle možnost je už spíš jen snem. Ve středu večer se navíc utká s přímým konkurentem v boji o poháry. Do Getafe se totiž podívá Villarreal, který od soupeře dělí v tabulce jen jeden bod.

Getafe bylo dlouhou dobu velkým adeptem na poháry a rovnou na Ligu mistrů, dařilo se mu téměř všechno a vypadalo to na jeden z těch ročníků, kdy provinční a podceňovaný celek dosáhne velkého úspěchu. Od února tohoto roku se mu ale přestalo dařit, došla mu šťáva a Getafe začalo ztrácet oproti velkým, zkušeným týmům, jež o Ligu mistrů bojují každý rok.

Místo výher se konaly remízy, popřípadě porážky. V posledních deseti soutěžních duelech vyhrálo Getafe jen dvakrát, což je na vytrvalostní běh po boku Sevilly, Atlética Madrid a Villarrealu prostě málo. Právě s tím posledním jmenovaným se Getafe utká ve středu večer na svém stánku Coliseum Alfonso Perez. Potíž je v tom, že ani jeho aktuální forma mu moc nenahrává. Po porážce od Realu Madrid se Getafe příliš nepovedlo ani minulé kolo, ve kterém opět nedalo ani jednu branku.

Tentokrát se s bodem za bezbrankovou remízu vracelo z Pamplony a jeho fanoušci se nemohli ubránit pocitu, že z tohohle utkání se určitě dalo vytěžit víc. Getafe je i kvůli tomu až na současné šesté příčce, přičemž musí sledovat situaci bezprostředně za svými zády. O poslední příčky Evropské ligy to určitě bude ještě velký boj a Getafe by moc pomohlo, kdyby zvládlo ostře sledovaný duel s přímým konkurentem Villarrealem. Od něj navíc Getafe dělí jen jeden jediný bod, což přidává na pikantnosti celého duelu.

Trenér José Bordalás si je dobře vědom důležitosti výhry. "Máme před sebou velmi náročného soupeře, který je mnohem zkušenější v bitvách o Evropu a má velmi kvalitní kádr. Nebude to nic snadného, protože jak víme, Villarreal dokáže udeřit během jedné rychlé akce, stačí mu velmi málo. Potřebujeme se soustředit po celý zápas a zbytečně nepůjčovat soupeři míč."

Getafe nebude v utkání s Villarrealem kompletní, protože mu schází Cabaco s Etebem. Villarreal je na tom trochu lépe, schází mu jen obránce Funes Mori.

Villarrealu se začalo dařit a vyhrál po restartu ligy pět duelů ze šesti. Jenže v minulém kole narazil na Barcelonu, která s ním neměla soucit. Nasázela mu čtyři branky a Villarreal se zmohl na jedinou. V domácím prostředí byla vysoká porážka obzvlášť bolestivá, takže teď má Žlutá ponorka dostatek motivace k tomu, aby porážku hodila co nejdřív za hlavu. Naposledy jela z Getafe s bodem na kontě po remíze 2:2.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian, Djené, Etxeita, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Molina, Mata
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Raùl Albiol, Pau Torres, Moreno - Trigueros, Anguissa - Gerard, Cazorla, Chukwueze - Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.08 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Espanyol Barcelona  (středa 22:00)
Barcelona nemá situaci v boji o titul ve svých rukou a ve zbytku LaLigy jí nezbývá nic jiného, než vítězit a doufat ve ztrátu vedoucího Realu Madrid. Jestliže je pozice Barcy složitá, ta Espanyolu je přímo kritická, protože jestli nevyhraje na Camp Nou, jeho osud bude definitivně zpečetěn. A stačit nemusí ani to.

Barcelonské derby tak bude mít zvláštní příchuť, oba celky totiž potřebují nutně vyhrát a zároveň doufat v ostatní výsledky. Šance na titul v podání Barcelony jsou však přeci jen reálnější, než případná záchrana Espanyolu.

Ať už utkání dopadne jakkoliv, Espanyol si prvoligovou příslušnost prohrál dávno před tím, než k tomuto zápasu došlo. Ztráta jedenácti bodů čtyři kola před koncem je zkrátka natolik fatální, že Espanyolu pomůže už jen zázrak. Vlastně série zázraků. Rozhodně je to velká škoda, Espanyol se před sezonou po delší době těšil na evropské poháry, ale ligu v kombinaci s Evropskou ligou prostě nezvládl a nevzpamatoval se ani po koronavirové přestávce. Naposledy prohrál doma s Leganésem 0:1 a mnozí fanoušci už přestali definitivně věřit.

Kdo naopak stále věří a doufá jsou fanoušci Barcelony, kteří se nevzdávají naděje na titul, popřípadě na vítězství v Lize mistrů. Šance v LaLize jsou přeci jenom o poznání menší, ztráta čtyř bodů na Real Madrid se zdá být už nedostižitelná, zvláště když shází dohrát jen čtyři kola. Barcelona se ale nevzdává a potvrdila to i ve Villarrealu, kde zvítězila hladce 4:1. Svěřenci Quiquého Setiéna tak po koronaviru ještě neprohráli, ale osudným se jim staly tři remízy - v Seville, ve Vigu a doma s Atléticem Madrid.

Do derby určitě nezasáhnou Ousmane Dembélé a Frenkie De Jong, oba zůstávají mezi zraněnými. Espanyol se na Camp Nou představí bez Jonathana Calleriho. Když už nic jiného, tak by se Espanyol rád předvedl a sehrál podobně atraktivní utkání jako v lednu před vlastními diváky, které skončilo 2:2.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Busquets, Vidal - Messi - Suárez, Griezmman
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Javi López, Espinosa, Cabrera, Vilá - Roca, David López - Melendo, Darder, Embarba - Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.49 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Valladolid  (úterý 19:30)
Valencia rychle ztrácí pevnou půdu pod nohama a sen o evropských pohárech se jí každým kolem víc a víc vzdaluje. Zatím Netopýrům nepomohla ani změna trenéra, ke které se vedení zřejmě upínalo. V úterý večer se pokusí krizi Valencie prohloubit Real Valladolid.

Valencia rychle vyklidila místa kolem evropských pohárů a sen o Lize mistrů zřejmě zůstane nevyplněn. Co víc, v tuto chvíli ztrácí slavný celek šest bodů dokonce i na Evropskou ligu! Další ročník, který by Valencia měla odehrát bez pohárů, by mohl být sportovní i ekonomickou katastrofou, zvlášť v době, kdy kluby houfně shání peníze, kde se dá. Valencia si je své situace vědoma a už učinila první krok k tomu, aby se věci změnily.

Trenéra Celadese totiž na lavičce vystřídal starý známý Voro, který je zvyklý tahat Valencii z průšvihů. Jenže zatím ani on nedokázal tým pozvednout. Valencia vyhrála ligový duel naposledy koncem června a od té doby si připsala sérii čtyř utkání bez výhry. Co víc, ve třech z nich dokonce prohrála, ač jejími soupeři byly hratelné týmy jako Eibar nebo Bilbao. V minulém kole sice Valencia bodovala, ale stejně se její fanoušci asi nemohou zbavit pocitu, že remíza s Granadou, která srovnala tři minuty před koncem, není maximum tohoto týmu.

Trenér Voro k tomu poznamenal: "Velmi mne mrzí, že jsme v závěru přišli o tři body. Hráli jsme po většinu utkání zodpovědně, aktivně a nedělali chyby. Jednu jsme udělali až v závěru a soupeř nás nemilosrdně hned potrestal. Je to škoda, protože celkově náš výkon rozhodně nebyl zlý. Nezbývá, než pracovat ještě usilovněji, aby se podobné věci nestávaly."

Valencia se bude muset v utkání na Mestalle obejít bez Rodriga, Picciniho, Torrese a obránce Gayi. Real Valladolid, který na Mestalle nevyhrál už 11 let, nebude moci počítat s vykartovaným Planem a dále se zraněnými Fernándesem, Porrem, Carem, Míchelem a ani se Sandrem Ramírezem.

Jeho góly Valladolidu enormně schází. Celkově jich Valladolid dal zatím jen 28. A přesto se drží na solidním 13. místě, přičemž na Valencii ztrácí jen osm bodů. V minulém kole totiž těsně porazil Deportivo Alavés.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Costa, Gabriel, Mangala - Parejo, Soler, Coquelin, Čeryšev - Gameiro, Vallejo
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho, Fernadez, Sanchez, Antonito - Villa, Alcarez, Fede, Hervias - Ünal, De La Fuente
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.65 - 5.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Atlético Madrid  (úterý 22:00)
Atlético si dál upevňuje třetí příčku a nehodlá se jí vzdát. Musí si ale dávat pozor na nejbližší pronásledovatele, takže žádných velkých lapsů se nechce dopouštět. Utkání s domácí Celtou Vigo pro ni v tomto směru bude náročnou zkouškou, protože Celta je hodně nevyzpytatelným sokem.

Celta vlastně pořád balancuje na hraně propasti. Když už se zdá, že je z herní nebo výsledkové krize venku, stačí jeden nepovedený mač a všechno je zpátky ve starých kolejích. Aktuálně je sice na patnáctém místě, leč od sedmnácté příčky ji dělí jen lepší skóre. Z posledních deseti soutěžních duelů se Celtě povedlo vyhrát jen třikrát, což rozhodně není známka kvality.

Tým z Viga neměl štěstí ani v minulém kole. Nebyl to sice takový výprask jako pět branek od Mallorcy kolo předtím, ale přesto si Celta chtěla z utkání proti Realu Betis odnést mnohem víc než jen bod. Po celý zápas byla lepším týmem a brzy šla do vedení, jenže na závěr utkání udělala jednu chybu a obránce Zouhair Feddal srovnal na konečných 1:1. A z toho trenér Óscar García rozhodně radost neměl.

"Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Byli jsme lepším týmem a dařilo se nám prakticky vše. Jen jsme neproměňovali naše šance v takovém množství, v jakém bychom měli. Zatím si nedělám starosti ze hry, protože se do šancí dostáváme. Často nám ale schází víc klidu a rozvahy, řešíme situace před bránou chaoticky, jako nováčci. Na tom musíme zapracovat. Přesto jsem si jist, že i proti Atléticu máme šanci."

Z historického pohledu bych o šanci moc nemluvil, protože Celtě se v duelech s Atléticem nedaří. V rámci ligy vyhrála jedno utkání za posledních pět let a jinak ji samozřejmě Atlético válcuje. Navíc tady mluvíme o týmu, který má druhou nejlepší obranu v celé lize, lepší je jen jeho městský rival z Realu. Atlético po restartu ligy po koronavirové pauze ještě neprohrálo ani jeden zápas, jen dvakrát přišlo o dva body remízou.

Po remíze s Barcelonou, což byl vlastně docela úspěch, se Atlético v minulém kole vrátilo k vyhrávání. Do Madridu se podívala Mallorca a ze svého výletu asi moc velkou radost neměla. Prohrála jasně o tři branky a Atlético opět ani jednu nedostalo. I díky tomu je nyní na skvělém třetím místě a Sevillu na čtvrtém místě nechalo za zády.

Celta nebude v utkání s Atléticem moci nasadit trojici Juncá, Suárez, Álvarez a ani vykartovaného Néstora Araúja. Z důvodu karet nebude v útoku Atlética figurovat Diego Costa, zatímco pro zranění se do hry nedostanou Vršaljko, Hermoso, Felipe a ani portugalský útočník João Félix, který si naposledy poranil kotník a jeho absence se dost možná protáhne.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Vázquez, Murillo, Aidoo, Olaza - Yokuslu, Bradarić, Rafinha - Aspas, Mina, Nolito
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Giménez, Lodi - Koke, Thomas, Saúl, Carrasco - Morata, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.07 - 3.29 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid34238362:2177
2.FC Barcelona34227578:3673
3.Atlético Madrid341614446:2562
4.Sevilla FC341612649:3360
5.Villarreal CF341661254:4454
6.Getafe CF341411942:3153
7.Real Sociedad341561351:4351
8.Athletic Bilbao3412121038:2948
9.Granada CF341381342:4047
10.Valencia CF3412111143:5047
11.CA Osasuna3411121140:4745
12.Levante UD341271542:4743
13.Real Valladolid348151128:3739
14.Real Betis349111444:5538
15.Celta Vigo347141333:4335
16.SD Eibar34981734:5135
17.Deportivo Alavés34981732:5135
18.RCD Mallorca34852135:5929
19.CD Leganés346101825:4928
20.Espanyol Barcelona34592027:5424

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (259)

Přidat komentář
db18

Pellegrinimu bude asistovat Demichelis

To se taky mohlo upéct o týden dřív

Reagovat
smazaný uživatel

LaLiga president Javier Tebas believes that Florentino Perez has had an effect on the way VAR is used in Spain. Luis Rubiales admitted that the Real Madrid president had called him to complain about the new technology last January.

Reagovat
ttopi

To musí být ničím nepodložená kampaň. Perez by tohle nikdy neudělal. Rozhoduje se na hřišti a tam prostě Real teď kope zápas co zápas penaltu, víc bych to neřešil!

Reagovat
smazaný uživatel

Proc sem davas neco co je stary pul roku?

Reagovat
smazaný uživatel

A preco nie ?

Reagovat
misinho7

to sa uz riesilo, sak real sa verejne stazoval na to ako sa vtedy zle piskalo..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Docela vtipný, jak nás po prohlášení Bartomea nazýváte cirkusem a přitom jste před pár měsíci dělali stejnou věc .

Reagovat
misinho7

to si snad delas prdel.. to co predvadzate vy je kampan normalne sialene tlaky, uplne crazy Bartomeu sa snazi odvratiti vsetko od toho ako to tam u vas doseria na rozhodcoch a to ze kvoli nim ste tam kde ste..

Reagovat
madridcan

Mne zas pride vtipne, ze niekoho este bavi sa hadat na takychto malichernostiach ked je jasne, ze skor alebo neskor niekto zopakuje to, co spravil ten druhy. Ci ohladom Varu, dani, rozhodcov a xy dalsich veci.

Hoc druha vec je nacasovanie. Na Cristiana sa spina vyvalila pred podstatnym zapasom, to iste aj na Messiho atd. Tam su zakulisne tahanice. Aj ten váš čurak si teraz otvara hubu, aby odvratil pozornost od nasrateho Messiho a rypne si do nas. Radsej nech je na titulke Don Balonu jeho fotka s nadpisom ako je Realu pripiskavane ako by tam malo byt, ze Messi ma myslienky na odchod. Nic hlbsie by som za tym nehladal.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Diego2

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

RM nebo Flore so někdy stěžoval na protěžování Barcelony? Podle mě je obrovský rozdíl nebýt spokojený s určitými rozhodnutími sudích, potažmo systému VAR nebo veřejně osočovat rivala.

Florentino bojuje na všech frontách za svůj produkt, svůj klub. Ale nepamatuji se, že by se jakožto velmi úspěšný businessman, někdy snížil k urážkám toho druhého (většinou když se nedaří, že)...

Navíc se přidal od vás i Setien a Pique, coz vzhledem k výkonům obou dvou je hodně vtipné. Protože momentálně nezvládají situaci ani na hristi a ani mimo něj...

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jsem asi poslední, který by se chtěl nějak zastávat Bartomea, jelikož je to neuvěřitelný buran, ale on Real ani jednou nezmínil, v tom jste se našli sami.

Jinak ti klidně můžu vysvětlit, proč jsem se dřív tolik nevyjadřoval k chybám rozhodčích. Není to o tom, že jste momentálně před náma (zaslouženě!), ale o tom, že jsem uznával možnost chybovosti rozhodčích z určitých legitimních důvodů (špatný postavení, nedostatečný výhled, těžký posouzení atd.). Ale pokud nejsou schopni kvalitně a za pomocí jednoho metru rozhodovat ani na základě několika opakovaných záběrů, tak je to obrovský problém a vkrádá se tam myšlenka toho, za jakým účelem to dělají. Nemusíme se bavit o vás, podívej se z poslední doby na penalty třeba na RG proti Mallorce nebo na Llorenteho z ATM proti Alavesu.

Setién neřekl nic hroznýho, takhle se vyjádřilo v posledních týdnech několik dalších hráčů a trenérů a nepřijde mi to o nic povrchnější než vyjádření třeba Zidana o tom, že penalty byly jasný, protože mu to řekli hráči a ke zbytku se nebude vyjadřovat, protože to neviděl. Piquého gesto je asi to poslední, co by se mělo řešit .

Reagovat
Ed_Hazard

......ale on Real ani jednou nezmínil, v tom jste se našli sami....

Josep Maria Bartomeu:

"Videl som zápas v Bilbau a ide o ďalšie víťazstvo pre Real Madrid. Opäť raz sa potvrdil náš názor, že VAR nenapĺňa očakávania. Od momentu obnovenia súťaže je tento systém nespravodlivý a protežuje iba jeden tím. Stalo sa tak v niekoľkých prípadoch. Musíme sa o tomto porozprávať s federáciou"

Tebe čo sa porobilo v poslednej dobe? Mi pripadáš ako po ťažkom psychickom kolapse.

Reagovat
el Principito

tak jestli je Hristo po "ťažkom psychickom kolapse", tak nevím co bys napsal třeba o valloirovi

Reagovat
valloire

co to meleš

Reagovat
smazaný uživatel

Je tezke udrzet korektnost a postoje, kdyz sam prezident klubu na to sere.

Reagovat
Kokesh

Tak kdyby ho zmínil, řeší to už právní oddělení, tohle je jen klička, všichni vime co myslel.

V druhém odstavci máš pravdu, není co rozporovat. Prostě to není jen o RM.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Stejnou věc? Nic podobného jednotlivý hráči nepředváděli. Momentálně brečí celá Barcelona od prezidenta až po fyzioterapeuty.. a to co předvádí někteří na sociálních sítích je mega ubohost.

Reagovat
misinho7

Simone: A co si myslím o systému VAR? Že VAR odhaluje naprosto všechno. Dříve jsme neměli ani šanci podívat se na něco, co je konečně vidět a navíc jsou rozhodčí také jen lidé, kteří pracují na hřišti a mohou dělat chyby. Vůbec nepochybuji o tom, že je VAR spravedlivý ke všem. Také k těm, kteří vyhrávají, protože pokud máš hodně pokutových kopů, tak proto, že jsi mnohem déle v pokutovém území soupeře, což se děje v poslední době u Realu Madrid. Je jasné, že Real MAdrid dostává více pokutových kopů, protože také více útočí. Je zcela evidentní, že díky tomu dostáváš více pokutových kopů. Myslím si, že VAR samozřejmě můžeme zlepšovat, ale jako systém odhaluje absolutně všechno."

Od Simoneho by som to necakal ale

Reagovat
smazaný uživatel

Logika culés: Florentino určite zaplatil Simeonemu, aby to povedal

Ale za to vyjadrenie

Reagovat
rave

Sympatické vyjádření. Nicméně to, že VAR odhalí naprosto všechno ještě neznamená, že ty situace bude konzistentně posuzovat. A to je asi největší současný problém VAR ve Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný je, že jste takhle brečeli, když byl u nás Pep a já měl přesně tenhle argument, kterému jste se vysmáli. Kašpaři.

Reagovat
technecium

Pokrytci

Reagovat
CHONG

Cholo je frajer, příští trenér Realu

Reagovat
Al Capone

Jeho styl fotbalu bych v Realu nechtel, ale takovou osobnost jednoznacne ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Chong je padlej na hlavu uz delsi dobu.

Reagovat
CHONG

Něco bych ti k tomu napsal, ale na tebe je škoda slov

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Staci, ze si reagoval, takze jsi porad padlej, ale ne tuhej

Reagovat
Gazdo

Reagovat
CHONG

Teď hrajeme to samé

Reagovat
Phillipinho

Na Chola na tiskovkach se dlouhodobe zadnej trener vubec nechyta

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Zase od Simeone bych tohle cekal.

To neni slizoun co se ohybe podle neci chuti.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si skopírovať názor jedného fanúšika RM, ktorý veľmi dobre vystihol podstatu veci ohľadom sťažností Barcelony na VAR

"...tá mediálna kampaň zástupcov Barcy sa na prvý pohľad zdá primitívna a smiešna, ale je to dobre premyslený ťah, ktorý "rieši" viacero ich problémov...

- odpútavajú pozornosť médií od vlastných problémov v klube a prekryli to týmto atakom

- vopred vzbudzujú dojem, že ak aj titul získa Real, tak s pomocou VAR a rozhodcov

- iritujú budúcich súperov Real-u, aby sa vopred cítili ako potenciálne poškodení arbitrami a o

to zarputilejšie bojovali

- v prípade, ak Barca nezíska titul v LaLiga - majú aj odôvodnenie

- v prípade, ak by ho predsa len získali, tak aj s gloriolou, že napriek všetkým príkoriam to

dokázali

- a samozrejme hlavnou pointou je, tak ako to komentovali zástupcovia RMCF - pokúšajú sa

všemožne "rozhodiť" Real a nahlodať odhodlanie a sebavedomie hráčov pred rozhodujúcimi

duelmi...

Reagovat
smazaný uživatel

práve si objavil teplú vodu. Gratulácia

Reagovat
misinho7

Iturralde González.:

Úroveň španielskych rozhodcov je dobrá

"Kvalita rozhodcov v La Lige je veľmi dobrá, ale vytráca sa prísnosť. Keby chceli rozhodovať v prospech Realu, v El Clásicu by po zákrokoch na Varanea odpísali dva pokutové kopy. Tie boli jasné a pritom ani len nenechali situácie preveriť!"

Reagovat
smazaný uživatel

To už katalánsky plačkovia nevidia

Reagovat
roman1978

Bylo bílé zlo nějak bodově poškozeno?

Reagovat
CHONG

Jsou tři víc než jeden?

Reagovat
dextroza_m

Doufam, že Espanyol pošleme do druhé ligy a nejlépe debaklem... tip 6:0

Reagovat
Gazdo

ale proti nam sa ako vzdy vyhecuju a dolamu nohy aj Setienovi

Reagovat
dextroza_m

Budou nemilosrdně rozmetáni

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Dneska musíme poslat ponorku ke dnu za každou cenu

Reagovat
Zlatko28

Eduardo Iturralde Gonzalez: 90% rozhodčích La Ligy podporují Real Madrid.

Z posledních 7 zápasů Realu se poškozený tým 5x odvolával na rozhodčí.

Bartolomeu řekl svůj názor, Setien taky... Muniain taky a x dalších trenérů a hráčů taky...

Když Realu nikdo nepřipískával, tak Florentino 20 minut po zápase volal prezidentovi La Ligy... No ono mi přijde trochu horší vyplakávání volat prezidentovi hned po nepodařeném zápase, než něco nepřímo veřejně říct.

I Tebas přiznal, že VAR se musí zlepšit

Reagovat
misinho7

ty si ten "nestranny" fanusik s fake uctom?

Reagovat
smazaný uživatel

Eduardo Iturralde Gonzalez:

"Kvalita rozhodcov v La Lige je veľmi dobrá, ale vytráca sa prísnosť. Keby chceli rozhodovať v prospech Realu, v El Clásicu by po zákrokoch na Varanea odpísali dva pokutové kopy. Tie boli jasné a pritom ani len nenechali situácie preveriť!"

"Všetci sa len sťažujete. Ani Real, ani Barcelona sa nemôže sťažovať na rozhodcov. Pre mňa je to všetko klamstvo. Napríklad, všetci hovoríme, že Carvajal pred prvým gólom Realu Madrid proti Mallorce fauloval. Všetci hovoria, že ak by sa ten faul odpískal, Real by prehral. A to je klamstvo. Mal by ešte 70 minút na to, aby vyhral zápas."

"Nulový tlak Bartomeua. Vytvoril len dymovú clonu, keď sa snažil prekryť iný problém: hru Barcelonu a pozíciu lídra pre Real. To isté by sa dialo aj opačne. Nikto nestráca, nikto nezískava, ten, kto vyhráva, tak vyhráva, pretože je lepší."

Reagovat
misinho7

Reagovat
drussbarb

A mluvil s Perezem 20 min po zápase nebo ne?

Každopádně hrajeme příšerně, hlavně venku, o tom není sporu, zápasy Realu jsem neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Quique Setie vraj ostava i pre buducu sezonu a ako novu posilu si vyziadal Hectora Bellerina.

Reagovat
CHONG

titul zdarma

Reagovat
dextroza_m

Že jich tolik máte za poslední roky

Reagovat
CHONG

A jak to s tím souvisí?

Reagovat
dextroza_m

Ptáš se mě, jak souvisí provokace s provokací?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď budou přibývat.

Reagovat
Visca el barca

Nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Ukážou další sezony. Ale máme lepší tým s lepšími vyhlídkami na budoucnost.

Reagovat
Visca el barca

Lepší tým teď určitě nemáte to je jedna věc. Vyhlídky do budoucnosti určitě máte asi lepší, na druhou stranu dost z těch vašich talentů se tluče na stejný pozici. My tu máme Fatiho a Puiga v bengu je Ilaix, přijde Pedri s Trincaem. V útoku bude Grizi, nezapomínal bych na Dembelého s Frenkiem. Ono to nebude zas tak černé.

Reagovat
dextroza_m

Na Dembelého právě zapomeň

Reagovat
Jordi Alba

Nesleduje někdo toho Trincaa? Moc nevím, co od něj čekat nebo nečekat.

Reagovat
Gazdo

Ja od neho cakam 30 milionove hostovanie ale mozno ma vedenie prekvapi a nechame si ho

Reagovat
Gazdo

Takze ked ma byt nieco cierne tak je to zle? Rasista

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná dobrá posila je Frenkie, to je a bude opravdová extratřída. Dembelé a Grizzi jsou úplně odstřihnutý, jeden kvůli častým zraněním a druhý kvůli konkurenci v osobě Messiho a částečné neschopnosti se prosadit. Upřímně si myslím, že když bude možnost, tak se minimálně jednoho pokusíte zbavit. Trincao je zatím velká superhvězda jen díky té velké částce, co jste za něj dali, je to šikovnej, talentovanej fotbalista, ale hrát v Braze a prosadit se v Barceloně je něco úplně jinýho. Kór u Vás se Portugalcům dlouhohodobě nedaří, takže uvidíme.

Fati a Puig jsou talenti, hodně bude záležet, jak budou dostávat šance v A týmu (pokud vydrží Setién, tak to vypadá, že tu šanci minimálně Puig bude dostávat a časem bude růst a získávat zkušenosti), takže když to vezmu kolem a kolem, tak ty vyhlídky fakt vidím lepší u nás. Obranu nemáte vyřešenou, v záloze starý koně (vyjma de Jonga, Puiga) zbaviliste se tzv. novýho Xaviho a přivedli Pjanice.. Útok to samý.

S ohledem na odchody velkých opor (Piqué, Messi, Suaréz, Alba, Bus apod.. mi to pro nás vychází lépe Ale teprve čas ukáže!

Reagovat
misinho7

mohli by ale budem radsej ked nam bude pribyvat dalej LM tam ten naskok uz mame luxusny a dalej ho zvysovat by bolo super, sice aj v lige treba sa snazit aby nas Barca nikdy nedohnala

Reagovat
smazaný uživatel

Tým jako Real Madrid musí bojovat každou sezonu o všechny trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ufňukánci z Barcelony se snaží pouze rozhodit naše hráče. Je to trapně vyvolaná kampaň a strategie, který věří snad jen Culés, protože v jejich logice za všechno může vždy a pouze Real Madrid. To že jsou jejich hráči poslední týdny neschopní lemplové ploužící se po hřišti není vina Realu Madrid. O body přicházíte sami svojí vlastní vinou.

Rozhodčí v La lize dělají chyby, a pokud sledujete i některé ostatní zápasy, tak ty kontroverze jsou všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

deep

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
technecium

Tvl, za Mourinha jste delali to stejny a navic hrali jak nechutný prasata.

Reagovat
roman1978

Zajímavé ale je, že tam není jediná kontroverze, ve které by jste ztratili.

Reagovat
N.Gin

Krome clasica

Reagovat
smazaný uživatel

Za poslední zápasy ne, ale v těch předchozích byla vždy nějaká situace pro a proti Realu Madrid. Stejně jako je v prospěch a v neprospěch jiných týmů.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

A ja som sa tesil ze si precitam nieco o futbale a hracoch ked som videl tolko prispevkova tu sa stale riesi VAR...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
roman1978

Zápas co zápas dostává bílé zlo dárečky. Když na to někdo poukaze, tak brečí. Nejde ani tak o penalty, které posoudil VAR správně, ale spíš o to, že na druhé straně se ani nezkoumalo, že paže není rameno apod.

Kecy o blbostech, kdy bylo něco posouzeno v neprospěch bílého zla stojí za picu, protože tím nic neztratili. Viz el clasico. Od zápasu z barcou si pamatuji již sedm zápasu, kde se madristi odvolávali na tento meč s tím, že........... Bez těchto malých pomocí by zlo nevedlo ligu.

Howgh

Reagovat
CHONG

V EC jsme ztratili dva body, ty rozumbrado

Reagovat
roman1978

Z našeho tréninkového hřiště jste jeden získali

Reagovat
CHONG

Na "vašem tréninkovém hřišti" jsme si vás povodili jak slepé koně, ve vašem šapitó nás rozhodčí okradli o dva body, když vám odpustili dva penaltové zákroky

Reagovat
roman1978

Vlastně jo.

Reagovat
smazaný uživatel

To co předvádí jednotlivý hráči (viz. Král Twitteru Piqué) na sociálních sítích je brečení..

Reagovat
smazaný uživatel

Coach Quique Setién will play with:

Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Sergi Roberto; Messi, Griezmann and Suárez .

Reagovat
LAM

Místo Rakitiče mohl bejt Puig a Fati snad dostane aspoň 30 minut.

Reagovat
celeb

zostava vyzera dobre. Roberto prekvapivo v zalohe nalavo zatial zvlada, snad trojzubec vpredu ukaze symbiozu.

Reagovat
Rattlesnake

za ztracený titul ze sezóny 06/07.

za všechny ty odchozený zápasy proti realu.

za všechnu tu jejich řežničinu.

za vše je čas poslat espaňol do druhé ligy.

a Tamuda nechte roztrhat koňmi...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman1978

Reagovat
Al Capone

Titul ze sezony 2006/7 mam ze vsech nejradsi

Reagovat
Rattlesnake

v zásadě - ta nabídka titulů z kterých by šlo vybírat se od té doby moc nerozšířila, což

Reagovat
technecium

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

pán je vtipnej což

Reagovat
madridcan

A co ked mozno reagujes na uzivatela, ktory moze, ale nemusi mat 50 rokov? Uz sa citis ako debil?

Reagovat
Rattlesnake

zaprvé - nebyl jsem to já kdo rozjel rejpavou.

zadruhé - píšu jasně "od té doby", ty zadrhnutej filofaxe

Reagovat
madridcan

To je pekne, ze TY pises od tej doby. Al Capone pise, ze ho ma zo vsetkych najradsej, takze moze pisat aj o tituloch predtym

Reagovat
Rattlesnake

tituly předtím a jestli jsou lepší/horší jsou mi fuk, evidentně mi šlo o poukázaní na to, jak málo real těch titulů od té doby má. to byl ten vrácený rejpanec. to je celé. a už se na mě vyser, laskavě.

Reagovat
sylarko

nekto stream pls?

Reagovat
sylarko

PRECVO MI KURVA NEJDE STREAM???? doteraz isiel normalne...nervy mam

Reagovat
Rattlesnake
Reagovat
Messiáš

Rakitic a jeho snaha o průnikovou nahrávku

Reagovat
smazaný uživatel

suarez hraje strasne za to griez dneska docela slusne

Reagovat
Messiáš

Espanyol už měl vést, Ter Stegen nás klasicky drží

Reagovat
kaja900

Škoda ty tyčky Espanyol, to mělo zkončit gólem

Reagovat
smazaný uživatel

Statická slabota, žádná změna. Villareal byl jenom nějaká odchylka.

Reagovat
2miguel1

Dnes to dame na Real, 1:0 z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Sergi doprava, Nelson na posledního, s Gerardem na hrot a jebat to tam dokud se nám nepoštěstí. Hlavně tři body!

Reagovat
kaja900

Fati

Reagovat
celeb

red

Reagovat
Messiáš

Trefil ho škaredě, ale červená, zvlášť, když trefil balon ?

Reagovat
patas92

Jasná. V těchto případech by imho trefení nebo netrefení balonu nemělo hrát roli.

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
rave

Reagovat
smazaný uživatel

Takže bez míče hrajem v osmi.

Reagovat
MadMrJacky

Nechtěná, ale jasná

Reagovat
kaja900

A teď na druhý straně..

Reagovat
misinho7

Akoze chápem ze je mlady ale nabehnúť si takto na istú cervenu takouto chujovinou

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
celeb

ok, na redky to uz je 1:1, teraz este aj nejake goly prosim

Reagovat
celeb

vdaka

Reagovat
Kixi Syhimour

Nějaká jatka?

Reagovat
Banikovec7

Slušná řezničina

Reagovat
Messiáš

Tohle je už trochu komedie

Reagovat
MadMrJacky

kdyby předtím nevyloučil Fatiho, tak by teď tu rudou nikdy nedal

Reagovat
kaja900

Reagovat
Ed_Hazard

Obe jasne. Nechapem co to Lozano skusal, hlavne ked bol espanyol v presile. Hlupy faul za ktory bude espanyol potrestane konecnym vysledkom..

Reagovat
misinho7

Reagovat
Majk91

Keď nie za tento zákrok červená karta, tak už neviem za aký. Mať Pique slabšiu nohu, tak ju má na dve časti.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rattlesnake

stojná noha, úplně jasná.

Reagovat
Messiáš

Luisito

Reagovat
Messiáš

Riquiho na plac

Reagovat
rave

Tak ta Fatiho byla stoprocentní. Lozano na hraně, ale taky si do toho trošku naskočil, takže červená ok.

Reagovat
Rattlesnake

obě stoprocentí. lozano mohl piquemu zlomit tu nohu na dvakrát, jen by to hvízdlo.

Reagovat
smazaný uživatel

presne naopak ty jelito

Reagovat
rave

ale běž ty ovare

Reagovat
sylarko

DIKY ... padne mi stream na 5 minut a 2 cervene a gol. u mna klasika....

Reagovat
ttopi

Mne ten stream furt nejde

Reagovat
sylarko

tak on tam toho suareza necha hej? mal nechat radsej grizza

Reagovat
Visca el barca

To úplné ignorování Arthura, kdyby náhodou hrál dobře je tak strašně trapné. Pjanic hraje každý zápas. A pak tu ten vidlák Bartomeu bude tvrdit, že nešlo o peníze.

Reagovat
Jordi Alba

Pjaniče do toho nikdo pravděpodobně nenutil a ani nekladl odpor.

Reagovat
Jordi Alba

Ale jako pomalu nutit Arthura aby odešel a pak mu za odměnu nedat čuchnout, to je jinačí level už.

Reagovat
Visca el barca

To je fakt humus první kategorie.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Rattlesnake

rozdíl je v tom, že pjanič je štěstím bez sebe, že jde do barcelony, takž má motivaci hrát dobře, kdežto arthur nikam nechtěl, takže by jeho výkony asi nebyly 100%

Reagovat
smazaný uživatel

strasny zapas, leo dneska nic moc, suarez dal gol, to je vse, co bylo od nej pozitivni. griez slusny, stejnetak sergi

Reagovat
kaja900

Škoda ty hlavičky Espanolu v poslední minutě že tam nespadla

Reagovat
Gunner14

Cazorla 14 golů v sezoně sice 9 z penalt, ale i tak to je neuvěřitelný, že zažívá nejlepší střeleckou sezonu v jeho kariéře, potom co mu řekli že bude rád pokud si zakope se synem na zahradě.

Reagovat
pingla

souboj 4. týmu s 10. a v diskuzi ani zmínka

Reagovat
Jordi Alba

Logicky trhák dne byl zápas Girona x Almería.

Reagovat
Kluivert9

Takže vlastně stejná situace, jako když v Anglii hraje Leicester s Burnley

Reagovat
pingla

no právěže ne, v PL sekci se komentuje snad každý zápas liga dvou týmů, zbytek stojí za hovno a celá sekce taky tak vypadá

Reagovat
CHONG

Tak zalez zpátky do PL sekce

Reagovat
Xavi

A kdo vyřadil Liverpool, kterej PL válcuje? Nultej tým?

Reagovat
pingla

o tom se pojďme pobavit do sekce Ligy mistrů. navíc, neznám na celém EF člověka, který by tady vysloveně fandil Atletům

Reagovat
CHONG

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm to mi nejak nevychazi. Schvalne jsem si otevrel posledni prevko a k zapasu Sheffield-Wolves (coz byl souboj 6. a 7. tymu) tam mimo iamkova "Sheffield ", ktery tam dal az po tom co zapas skoncil (navic je evidentni, ze ho ten vysledek zajima jen z pohledu United) neni k tomuhle zapasu jedinej komentar.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kluivert9

Lžeš. Do PL diskuze pravidelně chodím a o dost zápasů kola tam nikdo ani slovem nezavadí.

Reagovat
drussbarb

Celkem souhlas, ale přesto se ve Španělsku hraje pohlednější fotbal než v Anglii

Reagovat
Phillipinho

Ty si se o nem teda zminil.

Reagovat
Jacks11

I ta nejhorší a nejslabší verze Barcelony bojuje o titul do posledního kola.... Za to Real už titul vypouští většinou tak v Lednu, kdy má sekeru 10b na Barcu.... No o něčem to vypovídá a 3 vítězství z 5 díky penaltám a VARU.

Reagovat
CHONG

Vypovídá to o tom, že jsi pomatený

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Robbie

Mohlo by to dnes být 1:0 a v 94 minutě by dal Ramos s penalty, ať se poserou

Reagovat
Ed_Hazard

Ramos ma stopku

Reagovat
drussbarb

Tím pádem by mě pobavilo. Kdyby vám po posledním zápase vzali potřebný počet bodů třeba kvůli přítomnosti THC ve vzorku moči Juniora

Reagovat
Ed_Hazard

Tak dame stavku. Kto dnes na pravu stranu obrany - Javi alebo Lucas? Ja dufam ze ZZ zamachruje a supne tam Javiho Vraj je to obrovsky talent, preto uz dlhsie trenuje s 1. tymom.

Reagovat
Jordi Alba

Zajímavý pohled na Espanyol x Getafe. Jeden tu soutěž navíc ustál a bojuje o ní znovu, druhý se loučí s 1. ligou. Na jednu stranu to sou hnusný špíny a člověk jim ten sestup přeje, na druhou stranu mi bude chybět ten jejich zápal ukrást Barceloně byť jen jediný bod a kolikrát ta jejich zákeřná a nechutná hra. Za rok sou stejně pravděpodobně zpátky, minimálně rozpočtem tu 2. ligu budou válcovat.

Reagovat
Ángel di María 22

Když tu koukám na ty reakce "fans" Barcelony na Espanyol, tak by mě zajímalo, jak to berou fanoušci ve Španělsku..

Mě by teda každopádně sralo, kdyby Atletico sestoupilo. I přes jejich prasárny a neskutečně těžký matche, byla by to škoda. Nechtěl bych ztratit jakýkoliv derby, který je možnost hrát. Přijde mi to normální, ale zde je očividně situace jiná

Reagovat
Ed_Hazard

Rovnako. Ja dokonca Atletom drzim palce ak nehraju zrovna proti nam

Reagovat
CHONG

Jsi můj člověk Když hrají Atleti proti komukoliv jinému než Realu, Getafe nebo Rayu, tak jim regulérně fandím.

Reagovat
misinho7

Ja im tento rok strasne prajem v LM. Ak nepostupime dalej my tak to snad daju oni. Uz si to za tie roky zasluzia

Reagovat
Jordi Alba

Tak ono je to trošku odlišná situace. Atlético se snaží bojovat o nejvyšší příčky, Espanyol až na minulej rok je rád za střed tabulky. Madridských klubů máš jako šafránu a mezi hodně těma týmama žádná rivalita ani není. Kdyby se Espanyol přibližoval kvalitama aspoň Seville nebo takový Valencii, případně hrálo víc Katalánských týmů pravidelně LL, tak je to hned o ničem jiném. V EL sem jim taky přál, aby neudělali úplnou ostudu.

Reagovat
DrQQ

Madridských klubov je ako šafránu na šafránovom poli. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona, ​​very close to closing the signing of Matteo Guendouzi

https://www.fichajes.net/noticias/barcelona-cerca-cerrar-fichaje-matteo-guendouzi-20200710.html

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

Pred pár dňami som čítal v PL sekcii od jedneho z fanúšikov Gunners niečo v štýle : " začínam mať pocit, že to že vyhrávame hlavne zápasy, kde nenastúpi Gendouzi, nebude náhoda"

Reagovat
Eichel

to nemože mysliet vážne nikto.. ani toto vedenie

Reagovat
Gazdo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Marcelo injured, tak kdo dneska bude hrát v obraně?

Reagovat
Dr. Admess

Co ti jebe, Granada? (Nebojím se, že Real otočí ještě.)

Reagovat
Dr. Admess

Ok, dobrý, neměl bych po chlastu komentovat. (Jo, myslel jsem si, že hrajou s Madridem.)

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Courtois; Lucas, Varane, Militao, Mendy; Casemiro, Modric, Kroos; Asensio, Rodrygo a Benzema.

Jsem zvědav na tu obranu!

Reagovat
Ángel di María 22

Casemiro, Modric, Kroos

Zidana baví trpět.

Reagovat
CHONG

Tak to jdu spát

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ale píču hoši, to bude symfonie!

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Nemyslím, že Lucas sklame.Svoje si tam odohrá. Horší v bránení ako Dani nebude

Reagovat
zasranej malíř

A jéje teď to tady začne Karim

Reagovat
technecium

Bez penalty ani ránu

Reagovat
smazaný uživatel

To je jen důsledek dlouhodobě budované koncepce, založené na dosazování členů vlastního fanklubu do pozic rozhodčích a vyplácená vysokých odměn z klubové pokladnice.

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid!!!!

Reagovat
Ed_Hazard

Už som sa bál, že to dnes Franco nevybavil.

Reagovat
valloire

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zasa sĺz z Katalánska

Reagovat
ttopi

A už to jede...

Reagovat
Mercury

dnes povinna kvota naplnena brzy

Reagovat
CHONG

Byla?

Reagovat
Kenneth

Jasná

Reagovat
CHONG

Já podle těch reakcí výš čekal nějakou spornou, ale někteří culés už to asi jedou z povinnosti

Reagovat
Ed_Hazard

A pred chvilou mala byt druha po jasnej ruke vo vapne

Reagovat
Dr. Admess

Jasná, bohužel. Nevím co ten borec z Alavesu zkoušel.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja všeobecne neviem čo proti nám súperi v posledných kolách skúšajú Väčšinou sú to zbytočné a hlúpe fauly

Reagovat
smazaný uživatel

Od restartu tam nebyl žádný faul. Všechno to jsou simulace bez kontaktu.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
ttopi

No... Jak má hráč Realu tu přední nohu zvedlou jako že už padá, když v tu chvíli teprve dochází ke kontaktu... Dobře no...

Reagovat
Greny

Tentokrát jo ale jak to říkal myslím Míra Pelta : penalta je když ji rozhodčí piskne

Reagovat
Majk91

2,5 kurz na penaltu pre Real, že som to nepodal Najväčšia tutovka dneška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

.......tvle zase z pentle? ......to je síla

Reagovat
valloire

Barca style...líbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca style je 30 přihrávek na 1 dotyk zakončených gólem. Tohle je VAR style, dědo.

Reagovat
Gazdo

Kedy si naposledy videl Barcelonu?

Reagovat
valloire

jdi do ritě Zenthurasi

Reagovat
smazaný uživatel

Vezmi si brýle, dědo. Pleteš si slova.

Reagovat
valloire

jsi pomýlen ale rána palcátem do řepy tě srovná

Reagovat
smazaný uživatel

Když je jasná, tak co řešíš?

Reagovat
fefo

Jasna Vam uz z toho dobre jebe, akykolvek dotyk je pre vas jasna penalta, potom ten fodbal vyzera tak, jak vyzera. Toto je jasna penalta - https://youtu.be/26VVlS1KUP0 , nie tie hovna simulantske co sa piskaju vsade vo svete.

Reagovat
Majk91

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se pravidla.

Reagovat
fefo

Ooo ano, ohanat sa pravidlami, presne o tom je dnesny futbal. Nech sa paci, ked ta to bavi... uzivaj.

Reagovat
smazaný uživatel

To že se ti současný trend ve fotbale nelíbí, není problém Realu. Podobný penalty se prostě pískají. Stejně jako se neuznávají góly díky videu i po milimetrovým ofsajdu.

Reagovat
fefo

Moje vyhrady neboli namierene voci Realu. Suhlasim, podobne penalty sa dnes proste piskaju a to je to, s cim mam problem. 99% takychto penalt by nebolo, keby dnes futbalisti cielene nevyhladavali akykolvek kontakt, len aby sa mohli zvalit na zem. A tymto sa dnes rozhoduju zapasy, hovori sa ze sikovnost utocnika, ale furt je to simulacia. Co je to potom za sport?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to špatně, ale dle pravidel. I minimální kontakt v dnešní době rozhoduje.

Reagovat
smazaný uživatel

S penaltou v každém zápase je člověk už smířený...tak aspoň, že nepřibyl další gól Pramosovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Další penalta bez kontaktu. Už je to moc okatý.

Reagovat
Israha

Tenhle stav je vlastně dost smutný. Ještě pár let dozadu by takový Alavés dostal od Realu pětku za poločas. To samé Espanyol od Barcy včera. Teď těm slabším týmům stačí zabetonit a bezhlavě presovat, a ani my, ani Barcelona se přes to neumíme dostat bez standardky, penalty či individuálního úletu. Degradace.

Reagovat
smazaný uživatel

Driv to byly masiny.. Mohl dat gola kdykoliv, kdyz to neslo tak nacentroval Beckham, nebo vypalil Zidane, nebo Rivaldo.. Ronaldinho projel obranou.. Ted se to smrdla a ceka se az zasahne Messi nebo da Benzema nejakyho kolenaka..

Reagovat
Mercury

slo to hodne dolu letos oboustranne

Reagovat
Greny

Ten Benzema by taky nemusel dneska nahrávat... Raději kdyby dal druhej gol

Reagovat
Ed_Hazard

Marcovi to prajem Potrebuje nabrat seavedomie.

Reagovat
Ángel di María 22

Lucas je hroznej zebrak, ten uz musi po tyhle sezone pryc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele