35. kolo
08.07.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelona porazila v derby Espanyol 1:0 a zpečetila jeho sestup

Hráči Barcelony se definitivně postarali o to, že si Espanyol v příští sezoně nezahraje nejvyšší španělskou soutěž. Katalánské derby tak bude minimálně na rok scházet a to je určitě velká škoda. Na druhou stranu Espanyol nebyl schopen vymanit se ze špatných výsledků a jeho sestup se neurodil na Camp Nou, nýbrž v průběhu celé sezony. Středeční duel rozhodl ve prospěch Blaugranas kanonýr Luis Suárez. V zápase také padly dvě červené karty, vyloučení byli Ansu Fati a Pol Lozano.

Favorit zápasu byl jasný, Barcelona ještě chce vytvořit tlak na vedoucí Real Madrid a k tomu potřebovala bezpodmínečně zvítězit. Zápas to nebyl lehký i z toho hlediska, že Espanyol měl poslední šanci, jak se svému osudu vzpříčit. V 10. minutě měli hosté první gólovku, ale Embarba si s postupem sám na Ter Stegena trestuhodně neporadil a to ho dost možná mrzí doteď. Barcelona v prvním poločase rozhodně neoslňovala a do šancí se prakticky nedostávala, již tradičně ale dominovala statistikám držení balónu. Před koncem prvního poločasu zase zahrozil Espanyol a Ter Stegen měl plné ruce práce, aby mu Lenglet nedal vlastní gól. Didac Vilá se pak ještě dostal k dorážce a Barcu zachránila branková konstrukce.

Espanyol byl ve hře a jeho šance na překvapivý výsledek vzrostly, když v 50. minutě uviděl červenou kartu za zákrok z oblasti karate Ansu Fati. Jenomže přesilovka trvala jen krátce, Pol Lozano totiž zákrokem na Piquého rovněž uviděl červenou kartu. K tomu v 56. minutě zakombinovali Messi s Griezmannem a Suárez sám před brankou chladnokrevně zakončil. Espanyolu se najednou všechno sesypalo a jeho sestup doznal reálných kontur. Barcelona a jmenovitě Lionel Messi pak zazdil velkou šanci na druhý gól, skvěle přitom zasáhl Diego López. Žádný zázrak se nakonec nekonal, Espanyol na Camp Nou těsně prohrál a příští rok ho čeká druhá liga.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

2-2, Messi red

Reagovat
dextroza_m

Messi červené tak v očích ty šmudlo 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 Messi, Messi, Griezmann, Suarez, Ansu

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele