35. kolo
08.07.2020 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Villrreal díky dvěma penaltám Cazorly porazil Getafe

Villarreal udělal další důležitý krok k tomu, aby potvrdil své pohárové postavení. Na čtyři body odskočil Getafe, které dnes večer porazil poměrem 3:1. Hosté se hned dvakrát prosadili z penalty, v obou případech ji skvěle kopl Santi Cazorla.

Getafe si to na férovku rozdalo o poháry s Villarrealem a od prvních minut bylo na obou jedenáctkách jasně vidět, že hrají o všechno. V sázce byla prestiž, body i lepší sebevědomí do náročného konce ligového kalendáře. Hrálo se hodně rychle a především dost tvrdě, což jasně ukazovalo, jak moc hráči chtějí míč. Na první větší šanci jsme ale čekali poměrně dlouho. Vlastně až do 24. minuty. Z velké dálky vystřelil Javier Ontiveros a jen těsně minul horní růžek branky Getafe.

Navíc se při zákroku zranil brankář David Soria, který se udeřil do hlavy o tyč. Pak nastala taková pomalejší, méně záživná pasáž, která vydržela vlastně až do konce prvního poločasu. Zpoza šestnáctky se do míče z voleje opřel Santi Cazorla, ale trefil jen hráče Getafe postavené před sebou. V dresu Villarrealu se zase zkoušel po individuální akci prosadit rychlý křídelník Samuel Chukwueze, jenže tomu se nepovedlo přesně zakončit.

Druhá půle už byla mnohem atraktivnější. Ačkoli to bylo Getafe, které se stále častěji dostávalo do šancí a drželo míč na svých kopačkách, jako první udeřil Villarreal. Pomohla mu k tomu penalta, kterou Villarreal dostal šanci zahrávat už v 63. minutě. Po krásné Cazorlové přihrávce se vřítil do vápna Moisés Gómez, kterého fauloval brankář Soria. Po kontrole u videa už nic nebránilo Santimu Cazorlovi, aby kopal penaltu. A kopl ji přesně, na opačnou stranu, než kam Soria skákal.

S takhle nepříznivým vývojem Getafe nepočítalo a chvíli mu trvalo, než se dalo dohromady. Povedlo se mu to ale náramně. V 80. minutě totiž domácí srovnali. Z prvního rohového kopu se prosadil hlavičkující Hugo Duro, který dal svou první branku v LaLize. Jenže radost Getafe netrvala zase tak moc dlouho.

V 83. minutě totiž Portillo fauloval ve vápně Moisése Gómeze a sudí opět ukázal na penaltový puntík! Opět se ještě šel podívat, zda viděl správně, takže po třech minutách už mohl Santi Cazorla v pohodě zahrávat pokutový kop. I druhou penaltu bezpečně proměnil a mohl slavit. Soria opět skákal na opačnou stranu.

A to nebylo všechno. V 93. minutě totiž Villarreal skóroval ještě jednou, čímž pojistil svou výhru. Hostům vyšel parádní brejk, který dostal Gerard Moreno krásnou nahrávkou na volného Rubéna Peñu. Ten už jen na zadní tyči zasunul míč do brány - 3:1 pro Villarreal. Díky třem bodům Villarreal odskočil Getafe na čtyři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele