LaLiga - souhrn 3. kola

30.08.2019, 22:03, aktualizováno 01.09.2019, 22:52
Komentáře a souhrny
Atlético otočilo souboj s Eibarem a jako jediné zůstává stoprocentní. Další ztrátu zaznamenala Barcelona, která z Pamplony odváží jenom bod za remízu 2:2, zaváhala také Sevilla a nevyhrál ani Real Madrid. Valencia zvládla domácí utkání s Mallorcou, baskické derby opanoval Athletic...

Villarreal CF - Real Madrid 2:2

01.09.2019 21:00

Góly: 12. Gerard Moreno, 74. Moi Gómez - 45. Gareth Bale, 86. Gareth Bale

Souboj Villarrealu s Realem Madrid znovu nabídl gólové hody, avšak vítěze se diváci nedočkali. Žlutá ponorka nad hosty dvakrát vedla, ale ani jednou vedení neudržela. Madridu zachránil bod Gareth Bale, který se prosadil hned dvakrát, ovšem dobrý výkon si v závěru pokazil červenou kartou. Pro Real je to každopádně už druhá bodová ztráta v řadě.

Zápasy Realu Madrid na Estadio de la Cerámica bývají bohaté na góly a nejinak tomu bylo i tentokrát. Bílý balet měl ve Villarrealu první možnost, jenže centr Balea na Benzemu obrana domácích na poslední chvíli odvrátila. Hosté dál svírali svého soupeře před šestnáctkou, ale do vedení šla nakonec Žlutá ponorka. Sergio Ramos zachyboval, čehož domácí okamžitě využili a rychlý útok úspěšně zakončil Gerard Moreno. Villarreal na chvíli ožil a zkoušel přidat rychlý druhý gól. Ve 21. minutě se ale musel bránit standardní situaci Garetha Balea z velmi dobré vzdálenosti. Velšan branku těsně přestřelil, stejně jako hlavičkující Casemiro o několik minut později.

Před koncem prvního poločasu zkoušel překvapit Courtoise gólový Moreno, ale belgický brankář si na balón počíhal. Realu se nakonec podařilo vyrovnat v první minutě nastaveného času. Dani Carvajal dostal patičkou lahůdkovou přihrávku a jeho pas před brankou zakončil do prázdné Gareth Bale.

Real měl ve druhém poločase velké šance ujmout se vedení, jenomže dvakrát ho vychytal Andrés Fernández. Po hodině hry se sice Benzemovi podařilo skórovat, ale sudí jeho gól kvůli ofsajdu neuznal. Následně byla k vidění vyrovnaná partie, kterou pro sebe v 74. minutě strhl Villarreal. Střelu Morena Courtois vyrazil, Javier Ontiveros se neukvapil a přihrál zpět před branku, kde Moises Gómez do prázdné zakončil.

Zidaneho tým byl v problémech ale vzdát se ještě nehodlal. Pět minut před koncem se opět vytáhl Fernández, když zlikvidoval střelu Modriće i dorážku Benzemy. Tlak Realu přeci jenom ve vyrovnání vygradoval. Modrić ve středu hřiště vybojoval balón a Gareth Bale pěkným uvolněním a střelou na přední tyč srovnal na konečných 2:2.

Velšský útočník si dobré vystoupení ještě pokazil vyloučením. V nastavení uviděl za šlapák druhou žlutou kartu, nicméně vliv na výsledek už to stejně nemělo.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - SD Eibar 3:2

01.09.2019 19:00

Góly: 27. João Félix, 52. Vitolo, 90. Thomas Partey - 7. Charles, 19. Anaitz Arbilla

Španělskou nejvyšší soutěž vede po třech kolech stoprocentní Atlético Madrid. Los Colchoneros zvítězili i ve třetím utkání po sobě, byť s Eibarem to byla pořádná fuška. Hosté si na Wanda Metropolitano brzy vytvořili dvoubrankový náskok, ale Atleti díky třem brankám výsledek dokonale otočili, přičemž rozhodnutí zařídil v devadesáté minutě Thomas Partey.

Atlético využilo možnosti jít do čela celé soutěže a Eibar po velké bitvě porazilo 3:2. Hosté začali ve španělské metropoli senzačně a v 7. minutě už vedli. Eibar předvedl rychlý protiútok, který zakončili centrující Orellana a skórující Charles. Atleti nehodlali na nic čekat, ale Costova rána po přihrávce Lodiho skončila nad. V 19. minutě přišla pro Atlético pohroma číslo dvě. Ze střední vzdálenosti se opřel do balónu Anaitz Arbilla a Oblak byl proti jeho dělovce bezmocný.

Domácí se dokázali rychle vzchopit a o pár minut později vstřelit důležitý kontaktní gól. Diego Costa prakticky od poloviny hřiště zatáhl balón do šestnáctky, aby pak před prázdnou brankou našel skórujícího Joaa Félixe. Nejdražší posila v historii Atlética Madrid vstřelila svůj premiérový gól v LaLize. První poločas už žádnou další branku nenabídl, ale po změně stran se měnilo skóre záhy.

V 52. minutě si dobře seběhl do vápna Vitolo a přízemní skákavou ranou srovnal stav. Remíza 2:2 byla pro Atlety málo, na druhou stranu žádné ofenzivní hody to z jeho strany nebyly a zápasu by remízový stav slušel více. Los Colchoneros však o dělbě bodu nechtěli ani slyšet. Sedm minut před koncem vstřelil madridský celek gól, který sudí kvůli ofsajdu neuznal, ale Atlético to nemuselo příliš mrzet. V 90. minutě předvedl dravost Thomas Partey, na hranici šestnáctky vybojoval balón a zblízka ho poslal pod břevno. Atleti otočili výsledek zápasu za pět dvanáct a po třetí výhře v řadě se ujímají vedení v celé soutěži.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Granada CF 0:3

01.09.2019 19:00

Góly: 13. Antonio Puertas, 68. Carlos Fernández, 74. Ramón Azeez

Nečekaně tvrdý direkt schytal od Granady katalánský Espanyol. Pohárový zástupce Španělska v Evropské lize své možnosti neproměnil a od hostů dostal ukázkovou lekci z produktivity. V prvním poločase poslal "Nazaries" do vedení Puertas a ve druhém dějství navýšili náskok Fernández a Azeez.

Espanyol poprvé inkasoval již ve 13. minutě poté, co Diego López pouze vyrazil střelu Darwina Machíse a nikým nehlídaný Antonio Puertas si snadnou dorážkou připsal gól. Espanyol se vůbec nemohl dostat do hry, směrem dopředu byl nulový a ještě do poločasu mohl jednou inkasovat. Ve 35. minutě se opřel do balónu z voleje Víctor Díaz a López nakonec nemusel zasahovat, rána totiž těsně minula pravou tyč. Až tři minuty před koncem prvního poločasu se přihlásili o slovo i domácí a ráně Víctora Sáncheze skutečně moc nescházelo.

Katalánci v předchozích zápasech nevyhráli, stejně jako Granada a teď před sebou měli důležitý druhý poločas, ve kterém potřebovali zabrat. Ve 49. minutě si RCDE Stadium zakřičel gól, jenomže marně, protože v předcházející akci už balón opustil hrací plochu a Espanyol tak už neměl pokračovat ve hře. Domácí se dostávali ve druhém poločase mnohem více do hry a brankář Granady Rui Silva musel dvakrát zasáhnout proti Wu Lejovi i Marcu Rocovi.

V 68. minutě však museli domácí skousnout hodně hořkou pilulku. Obrana Periquitos byla hodně nedůrazná při odkopu, navíc kupila jednu chybu za druhou až Carlos Fernández dorážkou zajistil hostům dvoubrankový náskok. Zlomeného soupeře pak čtvrthodinu před koncem dorazil Ramon Azeez. Jakkoliv měl Espanyol větší územní převahu, v tomto utkání mu to nebylo nic platné. Granada díky třem zásahům poprvé v sezoně vyhrála, zatímco kouč domácích David Gallego má o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Valencia CF - RCD Mallorca 2:0

01.09.2019 17:00

Góly: 43. Dani Parejo (pen.), 57. Dani Parejo (pen.)

Až ve třetím kole dosáhla na tři body za vítězství Valencia. Los Che doma díky dvěma penaltám Daniho Pareja porazili Mallorcu 2:0. Nováček LaLigy nesehrál na Mestalle špatné utkání, ovšem za dvě zaváhání uvnitř šestnáctky nakonec tvrdě zaplatil. Pro Mallorcu je to zároveň druhá porážka v řadě.

Valencii se na začátku LaLigy, podobně jako v minulém roce, nedaří a ani vstup do utkání s nováčkem nevypadal dobře. Hosté měli po osmi minutách vyloženou šanci, když Sastreho střelu Cillessen vyrazil přímo na kopačku Budimira a od něho se balón odrazil do tyčky. Neuvěřitelné štěstí na domácí straně a naopak velká smůla Mallorky. Valencia sice přidala plyn, ale i s další šancí přispěchali hosté. Z volného přímého kopu pálil jen do zdi Salva Sevilla.

Domácí se konečně dostali ke slovu přesně ve 30. minutě a Parejovi nechybělo mnoho, aby jeho krásná rána skončila v šibenici. Los Che převzali iniciativu a na sklonku prvního poločasu udeřili. Francis Coquelin byl v šestnáctce faulován a sudí nařídil ve prospěch Netopýrů pokutový kop. Dani Parejo prokázal velkou spolehlivost, penaltu proměnil a Valencia vedla po prvním poločase 1:0.

Krátce po obrátce mohli domácí odskočit, ale střelu Ferrána Torrese zlikvidoval fantastickým zákrokem Manolo Reina. Valencia šla přeci jenom do dvougólového trháku, když v 55. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Lago Junior a i druhou penaltu proměnil Dani Parejo.

Dvoubranková ztráta byla pro nováčka velké sousto, navíc Valencia měla i další příležitosti. Mallorca před koncem utkání převzala iniciativu a Valencia se spíše bránila, avšak Cillessen nic zásadního řešit nemusel.

Více informací k zápasu

Real Betis - CD Leganés 2:1

31.08.2019 21:00

Góly: 54. Loren Morón, 61. Nabil Fekir - 50. Martin Braithwaite

Betis po dvou porážkách zabral a doma získal všechny body proti houževnatému Leganésu. Nejdůležitější okamžiky zápasu přišly až po změně stran. Stadion Benita Villamarín nejprve zaskočil vedoucím gólem Martin Braitwaite, ale Lorenzo Morón a Nabil Fékir výsledek otočili.

Leganés nesehrál na Betisu špatné utkání, ovšem před šestnáctkou Roblese byl málo efektivní. První poločas diváky spíše nudil, ani jeden tým si nedokázal vypracovat vyloženou šanci, tedy s výjimkou závěrečné pětiminutovky, kdy nejprve trefil veterán Joaquín z přímého kopu tyčku a v nastavení Mandi hlavou břevno! To byly největší šance prvního poločasu, který, jak už bylo řečeno, jinak příliš fotbalové krásy nepobral. S příchodem druhé půle se to však mělo změnit.

V 51. minutě totiž zaskočil stadion Villamarín Martin Braitwaite, který pohotově dorazil do branky vyraženou střelu Oscara a Betis byl i ve třetím ligovém zápase v nesnázích. S Leganésem však neprohrával dlouho, o tři minuty později se natlačil před Cuéllara Lorenzo Morón a přihrávku Emersona z pravé strany poslal do sítě. Po vyrovnání měl Betis balón ve své moci častěji a po hodině hry završil obrat. Canalesova přihrávka napříč pokutovým územím prošla až k Nabilu Fékirovi a nová akvizica z Olympique Lyon rozhodla. Radost z vedení poněkud pokazilo zranění Sidneiho, který musel být střídán za Marca Bartru. Domácí celek byl dál o něco aktivnější a Cuéllara prověřil nebezpečnou střelou Guardado. Na druhé straně zkoušel překvapit z úhlu Roblese Navarro, ale domácí brankář si poradil.

Leganés se v závěru snažil o vyrovnání a například rána Silvy nebyla vůbec špatná, naštěstí pro Betis ale nepřesná. Andalusané mohli definitivně stvrdit tři body v nastavení, ale střela Iglesiase se zastavila o brankovou konstrukci, celkově pro Betis už po třetí. Domácí výsledek udrželi a po dvou porážkách konečně vyhráli.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo Alavés 1:1

31.08.2019 19:00

Góly: 24. Jorge Molina - 31. Joselu

Getafe nedokázalo zvítězit ani ve třetím zápase a zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky. S remízou 1:1 je více spokojen Alavés, který pro změnu ve třetím zápase v řadě nenašel přemožitele. Madridský celek v nezáživném utkání vedl, ale o náskok ještě v prvním poločase přišel.

Loni Getafe nad stejným soupeřem zvítězilo vysoko 4:0 a i v tomto utkání nezačalo špatně. Začátek byl sice z obou stran dost bojovný, ale jako první ohrozil branku soupeře domácí Faycal Fajr, který orazítkoval břevno. O šest minut později rozjelo Getafe povedenější akci, Cucurella vysunul do gólovky Jorge Molinu, který zblízka překonal brankáře Molinu. Diváky úvodní branka nabudila, ale domácí se z ní neradovali dlouho. Ve 31. minutě si Alavés vytvořil závar před brankou a vlastně z první možnosti srovnal. Joselu uvnitř malého vápna dělal co mohl, aby balón za každou cenu propasíroval do sítě, což se mu nakonec podařilo.

Bohužel utkání ještě v prvním poločase ztratilo tempo a fotbal bez šancí diváky pomalu ale jistě začal nudit. Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran a příliš tomu nepomohla ani střídání. Až čtvrthodinu před koncem se Getafe marně dožadovalo pokutového kopu, ale faul Bergary posouzen jako nedovolený nebyl.

Oba celky nakonec vystřelily jen jednou na branku a z tohoto pohledu je konečná remíza spravedlivá.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Valladolid 2:0

31.08.2019 19:00

Góly: 83. Sergio Léon, 90+4. José Luis Morales

Druhý domácí zápas a druhé vítězství. Souboj Levante s Valladolidem dlouho vypadal na bezbrankovou remízu, když v tom sedm minut před koncem udeřil Sergio León a krátce po něm pojistil výsledek José Luis Morales.

Vyhrálo nakonec šťastnější mužstvo, protože po celou dobu bylo utkání velmi vyrovnané a dost možná by mu spíše slušela remíza.

Valladolidu patřil začátek utkání a první výraznější šanci měl po osmi minutách Rubio, jeho střela ale skončila vedle. O deset minut později si přihlásilo o slovo i Levante. Po faulu v šestnáctce sudí Cordero nařídil pokutový kop, který o chvíli později odvolal. Celé akci totiž předcházel ofsajd a tudíž nemohlo být pískáno. Postavení mimo hru překazilo gólovou radost i hostujícímu týmu. Guardiolův gól nemohl být uznán, protože se útočník v době přihrávky nacházel v ofsajdu.

Před koncem poločasu přišly dvě šance Valladolidu. Nejprve Ünal z dobré pozice netrefil zařízení a krátce po něm trefil jen boční síť Mayoral. Přitom brankář Masip už byl mimo hru a dosah zasáhnout.

Po změně stran zase jako první zahrozili domácí, ale Roger podobně jako před ním Ünal netrefil branku. Rozhodně se nehrálo nudné utkání, oba celky útočily a Valladolid zahodil další možnost v 72. minutě, kdy pálil nad Ünal. Zápasu by skutečně slušela remíza, ale Levante nakonec mělo velké štěstí. Sedm minut před koncem tečoval Bardhiho centr Porro a Sergio León zblízka poslal balón do sítě! Velkou radost domácích ještě umocnila druhá branka, která přišla v nastavení. José Luis Morales zůstal před brankou sám a nehlídaný a nadvakrát poslal balón za Masipova záda.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona 2:2

31.08.2019 17:00

Góly: 7. Roberto Torres, 81. Roberto Torres (pen.) - 51. Anssumane Fati, 64. Arthur Melo

Barcelona i ve druhém venkovním zápase sezony ztratila a přestože proti Osasuně dokázala otočit nepříznivý vývoj, konečné slovo měl domácí celek, přesněji dvougólový útočník Roberto Torres. Nováček LaLigy v závěrečných deseti minutách srovnal a překvapivý výsledek 2:2 už nepustil. V sestavě Barcelony znovu chyběl Lionel Messi.

Osasuna zaskočila Katalánce hned v úvodních minutách svojí aktivitou a i když z dvou rohů nedokázala výrazněji zahrozit, v sedmé minutě už se ujala vedení. Brandonův centr na zadní tyč napálil nikým nehlídaný Roberto Torres nechytatelně do sítě a Ter Stegen poprvé inkasoval. Barcelona se dostala do nesnází, ale stále měla celé utkání teprve před sebou. Na druhou stranu k vidění byl typický obrázek Barcy bez Lionela Messiho. Častější držení balónu, ale absolutně žádná myšlenka směrem dopředu. Katalánci se prvním poločasem protrápili a není divu, že kouč Valverde nachystal o přestávce změny.

Tou první byl odchod Nélsona Semeda a příchod mladičkého Anssumaneho Fatiho. Jak se nakonec ukázalo, byl to skvělý Valverdeho tah. Fati po pár minutách na hřišti lehce ťuknul do Pérezova centru a srovnal na 1:1. Barcelona po vyrovnání ještě zvýšila obrátky a Ernesto Valverde to hodlal podpořit dalším střídáním, na plac poslal Artura, zatímco z trávníku se poroučel nevýrazný Rafinha.

V 64. minutě předvedli hráči Barcy pohledný ťukec, na jehož konci byl nový muž na hřišti Arthur, jenž se kličkou zbavil obránce a pak nekompromisní střelou k tyči překonal Martíneze. Osasuna se po výsledkové otočce nevzdávala, chtěla vybojovat slušný výsledek zpátky a Juan Villar povedenou střelou prověřil Ter Stegena. Německý brankář si připsal výborný zákrok, ovšem další brance Osasuny stejně nezabránil. Gerard Piqué zahrál v šestnáctce rukou a sudí Martínez odpískal pokutový kop. Nervy drásající okamžik na sebe vzal Roberto Torres a přízemní střelou vstřelil svojí druhou branku v utkání.

Barcelona, která hrála ve žlutých dresech, se mohla ještě jednou ujmout vedení, kdyby Pérez zblízka dokázal zakončit. Nutno pochválit Martíneze, který včas vyběhl a Pérezovi zakončení znemožnil. Nováčka čekaly v nastaveném čase ještě perné chvíle, ale Barcelona si už žádnou další šanci nevytvořila a v letošní sezoně už po druhé na půdě soupeře ztratila.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Sociedad 2:0

30.08.2019 22:00

Góly: 11. Iñaki Williams, 28. Raúl García

Athletic Club dokázal uspět v baskickém derby proti Realu Sociedad a tím mu oplatil únorovou porážku z letošního roku. Bilbao dvakrát udeřilo během úvodní půlhodiny, načež hosté na to nedokázali jakkoliv zareagovat. Eufórii na San Mamés rozpoutali Iňaki Williams a opět Raúl García.

Nestárnoucí Raúl García se prosadil i minulý týden do sítě Getafe. V Madridu měli Baskové podobně skvělý začátek jako v tomto klání proti Realu Sociedad, které mělo z pohledu fanoušků o dost větší váhu.

V 11. minutě předvedlo Bilbao pěknou akci po pravé straně hřiště, kterou ve vápně zakončil střelou z první Iňaki Williams. Hosté dostali možnost rychle odpovědět, když po Córdobově faulu na Zaldúu nařídil sudí pokutový kop. Celou situaci však ještě zkontroloval u videa a nakonec k nelibosti hostujících fanoušků odpískal jen volný přímý kop. Z toho však San Sebastian zahrozit nedokázal a o chvíli později Bilbao vstřelilo druhý gól.

Raúl García ukázal z hranice vápna fantastickou kopací techniku a vysokým balónem do horního rohu překonal brankáře Moyu. Aby toho nebylo pro San Sebastian málo, musel se v prvním poločase poroučet ze hry zraněný Asier Illarramendi a to bylo velké oslabení.

Bilbao svého rivala k ničemu nepustilo. San Sebastian měl první příležitost až po změně stran a Alexander Isak dokonce vstřelil gól, který ale nebyl kvůli ofsajdu správně uznán. Víc hosté nezvládli. Athletic Club si utkání pohlídal a i když ani on už nebyl v závěru nebezpečný, fanouškům to nevadilo. Bilbao zvítězilo v baskickém derby 2:0 a svému soupeři oplatilo únorovou porážku.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Celta Vigo 1:1

30.08.2019 20:00

Góly: 81. Franco Vázquez - 84. Denis Suárez

Sevilla poprvé v sezoně ztratila body, když v předehrávce kola jenom remizovala se Celtou Vigo 1:1. Branky přitom padaly až v závěrečné desetiminutovce, kdy se nejprve trefil domácí Franco Vázquez, aby o tři minuty později srovnal Denis Suárez. Sevilla se stále drží na čele, ale po víkendu jí může sesadit Atlético.

Los Rojiblancos jsou na startu LaLigy v dobré formě a zatím vyhráli oba duely. I v domácím prostředí proti Celtě Vigo byli svěřenci trenéra Lopeteguiho velkým favoritem a v prvním poločase měli jasně navrch.

V 17. minutě zazdil první gólovku Luuk De Jong, který z hranice malého vápna vůbec netrefil vzdálenější tyč. Sevilla měla v prvním poločase hned několik nebezpečných rohových kopů, ovšem brankář Blanco nemusel zasahovat. Převaha domácích k vedoucímu gólu nevedla, Celta se vydala před Vaclíka jen ojediněle a s bezbrankovou první půlí byla více spokojena ona.

Julen Lopetegui mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen jen částečně. Sevilla sice měla převahu, ale ve druhém poločase se dostávala do zakončení hůře. Zdálo se, že zápas dojde do bezbrankového stavu, ale diváci na stařičkém stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána se dočkali posledních deset minut. Nejprve v 81. minutě poslal Banegův krásný centr hlavou do sítě Franco Vázquez, ale třetí výhru v řadě si Sevilla nepřipsala. Celta dokázala takřka okamžitě vyrovnat, když se po Minově šikovném prostrčení prosadil Denis Suárez. Zápas měl ještě devítiminutové nastavení, ale vítězné rozuzlení nepřinesl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid33005:29
2.Athletic Bilbao32104:17
 Sevilla FC32104:17
4.Levante UD32014:26
5.Real Madrid31206:45
6.CA Osasuna31203:25
7.Deportivo Alavés31202:15
8.Granada CF31117:54
 FC Barcelona31117:54
10.Valencia CF31113:24
11.Real Valladolid31113:44
 Celta Vigo31113:44
13.Real Sociedad31112:34
14.RCD Mallorca31022:43
15.Real Betis31025:83
16.Villarreal CF30217:82
17.Getafe CF30212:32
18.SD Eibar30123:51
19.Espanyol Barcelona30120:51
20.CD Leganés30031:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (419)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele