3. kolo
01.09.2019 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Dvě penalty Pareja rozhodly o vítězství Los Che

Až ve třetím kole dosáhla na tři body za vítězství Valencia. Los Che doma díky dvěma penaltám Daniho Pareja porazili Mallorcu 2:0. Nováček LaLigy nesehrál na Mestalle špatné utkání, ovšem za dvě zaváhání uvnitř šestnáctky nakonec tvrdě zaplatil. Pro Mallorcu je to zároveň druhá porážka v řadě.

Valencii se na začátku LaLigy, podobně jako v minulém roce, nedaří a ani vstup do utkání s nováčkem nevypadal dobře. Hosté měli po osmi minutách vyloženou šanci, když Sastreho střelu Cillessen vyrazil přímo na kopačku Budimira a od něho se balón odrazil do tyčky. Neuvěřitelné štěstí na domácí straně a naopak velká smůla Mallorky. Valencia sice přidala plyn, ale i s další šancí přispěchali hosté. Z volného přímého kopu pálil jen do zdi Salva Sevilla.

Domácí se konečně dostali ke slovu přesně ve 30. minutě a Parejovi nechybělo mnoho, aby jeho krásná rána skončila v šibenici. Los Che převzali iniciativu a na sklonku prvního poločasu udeřili. Francis Coquelin byl v šestnáctce faulován a sudí nařídil ve prospěch Netopýrů pokutový kop. Dani Parejo prokázal velkou spolehlivost, penaltu proměnil a Valencia vedla po prvním poločase 1:0.

Krátce po obrátce mohli domácí odskočit, ale střelu Ferrána Torrese zlikvidoval fantastickým zákrokem Manolo Reina. Valencia šla přeci jenom do dvougólového trháku, když v 55. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Lago Junior a i druhou penaltu proměnil Dani Parejo.

Dvoubranková ztráta byla pro nováčka velké sousto, navíc Valencia měla i další příležitosti. Mallorca před koncem utkání převzala iniciativu a Valencia se spíše bránila, avšak Cillessen nic zásadního řešit nemusel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele