3. kolo
01.09.2019 19:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Atlético vede ligu, doma otočilo výsledek s Eibarem

Španělskou nejvyšší soutěž vede po třech kolech stoprocentní Atlético Madrid. Los Colchoneros zvítězili i ve třetím utkání po sobě, byť s Eibarem to byla pořádná fuška. Hosté si na Wanda Metropolitano brzy vytvořili dvoubrankový náskok, ale Atleti díky třem brankám výsledek dokonale otočili, přičemž rozhodnutí zařídil v devadesáté minutě Thomas Partey.

Atlético využilo možnosti jít do čela celé soutěže a Eibar po velké bitvě porazilo 3:2. Hosté začali ve španělské metropoli senzačně a v 7. minutě už vedli. Eibar předvedl rychlý protiútok, který zakončili centrující Orellana a skórující Charles. Atleti nehodlali na nic čekat, ale Costova rána po přihrávce Lodiho skončila nad. V 19. minutě přišla pro Atlético pohroma číslo dvě. Ze střední vzdálenosti se opřel do balónu Anaitz Arbilla a Oblak byl proti jeho dělovce bezmocný.

Domácí se dokázali rychle vzchopit a o pár minut později vstřelit důležitý kontaktní gól. Diego Costa prakticky od poloviny hřiště zatáhl balón do šestnáctky, aby pak před prázdnou brankou našel skórujícího Joaa Félixe. Nejdražší posila v historii Atlética Madrid vstřelila svůj premiérový gól v LaLize. První poločas už žádnou další branku nenabídl, ale po změně stran se měnilo skóre záhy.

V 52. minutě si dobře seběhl do vápna Vitolo a přízemní skákavou ranou srovnal stav. Remíza 2:2 byla pro Atlety málo, na druhou stranu žádné ofenzivní hody to z jeho strany nebyly a zápasu by remízový stav slušel více. Los Colchoneros však o dělbě bodu nechtěli ani slyšet. Sedm minut před koncem vstřelil madridský celek gól, který sudí kvůli ofsajdu neuznal, ale Atlético to nemuselo příliš mrzet. V 90. minutě předvedl dravost Thomas Partey, na hranici šestnáctky vybojoval balón a zblízka ho poslal pod břevno. Atleti otočili výsledek zápasu za pět dvanáct a po třetí výhře v řadě se ujímají vedení v celé soutěži.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
mrann1x

Enrich není v nominaci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele