LaLiga - preview 3. kola

30.08.2019, 08:44, aktualizováno 01.09.2019, 08:45
Previews
Atlético Madrid vyhrálo první dva zápasy a pokud si poradí i s Eibarem, poskočí na první místo tabulky. Real Madrid čeká duel na půdě Villarrealu, Valencia úvod nezvládla a reputaci si hodlá napravit proti Mallorce...
Valencia CF - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Nedělní program 3. kola LaLigy čítá čtyři zápasy a hned ten první z nich bude hodně atraktivní. Do boje jdou Netopýři, kteří se na Mestalle pokusí poprvé v sezoně vyhrát. Mallorca je sice nováčkem, ale několikrát už ukázala, že na to by se její soupeři neměli spoléhat.

První dvě kola Valencii moc nevyšla. Ambiciózní tým chtěl napravit loňskou sezonu, která sice skončila happyendem, ale bylo to velké drama. Hlavně začátek sezony se Netopýrům vůbec nepovedl a chvíli dokonce koketovali se sestupem. Tomu se valencijští chtějí vyhnout hned od začátku. Zatím ale jejich výsledky ukazují spíš na další dramatické zápasy plné nervů.

V prvním kole se Valencii povedlo jen remizovat s Realem Sociedad, ale v tom druhém to bylo ještě horší. Valencia dokonce nechala všechny tři body Celtě Vigo a sama se netrefila přesně ani jednou. Ofenzivní projev Netopýrů v tomto utkání neodpovídal aspirantovi na evropské poháry ani v nejmenším. Jako by těch problémů neměl trenér Marcelino dost, nemůže se před domácím kláním spolehnout ani na některé opory.

Mimo hru je mladý talent Carlos Soler a několik měsíců bude mimo také obránce Cristiano Piccini. Dost možná se do hry nedostane ani útočník Kevin Gameiro, který v minulém kole utrpěl menší svalové zranění a neabsolvoval několik tréninků.

Zkušený záložník Dani Parejo ale věří, že se jeho týmu povede doma vyhrát. "Máme menší problémy s proměňováním našich šancí, to je evidentní. Možná za to může nerozehranost, možná je na vině nervozita, aby se neopakovala minulá sezona. Ale na každém tréninku na tom pracujeme a jen tak se nevzdáme. Potřebujeme víc klidu a víc si věřit v situacích, kdy jsme blízko k brance. Jsem si jistý, že to brzy zlomíme a získáme další body."

Proti Mallorce by se to Netopýrům podařit konečně mohlo. Budou velkým favoritem i vzhledem ke vzájemným zápasům. Ty zvlášť ve Valencii vyznívají zcela jasně pro domácí. Mallorca se z bodů na půdě soupeře radovala jen dvakrát za posledních a poměrně dlouhých 19 let.

Ani Mallorca nebude v duelu s favoritem kompletní. Schází jí stále ještě zranění Aridal Cabrera, Abdón Prats, Juan Hernández a se svalovými problémy možná také Josep Señé.

Premiérový zápas po návratu mezi elitu Mallorca zvládla parádně a mnohé překvapila vítězstvím nad Eibarem. Druhé kolo ji ale trochu vrátilo do reality, když nestačila na lepší Real Sociedad a prohrála s ním o jednu branku. Sluší se ale říct, že ani v tomto utkání Mallorca rozhodně nepůsobila pasivním dojmem a ukázala, že umí být hodně nebezpečná. Ukáže se v pozitivním světle i proti ambiciózní Valencii?
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gayá, Paulista, Garay, Wass - Guedes, Kondogbia, Parejo, Wass - Maxi Gómez, Gameiro
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Lumor, Raíllo, Valjent, Sastre - Sevilla, Baba, Dani Rodriguez - Lago Junior, Budimir, Febas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.66 - 7.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - SD Eibar  (neděle 19:00)
Atlético Madrid se může v případě vítězství nad Eibarem posunout do čela celé soutěže. Domácí jsou jasnými favority, ale loňská sezona je varuje. Loni se oba aktéři rovněž potkali na začátku sezony a na Wanda Metropolitano z toho byla překvapivá remíza. Dokáží Los Colchoneros tentokrát zvítězit?

Formu mají slušnou. Atlético vyválčilo ze dvou zápasů plný počet bodů. Po výhře nad Getafe poprvé v historii zvítězilo i na hřišti Leganésu. Jelikož Sevilla páteční předehrávku kola nezvládla, mají Simeoneho svěřenci jedinečnou možnost osamostatnit se na čele celé LaLigy.

Eibar se na začátku nové sezony zatím hledá. Ve dvou kolech narazil na oba nováčky Mallorcu a Osasunu Pamplona venku, ale ani v jednom případě nedokázal zvítězit. Eibar bude i ve třetím kole hrát na půdě soupeře, což není úplně obvyklé, ale tentokrát na Wanda Metropolitáno, proti favorizovanému Atléticu.

Bylo již řečeno, že loni Eibar v Madridu překvapil a bral bod za remízu 1:1. Tenkrát byl dokonce blízko vítězství, ale domácí minutu před koncem srovnali a navíc to není poprvé, co Eibar přední tým LaLigy obral o body. Také v sezoně 2017/2018 dokázali hosté na Wanda Metropolitano uspět a remizovat 2:2. "Eibar je velmi konkurence schopný tým. Jeho trenér je přivedl na takovou úroveň, že každý rok v LaLize všem konkurují," prohlásil na adresu Eibaru trenér Diego Simeone.

Atlety čekal ve čtvrtek v podvečer slavnostní ceremoniál losování Ligy mistrů. Los Colchoneros se v ní utkají se starým známým Juventusem Turín, dále Lokomotivem Moskva a německým Bayerem Leverkusen. Atlético je společně se svým přemožitelem z loňského osmifinále Juventusem velkým favoritem na postup.

Diego Simeone má pohromadě všechny své klíčové hráče až na jedinou výjimku, kterou je Sime Vršaljko. Stejně je na tom i jeho protějšek José Luis Mendilibar, ten nebude mít k dispozici Coteho.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Lodi, Giménez, Savić, Trippier - Lemar, Koke, Níguéz, Félix - Costa, Morata
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Tejero, Oliveira, Álvarez, Arbilla - León, Escalante, Diop, Orellana - García, Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.29 - 9.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Granada CF  (neděle 19:00)
Do třetice všeho dobrého. Espanyol v předchozích dvou zápasech nevyhrál a to teď bude chtít honem rychle napravit s Granadou, která je na tom úplně stejně. Espanyol se během minulého týdne navnadil postupem do základní skupiny Evropské ligy. Katalánci se v druhé nejprestižnější klubové soutěži představí po dvanácti letech!

Espanyol naposledy startoval ještě v Poháru UEFA, kde v sezoně 2006/2007 dokráčel až do finále se Sevillou. Od této doby se hrdý katalánský klub v evropských pohárech nepředstavil, až nyní. Loni sedmý tým tabulky se po úspěšných bojích v kvalifikaci o Evropskou ligu představí v hlavní soutěži a v základní skupině ho čekají cesty na východ. Los v Monaku mu přisoudil CSKA Moskva, Ludogorec Razgrad a Ferencváros Budapešť. V Espanyolu jsou s losem spokojeni a všichni věří, že klub může postoupit do jarních bojů. "Musíme teď přepnout a přemýšlet o lize, soustředit se na dobrý zápas a dosáhnout na naše první vítězství a získat tři body," nechal se slyšet po losu Javi López.

Espanyol ligovou soutěž nezačal nejlépe, na úvod prohrál domácí zápas se Sevillou a o týden později bral jen bod ze hřiště Deportiva Alavés. Oproti zápasům v kvalifikaci Evropské ligy, kde z šesti duelů pět vyhrál a jeden remizoval, je to velký rozdíl. Proti Granadě už chtějí Periquitos zvítězit a navázat tak na loňskou sezonu, ve které Granadu dvakrát zdolali. V Andalusii zatím také nemohou být spokojeni. První zápas sice svěřenci Diega Martíneze dokázali remizovat ve Villarrealu 4:4, ale následně nestačili v derby na Sevillu, které podlehli nejtěsnějším rozdílem. I Granada tedy prahne po prvních třech bodech, ale na Espanyolu to bude mít jako vždycky složité.

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch domácích a to jasně. Granada naposledy vyhrála na Espanyolu v roce 2013, tedy šest let zpátky!

Katalánci se musí obejít bez dvojice Ander Iturraspe - Adria Pedrosa, oba hráči jsou zranění. Granada je na tom, co se absencí týče, úplně stejně. Do nedělního zápasu nezasáhnou Álex Martínez a Neyder Lozano.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Vilá, Calero, Naldo, Javi López - Vargas, Roca, Darder, Melendo - Ferreyra, Lei
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Duarte, Sánchez, Quini - Eteki, Montoro - Puertas, Vico, Vadillo - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.29 - 3.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Madrid  (neděle 21:00)
Třetí kolo španělské nejvyšší soutěže uzavře v neděli večer atraktivní duel mezi Villarrealem a Realem Madrid. Vzájemné zápasy na Estadio de la Cerámica přinesly v posledních letech spousty gólů a diváci obou táborů věří, že nejinak tomu bude i tentokrát. "Žlutá ponorka" zatím na vítězství čeká, Real zase před týdnem ztratil a tři body si chce vzít zpátky.

Villarreal má po dvou zápasech na kontě jediný bod a to by v souboji s favorizovaným Realem Madrid rád změnil. I když je "Žlutá ponorka" v pozici outsidera, vzájemnou bilanci nemá vůbec špatnou. Z posledních deseti zápasů obrala Real o body hned šestkrát a k tomu ještě pobavila obecenstvo dobrou hrou! Tak jako tak se půjde Callejovým hochům, s jedním bodem na kontě, do zápasu těžce. V utkání s Granadou vedla Žlutá ponorka ještě čtvrthodinu před koncem 4:2, ale výsledek neudržela a nakonec brala jen bod. Podobně nekoncentrovaný závěr předvedl Villarreal i na půdě Levante, kde dlouho vedl po trefě Morena, avšak soupeř brankami z 68. a 73. minuty výsledek otočil.

Ztrátu zaznamenal minulý týden i Real Madrid, který doma nečekaně pustil body Valladolidu. Remíza 1:1 je pro "Bílý balet" zklamáním a ten si bude chtít na Estadio de la Cerámica vzít body zpátky. Zápas má pro Real velkou důležitost. "Čekáme na něj, jako na nejdůležitější zápas v sezoně, protože jde o zápas následující. Víme, že body na začátku sezony jsou důležité. Chceme odehrát dobré utkání, měli jsme dobrý týden a máme dobré pocity, které chceme v neděli přenést na hřiště," prohlásil na tiskové konferenci Zinédine Zidane.

Real Madrid nečeká ve Villarrealu snadná práce a své o tom ví i francouzský kouč. "Villarreal je tým, který velmi dobře pracuje s balónem. Na začátku nemají dobré výsledky, ale mohou vás dostat do potíží, protože mají dobré hráče. My jsme se ale připravili dobře," dodal Zidane.

Trenér Villarrealu Javier Calleja bude postrádat hned několik hráčů, jmenovitě Bruna Soriana, Ramira Guerru, Alberta Morena nebo Rubéna Peňu. I marodka Realu je solidně zaplněná, podle nejnovějších zpráv nebudou hrát Marco Asensio, Brahím Díaz, James Rodríguez, Isco, Hazard a Rodrygo.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Quintillá, Torres, Albiol, Peňa - Cazorla, Anguissa - Gómez, Iborra, Chukwueze - Moreno
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Vinícius Júnior
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 4.09 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - FC Barcelona  (sobota 17:00)
Prvním sobotním utkáním 3. kola LaLigy bude vzdorování nováčka první ligy z Pamplony, jehož prověří hvězdná Barcelona. Ta sice hned na začátku ročníku selhala, ale naposledy neměla slitování s Realem Betis a krátký proces by ráda udělala také s Pamplonou.

Barcelona hned v prvním kole selhala a šokovala jednak herním projevem a jednak výsledkem. Na katalánského giganta si vyšlápli Lvi z Baskicka a Bilbao navíc od Barcelony nedostalo ani gól. Trenér Ernesto Valverde se ale dál spoléhal na francouzskou posilu se jménem Griezmann na dresu a někdejší kanonýr Atlética Madrid mu jeho důvěru oplatil.

Hbitý blonďák totiž v minulém kole řídil orchestr celé Barcelony, která díky jeho režii smetla Real Betis. Griezmann nasázel soupeři dvě branky a přidal k tomu ještě jednu asistenci. A to prosím bez Lionela Messiho nebo Luise Suáreze! Tady totiž začínají další potíže Barcelony. Lionel Messi měl touto dobou dávno trénovat se spoluhráči, jenže to místo toho vypadá na delší absenci. Jeho léčba totiž nepostupuje tak, jak si kluboví lékaři představovali a argentinské modle hrozí, že bude znovu mimo hru.

Bez Messiho magie je Barcelona úplně jiným týmem. K tomu navíc můžeme připočíst zranění Luise Suáreze, který bude také ještě nějakou dobu chybět. Dobrou zprávou je to, že po třetím kole je okénko dvou týdnů na reprezentační sraz, takže trenér Valverde živí dost výraznou naději, že v kole čtvrtém již své hvězdy bude mít pohromadě.

"Hrát bez Messiho je vždycky nepříjemné, protože je naší výraznou tváří. Dodává naší hře něco, co nikdo jiný nedokáže. Zároveň ale musím říct, že hra Barcelony nikdy nestojí jen na jednom jediném hráči. Vždycky šlo o kolektivní pojetí hry a proto jsme schopní adekvátně reagovat na podobné výpadky. Už v minulém utkání jsme mohli vidět potenciál Barcelony a já věřím, že v tom budeme pokračovat," dodal Valverde.

Jak asi správně tušíte, Barcelona bude opět velkým favoritem. V soubojích s Osasunou se jí všeobecně dobře daří (dvakrát ze tří posledních duelů Barcelona nadělila soupeři sedm branek) a je jí v podstatě jedno, zda hraje doma, nebo cestuje do Pamplony. Na stadionu El Sadar domácí naposledy zvítězili před dlouhými sedmi lety po vynikajícím pětigólovém duelu.

Současná Osasuna zatím překvapuje velmi solidními výkony a rozhodně se nebude chtít vzdávat předčasně. Návrat mezi elitu oslavil tým z Pamplony stejně, jako skončil minulý ročník - výhrou. Nejprve si totiž Osasuna poradila s domácím Leganésem, k čemuž jí notně pomohlo jednak čisté konto a jednak také trefa Ávily.

Minulé kolo už tolik radosti neznamenalo, protože Osasuna nedokázala dát branku Eibaru a rozešla se s ním smírně. Přesto má aktuálně o bod víc než katalánský gigant.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ruben - Estupiñán, Aridane, Garcia, Nacho Vidal - Oier, Brašanac - Ibáñez, Moncayola, Roberto Torres - Avila
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Alba, Lenglet, Pique, Semedo - De Jong, Busquets, Sergi Roberto - Rafinha, Griezmann, Carles Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.53 - 4.28 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Deportivo Alavés  (sobota 19:00)
Deportivo Alavés má před sebou cestu do Getafe, kterou moc nemusí. Doposud se mu jen jednou za posledních 15 let povedlo, aby se domů vracel jako vítěz. Využít by mohlo toho, že Getafe teď zrovna nemá dobrou formu a nedaří se mu.

Od roku 2003 se stalo jen jednou, že se Deportivo vracelo z Coliseum Alfonso Perez v roli vítěze. Psal se rok 2017 a jednalo se o první duel Copa del Rey, v němž Alavés těsně vyhrál a doma potom svůj postup jasně stvrdil dalším vítězstvím. V lize už to ale taková paráda není a většinou se doma Getafe daří vyhrávat.

Zvládlo to i v lednu tohoto roku a to ještě navíc docela přesvědčivě. S Alavésem nemělo slitování a nadělilo mu dokonce čtyři branky! Rovným dílem se o ně podělili Jorge Molina s Jaimem Matou a v Alavés v tomto propadáku vyšel střelecky naprázdno. Tohle bude mít v hlavách hodně hráčů hostí, takže je jasné, že zrovna snadno se jim hrát nebude.

Zkušený obránce Aleix Vidal, který letos hostuje v Alavésu ze Sevilly, to ale vidí pozitivně. "Víme, že v Getafe se nám dlouhodobě nedaří a máme problémy vozit domů dobré výsledky. Každá série ale jednou končí a myslím, že je čas, abychom tam konečně znovu vyhráli. Nemá smysl zaobírat se tím, co bylo kdysi. Žijeme jen přítomností a soustředíme se na každý další duel, jako by byl náš poslední," dodává zkušený bek.

Přítomnost je v Alavésu o něco růžovější, protože Deportivo vstoupilo do sezony poměrně dobře. Doposud neprohrálo, což se naopak o Getafe říct nedá. Zatímco madridský celek nestačil hned v prvním kole na Atlético a v minulém uhrál jen remízu s Bilbaem, Alavés boduje.

Hned na úvod si Alavés poradil s Levante a minule si rozdělil body s Espanyolem. Navíc je Depor jedním ze čtyř týmů v LaLize, které ještě ani jednou neinkasovaly. Mimo hru je v jeho barvách stále Burgui, jinak je ale kádr kompletní.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Garcia, Cabrera, Djené, Suarez - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Nyom - Mata, Molina
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Laguardia, Duarte, Ely, Martin - Wakaso, Pina, Garcia - Luis Rioja, Lucas Pérez, Vidal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.05 - 5.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Valladolid  (sobota 19:00)
Real Valladolid v minulém kole překvapil parádním výsledkem proti slavnému Realu Madrid a v sobotu odpoledne bude chtít svým fanouškům ukázat, že se nejednalo o ojedinělou radost. Proti bude domácí Levante, jemuž se vstup do nového ročníku zatím moc nepovedl.

Vlastně v žádném utkání prvních dvou kol nebyl Valladolid favoritem. Nejprve poměřil síly s Realem Betis, který cílí opět hodně vysoko. Tým ze Sevilly ale dokázal dokonale zaskočit a vyhrál nad ním 2:1. Pak následoval Real Madrid se všemi jeho hvězdami na hřišti i lavičce. Ani tehdy ale Valladolid nehrál jen ustrašenou oběť čekající na popravu. Výsledkem bylo se štěstím uhrané skóre 1:1 a hodně cenný bod pro zvednutí morálky.

Trenér Sergio González nehodlá ponechat nic náhodě ani před výletem do Valencie. "Zatím si vedeme velmi dobře a z celého týmu cítím velké nadšení. To je skvělá věc, protože nám pomáhá dosahovat našich cílů. Nesmíme ale usnout na vavřínech, protože to by se nám mohlo v mžiku vymstít. Levante nebude snadným soupeřem, protože na jeho půdě je cítit elektrizující atmosféra. Tvrdě pracujeme na tom, abychom byli připraveni co nejlépe."

Problémem trenéra Sergia bude také rozsáhlá marodka. V tuto chvíli na ní jsou Luismi, Alcaráz, Ramírez nebo Moyano. Zvláště Sandro Ramírez je vyhlíženou posilou nového celku a na svůj první start stále čeká. Ani domácí Levante nebude kompletní, protože mu schází Doukouré s Cokem.

Duely mezi těmito týmy jsou vzácně vyrovnané. Od roku 2005 a zápasů v Segundě vyhrál Valladolid čtyřikrát, Levante zvládlo vyhrát ještě o jeden duel navíc. Valladolid se ale pokusí vylepšit svou bilanci na Estadi Ciutat de València, kde naplno bodovalo naposledy před jedenácti lety.

Teď by k tomu mohlo mít dobré podmínky, neboť Levante se příliš nedaří. V prvním venkovním utkání si s ním poradilo Deportivo Alavés a Levante vyšlo střelecky naprázdno. Naposledy ale fanoušci na domácí půdě zažili velkou radost plynoucí z překvapivé výhry proti Villarrealu. Utkání to bylo hodně dramatické, protože Levante brzy prohrávalo a výsledek otočilo díky dvěma penaltám.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Aitor Fernández - Toño García, Postigo, Vezo, Coke - Bardhi, Vukčević, Campaña - Morales, Roger, Rochina
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Martinez, Salisu, Oliva, Moyano - Plano, Michel, San Emeterio, Porro - Ünal, Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.54 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - CD Leganés  (sobota 21:00)
Leganés v první lize Real Betis na jeho půdě neporazil. Další šanci bude mít v sobotu večer, kdy se znovu dostaví na Estadio Benito Villamarín. Real Betis ale bude připomínat zraněné zvíře, protože jeho výsledky jsou výrazně negativní. A zraněná zvířata jsou vždycky nebezpečná.

Asi jen málokdo zažil horší start do nového ročníku než Real Betis. Sevillský klub nejenže prohrál oba první duely, ale ještě poměrně jasným rozdílem. Celkově dostal už sedm branek a jen tři dal. Ke změně mu nepomohly ani nové posily v čele s Nabilem Fekirem, Alfonsem Pedrazem nebo Borjou Iglesiasem. Odliv nadějných hráčů je prostě znát a zatím se zdá, že Real Betis se kvalitativně výrazně zhoršil.

Samozřejmě není nutné hned házet flintu do žita, nicméně atmosféra v klubu není optimální. Trenér Rubi to dobře ví. "Naše současná situace není zrovna příjemná a na hráčích se výsledky samozřejmě odrážejí. Je ale naší povinností najít optimální formu a dostat ze sebe to nejlepší. V duelech, které jsme nezvládli, jsme herně rozhodně nezklamali, takže si myslím, že je na čem stavět. Nebude to ale snadné a budeme potřebovat podporu našich fanoušků," dodává Rubi.

Ten se může kromě domácího prostředí opřít ještě o jednu dobrou zprávu - v podstatě všichni z jeho týmu jsou zdraví a připravení nastoupit. To samé nemůže říct jeho soupeř. Leganésu budou scházet hráči jako Alexander Szymanowski, Rodrigo Tarín či Iván Cuéllar. Alespoň že Óscar Rodríguez se vrací po uplynutí karetního trestu.

Minul tak poslední duel, který se Leganésu opět nepovedl. Leganés sice odehrál první dvě kola na domácí půdě, což by nejednomu týmu hodně pomohlo, ale Leganés to má trochu jinak. Oba duely prohrál a ještě nedal ani jednu branku. Po Osasuně si z Leganésu odvezlo tři body také Atlético Madrid, i když také to se na body pořádně nadřelo. Leganés se tak řadí k barcelonskému Espanyolu ve smutné kategorii - jsou to jediné dva týmy, kterým se ještě nepovedlo skórovat. Prolomí Leganés smůlu v Seville?
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Martin - Pedraza, Mandi, Bartra, Emerson - Guardado, Carvalho - Tello, Fekir, Canales - Loren
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Silva, Siovas, Omeruo, Bustinza, Rosales - Óscar Rodríguez, Pérez, Mesa - Braithwaite, En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.11 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Celta Vigo  (pátek 20:00)
Pouze čtyřem týmům v celé lize se zatím povedlo neinkasovat ani jednu branku. Jedním z nich je Sevilla a právě tu zkusí zlomit Celta Vigo. Páteční předehrávka 3. kola pro ni ale nebude ničím snadným, protože týmu z Viga se zatím po herní stránce zase tak moc nedaří.

Sevilla začala své působení v první lize nového ročníku naprosto parádně. Ve dvou duelech dokázala získat šest bodů, když si poradila s Espanyolem a Granadou. Navíc ji stále teprve čeká první domácí utkání. V něm bude bojovat o třetí čisté konto v řadě. Což je jev, který můžeme na začátku sezony pozorovat už jen u čtyř týmů - Atlética Madrid, Alavésu, Osasuny a právě Sevilly.

V duelu minulého kola proti Granadě stačila Seville ke třem bodům jediná branka, o kterou se po změně stran postaral záložník Joan Jordán. Brankář Tomáš Vaclík opět udržel čisté konto a Sevilla je prozatím na prvním místě ligy. I přesto, že do kádru přišlo několik nových hráčů a kostra týmu se obměnila, působí její hra sehraně a bez větších děr v systému.

Velkou zásluhu na tom má i nový trenér Julen Lopetegui, který v rozhovoru pro klubové stránky sdělil: "Chvíli nám samozřejmě bude trvat, než dostaneme do hlavy a nohou všechny systémy a všechny schémata, která jsou z mého pohledu důležitá. Kádr se hodně změnil a je potřeba čas, aby si všechny věci sedly. Ale pevně věřím, že jsme sestavili dostatečně zajímavý a kvalitní tým, který může i v této sezoně dosáhnout něčeho velkého.

Sevilla má v rukávu všechny trumfy. I její marodka se zatím vyprazdňuje. Navíc se v duelech s Celtou často stává, že vyhrává domácí tým. Už pětkrát v řadě se radovali domácí, takže by měly tři body znovu zůstat na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

S tím se Celta Vigo samozřejmě nemíní smířit. V prvním kole ukázala, že otevřený fotbal jí není cizí, byť i na ní byla vidět jistá nesehranost a nezkušenost. Na porážku od Realu Madrid ale zareagovala tím nejlepším způsobem, protože v dalším kole ji tři body už neminuly. I díky domácímu prostředí si dokázala trochu překvapivě poradit se silnou Valencií, od níž navíc nedostala ani jeden gól.

Byl to opravdu boj o každý kousek hřiště, ale pevná obrana domácí Celty nepovolila. Nakonec stačila jediná branka útočníka Gabriela Fernándeze, který přišel do Viga teprve před sezonou. Mladý Uruguayec by měl nahradit schopnosti a ofenzivní přínos Maxiho Gómeze a zatím se mu to daří poměrně solidně. Další trefy by si mladý útočník rád připsal proti Seville, což ovšem bude mnohem náročnější úkon.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Reguilón, Carrico, Carlos, Jesus Navas - Banega, Fernando, Joan Jordán - Nolito, De Jong, Lucas Ocampos
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Aidoo, Araujo, Mallo - Denis Suárez, Lobotka, Fran Beltrán, Brais Méndez - Fernandez, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.22 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Sociedad  (pátek 22:00)
V pátek večer se stadion San Mamés Barria otevře k jedinečnému a unikátnímu zápasu. Už ve třetím kole LaLigy se totiž dočkáme slavného baskického derby, které se tentokrát odehraje v Bilbau. A domácí budou doufat, že se jim s podporou vlastních diváků povede ukončit delší sérii La Realu.

Od deseti hodin večer si španělská elitní liga naplánovala bonbonek celého programu - slavné Derbi Vasco. Duel dvou nesmiřitelných baskických legend, které se znovu budou bít o tři body a slávu. Poslední dobou se víc dařilo Realu Sociedad, který zvítězil nad svým soupeřem už třikrát v řadě. Nejvíc ale bavily tyto střety diváky, protože vždycky viděli aspoň tři branky.

Aktuálně jsou si oba týmy hodně blízko nejen územně, ale také v tabulce. Oba totiž nastřádaly shodně čtyři body a čekají na první porážku. Zejména Bilbao své fanoušky muselo nadchnout, a to hned v prvním kole. Jeho výhru nad slovutnou Barcelonou opravdu nikdo nečekal. Bohužel na ni svěřenci trenéra Gaizky Garitana reagovali v duelu s Getafe jen remízou.

Lvi z Bilbaa stále nejsou kompletní a Garitano bude muset pořádně vymýšlet, jak to udělá se sestavou, protože mu v ní schází hráči jako Guruzeta, Martínez, Córdoba nebo Lekue. Ani La Real nebude v plné zbroji, neboť trenérovi Imanolovi Alguacilovi schází dvojice Sagnan a Portu. Ani u jednoho není jasné, jestli bude do zápasu připraven naskočit.

Na začátku sezony to La Realu trochu trvalo, než se sehrál, ale v minulém utkání už ukazoval zlepšení. Fanoušci mohou děkovat především mladé hvězdě Martinu Ødegaardovi, který jedinou trefou zařídil těsnou výhru nad Mallorcou.

A právě talentovaný Nor před derby poznamenal: "Baskické derby jsem ještě nezažil, takže se na něj opravdu těším. Každý o tom tady mluví už dlouho před zápasem a hodně se to tady probírá. Myslím, že to bude skvělé utkání. Teď jsme v dobré formě a naší prioritou je vyhrát, i když to na půdě Bilbaa nebude snadné," dodal kmenový hráč Realu Madrid.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Nunez, Alvarez, Yuri - Lopez, Dani Garcia - Marcos, Raul Garcia, Muniain - Williams
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Munoz, Le Normand, Zubeldia, Zaldua - Merino, Illarramendi, Ødegaard - Oyarzabal, William José, Portu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.01 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC22003:06
2.Atlético Madrid22002:06
3.Real Madrid21104:24
4.Real Valladolid21103:24
5.Real Sociedad21102:14
 Athletic Bilbao21102:14
7.Deportivo Alavés21101:04
 CA Osasuna21101:04
9.FC Barcelona21015:33
10.Levante UD21012:23
 RCD Mallorca21012:23
12.Celta Vigo21012:33
13.Villarreal CF20115:61
14.Granada CF20114:51
15.Getafe CF20111:21
 SD Eibar20111:21
 Valencia CF20111:21
18.Espanyol Barcelona20110:21
19.CD Leganés20020:20
20.Real Betis20023:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (599)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele