3. kolo
30.08.2019 22:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Baskicko tentokrát patří Bilbau

Athletic Club dokázal uspět v baskickém derby proti Realu Sociedad a tím mu oplatil únorovou porážku z letošního roku. Bilbao dvakrát udeřilo během úvodní půlhodiny, načež hosté na to nedokázali jakkoliv zareagovat. Eufórii na San Mamés rozpoutali Iňaki Williams a opět Raúl García.

Nestárnoucí Raúl García se prosadil i minulý týden do sítě Getafe. V Madridu měli Baskové podobně skvělý začátek jako v tomto klání proti Realu Sociedad, které mělo z pohledu fanoušků o dost větší váhu.

V 11. minutě předvedlo Bilbao pěknou akci po pravé straně hřiště, kterou ve vápně zakončil střelou z první Iňaki Williams. Hosté dostali možnost rychle odpovědět, když po Córdobově faulu na Zaldúu nařídil sudí pokutový kop. Celou situaci však ještě zkontroloval u videa a nakonec k nelibosti hostujících fanoušků odpískal jen volný přímý kop. Z toho však San Sebastian zahrozit nedokázal a o chvíli později Bilbao vstřelilo druhý gól.

Raúl García ukázal z hranice vápna fantastickou kopací techniku a vysokým balónem do horního rohu překonal brankáře Moyu. Aby toho nebylo pro San Sebastian málo, musel se v prvním poločase poroučet ze hry zraněný Asier Illarramendi a to bylo velké oslabení.

Bilbao svého rivala k ničemu nepustilo. San Sebastian měl první příležitost až po změně stran a Alexander Isak dokonce vstřelil gól, který ale nebyl kvůli ofsajdu správně uznán. Víc hosté nezvládli. Athletic Club si utkání pohlídal a i když ani on už nebyl v závěru nebezpečný, fanouškům to nevadilo. Bilbao zvítězilo v baskickém derby 2:0 a svému soupeři oplatilo únorovou porážku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
Frantszek

Titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele