3. kolo
31.08.2019 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Barcelona opět ztratila, v Pamploně jen remizovala

Barcelona i ve druhém venkovním zápase sezony ztratila a přestože proti Osasuně dokázala otočit nepříznivý vývoj, konečné slovo měl domácí celek, přesněji dvougólový útočník Roberto Torres. Nováček LaLigy v závěrečných deseti minutách srovnal a překvapivý výsledek 2:2 už nepustil. V sestavě Barcelony znovu chyběl Lionel Messi.

Osasuna zaskočila Katalánce hned v úvodních minutách svojí aktivitou a i když z dvou rohů nedokázala výrazněji zahrozit, v sedmé minutě už se ujala vedení. Brandonův centr na zadní tyč napálil nikým nehlídaný Roberto Torres nechytatelně do sítě a Ter Stegen poprvé inkasoval. Barcelona se dostala do nesnází, ale stále měla celé utkání teprve před sebou. Na druhou stranu k vidění byl typický obrázek Barcy bez Lionela Messiho. Častější držení balónu, ale absolutně žádná myšlenka směrem dopředu. Katalánci se prvním poločasem protrápili a není divu, že kouč Valverde nachystal o přestávce změny.

Tou první byl odchod Nélsona Semeda a příchod mladičkého Anssumaneho Fatiho. Jak se nakonec ukázalo, byl to skvělý Valverdeho tah. Fati po pár minutách na hřišti lehce ťuknul do Pérezova centru a srovnal na 1:1. Barcelona po vyrovnání ještě zvýšila obrátky a Ernesto Valverde to hodlal podpořit dalším střídáním, na plac poslal Artura, zatímco z trávníku se poroučel nevýrazný Rafinha.

V 64. minutě předvedli hráči Barcy pohledný ťukec, na jehož konci byl nový muž na hřišti Arthur, jenž se kličkou zbavil obránce a pak nekompromisní střelou k tyči překonal Martíneze. Osasuna se po výsledkové otočce nevzdávala, chtěla vybojovat slušný výsledek zpátky a Juan Villar povedenou střelou prověřil Ter Stegena. Německý brankář si připsal výborný zákrok, ovšem další brance Osasuny stejně nezabránil. Gerard Piqué zahrál v šestnáctce rukou a sudí Martínez odpískal pokutový kop. Nervy drásající okamžik na sebe vzal Roberto Torres a přízemní střelou vstřelil svojí druhou branku v utkání.

Barcelona, která hrála ve žlutých dresech, se mohla ještě jednou ujmout vedení, kdyby Pérez zblízka dokázal zakončit. Nutno pochválit Martíneze, který včas vyběhl a Pérezovi zakončení znemožnil. Nováčka čekaly v nastaveném čase ještě perné chvíle, ale Barcelona si už žádnou další šanci nevytvořila a v letošní sezoně už po druhé na půdě soupeře ztratila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
valloire

Tak Leo neohrozí svýho oblíbenýho soupeře na kterým si honil triko.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si pamatuju jedno obdobi, tak 15 let zpatky, mozna je to uz i dyl, kdy je Barca nedokazala porazit a casto s nema i prohravala

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
DidusIneptus

Kdo řekl, že je Slávie ve skupině smrti?!!!

Reagovat
Messi the Genius"10"

To je proste takovej debil ten Valverde ze to prokaucuje i takovej zapas.... proste tomu se neda nic vic rict nez Valverde Out... katastrofa jakej cirkus udelal z Barcelony. Nejhorsi start do sezony 4ever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele