3. kolo
01.09.2019 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Espanyol znovu na kolenou, RCDE Stadium vyloupila Granada

Nečekaně tvrdý direkt schytal od Granady katalánský Espanyol. Pohárový zástupce Španělska v Evropské lize své možnosti neproměnil a od hostů dostal ukázkovou lekci z produktivity. V prvním poločase poslal "Nazaries" do vedení Puertas a ve druhém dějství navýšili náskok Fernández a Azeez.

Espanyol poprvé inkasoval již ve 13. minutě poté, co Diego López pouze vyrazil střelu Darwina Machíse a nikým nehlídaný Antonio Puertas si snadnou dorážkou připsal gól. Espanyol se vůbec nemohl dostat do hry, směrem dopředu byl nulový a ještě do poločasu mohl jednou inkasovat. Ve 35. minutě se opřel do balónu z voleje Víctor Díaz a López nakonec nemusel zasahovat, rána totiž těsně minula pravou tyč. Až tři minuty před koncem prvního poločasu se přihlásili o slovo i domácí a ráně Víctora Sáncheze skutečně moc nescházelo.

Katalánci v předchozích zápasech nevyhráli, stejně jako Granada a teď před sebou měli důležitý druhý poločas, ve kterém potřebovali zabrat. Ve 49. minutě si RCDE Stadium zakřičel gól, jenomže marně, protože v předcházející akci už balón opustil hrací plochu a Espanyol tak už neměl pokračovat ve hře. Domácí se dostávali ve druhém poločase mnohem více do hry a brankář Granady Rui Silva musel dvakrát zasáhnout proti Wu Lejovi i Marcu Rocovi.

V 68. minutě však museli domácí skousnout hodně hořkou pilulku. Obrana Periquitos byla hodně nedůrazná při odkopu, navíc kupila jednu chybu za druhou až Carlos Fernández dorážkou zajistil hostům dvoubrankový náskok. Zlomeného soupeře pak čtvrthodinu před koncem dorazil Ramon Azeez. Jakkoliv měl Espanyol větší územní převahu, v tomto utkání mu to nebylo nic platné. Granada díky třem zásahům poprvé v sezoně vyhrála, zatímco kouč domácích David Gallego má o čem přemýšlet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele