LaLiga - souhrn 18. kola

20.12.2019, 22:53, aktualizováno 22.12.2019, 22:57
Komentáře a souhrny
Barcelona porazila Alavés a rok zakončí na čele tabulky, neboť Real Madrid se rozešel bez branek s Bilbaem. Sevilla veze body ze hřiště Mallorcy a upevnila si průběžnou třetí pozici. Atlético Madrid vyhrálo na půdě Betisu a je v závěsu čtvrté. Villarreal po silné Seville obral o body tentokrát i čtvrté Getafe. Valencia zachránila bod ve Valladolidu. Real Sociedad sehrál bláznivý zápas v Pamploně...

Real Madrid - Athletic Bilbao 0:0

22.12.2019 21:00

Góly: -

Real Madrid v dostizích o první místo ztratil a díky remíze 0:0 s Athleticem dovolil Barceloně osamostatnit se na čele soutěže. Bílý balet měl navrch, ale na dobře bránící Basky nenašel za 90 minut recept. Nutno podotknout, že měl několikrát velkou smůlu a hned třikrát trefil brankovou konstrukci.

Barcelona své utkání už dříve zvládla a nyní byl na tahu Real Madrid, kterého čekal domácí zápas proti nevyzpytatelnému soupeři. Domácí byli na Santiago Bernabéu favoritem, avšak tuto roli naplnit nedokázali.

První poločas nabídl dobré tempo a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Vinícius si narazil s Benzemou, ale Simón ho zblízka vychytal. O pár minut později dostal spoustu času s balónem Toni Kroos, ten pronikl do šestnáctky a orazítkoval břevno. Athletic měl štěstí a vzápětí mohl sám udeřit, Iňaki Williams přízemní střelou donutil Courtoise k zákroku na přední tyči. První poločas nabídl zajímavé tempo, oba celky se snažily útočit, ale nebezpečnější byl přeci jenom Real. Po půlhodině hry hlavičkoval jen do připraveného Simóna Karim Benzema. Francouzský útočník měl v prvním poločase několik příležitostí, ale Simóna nepřekonal. Těsně před koncem poločasu Athletic vstřelil gól, ovšem Kenan Kodro se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, takže branka neplatila.

I po změně stran se Real tlačil dopředu a obrana Basků odolávala. V 59. minutě už po druhé v utkání zachránilo hosty břevno, tentokrát po hlavičce Nacha. Real Madrid marně hledal skulinku uvnitř baskické defenzívy a čas se mu pomalu a jistě krátil. Čtyři minuty před koncem si domácí potřetí v zápase vybrali maximální smůlu, v záklonu hlavičkující Luka Jović totiž orazítkoval tyčku.

Athletic už ve druhém poločase nebyl tolik nebezpečný a čím dál více se uchyloval k udržení bezbrankového výsledku, což se nakonec i podařilo. Real domácí remízou 0:0 ztratil a dovolil Barceloně osamostatnit se na čele soutěže se dvoubodovým náskokem.

Více informací k zápasu

Levante UD - Celta Vigo 3:1

22.12.2019 18:30

Góly: 60. Roger, 70. Roger, 90+1. Borja Mayoral - 12. Iago Aspas

Levante zvládlo klíčový duel a porazilo Celtu Vigo. Velký podíl na vítězství domácího celku měl útočník Roger, který se stal autorem dvou branek. Celta sice šla velmi brzy do vedení zásluhou Iaga Aspase, ale ani to jí k bodům nepomohlo.

Levante bylo před domácím utkáním jasným favoritem a toužilo i po jeho skončení zůstat v první desítce. Celta Vigo se naopak trápí a prakticky po celý dosavadní průběh LaLigy neopustila poslední tři místa. Přesto byli hosté jednoznačně aktivnější a častěji se drali do koncovky. Levante spíš opatrně bránilo a nedařilo se mu. I díky tomu se ve 12. minutě hosté dostali do vedení.

Po rohovém kopu se prodloužený centr dostal k zadní tyči, kam si naběhl Iago Aspas. S ním se nikdo z domácích hráčů nevracel a velezkušený kanonýr nezaváhal. Celta vedla trochu překvapivě o jednu branku a Levante muselo zabrat.

V pokutovém území kličkoval Lobotka, dostal se i do zakončení, jenže pálil nepřesně. Do konce první půle se mu to ale vůbec nedařilo. Až ke konci prvního poločasu se k zajímavé střele dostal Roger Martí, který pálil z malého vápna. Brankář Rubén Blanco však předvedl parádní reflexy a jeho dělovku skvěle vyrazil.

Iago Aspas se dostal do zakončení také krátce po změně stran, jenže tentokrát mířil mimo. Změnu vnesl do utkání až střídající Borja Mayoral. Právě jeho ránu brankář Rubén Blanco vyrazil jen před sebe a dobíhající Roger Martí v 60. minutě srovnal přesnou střelou k tyči.

Levante se hodlalo co nejdřív ujmout vedení a hrálo prakticky neustále na polovině soupeře. Celta Vigo se po změně stran naopak z utkání zcela vytratila. Dvacet minut před koncem domácí rychle rozehráli aut, míč se dostal k Mayoralovi a ten pasem našel Rogera Martího. Ten v pádu vstřelil druhou branku a Levante vedlo.

V nastaveném čase se dočkal i Borja Mayoral, který si za svůj výkon gól jednoznačně zasloužil. Po Toňově centru do vápna se mladý útočník procpal k přední tyči a zvýšil na konečných 3:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 1:2

22.12.2019 16:00

Góly: 90+3. Marc Bartra - 58. Ángel Correa, 84. Álvaro Morata

Atlético Madrid zvládlo těžkou zkoušku na Estadio Benito Villamarín a domácí Betis porazilo 2:1. První poločas branku nepřinesl, ale ve druhém Atleti dvakrát skórovali a o výhru i přes závěrečný nápor Betisu nepřišli. Andalusané nepředvedli špatný výkon, větší územní převaha ale v jejich případě k ničemu nevedla.

Těžké utkání na závěr roku mělo před sebou Atlético Madrid, v Seville ho čekal nevyzpytatelný Betis, který doma potřebuje získávat body. Zápas byl po celých devadesát minut vyrovnaný, Betis měl dokonce větší územní převahu, ale Atlético bylo efektivnější a to rozhodlo.

Los Colchoneros se prosadili už v 8. minutě, po centru Félixe rozvlnil síť Álvaro Morata, ale sudí gól nemohl pro předcházející ofsajd uznat. Na druhé straně také přišlo ohrožení po centru, konkrétně Canales našel Feddala, který poslal balón do břevna Oblakovy branky. Asi největší příležitost prvního poločasu spálil Álvaro Morata. Útočník hostí postupoval na brankáře Roblese úplně sám, jenomže brankář Betisu se vytasil s perfektním zákrokem.

Diváci na Estadio Benito Villamarín si museli počkat na branku až do druhého poločasu a k nelibosti domácích se prosadili hosté z Madridu. V 58. minutě vypíchl balón obránci Ángel Correa, zbavil se kličkou Roblese a do prázdné zakončil.

Betis musel dohánět jednobrankové manko a to se ukázalo být velkým problémem. Verdiblancos se směrem dopředu nedařilo, přestože měli častěji balón na svých kopačkách. Šest minut před koncem pak přišel rozhodující úder, přízemní centr Correy dopravil do sítě na přední tyči elegantně patičkou Álvaro Morata. Betis si závěrečný tlak nevytvořil, ale snížit ještě dokázal, když ve čtvrté minutě nastavení propálil vše co mu stálo v cestě Marc Bartra. Šlo už jen o kosmetickou úpravu výsledku, Betis prohrál s Atléticem 1:2.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Sociedad 3:4

22.12.2019 14:00

Góly: 45+1. Aridane Hernández, 48. Ezequiel Ávila, 84. Ezequiel Ávila - 16. Mikel Oyarzabal, 18. Cristian Portu, 28. Martin Ødegaard, 79. Alexander Isak

Skvělý večer na El Sadaru nakonec potěšil jen jeden tábor fanoušků a sice těch hostujících. Real Sociedad zvládl divokou přestřelku a z Pamplony si veze cenné tři body za vítězství 4:3.

Ti, kdo v neděli odpoledne zvážili cestu na El Sadar a utkání 18. kola španělské nejvyšší soutěže, určitě nemohli litovat. Hrál se totiž báječný fotbal, který by možná zasloužil dělbu bodů. Real Sociedad si ale především za skvělý první poločas vítězství zasloužil.

Počáteční nápor Osasuny zvládl, odvrátil dva nebezpečné rohové kopy a v 15. minutě šel do vedení. Ødegaard posunul rychle balón na Mikela Oyarzabala, který povedeným obstřelem překonal Herreru. Rychlý gól hosty nakopl a o tři minuty později zvýšil na 2:0 důrazný Cristian Portugués. Osasuna sice zvýšila obrátky a také si vytvořila dobré příležitosti, jenomže Real Sociedad byl efektivnější a po půlhodině hry už zvyšoval na 3:0 z parádního přímého kopu norský talent Martin Ødegaard. Nástup Basků byl zdrcující, ale Osasunu to nepoložilo a ještě před koncem prvního poločasu se podařilo vsítit kontaktní gól. Na standardku z pravé strany si naskočil Aridane a diváci se mohli těšit na velice zajímavý druhý poločas.

A toho, čeho se hosté obávali skutečně přišlo. Hned po změně stran Osasuna snížila už na rozdíl jediné branky, když Ezequiel Ávila pronikl do šestnáctky až před Gargalla, kterého šikovným obloučkem překonal. Za stavu 2:3 z pohledu domácích se obě ofenzívy utrhly ze řetězu a akce střídala akci. Gargallo uchránil hosty od vyrovnání po střele Garcíí a Herrera na druhé straně předvedl famózní zákrok po neméně povedené střele Guevary.

V utkání se také červenalo. Čtvrthodinu před koncem byl za úder do obličeje vyloučen Facundo Roncaglia a o několik minut později toho San Sebastian využil čtvrtým gólem. Pěknou akci, povedené zpracování a především koncovku předvedl Alexander Isak. Fanoušci Basků si ale ještě nemohli oddechnout, protože Osasuna vzápětí i přes početní nevýhodu snížila. Torrésův nákop využil k povedené individuální akci, která tak trochu připomínala legendární gól Brazilce Kaká proti Manchesteru United, Ezequiel Ávila. Závěrečné minuty přinesly velké drama, Osasuna se totiž dožadovala penalty, ale sudí se rozhodl nepískat. San Sebastian už vedení nepustil a do Baskicka si odváží všechny body.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Espanyol Barcelona 2:0

22.12.2019 12:00

Góly: 11. Martin Braithwaite, 54. Youssef En-Nesyri

Dva góly v prvním poločase rozhodly o výhře Leganésu nad Espanyolem, v ryze záchranářském duelu. Pro oba celky to byla šance jak se vzdálit poslednímu místu a té využil domácí tým. Leganés je v tuto chvíli před posledním Espanyolem o tři body.

Nebýt před Vánocemi poslední, o to běželo v zápase osmnáctého kola mezi Leganésem a Espanyolem. Především hosté jsou pod velkým tlakem, Espanyol letos postoupil z prvního místa základní skupiny Evropské ligy, ale situaci na domácí frontě vůbec nezvládá a vážně mu hrozí sestup. Ten se zase o něco přiblížil v zápase na stadionu Municipal de Butarque.

Začátek zápasu byl pro další vývoj zápasu zcela klíčový a lépe si v něm vedl Leganés. Ve 12. minutě přišel o balón Marc Roca a Martin Braithwaite po kolmé přihrávce Rodrígueze překonal brankáře Lópeze. Na tahu byl Espanyol, ale ten neukázal směrem dopředu vůbec nic. Před koncem poločasu mohli domácí zvýšit, ale En-Nesyri pálil po Braithwaitově přihrávce jen do boční sítě.

Pokud chtěl Espanyol bodovat, musel ve druhém poločase výrazně přidat a to se nakonec nestalo. V 54. minutě přiblížil tři body Leganésu En-Nesyri, který dobře zakončil zpětnou přihrávku dobře hrajícího Braithwaita.

Do konce utkání ještě zbývala spousta času, ale Espanyol se už nevzpamatoval. Katalánský celek prohrál 0:2 a ještě prohloubil svojí výsledkovou krizi. Leganés i přes výhru 2:0 také zůstává v sestupovém ohrožení.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Valencia CF 1:1

21.12.2019 21:00

Góly: 83. Sergi Guardiola - 90+4. Manuel Vallejo

Valencia veze z Valladolidu bod a to ještě může být ráda, neboť jako první inkasovala šest minut před koncem z kopačky Sergiho Guardioly. Netopýři ale stihli vyrovnat, ve čtvrté minutě nastavení je spasil Manuel Vallejo. Konečná remíza 1:1 je i tak pro hosty spíše ztrátou, zatímco pro domácí ziskem.

Úvodní desetiminutovka byla převážně v režii domácích, nestalo se však nic zásadního a Valencia postupně začala za deštivého počasí přebírat iniciativu. Na gólovou šanci poměrně dlouho čekala, Valladolid byl pilnější ve střelbě, avšak ne nebezpečnější. Až ve 43. minutě nadělal rohový kop Pareja domácí obráně pořádnou paseku a balón po zásadní teči směřující do branky musel likvidovat Masip.

Ani ve druhém poločase nenasvědčovalo nic tomu, že se obraz hry na stále těžším a těžším terénu změní. V 55. minutě dorazil Ramírezovu střelu za Doménechova záda Ünal, ale veškerá radost byla kvůli ofsajdovému postavení zbytečná. Po hodině hry zase Moyano z dobré pozice přestřelil.

Určitě se nedá mluvit o nějaké trvalé převaze hostí, Valencia rozhodně nedominovala a co se týče brankových příležitostí, měl jich více Valladolid. Až v závěrečné dvacetiminutovce protáhl Masipa povedenou ranou Čeryšev a pak už zase hrozila druhá strana. Plano zakončil Ünalovu kolmici jen do připraveného Doménecha a ten si připsal další zákrok po střele Guardioly. Brankář Doménech byl klíčovou postavou utkání, jak se ale nakonec ukázalo, všechno pochytat nezvládl. V 83. minutě zakroutil balón z přímáku na branku Guardiola a Doménech jej vyrazil už za brankovou čarou.

Valencia měla na vyrovnání málo času, přesto se ho dočkala. Až ve čtvrté minutě nastavení přilétla před branku milimetrově přesná přihrávka Torrese a Manu Vallejo trefil úplně prázdnou branku - 1:1.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Getafe CF 1:0

21.12.2019 18:30

Góly: 52. Moi Gómez

Zdá se, že předvánoční období Villarrealu svědčí. Po výhře v Seville a postupu v Copa del Rey si Žlutá ponorka poradila i s dobře hrajícím Getafe a pronikla do první poloviny tabulky. Těžké utkání na Estadio de la Cerámica rozhodl jedinou brankou Moi Gómez.

Villarrealu stačil na tři body jediný gól, ovšem je nutné podotknout, že hosté z Madridu hráli od 61. minuty bez vyloučeného Mathíase Olivery.

Getafe i domácí Žlutá ponorka se prezentují ofenzivním fotbalem, avšak vzájemné střetnutí přineslo v prvním poločase jen dvě šance a to na straně Villarrealu. Ve 21. minutě hlavičkoval velice nebezpečně Trigueros, avšak prostor mezi tyčemi minul. Jen o pár minut později orazítkoval po pěkné kombinaci z bezprostřední blízkosti břevno Gerard Moreno. To už bylo směrem k defenzívě Getafe dosti důrazné varování.

Svěřenci Pepeho Bordaláse směrem dopředu nevymysleli vůbec nic a vůbec nepřipomínali tým, který se veze na vítězné vlně. Bordalás poslal hned po přestávce na hrací plochu dva čerstvé hráče, ovšem v 52. minutě Getafe inkasovalo. Dobrou práci odvedl třemi hráči bráněný Zambo Anguissa a Moises Gómez dorazil balón do branky.

Na vyrovnání bylo stále dost času, ovšem v 61. minutě udělal Getafe čáru přes rozpočet druhou žlutou kartou Mathías Oliveira a v početní nevýhodě už to měli hosté z Madridu nesmírně složité. Villarreal mohl do konce zápasu ještě zvýšit náskok, ale Getafe mělo poměrně velké štěstí a už neinkasovalo. Nic to však nemění na tom, že na Estadio de la Cerámica prohrálo, v lize po sedmi zápasové šňůře bez porážky.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Deportivo Alavés 4:1

21.12.2019 16:00

Góly: 14. Antoine Griezmann, 45. Arturo Vidal, 69. Lionel Messi, 75. Luis Suárez (pen.) - 56. Pere Pons

Barcelona svým fanouškům nadělila skvělý dárek, Alavés doma porazila 4:1 a udržela si vedení před Realem Madrid. Opět se trefil kompletní ofenzivní trojzubec - Messi, Griezmann, Suárez, který ještě doplnil záložník Vidal.

Rok 2019 s největší pravděpodobností zakončí na prvním místě španělské LaLigy obhájce trofeje FC Barcelona, rozhodla o tom vysoká výhra nad Deportivem Alavés, která se tak trochu dala očekávat. Katalánci nepředvedli v El Clásicu kdovíjaký výkon a po remíze 0:0 s Realem Madrid chtěli na Camp Nou zvítězit.

Od začátku Barcelona diktovala tempo a v 10. minutě poprvé skórovala, ovšem sudí Messimu odmával ofsajd. Domácím to nevadilo, o čtyři minuty později si seběhl na zpětnou přihrávku Antoine Griezmann a Barca vedla 1:0. Tempo hry pak trochu opadlo, nicméně Barcelona byla nadále nebezpečnější. Pět minut před přestávkou těsně minul branku Lionel Messi, ale Barca i tak druhý gól do poločasu stihla. Po ose Messi-Suárez se trefil přesnou ranou k tyči Arturo Vidal.

Alavés toho moc nepředvedl, ale po přestávce se dokázal vrátit do zápasu kontaktní brankou. Na Duarteho centr si v náběhu naskočil Pere Pons a přesně umístěnou hlavičkou snížil. O chvíli později mohlo být i vyrovnáno, ale zaváhání v katalánské defenzívě nepotrestal Aleix Vidal. Barcelona v tu chvíli úplně vypadla z tempa a o vyrovnání si koledovala, nicméně v 69. minutě parádně vypálil ze střední vzdálenosti Lionel Messi a už to bylo zase o dva góly. Čtvrthodinu před koncem uzavřel střelecký účet Luis Suárez, když proměnil pokutový kop, nařízený po ruce Martína. Barcelona vyhrála 4:1 a i nadále zůstane v čele LaLigy.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Sevilla FC 0:2

21.12.2019 13:00

Góly: 20. Diego Carlos, 63. Éver Banega (pen.)

Sevilla si odvezla z Mallorky všechny body a zůstává na třetím místě. Hosté byli jednak aktivnější i efektivnější, ale všechno mohlo být jinak, kdyby domácí proměnili první velkou šanci.

Utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby Mallorca proměnila obrovskou šanci na začátku utkání. V 5. minutě přilétla do pokutového území Sevilly přihrávka a Lago Junior zblízka trestuhodně přestřelil. Byla to příležitost, která měla skončit gólem a která nakonec domácí stála body. Sevilla se poprvé ozvala po čtvrthodině hry, ale pohotovou ránu Ocampose vyrazil Reina. O dvě minuty později už hosté vedli, na rohový kop Banegy si naskočil Diego Carlos a vyběhnutý Reina inkasoval.

Andalusané pak kontrolovali hru a domácí k ničemu nepouštěli. První poločas skončil jejich zaslouženým vítězstvím, ovšem Mallorca měla před sebou ještě dalších pětačtyřicet minut. Ani po změně stran to domácím nešlo a po hodině hry přišel rozhýbat ofenzívu Juan Hernández. Naneštěstí pro Mallorcu došlo faulu Mohammeda na Jordána a Sevilla měla k dispozici pokutový kop. Éver Banega ho suverénně proměnil a Rojiblancos už vedli 2:0.

Mallorce ještě zbývala půlhodina do konce, ale Sevilla držela otěže zápasu pevně ve svých rukou. Domácí se nakonec nedočkali ani kontaktní branky, pár minut před koncem jí byl blízko Gámez, ale Vaclíka zachránila tyčka. Český brankář si ve španělské lize připsal další nulu, ale co je důležitější, že Sevilla získala tři body a upevnila si třetí místo.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Granada CF 3:0

20.12.2019 21:00

Góly: 21. Sergi Enrich, 26. Kike, 87. Takashi Inui

Fotbalisté Eibaru se před vánočními svátky vytáhli a doma porazili oblíbenou Granadu 3:0, čímž si zároveň pojistili umístění mimo sestupovou trojici. Domácí se prosadili třikrát, skóre otevřel Sergio Enrich a ještě do konce prvního poločasu zvýšil Kike. Poslední slovo měl tři minuty před koncem Takashi Inui.

Ačkoliv si Eibar vede o poznání hůře než Granada, na svého soupeře si i díky lepší vzájemné bilanci věřil. A skutečně, domácím se první poločas povedl, po vyrovnaném začátku, jehož nejdůležitějším momentem zůstala údajná ruka v pokutovém území a neodpískaná penalta, přišla pasáž hry, ve které Eibar vstřelil dva góly. Nejprve se ve 22. minutě položil do Escalanteho přízemního centru Sergi Enrich a o čtyři minuty později ve vápně neomylně zakončil šikovnou kolmici Kike García. Poté, co si Eibar vytvořil náskok, dál ovládal hru, ale do konce poločasu už se prosadit nedokázal, stejně jako bezzubí hosté.

Granada se samozřejmě nevzdávala, ale ve druhém dějství potřebovala směrem dopředu zabrat. V držení balónu se svém hostiteli sice vyrovnala, ale s koncovkou už to bylo horší. Za celé utkání si Granada nebyla schopná vytvořit jednu opravdu gólovou šanci. Dvě minuty před koncem pak Eibar výsledek definitivně pečetil. Rychlý kontr po ztrátě balónu na polovině hřiště zakončil tvrdou ranou z úhlu Takashi Inui.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona18123347:2139
2.Real Madrid18107133:1237
3.Sevilla FC18104423:1734
4.Atlético Madrid1888220:1132
5.Real Sociedad1894532:2331
6.Getafe CF1886426:1730
7.Athletic Bilbao1877419:1228
8.Valencia CF1877428:2528
9.Levante UD1882825:2726
10.Villarreal CF1874731:2525
11.Granada CF1873824:2524
12.CA Osasuna1858525:2423
13.Real Betis1865725:3123
14.Real Valladolid1848615:2120
15.Deportivo Alavés1854919:2819
16.SD Eibar1854918:2819
17.RCD Mallorca18431118:3215
18.Celta Vigo18351015:2814
19.CD Leganés18341114:2813
20.Espanyol Barcelona18241212:3410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
drussbarb

První

Reagovat
roman1978

Druhý

Reagovat
ADM

Ernesto

"Griezmann is getting better and better, he is closer to his teammates. AT FIRST, HE MOVED TOO MUCH, it was a matter of patience because we move the ball until we find the right spaces."

Reagovat
sylarko

Anti-trener

Reagovat
smazaný uživatel

Wat

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

bože, za co?

Reagovat
CHONG

Ještě se ptej

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

To musi byt saboter, zacnem asi verit v konspiraciu, to neni mozne, taka brzda pri kormidle.

Reagovat
smazaný uživatel

správně

Reagovat
marke7

Je to nastrčený agent.

Reagovat
netopier

Reagovat
technecium
Reagovat
ADM

To znaci jedine. Sme nepredvidatelni.

Reagovat
blaugrana

Vysoky lvl kreativity.2

Reagovat
Kokesh

Jordi Alba: "Everyone thinks that Varane is a saint but he is not like that. He told me: 'Rat boy, you don't have a driver's license."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
garruklol

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Pro pravdu se kazdy zlobi

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Malresi

6-bodovy zapas s prehladom zvladnuty, Espanyol je faky najtragickejsie muzstvo v lige momentalne.

Reagovat
Malresi

*fakt

Reagovat
DieFohlenBMG

Celta Vigo je též trragická

Reagovat
Malresi

Je, ale Espanyol je imo ešte viac hrozný a to už je čo povedať.

Reagovat
Ed_Hazard

Celta

Reagovat
roman1978

Třeba už to nebude pro toho picuse tak frustrujici

Reagovat
smazaný uživatel

Je naprosto neuvěřitelný, že s tímhle fotbalem můžeme vést ligu. Pro Real je to ostuda jak barák.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Ed_Hazard

Čo konkrétne je ostuda? Dnes sme trafili 3x tyč, bombardovali sme ich celý zápas. Proste máme skurvenú smolu a vy dáte naopak gól z každého uprdnutia. Je to frustrujúce, ale je to už v PD dlhoročná klasika. Futbal nie je spravodlivý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda je, že za touhle Barcou bodove zaostavate.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Baronne

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
el Principito

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Priznám sa, veľmi sa mi týmto uľavilo

Reagovat
vilp

Tak ten rozdíl dělá už roky jediný hráč a dokud bude hrát, tak se nedá nic dělat.

Reagovat
Anacron

I kdyby jsme vyřadili Messiho tak je tam pořád Suarez a Griezman, kteří jsou schopni rozhodovat zápasy víkend co víkend. U nás je to možná Benzema a pak nikdo. To není žádná konkurence pro Barcy útok.

Reagovat
vilp

Jop, jsou schopni rozhodovat, když pro ně tvoří Messi, přes kterýho jde každý útok.

Reagovat
Anacron

Hrát za nás dneska Suarez nebo Griezman tak vyhrajeme.

Reagovat
vilp

Stačil by Hazard a Marcelo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Benzema je lepší než Suárez ve všech směrech. Mě spíš zklamal Rodrygo, po tom fenomenálním rozjezdu nikoliv poprvý dokázal, že umí být absolutně neviditelný. Vinicius je skvělý 1vs1, ale nemá žádnou efektivitu ve finální fázi. S nima to bude běh na dlouhou trať a bude to chtít hodně trpělivosti.

Reagovat
Hachim Mastour

Rodrygo je odstrčený na pravej strane

Reagovat
Gazdo

Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

benzema lepší než suarez? asi zase zmizím

Reagovat
valloire

čau

Reagovat
Kokesh

No, jeden předtím táhl Liverpool a druhý zase Atlético. Tohle moc o Messim není.

Reagovat
vilp

A co mají ty dva týmy společnýho s Valverdeho Barcelonou? Radši zase mizím pryč...

Reagovat
Kokesh

Takže bez Messiho by v Barce nebyli rozdílový, nebo o čem točíš?

Reagovat
vilp

Byli a jsou, ale rozhodně ne "víkend co víkend", takhle rozdílový hráče má i Zidane. Jinak bych už jen opakoval to, co jsem psal v první reakci na Jiřího.

Reagovat
Kokesh

No, evidentně nemá...

Reagovat
vilp

No, evidentně jsou zranění...

Reagovat
Kokesh

Jjo, pak bude zase další dva měsíce hubnout do dresu a za další měsíc vykouzlí úžasných 1+1. Bravo.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tohle opravdu není ten Luis, který táhl LFC.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale Griezmann narozdíl od Suáreze dokáže tvořit i pro ostatní, navíc je skvělý i směrem dozadu.

Reagovat
CHONG

My máme dost problémů sami se sebou, na začátku sezóny jsme neměli brankáře, teď zase nemáme útočníka, ale určitě budeme řešit, jestli je ostuda jako barák, že je před námi o dva body sice herně špatná, ale produktivní Barcelona která má ve svém středu nejlepšího brankáře světa a jako návdavek možná nejlepšího hráče historie, který se jen tak střílí každý rok 50+ gólů

Reagovat
valloire

možná

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, jak moc by serezala tuhle Barcu ta Pepova. Tipuju to na manitu.

Reagovat
roman1978

MATS by to pochytal

Reagovat
smazaný uživatel

Ti by si to dávali až do kuchyně. Mats neMats.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vilp

Jović má fakt smůlu. Když ne ofsajd, tak tyčka. Jinak společně s Karimem a Garethem dost na hovno na jednom hřišti, na konci jsme měli sice ve vápně Athleticu čtyři hráče, ale co z toho, když je za nima třicet metrů mezera a nikdo k nim pořádně nedostane balon. Stačil by jeden Marcelo s průměrným výkonem a tohle bychom dotáhli. Mendy, Carvajal a Modrić neskutečná marnost směrem dopředu.

Reagovat
roman1978

Jo nic, MVG na scénu.

Reagovat
roman1978

No

Reagovat
Kokesh

Jak může mít s tímhle Bilbao společně s námi druhou nejlepší obranu v lize, opravdu nechápu. 3x konstrukci v zápase si taky dlouho nepamatuji..

Reagovat
Ángel di María 22

My hrajeme dobře, ale ta finální fáze je hrozná. Potřebujem vepředu tři bombarďáky, jinak to prostě nejde. Hazard a Benz by tohle splňovali, ale musí tam být ještě ten třetí (Mbappé). A když je Eden zraněnej, tak je to už uplně impotentní fotbal.

S timhle lida vyhrát nejde, to je zkrátka málo. Barcelona je marná, ale my prostě ještě nemáme hráče. Florentino bude muset v létě konečně rozbít po delší době nějak megalomansky kasu. Barcelona dělá v poslední době jeden přestup za 100 a víc mega za druhym a my na přestupáku jen tak přitakáváme. Ta kvalita v týmu je velká, ale bez pořádnejch gólovejch křídel to prostě nikdy na úspěch stačit nebude, snad se to v létě pohne dál.

Jinak může mi někdo vrátit Marcela konečně? Mendy je jeden z největších žebráků, co kdy za Real hral. Tak hloupýho a nemotornýho hráče jsem fakt dlouho neviděl, z toho bolí oči. To neni ani na Castillu..

Snad aspoň letos občas uvidíme s Edenem dobrej fotbal a třeba překvapíme v LM, liga je ale v prdeli, ta stabilní výkonnost prostě neni, protože neni tolik gólů.

Reagovat
Generalní Gladiator

v létě útrata 300mega...prej konečně

Reagovat
Anacron

Neviděl jsi tak hloupého hráče jako je Mendy? Vincek mu o řadu dál dělá slušnou konkurenci. Když má nahrávat tak střílí, když střílet tak centruje, když má běžet dopředu tak běží dozadu.

Reagovat
Ángel di María 22

Souhlas, ti dva by spolu měli žít. By se v koupelně každý ráno dezorientovaně sráželi hlavama.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by ti dva delali v koupelne?

Reagovat
drussbarb

Sráželi by se hlavami

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Olafek

No ligu bych nezatracoval. Barca na jaře taky poztrácí spoustu bodů a záležet bude i na LM, která bude pro Lea víc prioritní než liga, vám proti City moc nevěřím, ikdyž Pepek není letos taky tolik dominantní. Herně je na tom Real líp, jenom ty góly chybí (pro porovnání tento víkend - Barca 4 střely na branku = 4 góly, Real 8 střel na branku + 3 tyčky = 0 gólů).

Osobně bych vás radši viděl hrát 4-4-2, páč ty vaše křídla na to zatím nemají a Jovic, když už hraje, vypadá docela dobře.

U Marcela to vypadá, že už asi do nějaký dlouhodobý formy nedostane. Nedá ani pomalu 5 zápasů za sebou a hlavně měl zůstat Reguilon.

Sem na vás zvědavý příští rok, páč bude i Odegaard a Hakimi, možná Mbappe/Pogba a s tím už se musí něco uhrát.

Reagovat
MadMrJacky

Jenže kdo z těch přestupů za 100 a víc mega reálně odpovídal té investované částce?

Reagovat
sylarko

Keby tam je normalny trener tak hej

Reagovat
Kokesh

K Danimu vodime ofenzivní letadla jako Danilo a Odriozola a Marcelovi přitáhneme tohoto černýho Mourinhova Coentraa. Taky nechápu, on je úplně mimo dnešní trend. A Reguilon nám běhá po hostování...

Reagovat
Anacron

Kentaur byl dobrej, ale měl smůlu na zranění a Marcela

Reagovat
Ángel di María 22

Coentrao byl super nahodou, hral dost dobre. Naprosto spickovej back-up za Marcela. Mendyho vyhodit a Aschraf na plac.

Reagovat
Kokesh

Mně spíš jde o to, jaké povinnosti na hřišti měl a ne jak hrál, proto to přirovnání. Máme opravdu dva skvěle mladé beky pod smlouvami, byla by škoda mít místo madridistas tyhle hokusy pokusy, co nestojí za nic...

Reagovat
DieFohlenBMG

Real Madrid hrál 2 zápasy po sobě 0:0. To se kdy naposledy stalo ?

Reagovat
gunner123

Mám tušení, že 2006

Reagovat
DrQQ

Áno a vtedy to bolo dokonca 3 krát za sebou. Na Arsenale, vo Valencii a doma s Betisom.

Reagovat
DrQQ

Mohli by to teraz prekonať, Getafe a Valencia vyzerajú nádejne. :-)

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kily8

0:0, ale mne sa hra Realu páčila. Kedy takto naposledy pobavila Barcelona? Predtým moj najobľúbenejší klub. Za Neymara ešte? Dnes tam boli krásne akcie, Rodrygo, Vinicius radosť pozerat, až na to Viniciusove zakončenie, ale tie prieniky lahodkové. Až mi je ľúto, až sa vráti Hazard a bude to zase siliť, aby prelomil gólové suchoty. Benzema si s mladíkmi dosť rozumie a mne sa napriek tu častej kritike páči hra Modriča. Jeho prihrávky a medzihra má stále zmysel, on nie je koncový hráč, ale tvorca hry je výborný. Akurát Marcelo citeľne chýba.

Reagovat
CHONG

Až je mi líto, že se vrátí Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Kylian Mbappé a jeho gólová bilancia ⚽ :

2015: 4 zápasy - 0 gólov

2016: 25 zápasov - 7 gólov

2017: 62 zápasov - 33 gólov

2018: 60 zápasov - 34 gólov

2019: 49 zápasov - 44 gólov

My ho fakt potrebujeme ako soľ Jediný, kto teoreticky môže gólovo konkurovať Messimu. A pomaly mi začína byť šum a fuk, za koľko príde

Reagovat
Switchback

ale na kolik si ho může PSG cenit? 250?300?

Reagovat
Generalní Gladiator

Cenit? podle mně by ho neprodali ani za 500, jenže pokud nebude chtít podepsat smlouvu,tak ho pustí.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak nejak.

Reagovat
drussbarb

Půjde k nám

Reagovat
kaja900

chce jedině knám vy máte Messiho

Reagovat
valloire

tsss Pelé v 18 letech official matches 118, v 21 letech 289 fíků.

Reagovat
ADM

No, keby sa aj Leovi rátali góly z tréningov tak je tiež inde..

Reagovat
valloire

hele ty ale umíš číst ne?

Reagovat
ADM

Len či tí štatistici vedeli počítať, nejak tam tie čísla lietajú halabala vždy

Reagovat
LAM

V Brazílii by třeba nějaký goly dal i Vinicius. To srovnání s Evropou většinou dopadá ale strašně.

Reagovat
valloire

Pořád jste tak tupý a neuvědomíte si, že v 60.letech hráli všichni Brazilci doma a ne v Evropě. Fotbal a rozložení sil bylo úplně jiný a pořád si myslíte, že tak, jak je to teď, to bylo vždycky? Tenkrát to byla liga mistrů světa, kteří si ty evropský ligy a jejich reprezentanty povodili jako malý kluky. Ještě v 81 dostal Liverpool, tehdejší nejlepší evropský celek (to je co? ) 3-0 od Flamenga. Hádej proč?

Reagovat
Baronne

Bla bla bla

Reagovat
valloire

výbornej argument

Reagovat
Baronne

Veselý Vánoce dědo

Reagovat
valloire

Slunovrat hombre, Slunovrat Dík, tobě taky mladíku

Reagovat
smazaný uživatel

A pak se divi, ze mladez jde do kytek, kdyz stari blbnou.ty mlady neokomousi maj svuj puvod v jejich rodicich a jejich vymletych palicich..pak se divi...

Reagovat
valloire

Co máš proti Slunovratu?

Reagovat
technecium

Tak to asi těžko. Odkdu cerpas?

Reagovat
valloire

pro Pelého lehko

Reagovat
valloire

.....mimochodem : Messiho nej sezona 91 golů no v 69 zápasech, průměr 1,31....Pelé průměr 1,41 v 18 letech, v 21 letech 1,63 (62 fíků v 38 zápasech)

hezkej Slunovrat

Reagovat
LAM

Přesně tak,ten rok 2012 od Messiho těžko někdo překoná

Reagovat
valloire

126

Reagovat
technecium

Zajímavý, že tyhle čísla se u Pelého vyrojily až potom, com Messi překonal Mullera

Reagovat
valloire

tyhle čísla pak vytahli novináři...no a samozřejmě byly známy už od 60. let že

Reagovat
technecium

Oficiální rekord má Messi, Pelé má rekord z přátelaků. Vše je v rovnováze

Reagovat
valloire

Messi nehrál v tom rekordu přáteláky?

Reagovat
technecium

Messimu se tam nepočítají

Reagovat
valloire

fakt? jakej je rozdíl hrát přátelák, kterej se mimochodem v tý době bral hodně vážně, proti Realu, AC, Interu a přátelák proti Venezuele nebo Bolívii?

Reagovat
technecium

To, že to je přátelák. O nic v něm nejde. Prohra tě nic nestojí, za výhru nic nedostaneš.

Reagovat
valloire

stejně jako repre přátelák

Reagovat
Phillipinho

Poprosim Chimyho v lete k Cholovi. Naprostej milacek

Reagovat
Jordi Alba

Zkurvit dalšího útočníka by byla paráda.

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Phillipinho

Jo jako Griezmanna, Falcaa nebo Costu.

Reagovat
ADM

Tak podľa nejaký nových prepočtov Leo proti MU vyskočil približne 70 centimetrov od zeme, podobne ako cez víkend Ronaldo

Reagovat
valloire

A počítali to někde u moře co? Schválně jestli uhádnu kde.

Reagovat
Visca el barca

Čoveče, ty nám to moře nějak moc závidíš.

Reagovat
valloire

ani ne, je to nejsmradlavější přístav v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsi tam?

Reagovat
valloire
Reagovat
smazaný uživatel

No je to jedno z nejnavštěvovanějších měst světa, což logicky bude mít dopad i na ekologii, ale kde tam čteš něco o smradu? Nebyl jsi tam, ale je to smradlavý

Reagovat
valloire

znečištěný asi voní ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Představ si že mi to tam voní víc než třeba Praha, protože čerstvý vzduch od moře je jaksi furt silnější, než splodiny od lodí

Reagovat
valloire

Praha....z Prahy bude moře a bude klid. Čerstvej vzduch od moře, který je znečištěný v tom přístavu....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, proč já se s tebou bavím vždyť ty jsi tam vlastně byl víckrát než jáy

Reagovat
valloire

fakt sis myslel, že bych někdy jel do Barcelony?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by jsi jako nemohl jet? .

Reagovat
valloire

no fuj

Reagovat
Baronne

Počítali to tam, kde se počítaly Pelého statistiky

Reagovat
valloire

fakt? to sedí

Reagovat
technecium

70 centimetrů od země taky vyskocim

Reagovat
valloire

dyť jo, ale takhle vyskočil LEO GOAT

Reagovat
LAM

Jinak Cavani do Atletika?Tam by sedl jak pr.el na hrnec.

Reagovat
roman1978

Psal jsem spekulaci před přestupem Grieze. Dávání do Atletica, Griez a Dembele do PSG a Neymar zpátky do FCB.

Cavani, Costa, Morata + mladej - pro Atlético vážně až moc dobrá kombinace

PSG - francouzský repre útok (na lávku ještě Giroud)

Barca - před volbami MSN

Bílé zlo - bez Mbapeho

Pro všechny výhra

Reagovat
roman1978

Cavani do Atletica

Reagovat
smazaný uživatel

Lol pro barcu tezka prohra ve vsech smerech

Reagovat
roman1978

Jo a krásné Svátky volové

Reagovat
valloire

dík vole, samozřejmě myslíš svátky Slunovratu, protože vánoce jsou podvod

Reagovat
LAM

Krásné svátky všem ze sekce

Dokonce i valloárovi,aby mu Ježíšek nadělil nějakou pamětní kazetu z 50 nebo 60let,kdy byl fotbal v rozkvětu

Reagovat
valloire

a ty bys potřeboval nedělit soudný brejle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele