18. kolo
21.12.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Valladolid sahal po vítězství, remízu Valencii zajistil až ve čtvrté minutě nastavení Vallejo

Valencia veze z Valladolidu bod a to ještě může být ráda, neboť jako první inkasovala šest minut před koncem z kopačky Sergiho Guardioly. Netopýři ale stihli vyrovnat, ve čtvrté minutě nastavení je spasil Manuel Vallejo. Konečná remíza 1:1 je i tak pro hosty spíše ztrátou, zatímco pro domácí ziskem.

Úvodní desetiminutovka byla převážně v režii domácích, nestalo se však nic zásadního a Valencia postupně začala za deštivého počasí přebírat iniciativu. Na gólovou šanci poměrně dlouho čekala, Valladolid byl pilnější ve střelbě, avšak ne nebezpečnější. Až ve 43. minutě nadělal rohový kop Pareja domácí obráně pořádnou paseku a balón po zásadní teči směřující do branky musel likvidovat Masip.

Ani ve druhém poločase nenasvědčovalo nic tomu, že se obraz hry na stále těžším a těžším terénu změní. V 55. minutě dorazil Ramírezovu střelu za Doménechova záda Ünal, ale veškerá radost byla kvůli ofsajdovému postavení zbytečná. Po hodině hry zase Moyano z dobré pozice přestřelil.

Určitě se nedá mluvit o nějaké trvalé převaze hostí, Valencia rozhodně nedominovala a co se týče brankových příležitostí, měl jich více Valladolid. Až v závěrečné dvacetiminutovce protáhl Masipa povedenou ranou Čeryšev a pak už zase hrozila druhá strana. Plano zakončil Ünalovu kolmici jen do připraveného Doménecha a ten si připsal další zákrok po střele Guardioly. Brankář Doménech byl klíčovou postavou utkání, jak se ale nakonec ukázalo, všechno pochytat nezvládl. V 83. minutě zakroutil balón z přímáku na branku Guardiola a Doménech jej vyrazil už za brankovou čarou.

Valencia měla na vyrovnání málo času, přesto se ho dočkala. Až ve čtvrté minutě nastavení přilétla před branku milimetrově přesná přihrávka Torrese a Manu Vallejo trefil úplně prázdnou branku - 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele