18. kolo
22.12.2019 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante si díky Mayoralovi poradilo s Celtou

Levante zvládlo klíčový duel a porazilo Celtu Vigo. Velký podíl na vítězství domácího celku měl útočník Roger, který se stal autorem dvou branek. Celta sice šla velmi brzy do vedení zásluhou Iaga Aspase, ale ani to jí k bodům nepomohlo.

Levante bylo před domácím utkáním jasným favoritem a toužilo i po jeho skončení zůstat v první desítce. Celta Vigo se naopak trápí a prakticky po celý dosavadní průběh LaLigy neopustila poslední tři místa. Přesto byli hosté jednoznačně aktivnější a častěji se drali do koncovky. Levante spíš opatrně bránilo a nedařilo se mu. I díky tomu se ve 12. minutě hosté dostali do vedení.

Po rohovém kopu se prodloužený centr dostal k zadní tyči, kam si naběhl Iago Aspas. S ním se nikdo z domácích hráčů nevracel a velezkušený kanonýr nezaváhal. Celta vedla trochu překvapivě o jednu branku a Levante muselo zabrat.

V pokutovém území kličkoval Lobotka, dostal se i do zakončení, jenže pálil nepřesně. Do konce první půle se mu to ale vůbec nedařilo. Až ke konci prvního poločasu se k zajímavé střele dostal Roger Martí, který pálil z malého vápna. Brankář Rubén Blanco však předvedl parádní reflexy a jeho dělovku skvěle vyrazil.

Iago Aspas se dostal do zakončení také krátce po změně stran, jenže tentokrát mířil mimo. Změnu vnesl do utkání až střídající Borja Mayoral. Právě jeho ránu brankář Rubén Blanco vyrazil jen před sebe a dobíhající Roger Martí v 60. minutě srovnal přesnou střelou k tyči.

Levante se hodlalo co nejdřív ujmout vedení a hrálo prakticky neustále na polovině soupeře. Celta Vigo se po změně stran naopak z utkání zcela vytratila. Dvacet minut před koncem domácí rychle rozehráli aut, míč se dostal k Mayoralovi a ten pasem našel Rogera Martího. Ten v pádu vstřelil druhou branku a Levante vedlo.

V nastaveném čase se dočkal i Borja Mayoral, který si za svůj výkon gól jednoznačně zasloužil. Po Toňově centru do vápna se mladý útočník procpal k přední tyči a zvýšil na konečných 3:1 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele