18. kolo
22.12.2019 14:00 CET
3 : 4
(1:3)

Reportáž

Přestřelku v Pamploně zvládl lépe Real Sociedad

Skvělý večer na El Sadaru nakonec potěšil jen jeden tábor fanoušků a sice těch hostujících. Real Sociedad zvládl divokou přestřelku a z Pamplony si veze cenné tři body za vítězství 4:3.

Ti, kdo v neděli odpoledne zvážili cestu na El Sadar a utkání 18. kola španělské nejvyšší soutěže, určitě nemohli litovat. Hrál se totiž báječný fotbal, který by možná zasloužil dělbu bodů. Real Sociedad si ale především za skvělý první poločas vítězství zasloužil.

Počáteční nápor Osasuny zvládl, odvrátil dva nebezpečné rohové kopy a v 15. minutě šel do vedení. Ødegaard posunul rychle balón na Mikela Oyarzabala, který povedeným obstřelem překonal Herreru. Rychlý gól hosty nakopl a o tři minuty později zvýšil na 2:0 důrazný Cristian Portugués. Osasuna sice zvýšila obrátky a také si vytvořila dobré příležitosti, jenomže Real Sociedad byl efektivnější a po půlhodině hry už zvyšoval na 3:0 z parádního přímého kopu norský talent Martin Ødegaard. Nástup Basků byl zdrcující, ale Osasunu to nepoložilo a ještě před koncem prvního poločasu se podařilo vsítit kontaktní gól. Na standardku z pravé strany si naskočil Aridane a diváci se mohli těšit na velice zajímavý druhý poločas.

A toho, čeho se hosté obávali skutečně přišlo. Hned po změně stran Osasuna snížila už na rozdíl jediné branky, když Ezequiel Ávila pronikl do šestnáctky až před Gargalla, kterého šikovným obloučkem překonal. Za stavu 2:3 z pohledu domácích se obě ofenzívy utrhly ze řetězu a akce střídala akci. Gargallo uchránil hosty od vyrovnání po střele Garcíí a Herrera na druhé straně předvedl famózní zákrok po neméně povedené střele Guevary.

V utkání se také červenalo. Čtvrthodinu před koncem byl za úder do obličeje vyloučen Facundo Roncaglia a o několik minut později toho San Sebastian využil čtvrtým gólem. Pěknou akci, povedené zpracování a především koncovku předvedl Alexander Isak. Fanoušci Basků si ale ještě nemohli oddechnout, protože Osasuna vzápětí i přes početní nevýhodu snížila. Torrésův nákop využil k povedené individuální akci, která tak trochu připomínala legendární gól Brazilce Kaká proti Manchesteru United, Ezequiel Ávila. Závěrečné minuty přinesly velké drama, Osasuna se totiž dožadovala penalty, ale sudí se rozhodl nepískat. San Sebastian už vedení nepustil a do Baskicka si odváží všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele