LaLiga - preview 18. kola

20.12.2019, 08:50, aktualizováno 22.12.2019, 08:42
Previews
Barcelona porazila Deportivo Alavés a na tahu je Real Madrid, ten hraje doma s Athleticem. Atlético cestuje do Sevilly k souboji s Betisem, v baskickém derby proti sobě nastoupí Osasuna a Real Sociedad. Nedělní program zahájí souboj nejhorších týmů podzimu...
CD Leganés - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
V neděli v pravé poledne nastane čas pro nelítostný souboj o pomyslných šest bodů. Domácí Leganés ho svede s Espanyolem a utkání bude pro oba soupeře klíčové. Od sebe je totiž dělí na chvostu tabulky jen skóre.

Na první pohled nás čeká hodně nudy a málo šancí či emocí. Aby taky ne, když spolu hraje poslední tým s tím předposledním. Žádné velké gólové hody nás asi taky nepřekvapí, protože oba týmy dohromady daly společně tolik branek, jako Granada nebo Real Betis, tedy 24. Oba celky se o to podělily stejnou sumou a dát za 17 zápasů jen dvanáct branek, to už by možná stálo za týmovou návštěvu u renomovaného psychiatra.

Leganés je domácím týmem, ale žádnou výhodou to pro něj rozhodně není. V devíti domácích zápasech totiž už šestkrát prohrál a celkově nasbíral jen sedm bodů, takže je v této pomyslné tabulce na předposledním místě. Estadio Municipal de Butarque je pro něj v této sezoně téměř prokletým místem a právě domácí forma způsobila, že se dostal až na předposlední místo, tedy do víru boje o záchranu.

Přesto by se mu mohlo blýskat na lepší časy. V posledních třech soutěžních duelech totiž Leganés neprohrál a dva z nich dokonce vyhrál. V závěru minulého kola sice přišel o výhru nad Deportivem Alavés brankou v 81. minutě, ale následně si vyspravil chuť pohárovým utkání s FC Andorra. Espanyol rovněž zvládl pohár Copa del Rey a navíc na rozdíl od Leganésu minule nedostal ani branku.

Letošní podzim z hlediska Espanyolu patří jednoznačně pohárům. V Evropské lize totiž navzdory předpokladům jasně opanoval skupinu H a zajistil si s předstihem postup do jarní části. Nečekaná zpráva, ale je otázka, zda je to taky dobrá zpráva.

Právě větší zátěž působila na nezkušené a nepříliš kvalitní mužstvo jako obří závaží. Minimálně v LaLize, kde se katalánskému klubu naprosto nedaří. Především obrana patří mezi jeho nejslabší stránky a dostala už 32 branek. To je v celé lize vůbec nejvyšší číslo, takže je jasné, kde Espanyol tlačí bota.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Kevin Rodrigues, Silva, Awaziem, Omeruo, Bustinza - Oscar Rodriguez, Pérez, Roque Mesa - Braithwaite, En-Nesyri
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Calero, Bernardo, Naldo - Dídac Vila, Darder, Roca, Granero, Victor Gomez - Calleri, Campuzano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.13 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Sociedad  (neděle 14:00)
Realu Sociedad se proti Osasuně dlouhodobě daří a jasným favoritem bude také v neděli odpoledne. Na stadion El Sadar do Pamplony jede jako majitel 6. příčky a hodlá se ještě víc přiblížit k pohárům. Domácí naopak strádají a jejich výkony jsou značně rozkolísané.

Osasuna na domácí půdě porazila favorizovaný celek z Baskicka naposledy před sedmi lety. Od té doby se i její vinou zápasy s Realem Sociedad nemnožily tak často, protože Osasuna trávila poměrně dost času ve druhé nejvyšší soutěži. A když už se oba týmy spolu potkaly, vítězil Real Sociedad. Ten se mezitím ustálil v první lize a nezřídka prahne po pohárech. K těm má blízko také letos.

Sídlí na skvělé šesté příčce zaručující alespoň předkolo Evropské ligy, ale to nemusí být konečná. Baskický celek totiž ztrácí jen dva body na čtvrté místo, které obsadilo Getafe. Na rozdíl od něj ale Real Sociedad nebude na jaře hrát poháry a nemusí tedy dělit své síly ani pozornost. Z tohoto pohledu musí Real Sociedad mrzet, že nedokázal porazit Real Valladolid a v předminulém kole s ním jen remizoval. Remíza ale není špatný výsledek, záleží hodně na renomé soupeře.

To si Real Sociedad ověřil v minulém kole, když se mu povedlo dvakrát dotáhnout slovutnou Barcelonu a odeslat ji domů jen s bodem. Aby těch dobrých zpráv nebylo málo, Realu Sociedad se povedlo také utkání Copa del Rey proti Becerrilu Campos. A jakým stylem! Téměř neznámému soupeři v luxusní demolici nasázelo dokonce osm branek a bavilo diváky parádním fotbalem.

Na to si musí domácí Osasuna dávat dobrý pozor. I když se jí občas povede doma obrat o body nějakého favorita, jako v případě výhry nad Valencií nebo remízy se Sevillou, většinou se Osasuna trápí. Největší potíže má s vyrovnaností výkonů, neboť po vítězství zpravidla následuje porážka. Chybí jí schopnost potvrzovat dobré výkony a vytvořit si delší sérii, aby mohla stoupat tabulkou. I přesto ale současné desáté místo není špatným výsledkem a La Real čeká dost práce, pokud chce zpátky domů s výhrou.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Estupiñán, Raul Navas, D. Garcia, Roncaglia - Rubén García, Brašanac, Oier, Torres - Chimy Ávila, Cardona
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Le Normand, Zaldua - Merino, Zubeldia, Odegaard - Oyarzabal, William José, Portu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.40 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Atlético Madrid  (neděle 16:00)
Ještě než se Colchoneros odeberou slavit vánoční svátky, čeká je těžký test na Estadio Villamarín proti nepříjemnému Betisu. Když se tu Atlético představilo v únoru naposledy, byla z toho nejtěsnější porážka, ovšem za sedm let vzájemných soubojů byla jediná.

Není tajemstvím, že Betis i Atlético se před sezonou viděly na mnohem vyšších pozicích. Béticos určitě chtěli atakovat evropské poháry a Atlético minimálně prohánět vedoucí duo Barcelona - Real Madrid. Neděje se ani jedno. Betis je v tabulce až dvanáctý a ještě donedávna bojoval o záchranu. Atléticu pak patří pátá pozice, která nezaručuje Ligu mistrů.

Zdá se, že Andalusané jsou z nejhoršího venku. Od konce října prohráli jen jeden zápas, při vší smůle derby se Sevillou, ale jinak pravidelně bodují. Po třech výhrách v řadě sice naposledy ztratili remízou 2:2 na půdě Espanyolu, ale i tak mají výkony vzestupnou tendenci. Betis se navíc nevzdává naděje na vyšší příčky a rád by si v příští sezoně zahrál evropské poháry.

Atlético pochopitelně cílí minimálně na Ligu mistrů, kterou hraje pravidelně. Letos se znovu probojovalo do vyřazovací fáze a v osmifinále vyzve obhájce titulu z Liverpoolu. V LaLize to zatím není po letních změnách úplně ono. Z deseti posledních zápasů Colchoneros vyhráli jen tři a ačkoliv takřka neprohrávají, mají vysoký počet nerozhodných výsledků. Není tedy divu, že na první místo ztrácejí sedm bodů a v tuto chvíli jsou i mimo příčky TOP4. Hosté z Madridu o víkendu porazili Osasunu 2:0 a kouč Diego Simeone věří, že jeho tým v Seville na výkon naváže.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Bartra, Feddal, Mandi - Moreno, Canales, Guardado, Emerson - Fékir, Iglesias, Joaquín
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Felipe, Giménez, Lodi - Ňíguez, Herrera, Partey, Lemar - Morata, Félix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.96 - 3.44 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Celta Vigo  (neděle 18:30)
Postup v Copa del Rey jak Levante, tak i Celtu Vigo potěšil, ovšem vzájemné víkendové utkání má přeci jenom větší váhu a to především pro hosty, kteří se stále nevymanili ze sestupových příček.

Celta Vigo ve čtvrtek vyhrála na hřišti Azagresy 2:0 a postoupila přes 1. kolo Copa del Rey. Výhra i postup potěšily, ale kouč Óscar García Junyent moc dobře ví, že to nejdůležitější čeká jeho svěřence o víkendu na půdě Levante.

Celestes se v nejvyšší španělské soutěži stále nedaří a nedaří. Nedávno sice zvítězili na hřišti Villarrealu, ale od té doby opět nevyhráli, přičemž domácí remízy s Valladolidem a Mallorcou jsou pro klub ztrátou. Celtě patří po sedmnácti kolech až osmnácté místo a je jasné, že ji po Novém roce čeká tuhý boj o záchranu.

Ten se alespoň prozatím vyhýbá Levante. Třiadvacet nasbíraných bodů drží valencijské mužstvo v bezpečné vzdálenosti, ale pochopitelně ještě není konec. Levante na rozdíl od Celty o víkendu vyhrálo, poměrně překvapivě bralo všechny body z Granady a znovu ukázalo, že se umí vytáhnout na týmy z horních pater. Připomeňme, že Levante letos získalo i skalp Barcelony! Levante loni doma s Celtou prohrálo, v odvetě pak pro změnu vyhrálo, ale obecně můžeme říci, že má s galicijským týmem výrazně zápornou bilanci. Loňská výhra ve Vigu byla jediná za posledních pět let.

Domácím budou scházet Pier, Melero, Duarte, Vezo a López. Ani hosté nebudou v kompletní stavu a ve Valencii budou postrádat Beauvueho, Álvareze a Suáreze.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Cabaco, Coke - Bardhi, Radoja, Campaňa, Rochina - Martí, Morales
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Aidoo, Araújo, Olaza - Rafinha, Yokuslu, Lobotka - Méndez, Apsas, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.58 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Athletic Bilbao  (neděle 20:45)
Po bezbrankovém El Clásicu dostihy o první místo pokračují a Real Madrid už teď ví, že musí Athletic Bilbao na Santiago Bernabéu porazit. Barcelona v sobotním utkání zdolala Alavés 4:1 a před Realem má v tuto chvíli tříbodový náskok.

Real se v týdnu představil na obávaném Camp Nou a po remíze 0:0 se na čele LaLigy nic nezměnilo. Nadále vede Barcelona jen o skóre před svým největším rivalem. Před zápasem na Santiago Bernabéu už to neplatí, neboť Barcelona své sobotní utkání s Deportivem Alavés s přehledem zvládla a po výsledku 4:1 si v čele ligy osamostatnila.

Trenéra Zinédina Zidana remíza z El Clásica přeci jenom mrzela, podle jeho slov byl Real lepší a tři body by si z Katalánska zasloužil. Takto se zase bude s Barcou přetahovat na dálku. Bílý balet má jinak dobrou formu, v LaLize neprohrál už osm kol v řadě a celkově nenašel přemožitele v jedenácti soutěžních zápasech.

Athletic měl v týdnu také program a zvládl ho dobře. Na půdě CF Intercity i s náhradníky zvítězil 3:0 a postoupil do dalšího kola Copa del Rey. Ani v lize si Bilbao nevede špatně, byť v posledních dvou týdnech nevyhrálo. Porážka na Betisu a remíza s Eibarem zapříčinily pád tabulkou na sedmé místo, nicméně ztráta na čtvrté místo činí jen tři body. Ty se ale budou těsně před Vánocemi shánět těžko, Basky totiž čeká cesta na nepopulární Santiago Bernabéu.

Bilbao dokázalo skolit Real naposledy v roce 2015, ale to hrálo doma na San Mamés. Výhra na Santiago Bernabéu je ještě výrazně starší (2005). Prolomit čtrnáct let dlouhou sérii a konečně v Madridu vyhrát, to by byl pro příznivce Basků skvělý vánoční dárek. Ruku ale na srdce, Real Madrid bude doma obrovským favoritem a pro Bilbao by byl velkým úspěchem i bod.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Ramos, Varane, Carvajal - Valverde, Modrić, Kroos - Bale, Benzema, Rodrygo
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Lekue, Martínez, Álvarez, Yuri - López, García - Williams, Sancet, Córdoba - García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.19 - 9.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Sevilla FC  (sobota 13:00)
Estadio Iberostar se krátce po sobotním poledni stane dějištěm napínavé snahy domácího outsidera o body proti jasnému favoritovi. Na Mallorcu zavítá Sevilla, která se letos dostala do oslnivé formy a s chutí útočí na příčky zajišťující Ligu mistrů.

Mallorca ještě nespadla do nechtěného pásma posledních tří míst, která označují urputnou snahu o záchranu. Moc jí ale nechybí. Nováček aktuálního ročníku LaLigy se vznáší nad propastí jen stěží, protože mu nyní patří až 17. příčka s náskokem jen jednoho jediného bodu na osmnáctou Celtu Vigo. Její postavení se tedy může kdykoli negativně změnit, což si hráči moc dobře uvědomují.

Zkušený chorvatský útočník Ante Budimir, auto šesti ligových branek, před zápasem uvedl: "Máme před sebou plno práce. Nedaří se nám přeměnit naše myšlenky a práci z tréninku do utkání, v tom je hlavní problém. Stačí nám pak málo a my se sesypeme. Naše hra má mnoho kvalitních atributů, ale kdykoli se zápas nevyvíjí podle našich představ, máme problémy dostat se znovu do tempa. Na tom musíme pracovat, pokud se chceme zachránit. Věřím, že Sevillu překvapíme."

Podobné rysy stály Mallorcu už několik bodů. Ostrovní celek získal v posledních deseti soutěžních duelech jen tři vítězství, z toho naposledy v poháru Copa del Rey, když si poradilo s El Álamo. V lize je to horší a v minulém kole si Mallorca nevedla vůbec dobře. Odkryla se před ní obrovská šance zvýšit svůj náskok na Celtu Vigo a tím pádem i na poslední tři příčky. Jenže nakonec byla Mallorca ráda i za bod, protože víc než 15 minut hrála bez vyloučeného Antonia Raílla a vyrovnávací branku vstřelila až sedm minut před koncem.

Proti Seville se Mallorce dlouhodobě samozřejmě nedaří, protože kvalitativní, finanční i jakýkoli jiný aspekt jasně nahrává Seville. Poslední dva duely ale Mallorca překvapivě vyhrála a doufá, že podobný zázrak se stane i nyní. Před šesti lety se na domácí půdě mohla Mallorca radovat po dvou trefách Alejandra Alfara, proti nimž Sevilla našla jen jednu odpověď Negredovu.

Od těch dob už uplynulo mnoho času, ale Sevilla je stále známá jako tým, který umí přidělat plno starostí jakémukoli soupeři, ať už na trávnících španělské ligy, nebo v pohárech. V Evropské lize oslavila postup ze skupiny a LaLiga jí zatím taky skvěle vychází.

Tým trenéra Julena Lopeteguiho se usadil na výborné třetí příčce hned na obávanou dvojicí Real Madrid - Barcelona. Přesto trenér Lopetegui nesmí soupeře podcenit, protože Sevilla z posledních pěti soutěžních duelů vyhrála jen dvakrát. Naposledy v lize nestačila na Villarreal a v tabulce první ligy se na ni mohutně dotahují Getafe i Atlético Madrid. Vylepší si chuť v posledním utkání roku na Mallorce?
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Lumor, Campos, Valjent, Gámez - Sevilla, Baba, Febas - Lago Junior, Budimir, Dani Rodriguez
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclik - Reguilón, Diego Carlos, Carrico, Navas - Jordán, Fernando, Banega - Oliver Torres, De Jong, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.76 - 4.06 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Deportivo Alavés  (sobota 16:00)
Slavné a ostře sledované El Clásico je minulostí. Na řadu přichází poslední ligový vyzyvatel katalánského obra a má mnohem horší reputaci než Real Madrid. Na stadion Camp Nou se totiž odváží Deportivo Alavés, jemuž se konec roku 2019 vůbec nedaří.

V tomhle duelu nebude o favorit sebemenších pochyb. Deportivo Alavés z historické hlediska patří mezi nejoblíbenější soupeře Barcelony, neboť na stadionu Camp Nou vyhrál Alavés za posledních dvacet let jen jedno jediné utkání. Jinak má Barcelona samozřejmě jasnou převahu a dominuje vzájemným utkáním s železnou pravidelností. Ve třech z posledních pěti duelů od soupeře nedostala ani jednu branku.

V současné době se Barcelona přetahuje s Realem Madrid o první místo LaLigy. Rozhodnutí nepřineslo minulé kolo, v němž oba slavné kluby shodně remizovaly. A samostatného vládce první ligy neznáme ani po odloženém El Clásicu, které bylo nově na programu ve středu večer. Ačkoli se utkaly dvě nejlépe střílející jedenáctky, utkání v katalánské metropoli nenabídlo ani jednu branku, takže přetahovaná o první místo dál pokračuje.

Po dvou remízách ale Barcelona touží konečně znovu vyhrát. Trenér Ernesto Valverde k tomu mimo jiné řekl: "Je škoda, že nemáme víc času na přípravu a po vloženém zápase se musíme zase velmi rychle koncentrovat na utkání s Alavésem. Ale když jsme hráli Ligu mistrů, byli jsme na to zvyklí a taky jsme to zvládli. Alavés nebude snadným soupeřem a vyhovuje mu, že může vlastně jen překvapit. My se musíme co nejlépe připravit na cokoli, co proti nám soupeř využije."

Valverde se může spoléhat především právě na ofenzivu. Messi, Suárez a Griezmann jsou hlavními taháky pro fanoušky a největšími zbraněmi útoku katalánského celku. Před začátkem 18. kola LaLigy nenasázel nikdo víc branek - Barceloně se to povedlo už třiačtyřicetkrát. Prohrála ale o dvě utkání víc než její rival z Madridu.

Deportivo Alavés se nachází v hodně smutném postavení. Patří mu až 14. místo v tabulce a jeho výkony moc často fanoušky těšit nemohou. V sedmnácti duelech vyválčil tým z Alavésu jen 19 bodů, což mu vytvořilo náskok jen pěti bodů na sestupovou propast. Minulé kolo pro Alavés znamenalo jen remízu s Leganésem.

Té by se brankář Fernando Pacheco moc rád vyhnul. "Víme, že máme na víc. Zatím se nám rozhodně nedaří tak, jak bychom chtěli. Především nedáváme moc branek, ale to je vždycky odpovědnost celého mužstva a otázka jeho spolupráce. Nejde z toho vinit jen útočníky. Proti Barceloně očekáváme perný den, především pak v obraně. Ale je to speciální motivace, když víte, že se můžete vytáhnout proti takovým hvězdám. Zápas od nás bude vyžadovat jen minimum chyb a naopak snahu být stoprocentní v útoku."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, De Jong - Messi, Suárez, Griezmann
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ruben Duarte, Laguardia, Ely, Ximo Navarro - Luis Rioja, Wakaso, Pons, Aleix Vidal - Lucas Perez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.40 - 24.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Getafe CF  (sobota 18:30)
Getafe pokračuje v parádní formě a sbírá body se železnou pravidelností. První porážku po osmi soutěžních utkáních se mu v sobotu odpoledne pokusí připravit Villarreal. Žluté ponorce se sice vůbec nedaří, ale v posledních dvou duelech se její ofenziva probudila.

Getafe se zařadilo k týmům, které mají v aktuální chvíli nejlepší formu. Jasnou výhrou 3:0 nad Krasnodarem stvrdilo svůj postup do další fáze Evropské ligy a na rozdíl od dalšího španělského účastníka EL, Espanyolu Barcelona, se mu daří i v lize. Getafe zůstává v kontaktu s největšími kluby Španělska a aktuálně sídlí na skvělé čtvrté pozici, která by mu zajistila dokonce Ligu mistrů! Jistě, v podobné situaci bylo Getafe i v minulé sezoně a nedopadlo to na milionářskou soutěž, ale letos je tým ještě odhodlanější.

Zkušený útočník Ángel Rodríguez před duelem s Villarrealem prohlásil: "Máme velmi dobrý tým a nebojíme se mířit vysoko. Samozřejmě to chce hodně pokory, trpělivosti a skromnosti, ale musíme si dávat stále vyšší a vyšší cíle, abychom se zlepšovali. Minule nám Liga mistrů unikla a mrzelo nás to. Teď jsme ale zase o trochu zkušenější a víme, jak se vypořádat s náročným programem i neustálou konkurencí. Zvládáme určité pasáže roku lépe," dodal Rodríguez.

Getafe má před výletem do Villarrealu několik dobrých zpráv. Jednak už osm utkání v řadě neprohrálo a posledních šest zápasů se mu povedlo vyhrát. Jen v jednom z těch šesti byla jeho obrana prolomena, jinak se pětkrát dočkalo čistého konta. A navíc se mu do hry vrací dvojice Vitorino Antunes - Amath Ndiaye.

Villarreal tolik dobrých zpráv nemá. Rozhodně ho nemůže těšit, když se dívá na tabulku LaLigy. Patří mu v ní totiž až 13. příčka s pouhými dvaadvaceti nasbíranými body. A to je na tak ambiciózní tým, který je zvyklý bojovat o Ligu mistrů, zoufale málo.

Villarrealu nepomohl ani fakt, že má třetí nejlepší ofenzivu celé soutěže. Jeho střelci nasázeli už 30 branek, jen o tři méně než druhý Real Madrid. V minulém kole ale porazili favorizovanou Sevillu a v rámci Copa del Rey nasázeli svému soupeři hned pět branek.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Quintillà, Pau Torres, Albiol, Mario - Trigueros, Anguissa, Iborra - Chukwueze, Gerard, Moi Gómez
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Nyom, Cabrera, Djené, Damian Suarez - Cucurella, Maksimović, Arambarri, Jason - Mata, Ángel Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.19 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Valencia CF  (sobota 21:00)
Ještě nedávno to byl hodně smutný pohled, když se člověk díval na tabulku LaLigy a přitom fandil Valencii. V posledních týdnech se ale výsledky rapidně zlepšily a Valencia může opět směle pomýšlet na poháry. Real Valladolid, který ji doma přivítá, ale body potřebuje ještě víc.

Kdo zastaví Valencii? Asi tak nějak by se mohli ptát fanoušci domácího Realu Valladolid před utkáním na Estadio José Zorrilla. V sobotu večer budou moci alespoň na pár hodin doufat, že to budou právě oni. Valencia totiž po dlouhé době zase představuje těžkého soupeře, který body nerozdává jen tak. Začátek ligy jí nevyšel a vedení způsobilo dost zmatků ohledně změny trenéra, ale teď už se to zdá jako dávná minulost.

Netopýři už zase šlapou na maximum a snaží se procpat zpátky mezi elitu. V honbě za kdysi ztracenými body jim pomáhá velmi vyrovnaná výkonnost. Valencia prohrála v posledních deseti soutěžních duelech jen jednou a zatím se jí nesmírně daří i v Lize mistrů. Těžká skupina s Chelsea nebo Ajaxem Amsterdam ji neodradila a právě po utkání s nizozemským týmem si zajistila dokonce první místo.

V LaLize jí patří už osmé místo a to ještě zdaleka není limit. Že se Los Che jen tak někoho neleknou, ukázali v minulém kole LaLigy. To se totiž dostali do vedení nad Realem Madrid a měli velmi blízko k výhře nad slavným sokem. Radost jim zkazilo nastavení a branka Karima Benzemy, ale přesto je bod s královským klubem rozhodně úspěchem. S Realem Valladolid navíc Valencia prohrála naposledy před více než deseti lety.

Domácí Real to teď nebude mít rozhodně vůbec jednoduché. Poslední soutěžní zápas mu sice vyšel parádně a Real Valladolid nasázel tři branky Tolose v rámci Copa del Rey, ale jinak to žádná velká sláva není. V lize vyhrál naposledy začátkem listopadu a to bylo také naposledy, co se trefil do sítě soupeře. Z pěti dalších ligových utkání si připsal jen dvě remízy, tři porážky a ani jednu vstřelenou branku. Napraví si reputaci proti vzmáhající se Valencii?
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Moyano - Barba, Salisu, Olivas, Moyano - Villa, Michel, Joaquin, Plano - Sandro, Sergi Guardiola
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Juame - Gayá, Paulista, Garay, Wass - Parejo, Coquelin, Soler - Vallejo, Rodrigo, Ferran Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.33 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Granada CF  (pátek 21:00)
Granada stále padá tabulkou a potřebuje se nutně vzchopit. Na první pohled jí páteční předehrávka 18. kola přihrála velmi dobrého soupeře, ale faktem je, že proti Eibaru se Granadě zrovna moc nedaří. Naopak od něj často dostává solidní výprask.

Těch společných zápasů, které spolu oba kluby odehrály, není zas tak moc. Většina z nich ale jasně hovoří pro Eibar, který to na Granadu prostě a jednoduše umí. V posledních pěti letech Granada na Eibar ani jednou nevyzrála a neporazila ho. Minulé čtyři duely pak jasně vyhrál Eibar, často ve velké pohodě. Výjimkou nebyly ani výhry o tři a více branek. Jen za zmíněné čtyři zápasy Eibar Granadu pokořil čtrnácti brankami.

Teď však nemá zrovna ideální podmínky. Aktuální sezona je pro něj velkým zklamáním. Teď se totiž nachází až na 16. místě a jen pouhé dva body jej dělí od pásma sestupu, což je něco, s čím fanoušci před sezonou rozhodně nepočítali. Eibar vyhrál v lize naposledy hned zkraje listopadu a od té doby se mu nedaří. Minulé soutěžní utkání sice vyhrál, když si v Copa del Rey poradil jednoznačně 5:0 s rezervním Logroñésem, ale jinak je to velká bída.

Naposledy si rozdělil body s Bilbaem, ale nedal mu ani jednu branku a obecně má s útočnou fází velké potíže. Dal jen 15 branek v lize, což je třetí nejhorší produktivita celé soutěže. Zkušený záložník Gonzalo Escalante ale stejně věří, že se tentokrát jeho tým trefí.

"Moc dobře víme, v jak špatné pozici jsme. Ligová tabulka nenabízí pro naše fanoušky zrovna dobrou podívanou a mrzí nás, že jsme tak hluboko za očekáváním. Pevně ale věříme, že poslední výhra v poháru nám pomůže. Náš útok byl opravdu famózní a jsem si jistý, že na celé mužstvo něco takového pozitivně zapůsobí. Vyhrát proti Granadě je pro nás stěžejní."

Granada už taky pamatuje lepší časy. Z týmu, který se chvíli motal kolem těch nejvyšších příček, je opět průměrný tým ztrácející body až příliš snadno. I o současné deváté místo se Granada musela obávat, protože v minulém kole prohrála na domácí půdě s Levante.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Bigas, Tejero, Paulo, Róber Correa - Inui, Diop, Escalante, Pedro León - Sergi Enrich, Kike Garcia
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Carlos Neva, José Antonio Martínez, Duarte, Victor Diaz - Herrera, Gonalons - Vadillo, Carlos Fernandez, Puertas - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.35 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona17113343:2036
2.Real Madrid17106133:1236
3.Sevilla FC1794421:1731
4.Getafe CF1786326:1630
5.Atlético Madrid1778218:1029
6.Real Sociedad1784528:2028
7.Athletic Bilbao1776419:1227
8.Valencia CF1776427:2427
9.Granada CF1773724:2224
10.CA Osasuna1758422:2023
11.Levante UD1772822:2623
12.Real Betis1765624:2923
13.Villarreal CF1764730:2522
14.Deportivo Alavés1754818:2419
15.Real Valladolid1747614:2019
16.SD Eibar1744915:2816
17.RCD Mallorca17431018:3015
18.Celta Vigo1735914:2514
19.CD Leganés17241112:2810
20.Espanyol Barcelona17241112:3210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (270)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kdybychom vyhrali ligu o skore, to by bylo bavendo

Reagovat
Visca el barca

Kdy bude Dembouz s Arthurem? Zítra to bude opět solidní sračka. Luisito by měl s Rakiticem sedět, což se opět krásně nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

a sklepavat mice od stegena bude kdo?

Reagovat
technecium

Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
LAM

Dembele se zotavuje rychleji než se čekalo a spolu s Arthurem by měli bejt na začátku ledna.

Zejtra bych chtěl vidět:

Stegen-Alba,Umtiti,Pique,Semedo-De Jong,Alena,Sergio-Fati,Griezmann,Messi.

Reagovat
CHONG

Na druhou stranu se zase zraní rychleji než se čekalo

Reagovat
Baronne

Teď už se to čeká

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Kokesh

7 clean sheets in his last 10 games.

21 out of the 23 shots on target saved (91,3%).

Trošku hodně odlišné stats, než že začátku sezony. Začala samozřejmě šlapat i obrana a celý tým, ale po neustálém hejtu na jeho osobu, se to čte pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Thibo je držák.

Reagovat
Mercury

Trosku hodne

Reagovat
ADM

Na výročie šiestich titulov..

Puyol: "Tahle Barça to může zopakovat a všechno to vyhrát, ale stojí to hodně a bude u toho trpět."

No, už to všetci vedia, že budeme trpieť

Reagovat
Switchback

https://i.redd.it/kgh22nwr4u541.jpg sice ot ale to je děsnej trapas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Suarez ma i asistencie a ostatni hrali malo:

Messi 31G+10A za 2821min,

Suarez 8G+15A za 2982min,

Neymar 4G+8A za 797min,

Dembele 4G+1A za 695min,

Coutinho 3G+3A za 860min.

Reagovat
CHONG

No kurva

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

hrůza. Hlavně ten Luis.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Borussia Dortmund by chtěla získat Achrafa Hakimiho na trvalý přestup. Michael Zorc (sportovní ředitel Borussie Dortmund) je prý připraven jednat se zástupci Realu Madrid.

2. Mino Raiola se vyjádřil k situaci Paula Pogby. Pogba prý nechce z United odcházet, ale očekává větší podporu. Deník The Mirror zase informuje, že je Pogba se svou pozicí nespokojen a už nechce hrát za United. Zidane má prý o Pogbu pořád zájem, i když už ne tak velký jako v létě, díky Valverdemu.

Podle mě teda Achrafa musíme udržet, pokud bych si měl vybrat mezi ním a Odrim, tak není co řešit. Navíc i on několikrát naznačil, že se chce vrátit domů.

Co se týče Pogby tak ne, ne, ne. Podle mě by to byl absolutně zbytečný přestup, když se teď tak skvěle rozehrál Valverde, hráč jako Pogba by navíc mohl udělat neplechu v kabině. Ne. Snad si to už i ZZ uvědomuje. Je potřeba se zaměřit na Mbappého.

Reagovat
Ed_Hazard

Mbappé až ďalšie leto. Skôr ako rok pred koncom zmluvy (on ju nepredĺži, tým som si naprosto istý) ho šejkovia nepustia za nejaký normálnejší peniaz. V lete 2021 za 150-170M by som rozhodne bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to tak dopadne, tohle léto by to musela být pořádná pálka.

Reagovat
CHONG

Myslím, že to i v létě 21 bude ještě trochu víc, každopádně mě znepokojuje, že se z Mbappého začíná stávat solidní debílek

Reagovat
Ed_Hazard

? Čo vyvádza? Nezachytil som nič

Reagovat
CHONG

Občas nějaký ten dive, pár zbytečných zákroků (vloni ve finále poháru byl vyloučený za slušnou prasárnu) a chytá hvězdné manýry, teď byl údajně pobouřen, když ho Tuchel dvakrát střídal (jednou v osmdesáté a jednou v devadesáté minutě)...

Reagovat
Ed_Hazard

O tom pobúrení zo striedania som čítal. Popravde, ja verím v to, že iba začína víriť vodu a pripravovať si prestup do Realu

Reagovat
CHONG

Může být, ale tyhle trucovačky ala Dembele a spol. fakt moc nemusím, navíc už do Realu jednou mohl a vybral si PSG, tak ať teď netrucuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Až přijde, bude vše zapomenuto.

Reagovat
CHONG

Uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappého mindgames

Reagovat
smazaný uživatel

chytá "Neymarovské" manýry, pokud skončí u nás, tak se bude muset krotit.

Reagovat
misinho7

kebyze Achrafa predame tak sme blazni..to sa urcite nestane, to aj keby neviem aku palku by dalo BVB urcite nie

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám, že zůstane, navíc to byl myslím Zidane, kdo ho vytáhl z Castilly do A-týmu, takže taky bude mít zájem o jeho setrvání. Plus jak píše CHONG, Odriozola Zidanemu asi moc nevyhovuje, takže všechno hraje pro Achrafa.

Reagovat
CHONG

Pogbu určitě nebrat, o toho má v celém Realu zájem snad jenom ZZ, Achrafa určitě neprodávat a v létě zpátky, Odriho mám celkem rád, ale Achraf je jednak výkonnostně úplně jinde a jednak je Odri pod ZZ odepsaný, za ním je v hierarchii snad už jenom Mariano.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Pogby bych radši preferoval Ruize z Neapole nebo van de Beeka z Ajaxu. Mariano měl v létě odejít, pokud mu ZZ jasně řekl, že s ním nepočítá, tak nevím co čekal...

Reagovat
Ed_Hazard

Mariana je veľká škoda. Nechápem jeho situáciu, veď sa javil ako dosť solídny backup - extrémne behavý, napádal, skúšal strielať, aj mu to tam pomerne fajn padalo... Pre mňa jeden z najväčších otáznikov v našom kádri za posledné roky

Reagovat
smazaný uživatel

I v přípravných zápasech mi přišel dobrý, hodně se snažil. Ale po příchodu Joviće mu muselo být jasné, že moc šancí nedostane, Benzemova pozice je neotřesitelná (což asi nemůžeme mít nikomu za zlé) a i Jović dostává jen pár minut...přál bych mu nejaký tým, kde by se prosadil (tuším se psalo o zájmu AS Řím), ale u nás už je to podle mě passé...

Reagovat
CHONG

Asi tak, v Lyonu sype jeden gól za druhým, pak se vrátí a žádný ze tří (nutno říct dost odlišných) trenérů mu de facto nedá šanci (Lope mu dal minimum možností a Solari a ZZ ho pro jistotu ignorují úplně)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak zase máme Joviće, a jak píšu výše, když přijde borec za 60M, tak nemůže čekat že bude dostávat šanci před ním...

Reagovat
CHONG

Ale vloni jsme Joviče neměli, nehledně na to, že on je s tou jeho letošní minutáží taky kapitola sama pro sebe....

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, když Mariano vidí, kolik prostoru dostává Jović, tak mu mu musí být jasný, že to má sečtené...

Reagovat
CHONG

To já nerozporuji, v létě měl jít o dům dál, spíš mi jde o jeho "nasazovaní" v minulé sezoně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdo to byl?

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl jsem spokojený se svou přezdívkou, tak jsem si založil nový účet. Ale vždy jsem se automaticky přihlásil na ten starý, tak jsem ho smazal, aby se mi to nepletlo...

Reagovat
Kixi Syhimour

No, s tím já jsi mi moc nepomohl s tím novým nickem

Reagovat
CHONG

Taky jsem uvažoval, že bych to sjednotil na Santos Trinidad, ale místní by si mohli myslet, že se ze mě stal srábek

Reagovat
Gazdo

Tom ver ty uz tu zostan tak jak si

Reagovat
CHONG

Zůstanu

Reagovat
CHONG

Po povinném vítězství z minulého kola, to bude dneska na El Madrigalu asi trochu těžší písemka, ale jak se tak dívám, tak žádný z potenciálních uchazečů o top čtyřku nemá zrovna přívětivý los, tak jsem zvědavý, jak to bude po víkendu vypadat.

Reagovat
smazaný uživatel

There are already eleven Barça !!

Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Vidal , Busquets, Aleñá ; Messi, Luis Suarez and Griezmann

Reagovat
Gazdo

Alena

Reagovat
2miguel1

ale chcel by som pripomenut, ze toto je jeho strop zapasov, doma proti slabemu tímu. Takisto Puig, nebude z neho novy Iniesta, bol by som rad, keby to tu aj miestni fanusici pochopili.

Chcel by som reagovat na absurditu, ktoru som si precital a t.j. ze Valverde nepocital, ze bude Isco v zaklade a ze im to rozhodilo celu koncepciu preto sa nevedeli dostat do zapasu. To uz aj ja som tusil na zaklade minulych zapasov, ze ten Isco hrat bude. To co tam pracuje za bandu amaterov, ked tím s miliardovym obratom dostane do uzkych jeden hrac naviac v strede pola.Toto je fakt zly sen ten Valverde, to je tak neschopny trener... vytačaju ma ludia, ktorí nemaju štipku sebareflexie a nevedia vypadnut odnekial, kde na to absolutne nemaju. Najlepsie roky Messiho zabijame s tymto ultratragedom.

Ten stred pola sa musi tiez este doplnit o jedneho svetoveho zaloznika. Rakitica aj s jeho kabelkou poslat spat do Sevilly, Busovi podakovat a poslat do Kataru a Vidalovi, ked sa nepaci hrat 20 min za zapas tiez predat. De Jong musi zacat hravat na DM, dat volnu Xaviho poziciu Arthurovi a kupit este jedneho box to box zaloznika. Pogba by bol sen, ale ako poznam nase vedenie, kupi nejakeho 60 kiloveho zaloznika, ktorý bude vediet hrat akurat tak bago.

posledna kvapka: De Jonga sme zevraj kupili napriek tomu, ze Valverde ho nechcel.

Reagovat
Visca el barca

Viděl si někdy Riquiho aspoň hrát ty chytráku?

Reagovat
LAM

Ty jsi Puiga moc neviděl viď?O level lepší hráč než Alena.

Reagovat
2miguel1

Viem, ze na Puiga ste tu vsetci citliví, ale on uz len z fyzickej stranky nema na Barcelonu plus on je nauceny typicky futbal, ktory sme hrali 10 rokov dozadu.

Reagovat
Visca el barca

Sračka. Modric nebo Iniesta jsou taky střízlíci.

Reagovat
2miguel1

Uz len ten pohlad z hornej kamery, ked hra Puig ti musi napovedat, co by si nim taka zaloha Liverpoolu alebo Pogba urobil. To nie, že by sme horeli s nim v zalohe v tychto zapasoch, to by bol poziar celych 90 minut. Takymito hracmi sa uz teraz futbal neubera, zaspali sme trochu dobu. Ta nasa obmedzenost tam pchat len tieto tipy mi tiez zacina pit krv. Zaloznici su De Bruyne, Podga, Valverde, Fabinho a nie 60 kilovy Puig, ktory hra futbal z 2010.

Reagovat
LAM

Takže hráči jako Xavi,Iniesta,David Silva,Veratti nebo Modrič by měli přestat hrát fotbal Hlavně koupit pěkně vysoký a tlustý hráče

Zvláštní že Messi jako nejlepší hráč světa je právě takhle malej

Reagovat
2miguel1

Totalne nechapeš čo sa ti snažim vyvetlit. Modric hra futbal z 2019 a nevadi mi, Veratti hra futbal z 2019, Puig hra futbal z 2010 plus nema ani zdaleka tolko svalovej hmoty ako Verratti ci Modric

Reagovat
smazaný uživatel

On to nemyslí zas tak špatně, dnešní fotbal je prostě o fyzičce a fyzických dispozicích, to je fakt. Když se podíváš na záložní řady top týmů, tak se do popředí dostávají hráči, kteří sice perfektně ovládají míč, ale navíc mají skvělé fyzické parametry. Stačí se podívat na naší ideální zálohu, Valverde-Casemiro-Kroos, všechno to jsou 180cm+ vysocí hráči. Takže ta jeho myšlenka není úplně mimo. Messi to kompenzuje nadpozemským talentem + je chráněn rozhodčími.

Reagovat
smazaný uživatel

No Messi ani nie je klasický záložník.

Reagovat
sylarko

dobre, ze nemame takych odbornikov ako ty, to by taky xavi, iniesta ci messi v zivote nehrali futbal.

Reagovat
2miguel1

Hej hej ste citlivi na toho Puiga. Nepresadi sa, absolutne nema na Xaviho ci Iniestu

Reagovat
sylarko

a to sudis z coho? sledujes kazdy zapas Becka? alebo to sudis z toho jedneho zapasu za minuly rok co zahral?

Reagovat
LAM

Je stejně vysokej jako Messi,takže vyšší než Veratti.Navíc má dobrej pohyb i sloušnou rychlost.Jedinej problém je,že stále ještě nedostává šanci za áčko,protože Valverde.

Reagovat
LAM

A jinak jestli opravdu odejde v zimě Vidal do Interu za 20,tak snad ten Puig konečně do áčka a nebude riskovat zranění v béčku.

Reagovat
LAM

Sergio De Jong,Alena by jsem mě líbilo.Nebo až bude Arthur tak zkusit De Jong,Arthur,Puig-to bych chtěl někdy vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis, ze by De Jong zvladol defenzivnu stranku hry ? Na mna on posobi ako stiahnuty tvorca hry, nie ako klasicky defenzivny zaloznik zamerany na spinavu robotu. Myslim, ze s nim v zalohe bude vzdy potreba nejaka ta defenzivna vypomoc.

De Jong - Busquets - Thiago

Arthur - De Jong - Vidal

Reagovat
LAM

Hrával v Ajaxu i v repre,takže zvládne.Společně s Arthurem ideálni dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

V repre hral vedla neho tusim Wijnaldum, nie ?

Reagovat
CHONG

Co on hraje primárně za pozici?

Reagovat
LAM

AM

Reagovat
CHONG

Díky a už se ví, co s ním v zimě, zůstává, jde do Betisu nebo snad k nám?

Reagovat
Gazdo

Aj ked mam radsej Betis ako Getafe tak dufam ze do Getafe ak uz niekam pojde. V betise by sa pravdepodobne zakopal ale v Getafe by ho mohol Bordalas trosku posunut ak mu da sancu. Messi ani iniesta to nebude ale ak sa mu da sanca, dovera a nieco sa nauci taky mozno Eriksen by z neho byt mohol

Reagovat
CHONG

Pokud ho Pepe chce, tak mu (i přes stabilní složení zálohy) dá šanci a určitě ho posune, stačí se podívat na poslední export od vás k nám.

Reagovat
dextroza_m

Dnes rupneme a Real pujde do cela.

Reagovat
sylarko

nejaky stream?

Reagovat
2miguel1
Reagovat
2miguel1

Co im jebe ved to nebol offside

Reagovat
smazaný uživatel

byl

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný gól....a Suárezova přihrávka

Reagovat
Switchback

no spíš ten obránce to slušně posral

Reagovat
Ed_Hazard

Riadny kix, darovaný gal. Tóno mal už potom kopec času urobiť s loptou čo len chce. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné kombo

Reagovat
smazaný uživatel

to není žlutá jo?

Reagovat
sylarko

zda sa mi to alebo griezzman dajako pokulhava?

Reagovat
Switchback

pěkně dementní pravidlo ... to jako že do něj zajede není faul protože tomu 0,25s před tím předcházel offside?

Reagovat
Ed_Hazard

Úplne bežná vec.

Reagovat
Switchback

Trapný to je

Reagovat
LAM

Velká debilita.

Reagovat
smazaný uživatel

Alenka hraje dobře. Líbí se mi, jak dává míč rychle od nohy a zbytečně to nezdržuje

Reagovat
technecium

A teĎ si vezmi, že by hrál v záloze s De Jongem a Arthurem

Reagovat
smazaný uživatel

faaaaaaaka nádherná akce G+M

Reagovat
technecium

Wow, to byl kontr jak od Mourinhovo Realu

Reagovat
smazaný uživatel

VIDAL SOLÍ

Reagovat
Rattlesnake

Vidal má nejlepší poměr gólů na odehraný minuty v týmu - dokonce lepší než Leo. ale furt by ho někdo posílal pryč z mančaftu, WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

Gólový záložník je potřeba, když máme jinak v záloze samé "nególy" jako de Jong, Arthur a Bus.

Reagovat
technecium

Kdyby hrál víc, tak těch gólů ani zdaleka tolik nemá

Reagovat
Rattlesnake

zas tak málo toho odehránýho nemá, aby se to dalo nazvat nějakou statistickou chybou. to že do té Ernestovy disfunkční zálohy přináší alespoň góly a rozruch vepředu obecně by mu mělo vynést základ a né trejd pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně presuje, to nám obecně chybí v záloze nejvíc. Proto vždycky při soupeřově zisku míče vzniká několikametrová mezera a hromada možností pro jejich hráče jak ji využít. Agresivněji dostoupí třeba jenom jeden náš hráč a ostatní stojí a jenom vykrývají prostor. El Clásico bylo celé učebnicový příklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Sua druhá asistence

Reagovat
technecium

To je sice hezký, ale neodpáře mu to, že proti každému lepšímu týmu je přítěží.

Reagovat
Switchback

Sice 2:0 ale výkon fakt slabej, Alaves je naprosto tragickej

Reagovat
LAM

Asi tak.Zápasy před vánocema bejvaj vždy slabší,ale co je vidět je,že ten tým má hroznej pohyb.Dle mě prostě nejsme kondičně od začátku roku v pohodě a to se hrozně ukazuje na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný poločas, dneska se na to dá dívat. Daří se Suárezovi, Griezovi i Aleňovi Škoda, že opět nevyužíváme dobré šance, mohly být minimálně od dva góly víc (Griezmannova nepřesná přihrávka Luisovi před prázdnou, Messiho střela zblízka kolem tyčky...).

Reagovat
smazaný uživatel

že by někdo hlídal náběh, třeba?

Reagovat
smazaný uživatel

co v té obraně magoří tyvole

Reagovat
smazaný uživatel

Zase zarez, ale to jak na to hraci serou je na facku

Reagovat
2miguel1

Bože my sme chuďaci

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ze je ta drzka vidal odlifrovanej

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
technecium

To je tak strašný nás sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

herně je to strašná bída, kterou pozvedává o dva levely Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

BŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮH

Reagovat
Rattlesnake

luis třetí Áčko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rox

Nejlepší na světě, ale je to smutný. Pořád ta samá písnička a nakonec to vypadá, že je všechno v Barceloně vlastně v pohodě.

Reagovat
technecium

Kde bychom bez těch Messiho "vycucaných gólů z prstu" byli? Nepředchází tomu žádný tlak, žádná systematická práce týmu, prostě to tam jen vždycky napálí a nazdar. A ono to pak vypadá, že jsme v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

No...určitě už by tam nebyl Ernesto...

Reagovat
roman1978

To si dělá prdel.

Reagovat
Rox

Penaltu nechá Luisovi, prostě šéf

Reagovat
Rattlesnake

z tohohle se v redakci Marci zblázní

Reagovat
smazaný uživatel

VARverde!

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Sua ničí

Reagovat
Switchback

Tohle mě na VAR fakt fascinuje ... tohoto si všimnou ale např. v el clasicu ne

Reagovat
technecium

Taky nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

krásně kopnutá

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel bych videt CR jak prenecha penaltu

Reagovat
technecium

Nebo jak obejde tři hráče a pak z 25 metrů zavěsí

Reagovat
2miguel1

Tu by som bol ticho. Chcel by som vidiet Messiho vyskocit 2,56m. Aj Ronaldo si zasluži rešpekt

Reagovat
Switchback
Reagovat
Anacron

van der Sar z něj byl asi hodně posraný podle toho výrazu Jinak je ta fotka samozřejmě úplně o ničem, ale to snad víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je trochu nesrovnatelne vzhledem k tomu, jak je Messi vysokej ne

Reagovat
2miguel1

Takisto je nezrovnatelne pri štyle Ronalda prechadzat cez troch hračov

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si, ze je to plne srovnatelne

Reagovat
Mercury

Jojo to je uplne to same jako vyskove predpoklady pro hlavicky

Reagovat
valloire

Jojo to je uplne to same jako "vyskove" predpoklady pro dribling

Reagovat
technecium

A on to půlku svojí kariéy nedělal?

Reagovat
2miguel1

V porovnani s Messim samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ts, ale zase umí dát gól ze dvou a půl metru ...

Reagovat
valloire

stejně jako Messi, ts

Reagovat
smazaný uživatel

vítej zpět

Reagovat
Gazdo

Nerobi to tak casto ako messi ale aj on tusim prenechal karimovi vtedy ked sa mu nedarilo

Reagovat
technecium

Protože viděl, že za to Messiho chválí

Reagovat
kaja900

Jo přesně proto no ty si běž podat ruce se Zenthurasem fakt, oba stejný tupci..

Reagovat
CHONG
Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CR7RONALDO

A to mal už na konte dva góly, čiže mohol dať hat-trick.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
CHONG

Iborra, mrdka simulantská

Reagovat
CHONG

K čemu je tam kurva ten var, když nevidí ani loket do ksichtu ve vápně

Reagovat
CHONG

Ponorka o hodně lepší a zaslouženě vyhrála, ale rozhodčí zase tragédie, jak může v době videa projít odpískání "faulu" na Iborru a naopak neodpískání penaltového zákroku na Damiana, to mi fakt hlava nebere

Reagovat
houdic

Lol, to by pak bylo v každým zápase 15 penalt, v první půli zas mohl kopat Villarreal po "faulu" na Moie...

Reagovat
CHONG

V každém zápase je 15 loktů do ksichtu v soubojích mimo balón, jo? Jasná pecka a chyba rozhodčího, stejně jako sežraný dive Iborry, ale jak říkám, i tak jste vyhráli zaslouženě

Reagovat
Switchback

To video je fakt vtipný ... dneska barca kopala penaltu, když Luis trefil hlavičkou obránce do ruky a nikdo si toho nevšiml snad jen VAR a ten zavolal rozhodčího a ten nařídil penaltu ... a jindy když je zákrok na penaltu, navíc si hráči stěžují tak to VAR ignoruje / v podstatě jasná penalta v el clasicu na Varaneho? kde jde jasně vidět, že hráč spadne a není to nic co by se dalo přehlídnout tak VAR nic neudělá ... fakt směšný, jak zatím VAR "funguje"

Reagovat
CHONG

Reagovat
DreamTeam

Tak video funguje určitě dobře.

Problém je v tom,že pořád to hodnotí lidi.

Takže dokud nebude technologie na takové úrovni,jako u porovnávání offside.

Tak prostě budou lidi pořád chybovat.

Reagovat
Switchback

Jop tak jsem to myslel, jenom někdy ty chyby jsou fakt k zamyšlení

Reagovat
valloire

VAR funguje dle větru vod moře

Reagovat
ADM

OT : Čo ten poprask okolo Witchera? Nikdy som nečítal knižku, nehral hry, nevidel seriál. Oplatí sa otvoriť najprv knižku a skúsiť to, či rovno kuknem seriál a jbmnt?

Reagovat
Zark

lidi co čtou knížky mají potom takové móresy - nadávat na zfilmované verze... proto se vyser na čtení

Reagovat
smazaný uživatel

Serial je udělanej víc podle knihy, takže kecy maj jen ti co hrali hry.

Podle mě je to dobrej seriál, ale přečti si knížky.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
patas92

Já nic nehrál ani nečetl. Dá se to i bez toho, ale ze začátku jsem byl teda dost zmatený. Skáče se tam v čase a je tam hodně postav u kterých si za boha nejsem schopný vzpomenout na jméno

Reagovat
technecium

Já jsem četl jen tu první knížku, ale ty povídky z ní co byly v seriálu jsou v knize o parník lepší. Ale i tak se mi ten seriál líbil.

Reagovat
CHONG

Co si budeme, snad ještě nikdy se filmová / sériová verze nevyrovnala té knižní.

Reagovat
patas92

To je nesmysl.

Reagovat
CHONG

Příklad?

Reagovat
patas92

Ze svojí zkušenosti ti příklad nedám, jelikož knihy nečtu, navíc to asi ani nejde nijak objektivně určit, ale třeba Godfather hodně lidí považuje za lepší film, než je předloha. To stejné Shawshank, Zelená míle, Prestige I LOTR je pro dost lidí minimálně na úrovni knih.

Reagovat
CHONG

Nečteš, ale napíšeš, že je to nesmysl

Kmotr je mistrovské dílo stejně jako LOTR, ale knižní verze díky své komplexnosti přesto vedou. U Zelené míle a Vykoupení bych asi souhlasil, že knižní verze kvalitou vyrovnávají.

Reagovat
patas92

Zatímco ty si přečetl a viděl všechno, takže můžeš bezpečně říct, že filmová / sériová verze se nikdy nevyrovná té knižní. Ok

Reagovat
CHONG

To samozřejmě ne, ale četl i viděl jsem toho hodně tak jsem se k tomu vyjádřil, pokud bych ale vůbec nečetl nebo se naopak vůbec nedíval na filmy / seriály, a vycházel pouze z toho, že jedna bába povídala, tak bych se k tomu vůbec nevyjadřoval

Reagovat
patas92

Že se tobě osobně líbily víc knížky než jejich filmy je v pořádku, to ti neberu. Abych zpochybnil tvoje tvrzení, že knihy jsou lepší, než jejich adaptace, na to je naštěstí nemusím číst. Na to mi právě stačí názor té jedné báby (jenž má mimochodem stejnou váhu jako ten tvůj)

Reagovat
CHONG

Jak myslíš, mně prostě jenom přijde úsměvné debatovat na téma úzce spojené s knihami, když vůbec nečteš (nebo dokonce máš ke knihám vyloženě negativní vztah - viz to tvoje naštěstí nemusím číst)

Reagovat
patas92

Jj, každé středeční odpoledne mám vyhrazené na pálení knih a ve čtvrtky hážu štěňata do rybníka

Reagovat
CHONG

Ty máš menses nebo co?

Reagovat
patas92

To kluci nemívají, to jsi v žádné knize nečetl?

Reagovat
CHONG

Četl, ale to jediné by mi vysvětlovalo, proč se chováš jak podrážděná pizda

Reagovat
patas92

Aha no, nejsem/nemám. To už je v tomhle vlákně asi třetí tvoje domněnka, kterou máš špatně

Reagovat
CHONG

Promiň, ale když napíšeš, že naštěstí nemusíš číst, tak je celkem legitimní předpokládat, že máš ke knížkám (nebo minimálně ke čtení) negativní vztah

Reagovat
patas92

Ber to jako nadsázku, kterou se jen snažím zdůraznit fakt, že jestli čtu nebo nečtu je v téhle debatě úplně bezpředmětné, a že nemusím načítat stovky knih, abych mohl tvoje tvrzení vyvrátit.

Reagovat
CHONG

No nevím, mně to bezpředmětné nepřijde, jestli prezentuješ názor na základě nějaké vlastní zkušenosti nebo na základě toho, co ti někdo řekl, ale budiž, tak se shodneme, že se neshodneme

Reagovat
patas92

Ok, ještě naposled...

Já se ti nesnažím vyvrátit názor, že Kmotr film > Kmort kniha. To je právě něco, do čeho nemůžu mluvit, jelikož jsem nečetl. Já se ti snažím říct, že tvůj názor, že knihy jsou zpravidla lepší než filmy není žádný všeobecně uznaný fakt, ale pořád jen tvůj názor. Věř mi, že hodně lidí na to má jiný pohled a jestli to jsem já, nebo nějaká bába, je úplně jedno

Reagovat
patas92

*Kmotr kniha > Kmotr film

Reagovat
valloire

ne páťo, máš to popletený

Reagovat
patas92
Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

četl jsi to vůbec?

Reagovat
patas92

Co?

Reagovat
valloire

no Kmotra

Reagovat
patas92

ne

Reagovat
valloire

dej si to jako novoroční předsevzetí, stojí to za to

Reagovat
CHONG

Není to fakt, ale dosti rozšířený názor, zdaleka není jenom můj...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ti nevím, všechny filmy podle knih co jsem četl byly horší, film ti nikdy nepředá tolik emocí a informací o ději jako kniha.

Reagovat
valloire

výborně kolego

Reagovat
smazaný uživatel

Já mam vždycky za výborně.

Reagovat
valloire

nooooo.....někdy jo

Reagovat
technecium

neznám nikoho, komu by se líbily filmy Lotra víc než knížky, to stejný Kmotr, tam to nechápu už vůbec, ta kniha je geniální. Řekl bych dva filmy, které jsou lepší než knižní předlohy - Forrest Gump a Přelet nad kukaččím hnízdem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte aj Babička.

Reagovat
jiriczeQ

Kmotr je naprosto fantastická kniha, Puzo musel být mafián

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem společenstvo prstenů (na další díly už jsem neměl odvahu) a něco tak prvoplanoveho, toporneho, jednoduchého a trapneho(tom bombadil ftw) jsem nečetl. Naopak film mám rád.

Reagovat
Gazdo

Zabi sa

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to opravdu ale zajimave. kdyz tu knihu ctes dnesnim pohledem (respektivem pohledem soucasneho fantasy), tak to spolecenstvo vyzniva jako uplne silene podprumerny brak, kteremu by se mel clovek vysmat..

Reagovat
Gazdo

Tak tu sa nezhodneme a nechce sa mi tu hadat

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako ale je podstatné, že právě Pán prstenů společně s Hobitem má obrovský podíl na tom, že vůbec existuje fantasy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
valloire

klasicky mimo

Reagovat
valloire

Kmotr je knižně lepší.

Reagovat
patas92

Každý druhý film vychází z nějaké literární předlohy a nechce se mi věřit, že by všechny byly horší

Reagovat
CHONG

Jasně, třeba zfilmovaná Věc je lepší než literární předloha, ale myslel jsem spíš případy, kdy se jedná o skutečně hodnotné literární dílo m, ne kraťoučká povídka, braková literatura nebo komiks.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba atlas mraků, tam měl film prostě výhodu, že na konci mohlo dojít k postupně gradaci všech částí najednou, takže to mělo silnější efekt

Reagovat
smazaný uživatel

Forrest Gump je podle mě lepší jako film

Reagovat
culé

Kubrickova odysea, vyšla s ňou zároveň kniha.

Reagovat
valloire

lepší knížka

Reagovat
DreamTeam

Tak je hlavně blbost to srovnávat.

Jo pokud by na filmové tvorbě dělal stejný člověk co na knize,tak ok.

Ale jinak tohle věčné srovnávání vůbec nechápu.

Reagovat
Majk91

nečítal som knihy a ani nehral hry, ale aj tak som si ten seriál neskutočne užil Zbožňujem takéto fantasy veci

Reagovat
Gazdo

Cital som vsetkz knihy a hral hry a tak ti radim najprv si pozri serial a az potom citaj knihy

Reagovat
Malresi

Zatial sme jasne lepsi, este aby tie nepremenene sance nemrzeli.

Reagovat
CHONG

Snad první krok na cestě za záchranou.

Reagovat
Malresi

Ten prvy krok bol uz proti Celte, to bola rovnako dolezita vyhra. Velka skoda, ze sme stratili vyhru minuly tyzden v Alavesi, tam sa to malo dotiahnut do vitazneho konca. Kazdopadne som rad, z tej poslednej trojice, stvorice posobime najlepsie. Espanyol dnes absolutne hrozny, mali sme im dat bura.

Reagovat
CHONG

Jen tak dál

Reagovat
Phillipinho

Merino-Odegaard-Oyarzabal

Reagovat
Kokesh

Martin ma pozici jako Messi v Barcelone, pres nej jde uplne vsechno...

Reagovat
misinho7

On bude totalna extratrieda. Uz teraz je paradny. Ked bude mat este lepsich spoluhracov okolo seba tak to pojde. Ja sa len bojim aby sme ho o rok nezabili. Verim ze to nejak rozumne poskladame a on bude hravat co najviac.

Reagovat
technecium

Přišlo mi, že mu hapruje finální fáze v tom zápase s námi. Ale to samozřejmě není nic, na čem by se nedalo zapracovat.

Reagovat
Mateo16

Ten pocit ked si spomenem na porovnavania Halilovic - Odegaard.

Halilovic este hra ? a neviete ci som to meno napisal spravne ?

Reagovat
Jordi Alba

Abych byl upřímný, tak se to píše Ødegaard.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
technecium

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Gazdo

Ja ti odpoviem. Ano Halilovic este hra a keby chcel tak by stale mohol dokazat vela veci. Stale je totiz relativne mlady. Talent len tak nestratis ale len ten nestaci. Odegaard sa moze uplne v klude zaseknut a uz sa nepohnut ba dokonca klesat ako napr Bojan ktory bol v jeho veku imho lepsi

Reagovat
Jordi Alba

Ávila musí jít po sezóně za lepším, už v Huesce hrál parádně a dokazuje to furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Pome Vigo! Dnes musia byť 3 body

Reagovat
Ed_Hazard

Thibo - Mendy, Militao , Ramos, Carvajal - Kroos, Modric, Valverde - Vinicius, Benzema, Rodrygo

Takze Bale lavicka, hm. Som zvedavy ako to pojde dnes Brazilcanom.

Reagovat
misinho7

Parádna ! Shit a ja to dnes neuvidím.

Reagovat
Ed_Hazard

Wtf, za toto neni z fleku žltá? Však chytil Kroosa jak nadžaná 18tka na diskotéke Rozhodcovia v LL chmuľo vedľa chmuľa...

Reagovat
Ángel di María 22

Ja se na ty nase tragicky kridla nemuzu koukat.. Vinicius potrebuje na gol 20 tutovek a Rodrygo sice gol dat umi, ale ted uz se do tech sanci ani nedostava. A hraje strasne alibisticky, nekolik zapasu jsem ho uz nevidel zkusit 1vs1, je tam uplne k hovnu. Kridelni hra je fakt strasna slabina ted, pokud neni Hazard. K nemu proste musi prijit ten Mbappe.

Reagovat
Mateo16

*Neymar , ten je aspon trochu realny

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Anacron

Reagovat
vilp

Proč to Vinícius nedorážel z první? Achjo.

Reagovat
Ed_Hazard

Jednoducho preto, lebo na to nemá. V lete musí odísť niekam do Betisu, Getafe a pod.

Reagovat
Ed_Hazard

Vinícius na polčase dole. Pri ňom slovo tragický už prestáva byť dostatočne presné. Aj keď je pravda, že už Benzema to mohol zakončovať - bol ale v rýchlosti a trocha dezorientovaný nakoľko bol z uhla.

Reagovat
Ángel di María 22

To nee. Sice je tragickej, ale jedinej dokazal nekolikrat prejit hrace. Rodrygo se jen schovava u cary a nic. Zadnej nabeh za obranu, klicka, strela, proste nic..

Reagovat
Kokesh

Tak oni jsou oba od sebe dost odlisni. Rodrygo bych rekl, ze za par let bude neco jako Bale. Klidny a rozhodujici. Jedna dve sance, gol, asistence a zapas je rozhodnuty. Vinimu schazi asi fyzicka, to je od lonske jizdy hruza. Ale jestli se nespravi s tou splasenosti, tak je lepsi fakt hostovani...

Reagovat
Ed_Hazard

Splašenosť, to je jeho najväčší problém, ktorý mu momentálne láme väzy..

Reagovat
Kokesh

Dani je pro mě nejslabší hráč toho trvalého základu. Hakimi by ho letos roztrhal na kousky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je specificky klub, tam hrajou jinak, dani je imho porad jinde

Reagovat
Anacron

Zatím to opět vypadá na zápas, kdy ze soupeřova brankáře uděláme hvězdu. Nehrajeme špatně, ale ta koncovka je prostě tragická. Když má Benz špatnej den, tak tam není nikdo kdo by dával góly pravidelně. A s tím na titul můžeme zapomenout i přes to jak je Barca zoufalá.

Reagovat
PP

ta hra šla hezky nahoru.. a to s Benzem taky pravda.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hrajete slušně, “pouze” vám chybí finální fáze, kde postrádáte kvalitu i sebevědomí. Každopádně pořád lepší pohled než na chodící Barcu, která je sice dost efektivní, ale v Lize mistrů to bude pouze čekání na to, kdo nás fyzicky zničí. Vás bych proti City určitě neodepisoval, strop můžete mít vysoko.

Reagovat
Switchback

ale pořád favorizuješ City, či?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Momentálně asi jo, ale ten zápas je příliš daleko vzhledem k nějakým relevantním předpovědím. Ale určitě je možnost City zničit z jednoduchých brejků, v defenzivě mají obrovský slabiny.

Reagovat
Ed_Hazard

To je v piči už. Hrať dnes v našich dresoch culés, na tabuli svieti 6:0

Reagovat
patas92

No, už to není, co to bývalo, ale levačku mám furt dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

chjo chjo chjoo

Reagovat
patas92

Jestli nechápeš, tak culés je označení pro fanoušky Barcelony, ne přezdívka týmu.

Reagovat
Ed_Hazard

Fakt, čo nepovieš?

Reagovat
valloire

jj, česky prdelky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Olafek

Myslim, že by stačilo jen hrát v jejich dresech

Reagovat
REPLIKATOR

1 gól za 3 zápasy, to je válec

Reagovat
boryland

Olé Bask......

Reagovat
Generalní Gladiator

Gratulace baletkám k bodu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele