18. kolo
22.12.2019 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol prohrál i v Leganésu a zůstává poslední

Dva góly v prvním poločase rozhodly o výhře Leganésu nad Espanyolem, v ryze záchranářském duelu. Pro oba celky to byla šance jak se vzdálit poslednímu místu a té využil domácí tým. Leganés je v tuto chvíli před posledním Espanyolem o tři body.

Nebýt před Vánocemi poslední, o to běželo v zápase osmnáctého kola mezi Leganésem a Espanyolem. Především hosté jsou pod velkým tlakem, Espanyol letos postoupil z prvního místa základní skupiny Evropské ligy, ale situaci na domácí frontě vůbec nezvládá a vážně mu hrozí sestup. Ten se zase o něco přiblížil v zápase na stadionu Municipal de Butarque.

Začátek zápasu byl pro další vývoj zápasu zcela klíčový a lépe si v něm vedl Leganés. Ve 12. minutě přišel o balón Marc Roca a Martin Braithwaite po kolmé přihrávce Rodrígueze překonal brankáře Lópeze. Na tahu byl Espanyol, ale ten neukázal směrem dopředu vůbec nic. Před koncem poločasu mohli domácí zvýšit, ale En-Nesyri pálil po Braithwaitově přihrávce jen do boční sítě.

Pokud chtěl Espanyol bodovat, musel ve druhém poločase výrazně přidat a to se nakonec nestalo. V 54. minutě přiblížil tři body Leganésu En-Nesyri, který dobře zakončil zpětnou přihrávku dobře hrajícího Braithwaita.

Do konce utkání ještě zbývala spousta času, ale Espanyol se už nevzpamatoval. Katalánský celek prohrál 0:2 a ještě prohloubil svojí výsledkovou krizi. Leganés i přes výhru 2:0 také zůstává v sestupovém ohrožení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele