18. kolo
22.12.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético vyhrálo na Betisu a posunulo se na čtvrté místo

Atlético Madrid zvládlo těžkou zkoušku na Estadio Benito Villamarín a domácí Betis porazilo 2:1. První poločas branku nepřinesl, ale ve druhém Atleti dvakrát skórovali a o výhru i přes závěrečný nápor Betisu nepřišli. Andalusané nepředvedli špatný výkon, větší územní převaha ale v jejich případě k ničemu nevedla.

Těžké utkání na závěr roku mělo před sebou Atlético Madrid, v Seville ho čekal nevyzpytatelný Betis, který doma potřebuje získávat body. Zápas byl po celých devadesát minut vyrovnaný, Betis měl dokonce větší územní převahu, ale Atlético bylo efektivnější a to rozhodlo.

Los Colchoneros se prosadili už v 8. minutě, po centru Félixe rozvlnil síť Álvaro Morata, ale sudí gól nemohl pro předcházející ofsajd uznat. Na druhé straně také přišlo ohrožení po centru, konkrétně Canales našel Feddala, který poslal balón do břevna Oblakovy branky. Asi největší příležitost prvního poločasu spálil Álvaro Morata. Útočník hostí postupoval na brankáře Roblese úplně sám, jenomže brankář Betisu se vytasil s perfektním zákrokem.

Diváci na Estadio Benito Villamarín si museli počkat na branku až do druhého poločasu a k nelibosti domácích se prosadili hosté z Madridu. V 58. minutě vypíchl balón obránci Ángel Correa, zbavil se kličkou Roblese a do prázdné zakončil.

Betis musel dohánět jednobrankové manko a to se ukázalo být velkým problémem. Verdiblancos se směrem dopředu nedařilo, přestože měli častěji balón na svých kopačkách. Šest minut před koncem pak přišel rozhodující úder, přízemní centr Correy dopravil do sítě na přední tyči elegantně patičkou Álvaro Morata. Betis si závěrečný tlak nevytvořil, ale snížit ještě dokázal, když ve čtvrté minutě nastavení propálil vše co mu stálo v cestě Marc Bartra. Šlo už jen o kosmetickou úpravu výsledku, Betis prohrál s Atléticem 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele