18. kolo
20.12.2019 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Eibar stráví Vánoce mimo sestupové příčky, Granadu zdolal o tři góly

Fotbalisté Eibaru se před vánočními svátky vytáhli a doma porazili oblíbenou Granadu 3:0, čímž si zároveň pojistili umístění mimo sestupovou trojici. Domácí se prosadili třikrát, skóre otevřel Sergio Enrich a ještě do konce prvního poločasu zvýšil Kike. Poslední slovo měl tři minuty před koncem Takashi Inui.

Ačkoliv si Eibar vede o poznání hůře než Granada, na svého soupeře si i díky lepší vzájemné bilanci věřil. A skutečně, domácím se první poločas povedl, po vyrovnaném začátku, jehož nejdůležitějším momentem zůstala údajná ruka v pokutovém území a neodpískaná penalta, přišla pasáž hry, ve které Eibar vstřelil dva góly. Nejprve se ve 22. minutě položil do Escalanteho přízemního centru Sergi Enrich a o čtyři minuty později ve vápně neomylně zakončil šikovnou kolmici Kike García. Poté, co si Eibar vytvořil náskok, dál ovládal hru, ale do konce poločasu už se prosadit nedokázal, stejně jako bezzubí hosté.

Granada se samozřejmě nevzdávala, ale ve druhém dějství potřebovala směrem dopředu zabrat. V držení balónu se svém hostiteli sice vyrovnala, ale s koncovkou už to bylo horší. Za celé utkání si Granada nebyla schopná vytvořit jednu opravdu gólovou šanci. Dvě minuty před koncem pak Eibar výsledek definitivně pečetil. Rychlý kontr po ztrátě balónu na polovině hřiště zakončil tvrdou ranou z úhlu Takashi Inui.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele