18. kolo
22.12.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid nedal gól Athleticu a doma ztratil

Real Madrid v dostizích o první místo ztratil a díky remíze 0:0 s Athleticem dovolil Barceloně osamostatnit se na čele soutěže. Bílý balet měl navrch, ale na dobře bránící Basky nenašel za 90 minut recept. Nutno podotknout, že měl několikrát velkou smůlu a hned třikrát trefil brankovou konstrukci.

Barcelona své utkání už dříve zvládla a nyní byl na tahu Real Madrid, kterého čekal domácí zápas proti nevyzpytatelnému soupeři. Domácí byli na Santiago Bernabéu favoritem, avšak tuto roli naplnit nedokázali.

První poločas nabídl dobré tempo a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Vinícius si narazil s Benzemou, ale Simón ho zblízka vychytal. O pár minut později dostal spoustu času s balónem Toni Kroos, ten pronikl do šestnáctky a orazítkoval břevno. Athletic měl štěstí a vzápětí mohl sám udeřit, Iňaki Williams přízemní střelou donutil Courtoise k zákroku na přední tyči. První poločas nabídl zajímavé tempo, oba celky se snažily útočit, ale nebezpečnější byl přeci jenom Real. Po půlhodině hry hlavičkoval jen do připraveného Simóna Karim Benzema. Francouzský útočník měl v prvním poločase několik příležitostí, ale Simóna nepřekonal. Těsně před koncem poločasu Athletic vstřelil gól, ovšem Kenan Kodro se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, takže branka neplatila.

I po změně stran se Real tlačil dopředu a obrana Basků odolávala. V 59. minutě už po druhé v utkání zachránilo hosty břevno, tentokrát po hlavičce Nacha. Real Madrid marně hledal skulinku uvnitř baskické defenzívy a čas se mu pomalu a jistě krátil. Čtyři minuty před koncem si domácí potřetí v zápase vybrali maximální smůlu, v záklonu hlavičkující Luka Jović totiž orazítkoval tyčku.

Athletic už ve druhém poločase nebyl tolik nebezpečný a čím dál více se uchyloval k udržení bezbrankového výsledku, což se nakonec i podařilo. Real domácí remízou 0:0 ztratil a dovolil Barceloně osamostatnit se na čele soutěže se dvoubodovým náskokem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně výhra za 3 body!

Reagovat
Frantszek

za dva by nestačila? ....Ale to je jedno. 0:0 je krása,.

Reagovat
Pharrell

Krása 0:0?

Reagovat
Frantszek

chytrej kluk, koukám neříkají ti Blesk?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

1:1...………...

Reagovat
Pharrell

Skoro

Plichta

Reagovat
Lamskej#RMCF

Škoda no.. Drží mě nad vodou, že jsme měli daleko těžší los než Barcelona, těžké zápasy venku, tka snad druhá polovina bude lepší.. Za ně hraje jediný hráč, tak snad nebude mít formu takovou Barcelonu neporazit a skončit za ní by byla ostuda

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele