Fejetony

Jedenáctka (9) aneb Jak vyhrát Ligu mistrů

Mario Kempes to ví a každému rád poradí. Ono je to vlastně úplně jednoduché. Problém je snad jedině v tom, že když se všichni budou řídit tímto "Desaterem", tak nebude poražených. A kde nikdo neprohrává, nemůže existovat ani vítěz. V tom případě UEFA bude muset změnit název této soutěže. Co takhle Liga mistrů nerozhodných výsledků?

Jaký byl rok 2007 pro španělský fotbal? (2)

Vždy se mnohem lépe čte o událostech radostnějších a tak věřím, že srdce fanoušků Sevilly, Lionela Messiho, Realu Madrid, Giovani Dos Santose, Bojana Krkiče a Sergia Agüera zajásá a oni si s radostí naleznou chvilku k přečtení pár slov o svých oblíbencích, favoritech.

Jaký byl rok 2007 pro španělský fotbal? (1)

Tak jako při zamyšlení nad fotbalem italským roku 2007, začneme naši španělskou úvahu tím negativním, smutným, tragickým. A tady stačí napsat, vyslovit, jediné jméno: Antonio Puerta... Vedle jeho smrti se jeví pokles formy Ronaldinha, odchod Riquelmeho, konec opor bývalých "galácticos" a čistka ve Valencii jako něco zcela malicherného, nesmyslného...

Liga mistrů má konkurenci!

Klídek, dámy a pánové, ono to zase není tak horké, jak to na první pohled vypadá! Prostě a jednoduše lze konstatovat, že nejznámější a nejvýznamnější klubová soutěž na světě se kdekdo snaží napodobovat. A také nějaké ty dolárky vydělat. A tak si ke kulatému stolu sedli moc důležití pánové, nechali si nalít vybrané moky, zapálili doutníky famózních značek a rozhodli: my také budeme mít naši vlastní Ligu mistrů!

Jaký byl rok 2007 pro italský fotbal? (2)

Společně s Berlusconim se smáli všichni hráči a příznivci AC Milán. Ten úsměv byl doslova od ucha k uchu! Kdo měl ještě v roce 2007 důvod k úsměvu? Tak tedy v Itálii minimálně ti, co fandí Interu, AS Roma, Juventusu a reprezentaci. Téměř vše jim vycházelo tak, jak si přáli a možná ještě o trochu víc! Nevěříte? Tak já vás tedy zvu na malou procházku po fotbalové Itálii roku 2007. Snad Vás přesvědčím...

Jaký byl rok 2007 pro italský fotbal? (1)

Jaký byl ten italský rok 2007? Z celé řady událostí se pokusíme vybrat pětici těch, které jistě znamenají plus pro kopanou na Apeninském poloostrově, ale také pětici pro zapomenutí. Začněme tím, co právě nešlechtí italský fotbal. Násilí na stadiónech a v jejich okolí, dva mrtví.

Jedenáctka (8)

Tentokráte se v naší Jedenáctce zaměříme na anglický fotbal. Vybrat jedenáct témat je docela složité, protože anglický fotbal žije každou minutu, hodinu, den... Pro nás je jistě zprávou číslo 1 návrat Milana Baroše na ostrovy, pro Angličany zase problémy okolo Liverpoolu, vyjádření Alexe Fergusona vlastně ke všemu, debakl Arsenalu... A víte že vykradli šatnu hráčů Manchesteru City? Kdepak se něco podobného již stalo?

Jedenáctka (7)

Máte při sledování fotbalových zápasů náběh na infarkt? Na některých stadiónech světa vám smrt nehrozí! Sex a fotbal? Ano, ale... Real nebude vyhrávat věčně! Brazílie hraje v modrém, Adriano a jeho návrat do Itálie, Dubaj a Slavia, ale víte co? Klik a můžete číst. Sedmá Jedenáctka je tu jen a jen pro vás!

Madrid proti Madridu

...aneb "červenobílá matrace plná sněhobílých pusinek"! I když titulek, a zvlášť podtitulek je poněkud dvojsmyslný, opravdu se nebude jednat o fejetón erotický, či dokonce pornografický. Nejde o nic jiného než o nedělní utkání Atlético de Madrid - Real Madrid. Javier Aguirre před týdnem prohlásil, že pro Atlético začíná týden pravdy. Ten, po vítězství nad Valencii a postupu do dalšího kola Copa del Rey, v neděli 20. ledna končí.

Evropský fotbal s latinskou příchutí

Messi září v Barceloně, Kaká je hvězdou AC Milán. Co mají společného? Oba jsou z Latinské Ameriky! Evropské fotbalové menu si bez koření španělštiny a portugalštiny dnes již ani nedovedeme představit. Samozřejmě, že se nejedná jen o tyto dva hráče...

Ta naše Barca, ta to válí!

No tak, zatáhnout za opratě a prrr, koníčci z Camp Nou! Ono to v poslední době s tím "válením" začíná mít poněkud jiný význam! Pánové z IFFHS ovšem mají v rukou výsledky za posledních 16 roků. A tak si sedli k počítači, zmáčkli různé čudlíky na klávesnici, zahýbali myší a dostali následující odpověď: Barcelona je opravdu nejlepší!

Slavia a tři cesty za štěstím

Na kalendáři máme teprve třetí den roku 2008, ale jak to tak vypadá slávistické vedení snad ani rozloučení s rokem starým a přivítání onoho nového neslavilo. S přestupy se doslova roztrhl pytel, smlouvy jsou podepisovány za pochodu, hostování, opce, několikaletý kontrakt...

A jak vám říkají v Argentině?

Zdá se, podle reakcí, že fejeton o přezdívkách klubů měl úspěch a tak jsme se rozhodli podívat se tentokráte do Argentiny. Země poněkud vzdálené, ale fotbalu, stejně jako Evropa, zaslíbené. Některé kluby znáte jistě velice dobře, jiné jsou pro mnohé velkou neznámou. A smích jistě vzbudí již oficiální jména, v mnohém se totiž podobají těm našim z let padesátých minulého století.

Nejvtipnější fotbalové výroky roku 2007

Pomalu se nám blíží začátek nového roku, a právě nyní je nejlepší čas na rekapitulaci toho končícího. Rok 2007 nám nabídl několik krásných fotbalových momentů, ale také řadu vtipných hlášek a přeřeknutí. Proto se redakce EuroFotbal.cz pokusila sestavit žebříček deseti nejlepších výroků, v jejichž čele stanul Tomáš Ujfaluši.

Jedenáctka (6)

Ještě jednou letos dochází na Jedenáctku. Je zde konec roku, Silvestr, čas oslav, radosti, ale také odpouštění hříchů, které jsme za uplynulý rok stačili napáchat. Věřím, že se nad dnešním pokračováním někteří zasmějí a ti, kterým se oněch 11+ fotbalových vtipů líbit nebude, ať mi hodně rychle odpustí mou troufalost, můj hřích. Půlnoc totiž klepe na dveře! Začněme hned tím prvním...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele