Jedenáctka (7)

24.01.2008, 18:16
Fejetony
Máte při sledování fotbalových zápasů náběh na infarkt? Na některých stadiónech světa vám smrt nehrozí! Sex a fotbal? Ano, ale... Real nebude vyhrávat věčně! Brazílie hraje v modrém, Adriano a jeho návrat do Itálie, Dubaj a Slavia, ale víte co? Klik a můžete číst. Sedmá Jedenáctka je tu jen a jen pro vás!

S infarktem vstup povolen!

Ona to asi není taková legrace, když se vám na stadiónu udělá nevolno, cítíte tlak na prsou, lapáte po dechu, ztrácíte vědomí. Takový infarkt na tribunách stadiónů Interu, Realu nebo Bayernu může znamenat smrt ještě před příchodem lékařů, tedy jestli se k vám přes tisíce a tisíce lidí vůbec dostanou. Nad touto skutečností se zamysleli v Argentině a doktor Guillermo Borman vypracoval plán první pomoci.

Stadión Bombonera, který jak jistě všichni vědí patří Boce Juniors, je prvním v Argentině, kde je vše připraveno k rychlému zásahu a záchraně života fanouška – pacienta. Kde byl pan doktor na výzvědách? Přiznal se, že ho zaujal systém lékařské pomoci, jaký mají na Nou Campu v Barceloně. "Celkem 12 míst s defibrilátory, potřebným materiálem a léky, rychlé přístupové cesty, ukázněnost lidí na tribunách. To je obrovský krok vpřed!" řekl doktor po návratu z Evropy. A že je to nutnost, dokazují některé údaje: například když Argentina na MS 1998 vyřadila Anglii na penalty, stoupl počet srdečních nevolností na Britských ostrovech o 25%! Mistrovství světa - Válka v zátoce - zemětřesení v Los Angeles! Co mají společného? Stejný počet infarktů! Ale na Barce a Boce vám něco podobného nehrozí!

Sex a fotbal?

Docela zajímavé a příjemné spojení, že? Ale co je moc, to je moc, řekli si v Japonsku a fotbalistu Naoya Kikuchiho (23) vyhodili ze všech klubů tamní ligy. Proč? Nezkontroloval občanku jedné dívenky a bum! Nebylo ji ještě ani 15 let! Jí se to ze začátku asi líbilo, pak si to rozmyslela, udala ho, jako důkaz předložila řidičský průkaz, který si Kikuchi zapomněl v košíku jejího kola, no a jemu nezbývalo nic jiného, než se kajícně přiznat. Ještě předtím se jí snažil uplatit, nabízel 94 dolarů, ale to bylo zatraceně málo...

Jenomže jiný kraj, jiný mrav, v Německu si s tím hlavu nelámali! Fotbal hrát umíš, cos dělal ve svém volném čase, a ještě k tomu v Japonsku, nás nezajímá, tady máš smlouvu a nástup. A tak se milý Kikuchi stal hráčem Carl Zeiss Jena. Na prvním tréninku svého nového týmu Japonec na všechny zapůsobil, šlo mu to prý moc a moc dobře. Zvláštností byla přítomnost několika stovek studentek středních škol...

Vzpomínky

Všichni kluci, mladí jako ti o něco starší, vědí že národní tým Brazílie hraje téměř všechny zápasy v barvách "verde-amarela'". Jenomže nastanou okamžiky, kdy žlutá a zelená musí zůstat v šatně. A to pak pánové reprezentanti sáhnou po dresech modrých. A ty nejkrásnější této barvy měli zcela jistě na sobě první mistři světa z roku 1958. Dva z nich, Djalma Santos a Zito, se v nich ukázali při slavnostním představení CBF. Zatímco ty původní měly u krku formu písmene U, ty z roku 2008 jsou do Véčka. A okolo krku mají žlutý nápis "nascido para jogar futebol" (narozen pro hraní fotbalu). Stejné barvy jsou také čísla hráčů, menší na prsou, větší na zádech, vlevo je vidět znak CBF a pět hvězdiček znamenajících pět titulů mistra světa. Samozřejmě, že na druhé straně se objevuje značka sponzora. A ještě pro pamětníky sestava Brazílie ve finále MS 1958: Gilmar, Djalma Santos, Nilton Santos, Joao Bellini, Vavá, Didí, Zito, Garrincha, Orlando, Pelé a Zagallo. Trenérem byl Vicente Feola a Brazilci porazili domácí Švédsko 5:2.

Návrat? Nevím, nevím...

Nechme mluvit samotného Adriana: "Byly a jsou určité situace, které bych nechtěl prožívat znovu. Oba (Adriano a Roberto Mancini) se můžeme snažit o lidštější vztah, ale jestli to nebude fungovat, nevylučuji že odejdu. Každý fotbalista by rád hrál v Miláně, já jsem z Interu, ale může se stát, že odejdu do AC. Vím, že jsem v Itálii zanechal špatný dojem a také proto se chci vrátit a ukázat jinou, pravou tvář. Udělal jsem mnoho chyb, ale snažil jsem se je napravit, trénoval jsem na 100%, ale Mancini mě nechal hrát jen 2 nebo 3 zápasy a neřekl mi ani slovo, žádné důvody proč nehraji!" Tak co říkáte, vrátí se, nevrátí se?

Naši v Dubaji

Tak s tím "naši" jsem to asi trochu přehnal. Protože pro jiné jsou "naši" v Turecku, pro jiné zase ve Španělsku.. Ale věnujme se krátce těm, kteří jsou ti "slávističtí naši". Na stadiónu druholigového klubu (ano, opravdu se v Emirátech hraje i 2. liga!) Ras al Khaimah Sporting Club bylo nejdříve příjemně a potom chladno. Trenér Karel Jarolím připravil odpočinkový program, nějaká ta dynamika, rychlé rozehrávky, výklus na závěr. Bez balónu se museli obejít Láďa Volešák, Milan Ivana a Jan Blažek, prý by jim v této fázi doléčování zranění mohl ublížit. Na všechno se prý z výšky dívali slovutní šejci, tedy jejich obrovské portréty, a pak taky hráči béčka a žáci místního klubu. Jména Česko a Slavia jim nic neříkala... A jedna změna závěrem, žádný Metalist Charkov, ale CSKA Moskva bude prvním soupeřem Slavie na tomto soustředění.

"Trafikant” Stojkovič

Ten, kdo si pod jménem trafikant představuje trafiku a prodej novin, známek, kolků a kuřiva, je vedle jak ta jedle! V tomto případě se nejednalo o prodej drobností výše jmenovaných, ale o kšeftování s hráči. Dragan Stojkovič, bývalý reprezentant Jugoslávie, prezident Rudé hvězdy z Bělehradu a Srbského fotbalového svazu, se bojí domů! Hrozí mu tam kriminál! Snaží se mu totiž přišít nějaké ty nejasnosti okolo přestupů hráčů do Itálie, Francie a Španělska. Nikola Žigič do Rácingu, Bosko Jankovič do Mallorky, Vladimir Stojkovič do Nantes a další a další odešli za jiné peníze, než se objevily na kontech klubů a Svazu. No a ty rozdíly zůstaly v levých kapsách jistých "levých" funkcionářů! Kamarádi zavolali Draganovi do Makedonie, kde získával licence trenéra, že prý se má Srbsku vyhnout a rychle zmizet do Japonska. Nagoya Grampus Eight, tým kde 8 let hrál, mu nabídl trénování. A tak "Piksi" Stojanovič koupil letenku a na letišti si zazpíval "Nepudu domů, nepudu domů, byl bych doma bit!" Milánku, co říkáš, podvádět se nevyplácí! Tedy někdy...

Honduras je Honduras!

Tak jsem se jednoho nedělního rána probudil, překontroloval poštu, přečetl si co je nového ve světě, otevřel komentáře pod jedním z článků na EuroFotbal.cz, nasnídal a pustil televizi. Těšil jsem se na utkaní Siena - Inter. Dvojice komentátorů, božský Salvador Nasralla a neměně nadpozemský italský emigrant Paolo Agnessi právě něco vysvětlovali. Nerad je poslouchám, protože většinou "kecají" nesmysly, ale tentokráte jsem zvuk zesílil. A že prý Král David (Suazo) pro zranění nenastoupí a tak nestojí za to přenášet právě tento zápas a že prý tedy raději stáhneme (rozuměj ukradneme!) ze satelitu něco jiného – a co třeba takhle Lazio - Janov, protože tam bude zcela jistě zářit Rambo (Julio Leon). No rozumíte tomu? Honduras je opravdu zemí, kde olovo plave a korek se potápí, kde kachny střílejí na myslivce...

A nedají si pokoj!

Když je jednou klid v Itálii, musí přijít na řadu pro změnu jiná země s jižansky horkou krví. Panathinaikos - Olympiakos. Pohárové utkání. Středa 16. ledna 2008. Olympiakos dal svému soupeři nakládačku (4:0), jeho fanoušci samozřejmě slavili. Dva proti třem, nože, alkohol, jeden mrtvý, druhý těžce zraněný. Oba fandové Olympiakosu. V březnu minulého roku hráli stejní soupeři. Tentokráte se jednalo o volejbal a ženský k tomu. Nože, alkohol, jeden mrtvý, z Panathinaikosu. Oko za oko, zub za zub? Ale proč?

Ve vejšce se blbě dejchá...

FIFA rozhodla a Bolivii se to nelíbí. A Peru také ne! O co že se jedná? Nejvyšší fotbalový orgán vydal prohlášení, že se musí dát všem týmům, které budou hrát utkání "na horách", minimálně 15 dní možnosti přípravy. Je to samozřejmě neuskutečnitelné, kalendář je plný, nikdo hráče na tak dlouho neuvolní. Stadióny v Bolívii, Oruro (3.966 m n/m), La Paz (3.650 m n/m) a Peru, Cusco (3.400 m n/m) jsou tím pádem mimo hru. Conmebol se sejde na zasedání 22. ledna v Santiago de Chile a bude jednat. O čem? Bolívie má o všem jasno: S Paraguají chceme a s Peru budeme hrát v La Paz, FIFA sem, FIFA tam...

Já ne, já ne, to ty, to ty...

Trapné, asi tak by se jedním slovem dala pojmenovat situace ve Valencii. David Albelda prohlásil, že o tomhle se mu nezdálo ani ve zlém snu! "Jsem kapitán, fanoušci mě milují, Valencii chovám v srdci, je pro mne jak vlastní dítě! Jsem zde od začátku mé fotbalové kariéry. Za všechno může prezident klubu Juan Soler a trenér Ronald Koeman!" A ještě dodal, že trenér ho ani nepozdraví! Reakce Koemana na sebe nedala čekat: "On mne taky nezdraví!" A to všechno po výprasku od Villarrealu (0:3). Má cenu pokračovat psát o této "knoflíkové válce" malých, nebo lépe řečeno nedospělých kluků?

Leo Messi má jasno! Real nebude mistrem!

Bez mých slov a komentářů, nechme mluvit hráče Barcelony: "V pořádku, vyhrávají jasné zápasy, které vypadají složitě, ale těžko vyhrají všech osmnáct, které je ještě čekají. Nějaká utkání musí prohrát, tak jako se to stalo nám v minulé sezóně, kdy nás v posledním kole zbavili titulu. Musíme to mít neustále v podvědomí, vyhrávat, soustředit se a modlit, čekat na jejich porážky a tím zlikvidovat náskok 7 bodů. Důležité je to, že teď nehrajeme dobře a vyhráváme. Až se zlepšíme bude vše mnohem snazší!" A hotovo! Prosím vás, nevíte kolik je na Barcelonu jako mistra ligy? Když to říká Messi, tak to musí být tutovka!

Autor: Vilém Hodr

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
V nominaci na nejlepší jedenáctku mají převahu hráči z Anglie
05.09.2019, 22:20
Real má v nominaci na jedenáctku roku FIFPro celou sestavu
10.09.2018, 15:56
V nominaci na Jedenáctku roku FIFpro figurují i Xavi či Özil
28.11.2014, 13:51
O zařazení do Jedenáctky roku se uchází pětice z Realu Madrid
26.11.2014, 15:01
Bayern a Real ovládly nominaci na Jedenáctku roku podle UEFA
25.11.2014, 12:02
Čech potřetí v kariéře chybí v nominaci na Jedenáctku roku FIFPro
24.11.2014, 14:59
Brasil 2014 - Jedenáctka 10.
17.07.2014, 12:50
Brasil 2014 - Jedenáctka 9.
06.07.2014, 14:20
Brasil 2014 - Jedenáctka 8.
03.07.2014, 11:53
Brasil 2014 - Jedenáctka 7.
29.06.2014, 19:10
Brasil 2014 - Jedenáctka 6.
24.06.2014, 13:58
Brasil 2014 - Jedenáctka 5.
22.06.2014, 17:35
Brasil 2014 - Jedenáctka 4.
20.06.2014, 16:43
Brasil 2014 - Jedenáctka 3.
18.06.2014, 10:49
Brasil 2014 - Jedenáctka 2.
15.06.2014, 13:52
Brasil 2014 - Jedenáctka 1.
15.06.2014, 00:59
Sudí, ten tvrdej chleba má
13.01.2014, 10:54
Monty Python’s Football Circus
09.01.2014, 09:04
Bale je hráčem roku v Anglii, Vydra v jedenáctce druhé ligy
29.04.2013, 09:09
Honduras se zbláznil
15.05.2010, 11:43
Demichelis se zlobí, že není v základu Bayernu
30.10.2009, 16:59
Na Bělehrad! Ale chce to odvahu!
24.08.2009, 20:12
Brouzdal jsem světovým tiskem...
18.06.2009, 22:03
Spící Petr Čech aneb šťastná sedmička
15.04.2009, 17:08
Zajímavosti z kvalifikace: Evropa
06.04.2009, 14:22
Zajímavosti z kvalifikace: na sever od jihu Ameriky
04.04.2009, 13:46
Zajímavosti z kvalifikace: Jižní Amerika
03.04.2009, 14:56
Nejlepší jedenáctku roku 2008 podle fanoušků ovládli Španělé
21.01.2009, 13:13
Nejlepším fotbalistou podle FIFPro je Cristiano Ronaldo
27.10.2008, 15:04
Radovi radí asi někdo jiný než Křetínský
09.10.2008, 09:41
V jedenáctce "hlupáků" na Euru je Čech, mezi hvězdami Galásek
19.06.2008, 18:49
Jedenátka (12), tentokráte "evropská”
08.03.2008, 14:39
Jedenáctka (11), tentokráte pohárová
24.02.2008, 10:54
Jedenáctka (10), tentokráte z Ligy mistrů
21.02.2008, 11:54
V Evropě začíná být horko!
18.02.2008, 13:02
Alexandre Pato - hit roku 2008
17.02.2008, 09:46
Jedenáctka (9) aneb Jak vyhrát Ligu mistrů
08.02.2008, 14:04
Jaký byl rok 2007 pro španělský fotbal? (2)
07.02.2008, 12:29
Jaký byl rok 2007 pro španělský fotbal? (1)
05.02.2008, 14:59
Jaký byl rok 2007 pro italský fotbal? (2)
31.01.2008, 12:07
Jaký byl rok 2007 pro italský fotbal? (1)
30.01.2008, 17:31
Jedenáctka (8)
29.01.2008, 12:28
Slavia a tři cesty za štěstím
03.01.2008, 09:32

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý článek ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá nic jiného mu než se modlit,aby byl 2...aspoň 2

Reagovat
smazaný uživatel

Kikuchi, Kikuči, žádná ti jí nepučí !

Reagovat
smazaný uživatel

super článek

Reagovat
Votrok

Radost číst ho...

Reagovat
smazaný uživatel

V Y N I K A J Í CÍ !!! S třešničkou na závěr. (Messi).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý deň,prepáčte že to sem píšem,ale prosím zájdite na náš futbalový web,ktorý síce mal nejaké problémy,ale to je už za nami,a preto navštívte náš futbalový portál.Na hl. strane sa dozviete novinky ohladne webu,pretože sme zhánali nového admina tak sa web trocha zastavil,ale to sa všetko napravilo,a preto sa môžťe ťešiť od februára na výrazné zmeny.Dakujeme že nás navštívite.Prosím nehnevajte sa že som to sem napísal,ale len tu človek nájde opravdových futbalových fanatikov(ak vás tak môžem bez urážky nazvať),fajnšmekrov a skvelých ludí,ktorý sa do futbalu rozumejú.

Dakujem velmi pekne.Ale fakt prepáčte.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je jak Škorpil. Chce vyhrát 18 zápasů a hned v tom druhým mu to kucí zk.rví .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

18 zápasů... hmm... co tím asi myslel... proč zrovna 18... Napadá mě jen taková pošetilost, že měl na mysli ligu. Proč by jinak říkal osmnáct? No nevím, nechám, ať to madristi pořádně proberou a R9 na závěr udělá nějaký psychologický rozbor.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jinýho než ligu, když mluví o Madridu?

Reagovat
alegre

Logické...

Reagovat
smazaný uživatel

94 dolarů :) . . .to jí dal co měl v peněžence ne? Si měl skočit do bankomatu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám že si dobře pamatuji, že autor tu píše komentáře potom vždy pod přezdívkou alegre, je to tak?? Mě tak napadlo alegre, jestli náhodou nemáš syna Ondru, já znám Ondru Hodra, který dříve taky bydlel v Hondurasu, myslim že s tátou a že tam táta měl nějakou firmu. Teď je ale už doma

Reagovat
alegre

Mám syna Ondru, ten je už doma, tedy v Praze. Mám syna Adama, ten letí za ním 2.2.2008. Jsem v Hondurasu, mám tady firmu a nevím kdy se vrátím. Asi nikdy, líbí se mi tady! Zdravím Tě, zvoldo!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já ho znám, jako malej s náma hrál fotbal. Určitě ti něco říká Modlíkov, to je od nás kousíček a Ondra se mnou hrál v žákách v Keřkově. Sme hráli okres jenom. On hrál stopera a byl z nás nejlepší. No ale jak pak jel do toho Hondurasu tak přestal a teď si myslim že už by toho asi moc nenakopal

Reagovat
alegre

Ondra je v Praze, dělá šéfa číšníků v hotelu David, fotbal "hraje" na tribuně, váží skoro 90 kilo, no ale taky měří 185 cm. Můžeš mu zavolat, 775108081, určitě tě rád uslyší. Modlikov samo znám, Kerkov taky, můj tchán tam měl bráchu, Matoušek, hned vedle toho rybníka u silnice z H.B. do Přibyslavi měli barák.

Reagovat
smazaný uživatel

To já vážím skoro taky a ještě měřím méně On vždycky jednou za čas přijede a to ho pak někde potkám, většinou na zábavě. Ondra je hustej, když se opije No tak ty Matouškovi tam bydlí pořád. Ale říct že mají barák vedle rybníka je na Keřkov dost nespecifické, tam totiž kromě toho rybníka ani nic není Pak už jenom hřiště. Tady je právě zářný příklad toho, jak je svět malej...

Reagovat
alegre

celej táta! Ten kluk se opravdu potatil!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

předtím kamarádi do deště(Coco Bounty a fantomas) a teď rodinné vztahy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele