Jaký byl rok 2007 pro španělský fotbal? (1)

05.02.2008, 14:59
Fejetony
Tak jako při zamyšlení nad fotbalem italským roku 2007, začneme naši španělskou úvahu tím negativním, smutným, tragickým. A tady stačí napsat, vyslovit, jediné jméno: Antonio Puerta... Vedle jeho smrti se jeví pokles formy Ronaldinha, nepochopitelný odchod Riquelmeho, konec opor bývalých "galácticos" a čistka ve Valencii jako něco zcela malicherného, nesmyslného...

Nejhorší ze všech možných zpráv

V úterý 28. srpna 2007 to srdce Antonia Puerty vzdalo. Bojovalo celé tři dny... Hráči Sevilly bylo 22 roků a šíleně se těšil na narození svého prvního potomka. Syna fotbalisty nebo dcery královny krásy? To v tuto chvíli není vůbec důležité. Jeho srdce chtělo žít fotbalem, mládím, úspěchy, láskou.

Začátek jeho umírání viděl celý stadión Ramóna Sáncheze Pizjuána, ale nikdo v tu chvíli netušil, jaký bude mít jeho pád v utkání s Getafe konec. Pětkrát se jeho srdce zastavilo a to přineslo následky, z kterých se jeho organismus nedokázal vzpamatovat. Sevilla byla klubem, kterému zasvětil celý svůj krátký život. V jeho dresu vyhrál 2x Pohár UEFA, španělský a evropský Superpohár, Copa del Rey. Kolik toho mohl ještě vyhrát... Kolik toho mohl ještě žít...

Už dávno není to co byl...

... nebo se mi to jen zdá? Tak nějak by se dala parafrázovat jedna starší písnička. O koho se jedná? Kdo už dávno není tím čím byl? Volají na něj Ronaldinho a když se ho zeptáte na rok 2007, zcela jistě Vám odpoví: "Nejraději bych na něj zapomenul!" Ale ono to tak nějak nejde. Mazat ze života to nepodařené a nechat v něm jen to co nám vyjde? Nesmysl! A tak si brazilská fotbalová hvězda bude muset ten minulý rok vychutnat se vším všudy.

Fyzicky na tom byl zle. Psychicky mnohdy ještě o něco hůř. Celou řadu tréninků prožil v posilovně, stěžoval si stále na zdravotní problémy, které záhadně mizely ve chvílích, kdy Rijkaard určoval základní jedenáctku pro následující utkání. Samuel Eto'o ho nařkl z lajdáctví, nezodpovědnosti. Drby bulvárního tisku roznášely po celém světě pravdy, polopravdy a lži okolo jeho bujarého nočního života. Barca neměla příliš dobrý rok, zejména jeho druhou část, Ronaldinho jí k vzestupu nepomohl. Jeho milánské námluvy, pokles formy a vše co k tomu patří, znamenaly pád na lavičku náhradníků a pískot vyprodaného Camp Nou v posledním ligovém zápase.

V březnu mu bude 28 let a jeho cena na fotbalové burze začala klesat. V roce 2006 stál 80 miliónů eur, v tom loňském o 14 miliónů méně... Zastaví letos sestup? Pomůže sobě a zejména Barceloně k návratu na fotbalové nebe?

Odstaven na slepou kolej

Villarreal, pět sezón, 136 zápasů, 39 gólů. Měsíce dohadování okolo jeho odchodu do klubu Boca Juniors. Jeho výkony pomohly klubu k získání toho nejlepšího v celé dlouhé historii.

Když nastupoval v kanárkově žlutém dresu do své druhé sezóny, Villarreal skončil v lize na 3. místě, probojoval se do Ligy mistrů a vypadl, nešťastně, až v semifinále. Krůček od nesmrtelnosti... Vánoce 2006, novoroční svátky, dovolená, střet s trenérem Pellegrinim a prezidentem Fernandem Roigem, vyřazení z kádru...Návrat do Argentiny neznamená konec jeho fotbalové kariéry. Viděl jsem ho hrát proti River Plate a byl vynikající. Geniální géniové mají své vrtochy a mají na ně nárok. Většinou se jim leccos odpouští, zvláště když nemyslí jen na sebe a pomáhají ostatním. On svému klubu pomohl ke slávě. Ten mu ale později ukázal záda.

Protagonisté tohoto příběhu se jmenují Villarreal a Juan Román Riquelme... Ten první je ve španělské lize na 3.místě, ten druhý bude 24. června slavit 30 roků.

Galácticos patří definitivně minulosti

Florentino Pérez vymyslel v roce 2000 geniální strategii. Každý rok získat toho nejlepšího současného fotbalistu. A tak se postupně v dresu Realu Madrid objevily opravdové diamanty, perly... A to bez jakékoliv ironie, jen a jen s uznáním jejich nesporných kvalit.

Luis Figo (odešel roku 2005 do Interu Milán), Zinedine Zidane (zanechal fotbalu v roce 2006), Ronaldo (na začátku roku 2007 přestoupil do AC Milán), Roberto Carlos (dnes hráč tureckého Fenerbahce). David Beckham přišel jako poslední z nich, v roce 2003. Přišel, viděl a zvítězil, získal Superpohár. Pak následovalo dlouhé období plné rozporů, zklamání... Druhé místo v lize by pro každý jiný tým znamenalo obrovský úspěch. Pro Real, galaktický Real, ovšem měla existovat jen a jen vítězství.

Kuriózní na všem je, že David Beckham se titulu dočkal ve chvíli, kdy byl dávno odepsán. Fabio Capello ho nechával dlouho sedět na lavičce náhradníků. Byla to odplata za jeho předem ohlášený odchod. Měl nabídky z AC Milán a mnoha dalších špičkových evropských klubů. Rozhodl se jinak. Odešel do nevýznamné ligy za mnohem "významnější" peníze. A Viktorka se dočkala... Je mnohem blíže vysněnému Hollywoodu. Jen se mi zdá, že David Beckham byl a je mnohem lepším fotbalistou než hercem... A proto jeho odchod patří ke zklamáním uplynulého roku ve španělském fotbale.

Důkladný zimní úklid

Caňizares, Albelda, Angulo, Manuel Fernandes a Zigic se na konci uplynulého roku ocitli na černé listině! Trenér Valencie Ronald Koeman dostal souhlas prezidenta klubu Juana Solera a oznámil jim, že si mají hledat jiného chlebodárce. Překvapení? Ale ano, samozřejmě! Jen se blíže podívejme na dvě jména:

Santiago Caňizares. Brankář, který v historii tohoto klubu získal nejvíce triumfů. Liga, dva tituly, jedno vítězství v Copa del Rey, Pohár UEFA, španělský a evropský Superpohár. Dvě finále Champions league, celkem 404 odchytaných zápasů v dresu Valencie.

Miguel Angel Angulo Valderrey, miláček příznivců, žijící symbol tohoto klubu. Gaizka Mendieta, bývalý skvělý fotbalista a kapitán, v něm našel pokračovatele. Deset let v prvním týmu, dva tituly mistra své země, a tak jako Dragón, Pohár UEFA, španělský a evropský Superpohár...

Psát více o tomto nezvyklém "zimním generálním úklidu" asi nemá cenu. Pohled na tabulku a výkony, přes postup v Copa del Rey na úkor Atlética de Madrid, mluví jasnou řečí. Deváté místo, ztráta 23 bodů na vedoucí Real Madrid, 9 bodů na místo zajišťující účast v příštím ročníku LM. Prohra s Almerií na domácím stadiónu...

Čas, dříve nebo později, vynese nad Koemanem a Solerem rozsudek. Ale již dnes je jedno jasné: situace okolo Valencie, včetně posledního místa ve skupině LM, patří také do kategorie zklamání roku 2007...

Konec smutnění, konec pesimusmu. V druhé části ohlédnutí za rokem 2007 se podíváme na věci mnohem radostnější. Sevilla a její úspěchy, crack Lionel Messi, postup národního týmu na EURO 2008, Real Madrid, jeho titul a zlepšené výkony, kvalitní a nadějné mládí reprezentované jmény Giovani Dos Santos, Bojan Krkic a Sergio Agüero.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (111)

Přidat komentář
ajurik

super článek už se těším na pokračování

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký byl rok 2007 pro italský fotbal? Vynikající! Jaký byl rok 2007 pro španělský fotbal? Super!

Reagovat
Radin

Tak sem se nudil,protože sem si přečetl nové články a už nebylo co dělat.Zabrouzdal sem teda do minulosti na EF a zaujala mě hádka mezi kyslíkem a yardou o Sportu 1,konkrétně panu Macháčkovi,který okopíroval preview k utkání Sevilla - Valencia.Yarda tak obhajuje práci lidí tady na EF a jejich snahu,když to kyslík říká,že je dobře že to tu někdo čte.Můj názor je,když už to na Sport 1 kopírují a njn jednou,taky sem si toho všiml,mohli by aspoň udělat reklamu EF a říct tuto stránku jako zdroj,nebo na ní upozornit,že existuje,protože lidi tady na to mají právo a bylo by to super:-)).Jinak si myslím kyslíku,že aji bez Macháčka čtou EF o hodně zajímavější lidi jak je on,jen ty o tom asi nevíš :-)).Jinak je to z měsíce října,kdyby se k tomu chtěl někdo vrátit :-))

Reagovat
alegre

Tak jsem na ten Sport 1 vstoupil, přiznám se, že poprvé. Je to vlastně taková opisovaci, kopírovací, stránka. Ale odkaz na zdroj tam je pod každým článkem a o po kliknutí se otevře ten který web.

Reagovat
Radin

Tenkrát to bylo o komentáři v přenosu,stránky myslím ani nebyly,jestli se nepletu :-))

Reagovat
Radin

a šlo přímo o Macháčka a jeho připravenost na komentování zápasu,která zcela jasně napovídala,že nakoukl tady:-))

Reagovat
alegre

Aha, tak to jsem přehlédl.

Reagovat
-Kopy-

nakoukl ? to přečetl skoro slovo od slova

Reagovat
Radin

No dokonce,možná časem by jste se měli osmělit a zkusit tu práci komentátora v tv.Nějaké konkurzy určitě jsou a za ty prachy to stojí a ještě se podíváte po světě,takovej Macháček si to nezaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuješ na to školu. Tuším.

Byl tu kdysi rozhovor myslím s Bosákem, tam se o tomhle tématu rozpovídal.

Reagovat
Radin

škoda,někdy by to fanoušci uměli líp jak vyštudovaní :-))

Reagovat
Kily

na tohle vůbec nepotřebuješ školu, stačí znát hráče a kluby a umět kecat, to je všechno

Reagovat
smazaný uživatel

To souvisí s tím, ale pochybuji, že vezmou jen tak někoho, musíš doložit papír.

Reagovat
PJ

Nemusis, kdyz tady Sport1 zacinal, tak delali konkurz a tam mohl kdokoliv. A byl tam i Kily

Reagovat
smazaný uživatel

U satelitní tv je to možné. Ale pochybuju, že by třeba v ČT vzali kdekoho z ulice s dobrýma znalostma o fotbalu a mrštným jazykem.

Reagovat
smazaný uživatel

a však, nechci teda kecat, ale svěcený s bernatským žádnou takou školu nemají...

Reagovat
smazaný uživatel

To ovšem nechápu, když dělali konkurs, co tam dělají ti lidi co tam jsou???

Reagovat
Kily

jsou tam proto, že Kily (tehdy byl na konkurzu nejlepší) byl línej a hlavně blbej

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem chtěl komentovat ve dvojici s yardou el clásico, ale neumožnili nám to.

Reagovat
smazaný uživatel

Politika...

Reagovat
Radin

Buď rád s tím jak to pro vás dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to na druhou stranu dobře, zcela jistě bychom se ve studiu servali a pak bych to musel komentovat sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Z nemocnice, zatímtco já bych ve vězení přístup neměl?

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

Si fandíš...

Reagovat
smazaný uživatel

No já o tom možná nevím, ale je mi to fuk. Jsem rád, že yarda oceňuje i moji práci na EF ( :-P ) a jsem rád, že někdo čerpá z mého preview, píšu to proto, aby to někdo četl a abych předal nějaké informace, že je někdo další předá ještě dál, proč ne.

Reagovat
Radin

ale jako stránka si EF zaslouží uznání a tak mohl aspoň o této stránce říct do tv,lidi si zaslouží ji znát:-))

Reagovat
smazaný uživatel

To mohl, ale netrápí mě to.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych ani hovno, kdyby šlo o nějakou charitu, ale tenhle člověk se prostě chlubí cizím peřím a ještě za to bere vatu a to je to, co mě sere.... Nenapsat jeden týden žádné preview k PD, tak bych fakt šel k televizi poslechnout si, jaký koktá blitky... Jak jeden z patricijů v Ankh-Morporku, který neuměl číst, aniž by si ukazoval prstem na právě čtený řádek.

Reagovat
Radin

jo přesně,kdyby aspoň řekl o eurofotbale do tv a udělal tak reklamu aji vám:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Má to aspoň o něco lepší úroveň, z čehož mám taky radost, jde vidět, že ti komentátoř tam dělají pokroky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, my jsme chytří rádcové a oni degenerovaní panovníci. Já tam schválně hodím příště nějakého špeka, ať vidíme, jak jsou dobří...

Reagovat
alegre

Reagovat
Radin

Fejeton jako vždy super

Reagovat
smazaný uživatel

jezis to je strasne!,la coruni se zranil guardado-tak to je v pr.... ,zrovna kdyz se jim dari,doufam ze to utahnou i bez neho ale asik tezko,sakra

Reagovat
Radin

Náhodou sem narazil na hodně starý sport,ročenku 2005,která mě aji pobavila aji nadchla:-)).Mimo jiné,kdo by si teď vzpomenul na Jágrův malíček a povedené mistrovství v hokeji :-D.Ve fotbale se v roce 2005 ale nad všema tyčil jeden hráč-Ronaldinho.Rok 2005 mluví za vše-březen:osmifinále CHL,gol proti Chelsea,když z místa podkopl míč špičkou kopačky přesně do cíle ala Henry.Květen:Barcelona získala titul pod jeho dirigováním.Červen:jako kapitán dovedl kanárky k vítězství v poháru Fifa.Zlatý míč.Každý rok je jiný,ale na Ronaldinha se jen tak nezapomene,podle mě je fenomen,už jen tím co dokázal.A tak ať hrál v roce 2007 jakkoliv,zůstanou na něj krásné vzpomínky pro lidi,které baví fotbal...snad nezůstane jen u vzpomínek a starých videí,typu přímák proti Anglii na MS 2002,parádní kličky v době kdy přišel do Barcelony atd atd ,každý najde aspoň jeden moment,kdy ho Ronaldinho nadchl nebo pobavil,pak je spousta hráčů,kteří jsou skvělí,ale nikdy vás tolik nepobaví jako to dokázal on.Každej je jen člověk a já fandím Realu ,ale nikdo by neměl zapomínat na Ronaldinha,aji kdyby už nic nikdy nedokázal...

Reagovat
alegre

Tak já také přispěji s troškou do mlýna. Co se týče Ronaldinha, tak tam je to asi bez diskuzí. Zaslouží si uznání a je třeba vzpomínat na všechny ty kousky, které kdy předvedl. Momentálně se mu nedaří, ale stále je to vynikající fotbalista. To samé se musí uznat v případě třeba takového Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

A jakou to má souvislost s námi?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno souvisí se vším.

Reagovat
alegre

než jsem stacil naťukat další část, která souvisí s Vámi, tak je tam dalších 12 komentářů

Reagovat
Radin

Přesně a smějí se mu jen ti,co mají z něj strach,že zase bude jako dřív a bude zesměšňovat jejich oblíbené týmy

Reagovat
alegre

Kopírování a používání materiálů z jiných zdrojů existovalo, existuje a bude existovat. Samozřejmě by Macháček měl minimálně říci: "Tak tohle jsem dnes četl na eurofotbalu, podle eurofotbalu, atd."Ale to je součástí slušnosti a ta je pro mnohé jen cizí slovo. Komentování? On je docela slušný rozdíl v tom, sedět doma u počítače, hledat na internetu zajímavosti, vybírat to nej..., přeložit, upravit, dopsat... Posadit se do TV studia, před kamery, rychle reagovat na každou situaci, nepřeříkávat se, hmmm, to je úplně jiné kafe. A věřte mi, že vím co říkám. Zápasy jako takové jsem tady v Hondurasu pomáhal komentovat pouze dva, jednalo se o přenosy z MS 2006, naši s USA a Ghanou. Ten s Itálií dělal jeden Ital, jako host, nějaký Paolo Agnessi. Potil jsem se pořádně a to jsem jen sem tam něco řekl, vysvětlil, odpověděl na otázky. Jiné je to při besedách, rozhovorech, ale i tak: psát a mluvit v přímém přenosu je rozdíl, jako mezi 4% menšinou a 96% většinou.

Reagovat
Radin

Koukám,že už si toho zažil dost,život v jiném státě,komentování,rodina,různé desetiletí fotbalu,určitě víš o čem mluvíš.Hrál si někdy fotbal jen tak pro radost nebo aji závodně?:-))

Reagovat
alegre

Chachacha, jo hrál, za Jedenáctku Hotelu Internacional v Praze, pak v Hradci Králové, ale výkonem jsem se určitě blížil tak Messimu na invalidním vozíku bez obou koleček. Ale sranda byla, že jsem se vždycky někam přimotal a dal gól. Dokonce tři za zápas, to bylo ve Stodůlkách, nebo dva v Průhonicích. Jo a taky jeden nějakému D týmu Letiště Ruzyně. Ale to jsme prohráli 1:10 a hrálo se to na perfektní trávě toho komunistického VUMLu ve Vokovicich. Jo já byl player!

Reagovat
Radin

Fotbal se hraje všude a mezi všema,taky sem koukal na taťku,že se vůbec postavil a šel hrát za naší radnici,proti té pražské,on je anti sportovec :-D.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale on přečte vždycky ten první odstavec, co si vysosá z EF napřed (někdy i dva). O dalším komentováním se nebavím (ač teda zejména výslovnost by měli zlepšit), sám jsem v tom dělal, vím že je to těžký...

Reagovat
alegre

yardo, dostal jsem od Tebe kdysi povolení, že Ti občas smím "lézt do zelí" a napsat nějaký ten životopis. Včera jsem odeslal hned dva. Jeden šíleně dlouhý (to bude zase Kily nadávat, až to bude upravovat a kontrolovat!), druhý o něco kratší. Ten první je o velikánovi českého fotbalu, ten druhý o jednom mladíkovi. Ale chtěl bych napsat o někom, koho jsem jako fotbalistu měl moc rád. Hrál za klub kterému fandíš a jeho iniciály jsou AP. Smím?

Reagovat
smazaný uživatel

Naší legendu, tak to sis dovolil dost

Reagovat
Radin

Jinak sem si všiml,že u fejetonů chybí většinou blbečci s blbýma připomínkama,jako jsou u dalších článků,typu Baroš atd,jde vidět,že tady k tomu nemají co napsat,protože nic neví :-D.Tím líp

Reagovat
alegre

Máš pravdu, ale jen abys je nepřivolal! Všiml jsem si jedné diskuze pod fejetonem Ostuda? Ano, ostuda! Ale pro koho? Tam mi to připadalo, že to téměř nikdo nečetl, jen psal a psal. Nebo to prostě nepochopili. Z komentářů vyplynulo, že jsem podvodník, lump a darebák, a že to co předvedla Slavia nebyla žádná ostuda. A já jsme přitom psal o ostudě pro český fotbal, jeho ligu, když Slavia vede o 5 bodů, má na marodce půlku mančaftu a od Arsenalu dostane sedmičku a na Sevillu nestačí. Nejednalo se tedy o ostudu Slavie, ale GL a týmů které v ní hrají.

Reagovat
Radin

Vždy když něco takového napíšeš,nezavděčíš se všem,ať to myslíš jakkoliv:-)).Hlavní je,že vám to pak nebere chuť do dalšího psaní :-))

Reagovat
Radin

R.I.P Antonio Puerta

Reagovat
Radin

...že zase někdy bude sraz EF a já budu zvanej a zahrajem si tam fotbal,když už tady na to každej den koukáme atd,bylo by zajímavé domluvit si nějaké hřiště a udělat jeden velkej zápas:-D.

Reagovat
alegre

Počkejte na mně!!!! Já to mám trochu komplikovanější a létající tramvají mi to trvá skoro 2 dny!

Reagovat
Radin

však to se dělá o prázkách myslím ,mám pocit,že to bylo u yardy

Reagovat
Votrok

Já prázdniny nemám, makám celý rok. Teda pokud se zrovna neflákám na toulkách Evropou... A letos opravdu nevím, kdy se tam k "Vám" dostanu...

Reagovat
Radin

a kde jsi teď?:-D

Reagovat
Votrok

Valle de Angeles F.M., Honduras, Centro América, od 22.05.1992.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se to nějak míchá s alegrem...

Reagovat
Votrok

Já ho znám ! Je to muj táta!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ha! Říkejte mi "Sherlocku"...

Reagovat
alegre

Tak náš Votrok Ondra nevystoupil ze své stránky a já pokračoval aniž jsem si toho všimnul. To je tak, když chudej má jen jeden počítač!

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre, nechci ti lézt do svědomí, ale přezdívka "Votrok"... jako přísnost a kázeň je důležitá, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

tak maximálně: Hercule..

Reagovat
smazaný uživatel

No to tak, méně sympatický detektiv snad neexistuje, budu Columbo.

Reagovat
alegre

On si ji dal sám, fandí Hradci Králové...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm. se mi zdálo, že fandí Hradci.

Reagovat
smazaný uživatel

no to je dobře!

Reagovat
smazaný uživatel

nn, ty tak maximálně Jessica Fletcher..

Reagovat
alegre

A co takhle major Zeman? To byl taky takovej detektííív, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

se mi zdá, že Kyslík hrál někdy divadlo, nebo něco takového (ani nevím jak to vím, asi jsem to tu někdy četl ).. ten by zahrál asi všechno, možná krom té Jessicy, i když!! co my víme?!

Reagovat
smazaný uživatel

No shodou okolností jsem tam hrál chlapa, co hrál ženskou, takže jistý potenciál zde je...

Reagovat
alegre

Já jsem jednou hrál na klavír Ovčáci čtveráci a Kočka leze dírou... Kam jsme se to dostali od fotbalu. Tady je to dneska jak v Bohnicích.

Reagovat
smazaný uživatel

není špatné někdy odbočit..

Reagovat
alegre

Ale jo, jeden si trochu oddechne.

Reagovat
smazaný uživatel

ne jeden.. i dva a více

Reagovat
alegre

Já jsem rád oddejchával ve dvou, ale ani proti odpočinku ve třech jsem se nebránil. Napsal bych víc, ale Votrok by žaloval mamince...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Že by honduraská trojka?

Reagovat
alegre

Trojka? To jako Votrok, alegre a maminka? No fuj, yardo! Tak daleko jsem to nikdy nedotáhl!

Reagovat
Kily

to já hrál při fotbale na housle, ve škole na nervy a pak několikrát na "dudy"

Reagovat
smazaný uživatel

A co si z nich vymáčknul?

Reagovat
alegre

To je jasné, ne? Dnes máš jen perverzní nápady!

Reagovat
alegre

Tak jsme se tu pěkně "rozkecali", ale k italskému fotbalu v roce 2007 nic...

Reagovat
-Kopy-

La Liga je La Liga

Reagovat
alegre

To je pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

.krásné popíchnutí

Reagovat
Votrok

No jo, ale ona ta návštěvnost tohoto článku taky neni nijak zvláštní. Kde jsou milovníci La Lliga?

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je fakt dobrec clanek. Skoda ze Puerta zkonal tak v mladem veku a Vilareal sou svine :Riqelme je jeden z nejlepsich zalozniku a oni ho takhle vykopnou.D.Beckham uz ma sve roky a chce si nahrabat hodne penez na fotbalove stari chapu ho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se pobavil dvakrát. Španělská liga není zrovna moje doména, já jsem taková domácí GL-puťka a ostatním evropským ligám moc nerozumím (čímž nechci říct, že bych je úplně ignoroval, to zase ne), takže k tomu nemám moc co říct, nicméně na článku s podpisem "Vilém Hodr" jsem si jako obvykle pochutnal. Třešniška na dortu (co třešnička - to byl celej kamion třešňovýho kompotu) byla ovšem diskuse, zajímavá, klidná, neurážející, věcná, překvapující (viď, Votroku ), no prostě mlask, ňam ňam, krk (toho si nevšímejte, to je pro Japonce). Pánové, děkuji vám velmi neobyčejně.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím kolik Japonců tohle přečte.. ale jinak dobrý vtípek

Reagovat
alegre

Votrok tomu dal! Já mu to ale vrátit nemůžu, měří 186 cm a nedosáhnu na něj! Jinak díky za pochvalu a tak bohatou diskuzi "mimo téma"!.

Reagovat
Kily

kdy že to máš narozeniny? Já že bysme ti koupili dárek, jakej dostal Crouch od spoluhráčů z Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mu to kup k Vánocům. Viď, alegre.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, neobyčejně zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

join the Everolution

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Antonia Puertu... Que descanses en paz, no te olvidaremos.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

Reagovat
alegre

Reagovat
Xavi

Reagovat
Laneey

No jak tento rok začal......velmi tragicky ...úmrtím velkého španělského talentu .... na Antonia nezapomenu, do Sevilly patřil ....Sevilla to měla hoodně těžký,letos v lize výsledky nic moc no..... ale nevadí, poprvé hrajou LM doufám že se dostanou kluci co nejdále ..............

Antonio, I will never forget... , SEVILLA 4EVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

s kym hraje Sevilla osmifinale ligy mistru ????

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz sem si zjistil nebudou to mit s Fenerbakce lehke ale myslim si ze postoupi dale

Reagovat
Laneey

njn Fenerbahce, snad je zvládnou , já jim věřím....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele