1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rozhodlo se ve druhé půli, Wolfsburg skolil zaslouženě Malmö

Wolfsburg zvládl úlohu favorita, v prvním zápase playoff Evropské ligy se mu podařilo přetlačit pasivně hrající Malmö a do odvety bude vstupovat v lepší pozici. Nutno podotknout, že za svůj výrazně lepší přístup v ofenzivě možná mohl prahnout i po více vstřelených branek. Jeho soupeř může být vůbec rád, že zaznamenal alespoň jeden přesný zásah z penalty.

První poločas nenabídl nic moc zajímavého, až ten druhý s sebou přinesl klíčové momenty. Hostující trenér Jon Dahl Tomasson naordinoval svému týmu v Německu hru založenou především na pozorném bránění a tahle taktika mu zprvu vycházela. Jenže "Vlci" nakonec potvrdili svoje kvality, otočili nepříznivý stav a slavili konečnou zaslouženou výhru.

Střelecky se jako první osmělili domácí, a to zásluhou Schlagera v 7. minutě a Mehmediho v 11. minutě, nicméně jejich pokusy opravdu nebyly tak nebezpečné, aby výrazněji ohrozily brankáře Dahlina. Ve 28. minutě se do jakéhosi zakončení ve skluzu protlačil Roussillon, byl ovšem v poměrně složité pozici, a tak od jeho kopačky zamířil balón jen do zámezí.

Největší možnost spálil v dějství prvním neúnavný Brekalo. Ten v podstatě jako jediný našel mezeru v pozorné defenzivě Malmö, pronikl za obranu a ocitl se sám před Dahlinem, jenže trefil pouze břevno. Dá se říci, že hosté dokázali do přestávky zahrozit snad jen jednou jedinkrát, v závěru půle ovšem z přímého volného kopu vůbec neuspěl Christiansen.

Po obrátce vstoupil švédský celek na hřiště jako uragán. Thelin svým centrem z pravé strany hledal na zadní tyči Riekse, jenž se snažil hlavičkovat mezi tři tyče, jenže rukou mu do míče hrábl Mbabu, a tak sudí Mažeika nařídil pokutový kop. K němu se postavil Thelin a neměl problém překonat gólmana Casteelse, jelikož ten nezareagoval na jeho střelbu dobře.

Vedení ale hostům nevydrželo nikterak dlouho. Jejich protivník na nepříjemné inkasování odpověděl jen o dvě minuty později. Paulo Otávio, který byl na hřišti po svém poločasovém střídání sotva pár desítek vteřin, si na své konto připsal asistenci, poněvadž jeho spoluhráč Brekalo vypálil z levé strany a z nelehkého úhlu milimetrově do vzdálenější šibenice.

Spolupráce Brekala a Paula Otávia zafungovala dobře i po hodině hry, tentokráte zakončoval Brazilec, jenže z nelehkého postavení nepřekonal Dahlina. Ten nakonec podruhé kapituloval chvilku na to. Arnold vyslal v rámci standardní situace centr do pokutového území, kde našel hlavu Mehmediho, a ten s pomocí teče bránícího Thelina skóroval za brankovou čáru.

Svěřenci trenéra Olivera Glasnera těsné vedení udrželi až do konce, Himmelsblatt sílu na srovnání jednoduše nenašli. A to přitom mohlo VfL ještě ve zbývajícím čase zahrávat dva pokutové kopy, kdyby byl arbitr Mažeika přísnější, a to kvůli pádům Mbabua a Paula Otávia ve vápně Malmö. Jenže ani po konzultaci s videem se penalty nakonec nezapískaly.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
Heresy

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele