osmifinále - 1. zápasy
06.08.2020 18:55 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla neměla s AS Řím větší problémy a postupuje do čtvrtfinále

Jeden z nejúspěšnějších celků Evropské ligy posledních let skvěle zvládl první poločas v souboji s italským AS a po výhře 2:0 si po čtyřech letech znovu zahraje čtvrtfinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže. Sevilla v celém utkání hýřila aktivitou a mohla zvítězit i vyšším než dvougólovým rozdílem. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík zůstal po zranění na lavici náhradníku, i tentokráte ho nahradil Maročan Bounou.

Do čtvrtečního střetnutí vstoupil mnohem lépe pětinásobný vítěz EL, který prakticky ovládl celý první poločas. Během úvodní dvacetiminutovky si vytvořil dvě obrovské možnosti a k tomu stihl hned šest rohových kopů. První střela mezi tři tyče byla k vidění ve 3. minutě, ale s přízemním pokusem rozběhnutého Youssefa En-Nesyriho si brankář López poradil bez větších potíží. Hostující strážce branky se mnohem více zapotil o čtyři minuty později.

Na hranici pokutového území si totiž udělal dostatek prostoru ke střele Ocampos a nádherně vypálil pod horní tyčku, López naprosto parádním zákrokem jednoruč odvrátil balón do zámezí. Ve 12. minutě se Sevilla marně dožadovala odpískání pokutového kopu za ruku Manciniho, pak se po rohovém kopu z levé strany protlačil k hlavičce Koundé a z pěti metrů orazítkoval břevno. Španělský gigant se dočkal zaslouženého vedení za dalších deset minut.

Pas od Banegy si zpracoval elegantně na prsa Sergio Reguilón, který pak předvedl nádherný průnik do šestnáctky protivníka a z levé strany překonal Lópeze přízemní ranou. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho ani od tohoto okamžiku nepolevili a do dvoubrankového vedení se mohli dostat přesně po odehrané půlhodině, nicméně obránce Navas si v rozhodující chvíli ukopl míč příliš daleko od kopačky.

Pak italský klub přeci jen srovnal krok a snažil se tlačit na útočnou polovinu Sevilly, jenomže těsně před poločasovou přestávkou z ničeho nic inkasoval podruhé. Na pravé straně předvedl rychlé nohy Ocampos, jenž utekl naprosto všem a vzápětí našel před prázdnou brankou osamoceného En-Nesyriho, pro něhož nebyl žádný problém rozvlnit síť. Římané se ve druhém dějství snažili vykřesat naději na postup a přeci jen trochu přidali.

V 51. minutě neměl daleko od snížení Mchitarjan, jehož kroucený projektil z patnácti metrů minul protější tyč zhruba o metr. Ihned na to byl v poslední možnou chvíli zablokován Cristante a následná hlavička Džeka byla pro gólmana Bounoua lahůdkou. V 58. minutě mohl na opačné straně definitivně rozhodnout aktivní Ocampos, po parádním obloučku od Banegy však svým akrobatickým zakončením na pozorného Lópeze nevyzrál.

Zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl tento duel zdramatizovat Džeko a jeho rána z otočky nebyla vůbec špatná, avšak do bližší šibenice se o kousek nevešel. Následně se Seville podařilo rozvlnit síť potřetí, ale gól Koundéo hlavou neplatil vinou velmi těsného ofsajdu, což rozluštil až VAR. Sevilla si ve zbývajícím průběhu s přehledem hlídala dostatečný náskok a AS vůbec k ničemu nepustila.

Naopak sama ještě dvakrát mohla skórovat v nastavení. Banega nejprve napálil břevno z přímého volného kopu z osmnácti metrů, pak po rohovém kopu nakrátko hlavičkoval zblízka Koundé a další pohromě zabránil vynikající López. V úplném závěru neudržel nervy na uzdě Mancini, neboť zcela zbytečně udeřil do hlavy střídajícího Luuka de Jonga a rozhodčí Kuipers mu po přezkoumání videozáznamu nekompromisně ukázal červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Houfi

2:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Elmas

*2:1

Reagovat
Fluor

1:3

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

Možná neprohra hostů

Reagovat
Lech

Zadna neprohra, budto prohra nebo vyhra. Hraje se jeden zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Daje Roma

Snad neprohra hostujících AS!

Kdybych i mohl dám na ně i půlku výplaty xD :DDD

Reagovat
smazaný uživatel

To bys neudelal dobre

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Raul=Real

Snad Sevillka nesklame

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy mají výbornou formu, Sevilla měla dlouhou pauzu, budou nerozehraní. Taky je otázka, jestli nastoupí Vaclík.

I tak si ale myslím, že dál půjde španělský tým.

Reagovat
9818

katastrofální rozehrávka AS mezi golmanem a obranci, to jen pomohlo domácím, kteří, jak jsem říkal před zápasem, pokud dají branku, tak zalezou a začnou se válet po zemi, což se i stalo, a rozhodčí jim šel v tomto na ruku

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt je jasne prehrali

Reagovat
9818

to nerozporuju ale střed obrany AS tragédie a atmosféra a rozhodčí svědčili domácím

Reagovat
smazaný uživatel

No to uz je vec AS, jak to postavi a domaci nedomaci, hrali na neutralni pude... Krom strely Dzeka ve druhy puli AS nic nevymyslel

Reagovat
9818

za to sevilla se zase předvedla...

Reagovat
9818

ibaněz dvě branky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele