1/16 finále - odvety
27.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter nezaváhal, skolil Ludogorec i podruhé a slaví postup

Fotbalový vládce Bulharska z Razgradu, vedený nově od jara českým koučem Pavlem Vrbou, v odvetě proti favorizovanému Interu na prázdném San Siru nepřekvapil. Jeho soupeř uzmul i své druhé vítězství a zaslouženě proklouznul mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize. O všem podstatném se v nynějším střetnutí rozhodlo už v první pětačtyřicetiminutovce.

Hosté mohli na italské půdě v podstatě pouze překvapit. Museli totiž dohnat dvougólové manko z prvního klání, aby nějakým způsobem mohli usilovat o postup, a ačkoli se ujali vedení zásluhou Caulyho, radost jim nevydržela příliš dlouho, protože se trefil Cristiano Biraghi. Vítěznou branku si pak na své konto připsal v závěru půle Romelu Lukaku.

Především Inter se musel vypořádat s nepříjemnou skutečností ohledně atmosféry ve svém domácím prostředí. Šíření infekce koronaviru na severu Itálie si vyžádalo neobvyklé opatření a vstup na tribuny byl fanouškům zakázán. Dokonce se původně uvažovalo o tom, že by se mohlo hrát na neutrální půdě, avšak k takovému razantnímu kroku nakonec nedošlo.

Skórovat jako první mohli domácí. Lukaku pelášil prakticky od středové čáry sám na bránu, unikl všem svým obráncům, kterým se ho nepodařilo dohnat, výtečně se ovšem mezi třemi tyčemi zaskvěl gólman Iliev, který jeho pokus z šestnáctky polapil. Na druhé straně se snažil prosadit Wanderson, svou hlavičkou ale připraveného brankáře Padelliho nepřekonal.

Ve 26. minutě již Ludogorec gólově udeřil. Cicinho se protáhl kolem pravé lajny, následně adresoval svůj pas na bližší tyč, kde se bránící Godín nechal snadno odstavit od Caulyho, čerstvé posily hostů z německého Paderbornu, jenž si zpracoval míč na pravačku a z blízkosti zamířil pod břevno. Brazilec se mimochodem v novém dresu trefil vůbec poprvé.

Nicméně Inter na negativní moment zareagoval poměrně záhy. Eriksen vyslal kolmici do pokutového území na rozeběhnutého Biraghiho, a ten, byť nezakončoval z úplně jednoduché pozice, nakonec propálil svou přízemní dělovkou Ilieva. Za jeho záda chtěl skórovat taktéž Barella ve 39. minutě, ovšem Iliev si ještě s touhle šancí protivníka úspěšně poradil.

Jenže když běžela čtvrtá minuta nastavení a oba celky se vlastně chystaly do kabin odpočinout si na obvyklou čtvrthodinku, kapituloval Iliev podruhé. Velké štěstí v koncovce měl Lukaku, který po centru od Sáncheze ještě na sokova muže v rukavicích nevyzrál, ten však vyrazil merunu zpátky na Belgičanovu hlavu, od níž se odrazila do brankové sítě.

Ve druhém poločase se Ludogorec na nějaký odpor nezmohl. Svěřenci trenéra Antonia Conteho si pohotový náskok bez problémů hlídali, a i když například v 61. minutě zahrozil Keserü a v 67. minutě Šwierczok, Padelli si s jejich střelami poradil. Asi největší možnost domácích po obrátce spálil Sánchez, který ze střední vzdálenosti mířil do břevna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
radim36

Bude se ten zápas vůbec hrát?

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Voni ho fakt dali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele