Serie A - souhrn 23. kola

07.02.2020, 22:41, aktualizováno 09.02.2020, 22:47
Komentáře a souhrny
Inter otočil městské derby s AC Milán a posunul se o skóre do čela před Juventus. Turínskému klubu se navíc přiblížilo Lazio, které po výhře na hřišti Parmy zaostává o pouhý bod. Atalanta veze body z Florencie, naopak zaváhal AS Řím, jenž nestačil na Bolognu. Cenné body po výhře nad Cagliari zaznamenal Janov...

Inter Milán - AC Milán 4:2

09.02.2020 20:45

Góly: 51. Marcelo Brozović, 53. Matías Vecino, 70. Stefan de Vrij, 90+3. Romelu Lukaku - 40. Ante Rebić, 45+1. Zlatan Ibrahimović

Slavné derby della Madonnina patří opět modročerným barvám. Inter prožil hrůzostrašný první poločas, ale po změně stran zabral a nakonec svému rivalovi nasázel čtyři góly. Nerazzurri se zároveň bodově dotáhli na Juventus a boj o Scudetto dostává nový náboj. AC Milán zůstane ve středu tabulky.

Milánské derby, to je v Itálii vždycky velká událost. Znovu byl v roli favorita Inter, který na rozdíl od AC bojuje o Scudetto. Antonio Conte nechal jen na lavičce náhradníků Christiana Eriksena, na druhé straně Stefano Pioli nasadil vedle Zlatana Ibrahimoviće chorvatského šutéra Anteho Rebiće.

AC Milán na svého městského konkurenta vlétl jako uragán a prakticky celý první poločas byl v jeho režii. Už po deseti minutách zvedl diváky ze sedadel Hakan Çalhanoğlu, jehož křižná rána orazítkovala tyč Padelliho branky. Inter kontroloval až o devět minut později hlavičkou Diega Godína, která prolétla těsně vedle tyče a Vecino v dobré pozici trefil jen náruč Gigiho Donnarummy. Rossoneri dál oplývali aktivitou a pět minut před koncem prvního poločasu to přišlo. Centr z pravé strany Ibrahimović sklepl před branku, kde měl být Padelli, jenomže balón nezasáhl a Ante Rebić k vlastnímu překvapení pohodlně vstřelil vedoucí gól. A to zdaleka nebylo všechno, už v nastaveném čase prvního poločasu rozehrávalo AC rohový kop, ten sice Kessié netrefil ideálně, ale balón propadl až na zadní tyč ke Zlatanu Ibrahimovićovi a hvězdný Švéd překonal gólmana Padelliho a zvýšil na 2:0.

Antonio Conte musel mít o přestávce hlasitý projev a pro začátek druhého poločasu to zabralo. Pět minut po přestávce předvedl parádní volej z hranice šestnáctky Marcelo Brozović a Donnarumma se mohl natahovat jak chtěl, ale na precizní ránu neměl nárok. Jen o dvě minuty později pak Alexis Sánchez na ofsajdové hranici přihrál do druhé vlny Matíasi Vecinovi a ten zarovnal během pouhých tří minut stav na 2:2. AC ještě reklamovalo ofsajd, ale ten VAR nepotvrdil.

Rossoneri byli po ztrátě náskoku jako opaření a iniciativu převzal Inter. Hrál ale trpělivě a v 70. minutě se dočkal dokonalého obratu. Obrana AC nepokryla rohový kop a hlavičkující stoper Stefan de Vrij přelil skóre na stranu Nerazzurri. Třetí gól zamával s psychikou AC úplně a zhrzení fanoušci byli zanedlouho svědky perfektního přímáku střídajícího Christiana Eriksena, jenž orazítkoval břevno! Stefano Pioli poslal postupně do hry Leãa, Paquetu i Bonaventuru, ale závěrečný tlak ne a ne přijít. Přesto mohlo AC vyrovnat, v 90. minutě si na zadní tyči vyskočil Ibrahimović a hlavou poslal balón do tyče. To byla také poslední možnost Milána. Inter šanci přečkal a v nastavení pojistil výsledek čtvrtou brankou Romelu Lukaku, jenž se prosadil ve vzdušném souboji přes Kjaera. Inter opět ovládl derby a bodově se dotáhl na Juventus.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - SS Lazio 0:1

09.02.2020 18:00

Góly: 41. Felipe Caicedo

Je tomu už dvacet let, co Lazio slavilo mistrovský titul a vzpomínky na něho v letošní sezoně ožívají. Lazio válí, tři body zapsalo i v Parmě a na vedoucí Juventus už ztrácí pouhý bod. Zápas na Ennio Tardini rozhodl jediný gól, o který se ještě v prvním poločase postaral Felipe Caicedo.

Biancocelesti byli dobře seznámeni se sobotním výsledkem Juventusu a další šanci jak se k němu přiblížit už si ujít nenechali. Připomeňme, že Lazio v týdnu remizovalo na Hellasu a promarnilo možnost stáhnout manko na dva body. Parma měla představovat nebezpečného soupeře, zvláště když měla podporu domácího publika.

Na první výraznější šanci se čekalo dvanáct minut, Ciro Immobile pak zkusil střelecké štěstí a jen těsně minul branku. Na delší dobu to byl jediný vážnější pokus, většina akcí obou celků totiž končila před šestnáctkami. V zápase rovněž nechyběly emoce, poté co je dal najevo domácí kouč Roberto D'Aversa, byl odměněn od sudího žlutou kartou. Bez branek se ale do šaten nešlo. Ve 41. minutě vykouzlil na pravé straně hřiště centr Luis Alberto, propadlý balón se dostal až k Felipemu Caicedovi, který překonal brankáře Colombiho. Mimochodem ten v brance nahradil zraněnou jedničku Sepeho.

Lazio výsledkově ovládlo první poločas, ale zdaleka nemělo vyhráno. Parma se dostávala do blízkosti Strakoši jen s obtížemi, až po střele Kucky si hostující brankář připsal dobrý zákrok a navíc ještě čelil Gagliolovo dorážce. Jestli byla řeč o tom, že kouč Parmy D'Aversa uviděl žlutou kartu, tak o Simonem Inzaghim platilo ve druhém dějství to samé. Biancocelesti se úspěšně bránili a když sudí nevyhodnotil zákrok v pokutovém území na Corneliuse jako penaltový a v šesté minutě nastavení těsně přestřelil Kulusevski, byl z pohledu Ducali konec všem nadějím. Lazio zvítězilo nejtěsnějším rozdílem a na Juventus už ztrácí pouhý bod.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Cagliari Calcio 1:0

09.02.2020 15:00

Góly: 43. Goran Pandev

Janov pokračuje ve zlepšených výkonech a tentokrát získal všechny body na úkor Cagliari. Souboj na stadionu Luigi Ferraris rozhodla jediná branka o kterou se postaral chvilku před koncem prvního poločasu nestárnoucí Goran Panděv. Grifonům se tak začínají vyplácet investice do nových posil, z posledního místa už se vyškrábali na osmnáctou pozici.

Naopak komu se nedaří je Cagliari. Hosté od nového roku nevyhráli a ani v nejmenším nepřipomínají tým, který držel dlouhou sérii neporazitelnosti a alespoň na chvíli bojoval o čtvrté místo. V Janově čekal na Sardiňany obtížný soupeř, jakkoliv hraje o záchranu. Cagliari začalo o něco lépe a se střelou Joãa Pedra měl problémy Perin, který musel vyrážet na rohový kop. Aktivní začátek poněkud pokazilo brzké střídání, ze hřiště odkulhal zraněný Paolo Faragó a na jeho místo přišel Sebastian Walukiewicz. Podobný osud stihl i domácí a po půlhodině hry musel být střídán Paolo Ghiglione za Gorana Panděva. A byl to právě nový muž na hřišti, který ve 43. minutě prolomil nerozhodný stav. Panděv posílal střílený centr před branku, na balón však nikdo nezareagoval a ten skončil v brance.

První poločas ovládli Grifoni, ale Cagliari určitě neřeklo poslední slovo. I druhá půle byla poznamenána tvrdými zákroky a dost často se nehrálo. Sudí Calvarese vytáhl i velký počet žlutých karet, ale co je důležitější, že už žádný další gól nepadl.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Lecce 2:3

09.02.2020 15:00

Góly: 48. Arkadiusz Milik, 90. José Callejón - 29. Gianluca Lapadula, 61. Gianluca Lapadula, 82. Marco Mancosu

Neapol opět ztratila body a po nevýrazném výkonu prohrála ještě k tomu na domácí půdě. Jejím hlavním katem se stal Gianluca Lapadula, který se do sítě brankáře Ospiny trefil dvakrát. Lecce si po Turínu smlslo na dalším favoritovi.

Tento víkend zkrátka favoritům moc nepřeje. Juventus prohrál, stejně tak AS Řím nebo Cagliari. Dalším z řady byla Neapol. Celek z Kampánie mohl využít domácí prostředí a proti sobě mě zcela jasného outsidera v podobě Lecce. To ale ukázalo, že kousat rozhodně umí a že body nerozdává soupeřům zdarma. Neapol si ale z turínské tragédie v minulém kole poučení nevzala.

Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli prohrát. Trenér Gattuso mohl využít nejsilnější možnou jedenáctku a především křídla Insigne s Politanem o sobě dávala hodně vědět. Právě Politano pronikl až do pravé poloviny vápna a nastřeloval balón do ohně, kde ale obránce Donati uhasil vznikající plamínek rázným odkopem. O pár minut později si na Di Lorenzův pas naběhl Arek Milik, kterého nepohlídal Rossettini. Polský kanonýr však hlavičkoval vysoko nad.

Milik na hrotu Partenopei obecně hodně zlobil a na jeho konstantní pozornost si musel brankář Vigorito dávat velký pozor. Další zakončení z dílny šikovného Poláka o zem skončilo jen těsně vedle tyče. S Milikem se obránci Lecce hodně prali, místy až na hranici faulu. Vepředu se Lecce naopak trápilo.

Trvalo to až do 29. minuty, v níž Lecce vyškolilo Neapol z efektivity. Ze své první střely na bránu soupeře totiž skórovalo! Saponara sklepl balón z levé strany pod sebe mezi dvěma obránci. Střelu Falca sice ještě Ospina dokázal vyrazit, jenže dorážku dobře postaveného Gianlucy Lapaduly už zkrátka mít nemohl - 1:0.

To byl pro Neapol velký šok a chvíli jí trvalo, než se vzpamatovala. Deset minut před koncem první půle se na straně uvolnil Politano a našel parádním pasem Lorenza Insigneho. Neapolskému princi se sice povedlo přehodit Vigorita, jenže radost mu zkazila tyč, od níž se balon odrazil mimo.

Hned po poločase se na hřišti ukázal Dries Mertens a v kabině už zůstal Staňo Lobotka. A byl to skvělý tah, protože po pouhých dvou minutách na hřišti se Mertens rozeběhl po straně a nacentroval do vápna. Na jeho přízemní nahrávku si naběhl volný Arkadiusz Milik a vměstnal míč těsně pod břevno. Měl namále, ale nakonec srovnal.

Druhou branku Neapole měl na kopačce Insigne, který vybíhal z ofsajdu, jenže minul! A to bylo pro Neapol osudné. Lecce dnes vyučovalo efektivitu na nejvyšší úrovni. Falcovi stačila jednoduchá kombinace k otevření prostoru a přesný centr do vápna, kde ho do sítě prodloužil opět Lapadula - 2:1.

Neapol se dneska vzadu hodně trápila a Lecce osm minut před koncem definitivně pojistilo překvapivé vítězství. Mario Rui fauloval u vápna Lapadulu a Matteo Mancosu kopl míč k síti naprosto dokonale. Neapol sice v 90. minutě perfektní koloběžkou Josého Callejóna snížilo, ale na body to nestačilo.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - Udinese Calcio 1:1

09.02.2020 15:00

Góly: 81. Dimitri Bisoli - 90+3. Rodrigo De Paul

Brescia byla hodně blízko ke třem bodům z domácího utkání proti Udinese. Devět minut před koncem ji totiž poslal do vedení Dimitri Bisoli. Jenže domácí vedení neudrželi, neboť Zebry v nastavení spasil Rodrigo De Paul.

Domácí Brescia stále zůstává až na předposledním místě a její šance na záchranu jsou zase mizivější. Konkurence jako Janov nebo Lecce tentokrát bodovala naplno, Brescia nikoli. Hned v první minutě si musela dávat velký pozor a zhluboka si oddechoval brankář Joronen. Toho totiž pořádně protáhl Kevin Lasagna, který se dostal k míči u vápna. A ani to by Joronenovi nemuselo stačit. Naštěstí pro něj Lasagna trefil jen břevno.

Pozadu nechtěl zůstat ani druhý útočník Zeber, Stefano Okaka Chuka. Jeho dělovku ale Joronen vychytal i bez pomoci brankové konstrukce za svými zády. Dalším nebezpečím pro Joronenovo klidné nedělní odpoledne byl přirozeně Rodrigo De Paul, který má prsty na nohou prakticky v každé větší šanci Zeber uplynulých snad několika let. První půli zakončil Jajalo střelou nebezpečnou jen na první pohled.

Domácí Brescia v prvním poločase prakticky vůbec vidět nebyla a její snahy se omezovaly na individuální průniky zdatnějších jedinců jako Tonali či Bisoli. Balotelli ve hře opět nebyl a v porovnání s mnohem méně známějšími útočníky Zeber zůstával daleko za očekáváním. Ani po změně stran se Brescia nějakým zázrakem nezlepšila.

Ani obránci hostí nezůstávali pozadu, alespoň ne ve střelbě. De Maiova dělovka prosvištěla nad hlavou Joronena a toho nevyvedly z rovnováhy ani nůžky Okaky. Pětadvacet minut před koncem utkání se Joronenovi opět ulevilo. Jens Stryger Larsen vyzval přihrávkou na střed ke skórování svého spoluhráče a Rodrigo De Paul pálil opět jen do břevna!

Většina zápasu nuda, závěr na infarkt. Devět minut před koncem totiž domácí rychle rozehráli, poslali míč do vápna hostí a tam si nerozuměli dva obránci. Toho využil Bisoli a napálil míč z první s odrazem do sítě! Fanoušci Brescie jásali, ale vyhráno neměli. Ve druhé minutě nastavení totiž De Paul opět ukázal svou důležitost a v pádu se štěstím překonal Joronena - 1:1.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - US Sassuolo 1:2

09.02.2020 12:30

Góly: 24. Kevin Bonifazi - 65. Francesco Caputo (pen.), 90. Jérémie Boga

Ferrarský SPAL znovu prohrál a v tabulce Serie A zůstává nadále na posledním místě. Domácí tým přitom ovládl první poločas, ale Sassuolo se po změně stran zlepšilo a nakonec díky dvěma gólům výsledek otočilo.

Natěšený stadion Paola Mazzy byl krátce po poledni svědkem důležitého utkání mezi SPALem a Sassuolem. Domácí věřili, že jim vlastní publikum pomůže k zisku tří bodů, které potřebují jako sůl.

Utkání bylo od začátku velmi opatrné a s první větší šanci přišlo Sassuolo až ve 22. minutě, ale střelecký pokus skončil mimo branku. Osmělil se i SPAL a k radosti místního publika vstřelil vedoucí branku. Vrácený balón do šestnáctky Consigli nedokázal vyboxovat, srazil se s dalším hráčem a prázdné branky využil Kevin Bonifazi, jenž hlavou skóroval. Domácí pak měli ještě jednu velkou příležitost, kterou však zhatil zdvižený praporek pomezního. SPAL vedl, ale v prvním poločase musel řešit jednu nepříjemnost. Trenérovi Semplicimu se zranil Bryan Dabo a jeho místo zaujal Alessandro Murgia.

V 59. minutě byl SPAL blízko druhému gólu, který by ho výrazně přiblížil potřebným třem bodům. Rychlý protiútok zakončil v šestnáctce Arkadiusz Reca, jenže brankáře nepropálil a to se nakonec stalo osudným. O chvíli později přišel faul ve vápně a penalta pro Sassuolo, kterou Francesco Caputo s přehledem proměnil. SPAL se ještě jednou mohl ujmout vedení, ale hosty zachránila tyčka!

Po zbytek zápasu bylo Sassuolo nebezpečnější a Domenico Berardi měl hned několik dobrých příležitostí, ale ani jednu nedal. Přesto si nakonec tři body hosté odvezli. Už v 90. minutě našel Berardi centrem Jeremieho Bogu, který hlavičkou rozhodl.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Juventus FC 2:1

08.02.2020 20:45

Góly: 76. Fabio Borini, 86. Giampaolo Pazzini (pen.) - 65. Cristiano Ronaldo

Hráči Hellasu Verona zažívají skvělé období, po Milánu nebo Laziu si s nimi neporadil ani vedoucí Juventus. Ten sice vedl po brance Cristiana Ronalda, ale za Hellas odpověděl čtvrthodinu před koncem Fabio Borini a překvapivé tři body zařídil veterán Giampaolo Pazzini. Klopýtnutí Juventusu budou moci už v neděli využít Inter a Lazio.

Konečný výsledek je velkým překvapením a náskok Juventusu na čele se může po víkendu úplně rozplynout. Cože se to vlastně ve Veroně událo?

Juventus byl bezpochyby velkým favoritem, ale výsledky Hellasu ho varovaly, že to na jeho půdě nebude v žádném případě jednoduché. A to se také potvrdilo, už v prvním poločase mělo Juve problémy vytvořit si souvislejší tlak, nicméně ve 20. minutě měl Douglas Costa porci smůly a svůj projektil poslal do břevna. Na druhé straně vzápětí padl gól, ale Hellas se radoval zbytečně, protože byl máván ofsajd. Šlo ale o první důrazné varování směrem k obraně hostí. Před koncem poločasu ještě Ronaldo nepříliš razantní střelou trefil tyčku a víc už se nestalo.

Mnohem líbivější nakonec byl druhý poločas, který přinesl opravdu strhující podívanou. Po hodině hry předvedl Ronaldo rychlostní souboj a ve vápně si pak navedl balón na střelu a přesně k tyči zakončil. Juventus vedl a mnozí možná očekávali, že bude mít utkání pod svojí kontrolou. Jenomže to neměl. Čtvrthodinu před koncem vyrobil ojedinělou chybu a Fabio Borini technickou střelou k tyči srovnal na 1:1. Už remíza by byla považována za skvělý výsledek, ale Hellas nakonec dosáhl na všechny tři body. Juventus sice na chvíli převzal iniciativu, ale čtyři minuty před koncem zahrál ve vápně rukou Bonucci a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Veterán Giampaolo Pazzini ho tvrdou ranou k tyči proměnil a postaral se o největší senzaci sobotního hracího dne.

Více informací k zápasu

Turín FC - UC Sampdoria 1:3

08.02.2020 18:00

Góly: 56. Simone Verdi - 70. Gastón Ramírez, 75. Gastón Ramírez, 79. Fabio Quagliarella (pen.)

Turín nebude na tenhle zápas vzpomínat v nejlepším. Do sedmdesáté minuty totiž udržoval těsný náskok, následovala nicméně katastrofální desetiminutovka, během níž stačil přijít o jakýkoli bodový zisk a ještě dohrával v oslabení. Úspěch Sampdorie řídili hlavně dva muži, a to Gastón Ramírez a Fabio Quagliarella, jež se postarali o všechny tři přesné zásahy.

Nebyla to vůbec povedená premiéra pro trenéra Morena Longa. Třiačtyřicetiletý lodivod teprve před pár dny nahradil Waltera Mazzarriho a rozhodně hodlal utnout negativní sérii čtyř porážek napříč všemi soutěžemi od svého předchůdce. Souboj s trápící se Sampdorií mu přitom dodával dobrou naději. Jenže krátká mizerná pasáž znamenala pohromu.

Oba týmy jako by v prvním poločase potvrdily, že nejsou aktuálně ve slibném rozpoložení, a především v ofenzívě výrazně zaostávaly za svými očekáváními. Šancí bylo opravdu poskrovnu, všudy všeho vystřelily na bránu jen jednou jedinkrát, na druhou stranu v obou případech mezi tři tyče. Oba brankáři však odolali. Góly tak začaly padat až po obrátce.

Jako první se ve slušnější příležitosti objevil domácí bojovník De Silvestri, nicméně na zadní tyči se nakonec k míči nepropracoval, neboť ho odhlavičkoval do bezpečí bránící Murru. Ve 36. minutě se snažil prosadit po centru Lukiče hlavou Álex Berenguer, namířil však balón jen do náruče Audera. Hosté zahrozili Ramírezem minutu na to, ten ale na Sirigua nevyzrál.

Po přestávce se na hřišti psal úplně jiný příběh. Nejprve se snažil změnit bezbrankové skóre Ramírez po přihrávce Quagliarelly, avšak z blízkosti na Sirigua ve 49. minutě nevyzrál. Naopak turínský klub se v 56. minutě již gólově prosadil. Stoper Colley nezachytil centr od Álexe Berenguera, a toho tak využil Verdi, jenž merunu protečoval ke vzdálenější tyči.

Sampdoria se ovšem nevzdala a ve finále udělala moc dobře. Byť z inkasování byla v úvodních chvílích opařená, nakonec se přece dočkala své odměny. Už v 62. minutě se zjevil v dobré pozici Thorsby, jenže poslal svou střelu pouze vysoko nad. Až dvacet minut před koncem poprvé zaúřadoval Ramírez. Vybojoval nejprve perfektní standardku.

Vydal se středem hřiště, zezadu ho fauloval Rincón, a to těsně před vápnem, sám faulovaný se pak jal exekuce přímého volného kopu a nasměroval balón kolem zdi do šibenice. Uběhlo jen pět minut a hosté se dokonce ujali vedení. Po autovém vhazování sklepl Quagliarella merunu pro Ramíreze, jenž z vyloženého postavení neměl problém přesně a účelně zacílit.

Definitivní odpor domácích byl zlomen jen o čtyři minuty později. Quagliarella se řítil sám na bránu, dostal se před Izza, který svého soka v pokutovém území nedovoleně stáhl. Nejenže sudí Valeri, který měl celkově hodně práce, nařídil penaltu, zároveň také italského obránce vyloučil za zmaření zjevné možnosti. Z bílého puntíku se poté Quagliarella trefil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 1:2

08.02.2020 15:00

Góly: 32. Federico Chiesa - 49. Duván Zapata, 72. Ruslan Malinovskyj

Atalanta se opět dočkala vítězství, tentokrát se se třemi body v kapse vrací z toskánské metropole. Po brance Chiesy sice prohrávala, ale po změně stran vsítila dvě branky pomocí Zapaty a Malinovského.

Fialky umí pod trenérem Iachinim pořádně přitlačit na pilu a dnes je k dalšímu povedenému výkonu motivoval domácí stadion. Na ploše Artemia Franchiho se představily opory jako Castrovilli, Chiesa nebo Pezzela s Pulgarem, do hry se zapojil i novic Igor. Proti brazilskému stoperovi nastoupili především Gómez s Iličićem a Zapatou coby největší hrozby Atalanty.

Celek z Bergama chtěl za každou cenu urvat tři body, protože díky nim by se na čtvrtém místě odpoutal od AS Řím, který včera sehrál katastrofální duel s Bolognou. Atalanta i s vědomím toho dala do úvodu všechno a neustále hrozila. Asi nejnebezpečnější její hráč, Josip Iličić, z pravé strany o hodně minul vzdálenější tyč Drągowského brány. Mladý polský brankář byl volán do akce pravidelně, ale se stejnou jistotou dokázal odvracet ataky soupeře.

Fialky se v prvních desítkách minut hodně trápily s přechodem do vápna soupeře a velkou zásluhu na tom měl flexibilní val Bergamaschi, který byl neustále v pohybu. I díky tomu se Atalanta často dostávala do přečíslení. V 19. minutě Mario Pašalić přiběhl do vápna z druhé vlny a po přihrávce ze strany od Castagneho jen těsně minul tyč.

Možná i proto byla vedoucí branka velkým překvapením. Na svědomí ji totiž měli domácí hráči. Benassiho centr z pravé strany odehrál José Luis Palomino pouze na Federica Chiesu, který zkusil z velké dálky štěstí. A dobře udělal, protože brankář Pierluigi Gollini na jeho ránu k tyči nedosáhl a kapituloval.

Mnoho prostoru dnes nedostával Duván Zapata, kterému se místy až intimně věnoval Igor. A Zapatově teatrálnímu pádu ve vápně při snaze získat penaltu sudí nevěnoval pozornost. Druhá půle začala jasně ve znamení Atalanty, mnohem lepšího týmu. Josip Iličić prostrčil míč na Gómeze, který ihned vypálil ze střední vzdálenosti, ale trefil jen před sebou stojícího kapitána Pezzellu.

Ve 49. minutě už to ale hostům konečně vyšlo. Alejandro Gómez dostal krásný pas do vápna, pohlídal si ofsajdovou lajnu a mohl centrovat před bránu. Tam našel nejdůraznějšího hráče, kterým byl Duván Zapata. A tomu už nedělalo problémy dostat míč do sítě.

Fiorentina se sice snažila dostat svého soka do kleští, ale dnes to byl spíš boj s větrnými mlýny. Atalanta opět působila zkonsolidovaným dojmem, jistá si svou kombinací a převahou. A dvacet minut před koncem nastal šok. Atalantě se totiž povedlo otočit skóre utkání!

Děkovat za to může mimo jiné domácímu brankáři Drągowskému. Ten totiž počítal při střele Ruslana Malinovského s tečí, která ale nepřišla. Polský brankář navíc ránu dost podcenil a inkasoval.

Více informací k zápasu

AS Řím - Bologna FC 2:3

07.02.2020 20:45

Góly: 22. Stefano Denswil (vl.), 72. Henrich Mchitarjan - 16. Riccardo Orsolini, 26. Musa Barrow, 51. Musa Barrow

Řím opět zklamal a za svůj výkon proti Bologně především v mizerném prvním poločase se musí stydět. Po blamáži se Sassuolem prohrál i s lépe hrající Bolognou, jejíž tři body získal především Musa Barrow.

Římanům se vstup do nového roku absolutně nedaří a oporou jim není ani jejich domácí stadion. Páteční předehrávku 23. kola potřebovali vyhrát, aby si udrželi naděje na čtvrtou příčku, o kterou zatím svádí urputný boj s Atalantou. Dnes k tomu trenér Fonseca využil vrátivšího se Mchitarjana s Perottim, Džekem nebo Kolarovem. Šiky hostující Bologně vedlo trio Palacio, Orsolini a mladíček Barrow.

Podle očekávání se hrálo jen na jednu bránu, alespoň v prvních minutách. Oproti předpokladům to ale byla domácí brána. Římané se ocitli od začátku pod konstantním tlakem a vesele pokračovali v tragickém představení z Reggio Emilia v minulém kole. Bologna si s jeho hráči dělala, co se jí zachtělo. Ataky hostů působily jednoduše a lehce, naopak AS se opět topilo v bezbranném výkonu.

Především v obraně to opět skřípalo a ani dnes se stoperská dvojice AS nevyznamenala. Chris Smalling totiž hrubě podcenil nahrávku od Barrowa a zřejmě mu unikla přítomnost ještě před chvílí zraněného Riccarda Orsoliniho. Ten mu uctivě poděkoval, převzal míč a propálil pozdě zasahujícího brankáře Lópeze.

Záložní řada AS prakticky nefungovala, nedostupovala hráče a jen bezradně posouvala míč. Strategie Římanů se dala shrnout do jednoduché taktiky nakopávaných míčů od Manciniho na Smallinga, což prostě nemohlo mít úspěch. Římanům tak musel ke srovnání pomoci vlastní gól Denswila. Ten odvracel centr od Kolarova tak nešťastně, že si jej srazil do brány.

Z remízy se ale domácí neradovali moc dlouho, na hřišti dominoval jen jeden tým. Zaslouženého vedení se Bologna dočkala jen čtyři minuty po inkasované brance a tentokrát jí trochu pomohlo štěstí. Tečovaný míč se u vápna dostal k mladíkovi Musovi Barrowovi, který využil teče Santona a míč poslal k tyči mimo dosah marně plachtícího Lópeze - 2:1.

Krátce před koncem první půle mohl třetí branku přidat Rodrigo Palacio, který by si za svůj obětavý výkon gól jistě zasloužil. Míč ale napálil ve velké šanci jen nad břevno. Ze strany domácích naprostý zmar a bída, což nezměnila ani přestávka. Naopak.

Ze druhé půle uteklo jen pět minut, když po straně utekl také Musa Barrow. Před ním jediný obránce Mancini couval tak daleko, až se nechal zesměšnit ve vápně a Barrow dal svou druhou branku v utkání.

Římané sice ještě zdramatizovali utkání, když se po skvělé práci Carlese Péreze a centru Bruna Perese prosadil hlavičkující Henrik Mchitarjan, jenže veškeré naděje AS na remízu zmrazil naprosto zbytečným a hloupým zákrokem Bryan Cristante. Ten byl okamžitě vyloučen a Vlci se dočkali jen další potupné porážky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán23166148:2054
2.Juventus FC23173344:2354
3.SS Lazio23165253:2053
4.Atalanta Bergamo23126561:3142
5.AS Řím23116642:3039
6.Hellas Verona2397728:2434
7.Bologna FC2396837:3633
8.Cagliari Calcio2388738:3532
9.Parma Calcio2395931:3032
10.AC Milán2395925:3132
11.SSC Neapol2386936:3430
12.US Sassuolo23851038:3829
13.Turín FC23831227:4227
14.ACF Fiorentina23671026:3425
15.Udinese Calcio23741220:3625
16.UC Sampdoria23651225:3823
17.US Lecce23571130:4422
18.Janov CFC23471224:4319
19.Brescia Calcio23441521:4216
20.SPAL 201323431617:4015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (312)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele