23. kolo
09.02.2020 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Lecce díky famóznímu Lapadulovi přestřílelo Neapol

Neapol opět ztratila body a po nevýrazném výkonu prohrála ještě k tomu na domácí půdě. Jejím hlavním katem se stal Gianluca Lapadula, který se do sítě brankáře Ospiny trefil dvakrát. Lecce si po Turínu smlslo na dalším favoritovi.

Tento víkend zkrátka favoritům moc nepřeje. Juventus prohrál, stejně tak AS Řím nebo Cagliari. Dalším z řady byla Neapol. Celek z Kampánie mohl využít domácí prostředí a proti sobě mě zcela jasného outsidera v podobě Lecce. To ale ukázalo, že kousat rozhodně umí a že body nerozdává soupeřům zdarma. Neapol si ale z turínské tragédie v minulém kole poučení nevzala.

Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli prohrát. Trenér Gattuso mohl využít nejsilnější možnou jedenáctku a především křídla Insigne s Politanem o sobě dávala hodně vědět. Právě Politano pronikl až do pravé poloviny vápna a nastřeloval balón do ohně, kde ale obránce Donati uhasil vznikající plamínek rázným odkopem. O pár minut později si na Di Lorenzův pas naběhl Arek Milik, kterého nepohlídal Rossettini. Polský kanonýr však hlavičkoval vysoko nad.

Milik na hrotu Partenopei obecně hodně zlobil a na jeho konstantní pozornost si musel brankář Vigorito dávat velký pozor. Další zakončení z dílny šikovného Poláka o zem skončilo jen těsně vedle tyče. S Milikem se obránci Lecce hodně prali, místy až na hranici faulu. Vepředu se Lecce naopak trápilo.

Trvalo to až do 29. minuty, v níž Lecce vyškolilo Neapol z efektivity. Ze své první střely na bránu soupeře totiž skórovalo! Saponara sklepl balón z levé strany pod sebe mezi dvěma obránci. Střelu Falca sice ještě Ospina dokázal vyrazit, jenže dorážku dobře postaveného Gianlucy Lapaduly už zkrátka mít nemohl - 1:0.

To byl pro Neapol velký šok a chvíli jí trvalo, než se vzpamatovala. Deset minut před koncem první půle se na straně uvolnil Politano a našel parádním pasem Lorenza Insigneho. Neapolskému princi se sice povedlo přehodit Vigorita, jenže radost mu zkazila tyč, od níž se balon odrazil mimo.

Hned po poločase se na hřišti ukázal Dries Mertens a v kabině už zůstal Staňo Lobotka. A byl to skvělý tah, protože po pouhých dvou minutách na hřišti se Mertens rozeběhl po straně a nacentroval do vápna. Na jeho přízemní nahrávku si naběhl volný Arkadiusz Milik a vměstnal míč těsně pod břevno. Měl namále, ale nakonec srovnal.

Druhou branku Neapole měl na kopačce Insigne, který vybíhal z ofsajdu, jenže minul! A to bylo pro Neapol osudné. Lecce dnes vyučovalo efektivitu na nejvyšší úrovni. Falcovi stačila jednoduchá kombinace k otevření prostoru a přesný centr do vápna, kde ho do sítě prodloužil opět Lapadula - 2:1.

Neapol se dneska vzadu hodně trápila a Lecce osm minut před koncem definitivně pojistilo překvapivé vítězství. Mario Rui fauloval u vápna Lapadulu a Matteo Mancosu kopl míč k síti naprosto dokonale. Neapol sice v 90. minutě perfektní koloběžkou Josého Callejóna snížilo, ale na body to nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele