23. kolo
07.02.2020 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Musa Barrow dvěma góly potrestal trápící se AS Řím

Řím opět zklamal a za svůj výkon proti Bologně především v mizerném prvním poločase se musí stydět. Po blamáži se Sassuolem prohrál i s lépe hrající Bolognou, jejíž tři body získal především Musa Barrow.

Římanům se vstup do nového roku absolutně nedaří a oporou jim není ani jejich domácí stadion. Páteční předehrávku 23. kola potřebovali vyhrát, aby si udrželi naděje na čtvrtou příčku, o kterou zatím svádí urputný boj s Atalantou. Dnes k tomu trenér Fonseca využil vrátivšího se Mchitarjana s Perottim, Džekem nebo Kolarovem. Šiky hostující Bologně vedlo trio Palacio, Orsolini a mladíček Barrow.

Podle očekávání se hrálo jen na jednu bránu, alespoň v prvních minutách. Oproti předpokladům to ale byla domácí brána. Římané se ocitli od začátku pod konstantním tlakem a vesele pokračovali v tragickém představení z Reggio Emilia v minulém kole. Bologna si s jeho hráči dělala, co se jí zachtělo. Ataky hostů působily jednoduše a lehce, naopak AS se opět topilo v bezbranném výkonu.

Především v obraně to opět skřípalo a ani dnes se stoperská dvojice AS nevyznamenala. Chris Smalling totiž hrubě podcenil nahrávku od Barrowa a zřejmě mu unikla přítomnost ještě před chvílí zraněného Riccarda Orsoliniho. Ten mu uctivě poděkoval, převzal míč a propálil pozdě zasahujícího brankáře Lópeze.

Záložní řada AS prakticky nefungovala, nedostupovala hráče a jen bezradně posouvala míč. Strategie Římanů se dala shrnout do jednoduché taktiky nakopávaných míčů od Manciniho na Smallinga, což prostě nemohlo mít úspěch. Římanům tak musel ke srovnání pomoci vlastní gól Denswila. Ten odvracel centr od Kolarova tak nešťastně, že si jej srazil do brány.

Z remízy se ale domácí neradovali moc dlouho, na hřišti dominoval jen jeden tým. Zaslouženého vedení se Bologna dočkala jen čtyři minuty po inkasované brance a tentokrát jí trochu pomohlo štěstí. Tečovaný míč se u vápna dostal k mladíkovi Musovi Barrowovi, který využil teče Santona a míč poslal k tyči mimo dosah marně plachtícího Lópeze - 2:1.

Krátce před koncem první půle mohl třetí branku přidat Rodrigo Palacio, který by si za svůj obětavý výkon gól jistě zasloužil. Míč ale napálil ve velké šanci jen nad břevno. Ze strany domácích naprostý zmar a bída, což nezměnila ani přestávka. Naopak.

Ze druhé půle uteklo jen pět minut, když po straně utekl také Musa Barrow. Před ním jediný obránce Mancini couval tak daleko, až se nechal zesměšnit ve vápně a Barrow dal svou druhou branku v utkání.

Římané sice ještě zdramatizovali utkání, když se po skvělé práci Carlese Péreze a centru Bruna Perese prosadil hlavičkující Henrik Mchitarjan, jenže veškeré naděje AS na remízu zmrazil naprosto zbytečným a hloupým zákrokem Bryan Cristante. Ten byl okamžitě vyloučen a Vlci se dočkali jen další potupné porážky.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Recoba Inter

Fonseca ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele