23. kolo
08.02.2020 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hellas si vyšlápl i na Juventus a po překvapivé výhře natáhl svojí sérii

Hráči Hellasu Verona zažívají skvělé období, po Milánu nebo Laziu si s nimi neporadil ani vedoucí Juventus. Ten sice vedl po brance Cristiana Ronalda, ale za Hellas odpověděl čtvrthodinu před koncem Fabio Borini a překvapivé tři body zařídil veterán Giampaolo Pazzini. Klopýtnutí Juventusu budou moci už v neděli využít Inter a Lazio.

Konečný výsledek je velkým překvapením a náskok Juventusu na čele se může po víkendu úplně rozplynout. Cože se to vlastně ve Veroně událo?

Juventus byl bezpochyby velkým favoritem, ale výsledky Hellasu ho varovaly, že to na jeho půdě nebude v žádném případě jednoduché. A to se také potvrdilo, už v prvním poločase mělo Juve problémy vytvořit si souvislejší tlak, nicméně ve 20. minutě měl Douglas Costa porci smůly a svůj projektil poslal do břevna. Na druhé straně vzápětí padl gól, ale Hellas se radoval zbytečně, protože byl máván ofsajd. Šlo ale o první důrazné varování směrem k obraně hostí. Před koncem poločasu ještě Ronaldo nepříliš razantní střelou trefil tyčku a víc už se nestalo.

Mnohem líbivější nakonec byl druhý poločas, který přinesl opravdu strhující podívanou. Po hodině hry předvedl Ronaldo rychlostní souboj a ve vápně si pak navedl balón na střelu a přesně k tyči zakončil. Juventus vedl a mnozí možná očekávali, že bude mít utkání pod svojí kontrolou. Jenomže to neměl. Čtvrthodinu před koncem vyrobil ojedinělou chybu a Fabio Borini technickou střelou k tyči srovnal na 1:1. Už remíza by byla považována za skvělý výsledek, ale Hellas nakonec dosáhl na všechny tři body. Juventus sice na chvíli převzal iniciativu, ale čtyři minuty před koncem zahrál ve vápně rukou Bonucci a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Veterán Giampaolo Pazzini ho tvrdou ranou k tyči proměnil a postaral se o největší senzaci sobotního hracího dne.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

odvážne 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

23.10.1985 PMEZ 2.k 1.z

Hellas Verona - Juventus FC

0:0

06.11.1985 PMEZ 2.k 2.z

Juventus FC - Hellas Verona

2:0

Hustýýýý

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

YES!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Inter utne onen hegemon. Nejsem nepřející, pouze bych uvítal změnu. Začíná to být nuda, když čtvrtou nejlepší ligu pořád táhne Juve.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele