23. kolo
09.02.2020 20:45 CET
4 : 2
(0:2)

Reportáž

Inter vyhrál další derby, proti AC dohnal dvoubrankové manko

Slavné derby della Madonnina patří opět modročerným barvám. Inter prožil hrůzostrašný první poločas, ale po změně stran zabral a nakonec svému rivalovi nasázel čtyři góly. Nerazzurri se zároveň bodově dotáhli na Juventus a boj o Scudetto dostává nový náboj. AC Milán zůstane ve středu tabulky.

Milánské derby, to je v Itálii vždycky velká událost. Znovu byl v roli favorita Inter, který na rozdíl od AC bojuje o Scudetto. Antonio Conte nechal jen na lavičce náhradníků Christiana Eriksena, na druhé straně Stefano Pioli nasadil vedle Zlatana Ibrahimoviće chorvatského šutéra Anteho Rebiće.

AC Milán na svého městského konkurenta vlétl jako uragán a prakticky celý první poločas byl v jeho režii. Už po deseti minutách zvedl diváky ze sedadel Hakan Çalhanoğlu, jehož křižná rána orazítkovala tyč Padelliho branky. Inter kontroloval až o devět minut později hlavičkou Diega Godína, která prolétla těsně vedle tyče a Vecino v dobré pozici trefil jen náruč Gigiho Donnarummy. Rossoneri dál oplývali aktivitou a pět minut před koncem prvního poločasu to přišlo. Centr z pravé strany Ibrahimović sklepl před branku, kde měl být Padelli, jenomže balón nezasáhl a Ante Rebić k vlastnímu překvapení pohodlně vstřelil vedoucí gól. A to zdaleka nebylo všechno, už v nastaveném čase prvního poločasu rozehrávalo AC rohový kop, ten sice Kessié netrefil ideálně, ale balón propadl až na zadní tyč ke Zlatanu Ibrahimovićovi a hvězdný Švéd překonal gólmana Padelliho a zvýšil na 2:0.

Antonio Conte musel mít o přestávce hlasitý projev a pro začátek druhého poločasu to zabralo. Pět minut po přestávce předvedl parádní volej z hranice šestnáctky Marcelo Brozović a Donnarumma se mohl natahovat jak chtěl, ale na precizní ránu neměl nárok. Jen o dvě minuty později pak Alexis Sánchez na ofsajdové hranici přihrál do druhé vlny Matíasi Vecinovi a ten zarovnal během pouhých tří minut stav na 2:2. AC ještě reklamovalo ofsajd, ale ten VAR nepotvrdil.

Rossoneri byli po ztrátě náskoku jako opaření a iniciativu převzal Inter. Hrál ale trpělivě a v 70. minutě se dočkal dokonalého obratu. Obrana AC nepokryla rohový kop a hlavičkující stoper Stefan de Vrij přelil skóre na stranu Nerazzurri. Třetí gól zamával s psychikou AC úplně a zhrzení fanoušci byli zanedlouho svědky perfektního přímáku střídajícího Christiana Eriksena, jenž orazítkoval břevno! Stefano Pioli poslal postupně do hry Leãa, Paquetu i Bonaventuru, ale závěrečný tlak ne a ne přijít. Přesto mohlo AC vyrovnat, v 90. minutě si na zadní tyči vyskočil Ibrahimović a hlavou poslal balón do tyče. To byla také poslední možnost Milána. Inter šanci přečkal a v nastavení pojistil výsledek čtvrtou brankou Romelu Lukaku, jenž se prosadil ve vzdušném souboji přes Kjaera. Inter opět ovládl derby a bodově se dotáhl na Juventus.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Forza INTER 5:0

Reagovat
Recoba Inter

Tohle bude těžké utkání, ale měli bychom zvládnout, pokud má být titul.

Reagovat
smazaný uživatel

první super zápas eriksena a výhra 2:1 (eriksen,lukaku) a za AC (ibra)

Reagovat
milanista9

Pirlo ma pravdu ale za mě 2:3

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Brankár Inteu je do počtu?

Reagovat
Recoba Inter

nechytal takový zápas skoro 4 roky, ten chlap..

Reagovat
Morgue

Sním, či bdím po první půli vedeme a ještě k tomu zaslouženě? Jsem u vytržení!!

Reagovat
smazaný uživatel

A je to opet v cudu...jako vzdy se z toho pose...

Reagovat
Morgue

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele