23. kolo
08.02.2020 18:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Sampdoria v Turíně zaznamenala perfektní obrat a slavila výhru

Turín nebude na tenhle zápas vzpomínat v nejlepším. Do sedmdesáté minuty totiž udržoval těsný náskok, následovala nicméně katastrofální desetiminutovka, během níž stačil přijít o jakýkoli bodový zisk a ještě dohrával v oslabení. Úspěch Sampdorie řídili hlavně dva muži, a to Gastón Ramírez a Fabio Quagliarella, jež se postarali o všechny tři přesné zásahy.

Nebyla to vůbec povedená premiéra pro trenéra Morena Longa. Třiačtyřicetiletý lodivod teprve před pár dny nahradil Waltera Mazzarriho a rozhodně hodlal utnout negativní sérii čtyř porážek napříč všemi soutěžemi od svého předchůdce. Souboj s trápící se Sampdorií mu přitom dodával dobrou naději. Jenže krátká mizerná pasáž znamenala pohromu.

Oba týmy jako by v prvním poločase potvrdily, že nejsou aktuálně ve slibném rozpoložení, a především v ofenzívě výrazně zaostávaly za svými očekáváními. Šancí bylo opravdu poskrovnu, všudy všeho vystřelily na bránu jen jednou jedinkrát, na druhou stranu v obou případech mezi tři tyče. Oba brankáři však odolali. Góly tak začaly padat až po obrátce.

Jako první se ve slušnější příležitosti objevil domácí bojovník De Silvestri, nicméně na zadní tyči se nakonec k míči nepropracoval, neboť ho odhlavičkoval do bezpečí bránící Murru. Ve 36. minutě se snažil prosadit po centru Lukiče hlavou Álex Berenguer, namířil však balón jen do náruče Audera. Hosté zahrozili Ramírezem minutu na to, ten ale na Sirigua nevyzrál.

Po přestávce se na hřišti psal úplně jiný příběh. Nejprve se snažil změnit bezbrankové skóre Ramírez po přihrávce Quagliarelly, avšak z blízkosti na Sirigua ve 49. minutě nevyzrál. Naopak turínský klub se v 56. minutě již gólově prosadil. Stoper Colley nezachytil centr od Álexe Berenguera, a toho tak využil Verdi, jenž merunu protečoval ke vzdálenější tyči.

Sampdoria se ovšem nevzdala a ve finále udělala moc dobře. Byť z inkasování byla v úvodních chvílích opařená, nakonec se přece dočkala své odměny. Už v 62. minutě se zjevil v dobré pozici Thorsby, jenže poslal svou střelu pouze vysoko nad. Až dvacet minut před koncem poprvé zaúřadoval Ramírez. Vybojoval nejprve perfektní standardku.

Vydal se středem hřiště, zezadu ho fauloval Rincón, a to těsně před vápnem, sám faulovaný se pak jal exekuce přímého volného kopu a nasměroval balón kolem zdi do šibenice. Uběhlo jen pět minut a hosté se dokonce ujali vedení. Po autovém vhazování sklepl Quagliarella merunu pro Ramíreze, jenž z vyloženého postavení neměl problém přesně a účelně zacílit.

Definitivní odpor domácích byl zlomen jen o čtyři minuty později. Quagliarella se řítil sám na bránu, dostal se před Izza, který svého soka v pokutovém území nedovoleně stáhl. Nejenže sudí Valeri, který měl celkově hodně práce, nařídil penaltu, zároveň také italského obránce vyloučil za zmaření zjevné možnosti. Z bílého puntíku se poté Quagliarella trefil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Som zvedavý, či sa Maya Yoshida pod Ranierim dostane do základu Sampdorie. Keďže je teraz Ferrari dlhodobo zranený tak to vidím ako dosť pravdepodobné...

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele