23. kolo
09.02.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio vyhrálo i v Parmě a na Juventus ztrácí bod

Je tomu už dvacet let, co Lazio slavilo mistrovský titul a vzpomínky na něho v letošní sezoně ožívají. Lazio válí, tři body zapsalo i v Parmě a na vedoucí Juventus už ztrácí pouhý bod. Zápas na Ennio Tardini rozhodl jediný gól, o který se ještě v prvním poločase postaral Felipe Caicedo.

Biancocelesti byli dobře seznámeni se sobotním výsledkem Juventusu a další šanci jak se k němu přiblížit už si ujít nenechali. Připomeňme, že Lazio v týdnu remizovalo na Hellasu a promarnilo možnost stáhnout manko na dva body. Parma měla představovat nebezpečného soupeře, zvláště když měla podporu domácího publika.

Na první výraznější šanci se čekalo dvanáct minut, Ciro Immobile pak zkusil střelecké štěstí a jen těsně minul branku. Na delší dobu to byl jediný vážnější pokus, většina akcí obou celků totiž končila před šestnáctkami. V zápase rovněž nechyběly emoce, poté co je dal najevo domácí kouč Roberto D'Aversa, byl odměněn od sudího žlutou kartou. Bez branek se ale do šaten nešlo. Ve 41. minutě vykouzlil na pravé straně hřiště centr Luis Alberto, propadlý balón se dostal až k Felipemu Caicedovi, který překonal brankáře Colombiho. Mimochodem ten v brance nahradil zraněnou jedničku Sepeho.

Lazio výsledkově ovládlo první poločas, ale zdaleka nemělo vyhráno. Parma se dostávala do blízkosti Strakoši jen s obtížemi, až po střele Kucky si hostující brankář připsal dobrý zákrok a navíc ještě čelil Gagliolovo dorážce. Jestli byla řeč o tom, že kouč Parmy D'Aversa uviděl žlutou kartu, tak o Simonem Inzaghim platilo ve druhém dějství to samé. Biancocelesti se úspěšně bránili a když sudí nevyhodnotil zákrok v pokutovém území na Corneliuse jako penaltový a v šesté minutě nastavení těsně přestřelil Kulusevski, byl z pohledu Ducali konec všem nadějím. Lazio zvítězilo nejtěsnějším rozdílem a na Juventus už ztrácí pouhý bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele