23. kolo
08.02.2020 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Fiorentina doma padla, Atalanta po změně stran otočila utkání

Atalanta se opět dočkala vítězství, tentokrát se se třemi body v kapse vrací z toskánské metropole. Po brance Chiesy sice prohrávala, ale po změně stran vsítila dvě branky pomocí Zapaty a Malinovského.

Fialky umí pod trenérem Iachinim pořádně přitlačit na pilu a dnes je k dalšímu povedenému výkonu motivoval domácí stadion. Na ploše Artemia Franchiho se představily opory jako Castrovilli, Chiesa nebo Pezzela s Pulgarem, do hry se zapojil i novic Igor. Proti brazilskému stoperovi nastoupili především Gómez s Iličićem a Zapatou coby největší hrozby Atalanty.

Celek z Bergama chtěl za každou cenu urvat tři body, protože díky nim by se na čtvrtém místě odpoutal od AS Řím, který včera sehrál katastrofální duel s Bolognou. Atalanta i s vědomím toho dala do úvodu všechno a neustále hrozila. Asi nejnebezpečnější její hráč, Josip Iličić, z pravé strany o hodně minul vzdálenější tyč Drągowského brány. Mladý polský brankář byl volán do akce pravidelně, ale se stejnou jistotou dokázal odvracet ataky soupeře.

Fialky se v prvních desítkách minut hodně trápily s přechodem do vápna soupeře a velkou zásluhu na tom měl flexibilní val Bergamaschi, který byl neustále v pohybu. I díky tomu se Atalanta často dostávala do přečíslení. V 19. minutě Mario Pašalić přiběhl do vápna z druhé vlny a po přihrávce ze strany od Castagneho jen těsně minul tyč.

Možná i proto byla vedoucí branka velkým překvapením. Na svědomí ji totiž měli domácí hráči. Benassiho centr z pravé strany odehrál José Luis Palomino pouze na Federica Chiesu, který zkusil z velké dálky štěstí. A dobře udělal, protože brankář Pierluigi Gollini na jeho ránu k tyči nedosáhl a kapituloval.

Mnoho prostoru dnes nedostával Duván Zapata, kterému se místy až intimně věnoval Igor. A Zapatově teatrálnímu pádu ve vápně při snaze získat penaltu sudí nevěnoval pozornost. Druhá půle začala jasně ve znamení Atalanty, mnohem lepšího týmu. Josip Iličić prostrčil míč na Gómeze, který ihned vypálil ze střední vzdálenosti, ale trefil jen před sebou stojícího kapitána Pezzellu.

Ve 49. minutě už to ale hostům konečně vyšlo. Alejandro Gómez dostal krásný pas do vápna, pohlídal si ofsajdovou lajnu a mohl centrovat před bránu. Tam našel nejdůraznějšího hráče, kterým byl Duván Zapata. A tomu už nedělalo problémy dostat míč do sítě.

Fiorentina se sice snažila dostat svého soka do kleští, ale dnes to byl spíš boj s větrnými mlýny. Atalanta opět působila zkonsolidovaným dojmem, jistá si svou kombinací a převahou. A dvacet minut před koncem nastal šok. Atalantě se totiž povedlo otočit skóre utkání!

Děkovat za to může mimo jiné domácímu brankáři Drągowskému. Ten totiž počítal při střele Ruslana Malinovského s tečí, která ale nepřišla. Polský brankář navíc ránu dost podcenil a inkasoval.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele