Názory a komentáře

Osudová chyba Racingu Lens

Do konce sezony zbývá ve Francii odehrát ještě pět kol, už nyní je však na 99% jasné, který z týmů se s nejvyšší soutěží rozloučí jako první - Lens má po poslední porážce v Métách jedenáctibodové manko na záchranu, což znamená, že matematicky může být jeho sestup zpečetěn už příští víkend. Otázkou nicméně zůstává, jak hluboký pád tradiční klub vlastně čeká..

Schalke do Ligy mistrů nepatří!

Okouzlili nádhernou bitvou proti Realu Madrid. Sahali po senzačním úspěchu a dali 4 kusy slavnému týmu a obhájci trofeje. Jenže v Bundeslize jsou přečtení, tvrdí komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka.

Vyhasínající sopka se znovu ozvala, Kießling dotáhl legendu

Stefan Kießling si vzpomněl na lepší střelecké časy. Svoji chudičkou jednogólovou jarní bilanci při velikonočním 27. kole Bundesligy vylepšil hned dvěma zásahy. Celkem v sezoně dal už šest branek, stále ovšem zůstává daleko za čísly z nejlepších let své kariéry. O jeho sobotních brankách se hodně mluvilo. Nejen to připomíná v tradičním ohlédnutí komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Australská fotbalová federace: Falešný bojovník proti rasismu

Fotbalová Austrálie má za sebou 12 mimořádně pozitivních měsíců. Po světovém šampionátu, kde předčili veškerá očekávání, Socceroos na domácí půdě vybojovali titul mistrů Asie a třásli se, co přijde dál. Za dveřmi však tehdy nečekalo nic víc než domácí fotbalový svaz s jednáním zloděje, který prostřednictvím kampaně proti rasismu drze křičí "Chyťte zloděje!"...

Vzhůru na Euro: Čtyři podceňované týmy, které se vyplatí sledovat

Kvalifikační boje na Euro 2016 jsou přesně v polovině, a už nyní je prakticky jisté, že kromě obvyklého okruhu favoritů se na akci představí i několik týmů "druhého" či "třetího" sledu. Vybrali jsme čtveřici kandidátů, na něž není od věci se podrobněji zaměřit..

Březen v Ligue 1: Vyrovnávání před cílovou rovinkou

Březnový program ve francouzské nejvyšší soutěži sice zahrnoval (díky reprezentačnímu víkendu) pouze tři kola, přesto se však rozhodně nedá říct, že by se fanoušci nudili. Došlo totiž k vyostření bojů o titul, poháry i záchranu, a zajímavé věci se děly i mimo hřiště..

Hamburk opět hazarduje!

Je to kolorit posledních let. HSV se nemůže nakopnout a během jara trpí jeho fanoušci v depresích a obavě. Zatím to vždy vyšlo, ale pomyslné ucho od džbánu nemusí držet donekonečna. Utkání proti Hertě jasně potvrdilo, kde se současný tým nachází. Bude hrát zase o holý život!

Fotbal za oponou: Kam FIFA nevidí aneb Olympiáda neuznaných

Léto 2015 bude v globálním fotbalovém světě patřit jediné události - Copa América. Mezi Anglií a Francií, na ostrově Jersey, však plánují trochu jiný program. Místo jihoamerického mistrovství totiž tamní obyvatelstvo netrpělivě vyhlíží už čtrnáctý ročník Ostrovních her..

Drobný marně krví obměkčoval sudího

První čtyři týmy zvítězily, poslední čtyři prohrály. Nic zásadního se tedy neměnilo v tabulce Bundesligy v popředí ani na konci. Přesto se v uplynulém 25. kole přihodila spousta zajímavostí. V tradičním ohlédnutí za dalším dějstvím nejvyšší německé soutěže některé připomíná komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Zaveďme video. Lidský faktor už prostě nestačí

Ty dva tábory jsou podobně militantní jako zástupci dvou nejúspěšnějších kandidátů v první české přímě volbě prezidenta. Jedna strana, ta konzervativní, zarytě tvrdí, že moderní technologie do fotbalu nepatří. Druhá pak oponuje, že nejpopulárnější sport na světě nejde rozhodovat jako před padesáti lety. A hra s kulatým míčem jí dává čím dál tím víc za pravdu - lidský faktor přestává na rozhodování stačit.

Kdo projde do Ligy mistrů?

Do konce bundesligového ročníku 2014/15 chybí 10 kol a ve hře je tedy ještě přesně 30 bodů. O titulu pro Bayern Mnichov nikdo nepochybuje a i Wolfsburg - zdá se - o druhé místo již nepřijde. Situace se ale náramně zamotává v bojích o evropské poháry. Na bitvu o Ligu mistrů se zaměřil komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Irský recept na stagnaci a chronický nedostatek talentu

Březen v Evropě obyčejně signalizuje postupné lámání chleba; definitivně se začínají rýsovat aspiranti na titul i sestupoví kandidáti. Větší výjimku představují akorát ligy ve Finsku, Švédsku a Norsku, kde nyní teprve vstupují do závěrečného měsíce příprav. A také zcela svébytné Irsko, kde se vykopávalo před pár dny...

Únor v Ligue 1: Uhýbání titulu a pokračování caenské jízdy

Ve Francii se vše schyluje k velkému jarnímu finále. Většina zraků je upřena na klopýtavý souboj o mistrovský titul, v němž všechny tři zainteresované týmy střídají skvělé výkony se zbytečnými ztrátami; na druhé straně tabulky naopak začíná být situace o dost jasnější. Co přinesly únorové bitvy v nejzajímavější lize Evropy?

Patří do bundesligy i "zbytečné" zápasy?

Bayern ve 23. kole potvrdil roli favorita, když porazil outsidera z Kolína nad Rýnem. Čekalo se spíš na to, kolik gólů Bayern "Kozlům" vstřelí, než že by se čekala třeba dělba bodů. Přesto zápas znovu ukázal, že výsledky nelze psát pouze od stolu, ale je třeba je uhrát. Za 23. kolem se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Michal Šíma.

Když brankář nejen chytá, ale i střílí

Je za námi další dramatické kolo bundesligy. Stejně jako před týdnem i tentokrát padaly góly v závěrech zápasů a o jeden z nich se postaral také brankář Marwin Hitz. Díky němu tak Augsburg remizoval s Leverkusenem 2:2. Na góly brankářů se zaměřil komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele