Názory a komentáře

Může Hervé Renard uspět v Evropě?

Málokterý trenér přitahoval v posledních týdnech tolik pozornosti jako Hervé Renard, první kouč, který dokázal triumfovat na Africkém poháru národů se dvěma různými reprezentacemi (v roce 2012 dovedl ke zlatu Zambii, letos Pobřeží slonoviny). Jaký je jeho recept na úspěch, a co lze vlastně očekávat, objeví-li se v dohledné době v některé z top soutěží?

Dost, Dost. Dost, Dost. Nizozemský kanonýr měl pořád málo

Celé se to tak trochu neslo v duchu bujarého karnevalového křepčení a veselí, se kterým jsou spojeny tyto dny nejen v Německu. Střílelo se divoce, a to až do posledních sekund. V jednom případě vešly až na hřiště dokonce i masky. Ne ovšem ku prospěchu věci. S ohlédnutím za 21. kolem německé Bundesligy přichází Václav Procházka, komentátor české verze Eurosportu.

Proč musel Drogba odejít? Návod na africkou fotbalovou revoluci

Ve světle uplynulého Poháru národů nejvýrazněji vyvstaly dvě skutečnosti: Africké fotbalové mocnosti jdou po sportovní stránce správnou cestou, a kontinent jako takový stále nejvíce srážejí jeho vlastní organizační problémy. V prvním ze dvou souhrnných článků k turnaji se podíváme do zákulisí zlatého úspěchu Pobřeží slonoviny..

Africká kolonie v Bundeslize

Uplynulý víkend byl v Německu ve znamení už 20. kola Bundesligy. V tu samou chvíli se zároveň v Rovníkové Guineji rozhodovalo o medailistech na Africkém poháru národů. Na působení Afričanů v Bundeslize se zaměřil komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Vysněné finále po 9 letech: Ghana, nebo Sloni?

Rok 2006 hrál v africkém fotbale důležitou roli - na scéně se totiž objevily dvě velké generace dvou nových velmocí. Ani Ghana, ani Pobřeží slonoviny však v následujících letech kýžené zlaté medaile nezískaly. Nyní, na prvním turnaji v éře po Drogbovi s Essienem, se jeden z nich konečně dočká..

Asijský pohár 2015: Závěrečné shrnutí (2/2)

Uplynul už více než týden ode dne, kdy se definitivně uzavřel Asijský pohár 2015, my se však ještě jednou - a naposledy - přenášíme do dějiště australského šampionátu s avizovanou další částí našeho dvoudílného souhrnu. Dnes si posvítíme na vybrané individuality; hvězdy i propadáky...

Leden v Ligue 1: Vzpoura tří (nečekaných) králů

První měsíc nového roku přinesl ve Francii řadu překvapivých výsledků, zejména v režii tří dosud podceňovaných týmů - spolu s vedoucím Lyonem se totiž nejvíce dařilo Montpellieru, Nice a Caen. Saint-Étienne je venku z boje o titul, Toulouse se musí začít starat o záchranu, Monaco ani tentokrát neinkasovalo jediný gól..

10 nejzajímavějších zimních přestupů ve Francii

V Ligue 1 jsme si v posledních letech zvykli na to, že pokud někdo výrazně hýbe přestupovým trhem, je to buď PSG nebo Monaco; oba nejbohatší kluby však lednovým oknem propluly bez většího rozruchu. I v relativně klidných francouzských vodách se nicméně objevilo několik zajímavých přesunů..

Kdo se bojí, nesmí do lesa

Pokud si Schalke od Roberta Di Mattea slibovalo, že bude patřit k výstavním týmům BL, muselo být po ustrašeném úterním výkonu zklamáno. Pokud ale přišel Di Matteo hlavně s tím, aby zařídil Ligu mistrů, může panovat spokojenost. Bod z Allianz areny normálně není málo a v těsných soubojích o LM může hrát svou roli.

Asijský pohár 2015: Závěrečné shrnutí (1/2)

Austrálie se o víkendu stala první pozlacenou pořadatelskou zemí Asijského poháru od roku 1992, což pro nás znamená milou povinnost zbilancovat nejen její počínání v uplynulých dnech a týdnech. Je tu první část shrnutí, která připomene hlavní dějové linie 16. ročníku asijského mistrovství...

Před branami semifinále. Kdo vyhraje Africký pohár národů?

Jestliže základní skupiny letošního APN převážně nudily, čtvrtfinále už nabídlo úplně jiný příběh - plný gólů, překvapení i kontroverzních okamžiků. Nyní už v boji o zlatou medaili zůstávají poslední čtyři kandidáti. Který z nich má největší šanci ukořistit v neděli večer cenný pohár?

Drama ne, zatím jen příjemný bundesligový rozruch

Bundesliga rozjíždí odvetnou část ve vysokém tempu, po víkendovém startu záhy pokračuje vloženým kolem. K tomu prvnímu jarnímu, celkově osmnáctému, v němž ve šlágru Wolfsburg potupil vedoucí Bayern čtyřmi góly a po kterém na poslední pozici opětovně padl Dortmund, se pár poznámkami vrací komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

APN 2015: Souhrn skupiny C

Jestliže jsme v prvních dvou skupinách letošního Poháru národů byli svědky selhání favoritů a tón výsledků udávala spíše střelecká impotence, "céčko", plnící roli pověstné "skupiny smrti", už nabídlo opravdu zajímavé duely a nakonec i očekávané rozuzlení. Do čtvrtfinále postupuje Ghana, z druhého místa ji doprovází Alžírsko..

APN 2015: Souhrn skupiny B

Pokud bychom hledali jedno slovo, kterým shrnout dosavadní průběh Poháru národů, bude to 'vyrovnanost' - ve skupině B skončilo remízou hned pět zápasů ze šesti. Jedinou výhru si dokázali připsat Tunisané, kteří tak postupují z prvního místa, do čtvrtfinále je doprovodí Demokratická republika Kongo..

APN 2015: Souhrn skupiny A

Africký pohár národů zná první dva čtvrtfinalisty - v neděli večer se rozhodlo, že ze skupiny A do play-off postupují domácí Rovníková Guinea a Kongo. Za co vděčí nečekanému úspěchu, a co je příčinou selhání favorizovaných Burkiny Faso s Gabonem?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele