Názory a komentáře

Kdo se bojí, nesmí do lesa

Pokud si Schalke od Roberta Di Mattea slibovalo, že bude patřit k výstavním týmům BL, muselo být po ustrašeném úterním výkonu zklamáno. Pokud ale přišel Di Matteo hlavně s tím, aby zařídil Ligu mistrů, může panovat spokojenost. Bod z Allianz areny normálně není málo a v těsných soubojích o LM může hrát svou roli.

Asijský pohár 2015: Závěrečné shrnutí (1/2)

Austrálie se o víkendu stala první pozlacenou pořadatelskou zemí Asijského poháru od roku 1992, což pro nás znamená milou povinnost zbilancovat nejen její počínání v uplynulých dnech a týdnech. Je tu první část shrnutí, která připomene hlavní dějové linie 16. ročníku asijského mistrovství...

Před branami semifinále. Kdo vyhraje Africký pohár národů?

Jestliže základní skupiny letošního APN převážně nudily, čtvrtfinále už nabídlo úplně jiný příběh - plný gólů, překvapení i kontroverzních okamžiků. Nyní už v boji o zlatou medaili zůstávají poslední čtyři kandidáti. Který z nich má největší šanci ukořistit v neděli večer cenný pohár?

Drama ne, zatím jen příjemný bundesligový rozruch

Bundesliga rozjíždí odvetnou část ve vysokém tempu, po víkendovém startu záhy pokračuje vloženým kolem. K tomu prvnímu jarnímu, celkově osmnáctému, v němž ve šlágru Wolfsburg potupil vedoucí Bayern čtyřmi góly a po kterém na poslední pozici opětovně padl Dortmund, se pár poznámkami vrací komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

APN 2015: Souhrn skupiny C

Jestliže jsme v prvních dvou skupinách letošního Poháru národů byli svědky selhání favoritů a tón výsledků udávala spíše střelecká impotence, "céčko", plnící roli pověstné "skupiny smrti", už nabídlo opravdu zajímavé duely a nakonec i očekávané rozuzlení. Do čtvrtfinále postupuje Ghana, z druhého místa ji doprovází Alžírsko..

APN 2015: Souhrn skupiny B

Pokud bychom hledali jedno slovo, kterým shrnout dosavadní průběh Poháru národů, bude to 'vyrovnanost' - ve skupině B skončilo remízou hned pět zápasů ze šesti. Jedinou výhru si dokázali připsat Tunisané, kteří tak postupují z prvního místa, do čtvrtfinále je doprovodí Demokratická republika Kongo..

APN 2015: Souhrn skupiny A

Africký pohár národů zná první dva čtvrtfinalisty - v neděli večer se rozhodlo, že ze skupiny A do play-off postupují domácí Rovníková Guinea a Kongo. Za co vděčí nečekanému úspěchu, a co je příčinou selhání favorizovaných Burkiny Faso s Gabonem?

Asijský pohár 2015: Shrnutí čtvrtfinále

Asijský pohár 2015 už zná své semifinalisty, a světe div se, chybí mezi nimi obhájci titulu z Japonska. Modré Samuraje v penaltovém rozstřelu udolaly Spojené arabské emiráty, které spolu s Irákem v pátek docela nečekaně přeci jen pozvedly renomé doposud zklamávajících arabských reprezentací...

Asijský pohár 2015: Shrnutí skupinové fáze

Skupinová fáze Asijského poháru 2015 je za námi, a neutrální divák musí zkonstatovat maximální spokojenost. V Austrálii panuje vynikající atmosféra, na návštěvy si zpravidla nelze stěžovat, a i fotbal se hraje kvalitní. Už teď je koneckonců jasné, že každý zápas na turnaji pozná svého vítěze...

Asijský pohár 2015: pět hlavních motivů australského svátku

Už jen necelých 24 hodin zbývá do výkopu 16. ročníku Asijského poháru, poprvé v historii pořádaného původně skrz naskrz oceánskou Austrálií. A stejně jako před čtyřmi lety, i tentokrát u této události nesmí chybět EuroFotbal s rozsáhlým preview...

Přestupové tajemství: Proč je Balotelli stejně drahý jako Sánchez

S příchodem nového roku se tradičně rozbíhá nekonečný kolovrátek spekulací o lednových nákupech. Padají částky v řádech jednotek až desítek milionů liber, ale kluby přitom až tolik nezajímá, za kolik hráče kupují. Takový Sánchez stál Arsenal přes třicet milionů, Balotelli Liverpool ani zdaleka ne dvacet, ale přitom je jejich aktuální cena velice podobná. Kde je zakopaný pes?

Proč se Gerrard na rozdíl od Lamparda do Premier League nevrátí

Minulý rok měl anglickou kopanou opustit Frank Lampard. Letos se k tomu chystá Steven Gerrard. Symbolicky si v minulém týdnu jedni z nejvýraznějších anglických fotbalistů poslední dekády rozdělili okupaci titulků sportovních deníků a aktuální situace je následující: Lampard z Anglie ještě neutíká, zatímco Gerrard ano.

PODCAST: Výroční ceny EuroFotbalu 2014

Rok 2014 se pomalu chýlí ke konci a s tím přicházejí i různá vyhodnocování a bilancování. EuroFotbal.cz si pro vás při této příležitosti připravil prozatím poslední ze série unikátních podcastů, v rámci něhož osvědčený tým uplynulý rok po svém jak se patří zhodnotil...

Dortmund má na výběr: pád, nebo rozlet k výšinám?

Sousto pro fanoušky, vděčné téma. Dortmund poutá nebývalou pozornost. Megakrize žlutočerných je tématem debat, úvah v médiích a v ohlédnutí za sedmnáctým kolem a první polovinou bundesligové sezóny si jí všímá i komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

ANKETA: Český fotbal v roce 2014

Rok 2014 se chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Zatímco loni reprezentace dostala od našich respondentů čtyřku, tak letos samé jedničky. Pro změnu výkony českých klubů na evropské scéně okomentovali jako bídu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele