Ligue 1 - souhrn 9. kola

04.10.2019, 22:37, aktualizováno 06.10.2019, 23:00
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain naplnilo roli favorita proti Angers a upevnilo si vedoucí pozici před Nantes, které si pro změnu poradilo s Nice. Další tři body slaví Bordeaux, které zvítězilo v Toulouse, Montpellier pro změnu udolal Monaco. Trápící se Marseille padla v Amiens. Saint-Étienne v derby přetlačilo Lyon...

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:0

06.10.2019 21:00

Góly: 90. Robert Berić

Prestižní Derby Rhone-Alpes mezi Saint-Étienne a Lyonem skončilo nejtěsnější výhrou domácího celku a také nejlepší premiérou Clauda Puela. Nový kouč ASSE začal svoje působení u Les Verts tím nejlepším možným způsobem - výhrou v derby. To přitom rozhodl až v devadesáté minutě Robert Berić.

Saint-Étienne i Olympique Lyon se ve francouzské nejvyšší soutěži trápí a domácí už dokonce stihli vyměnit trenéra Ghislainta Printanta za Clauda Puela. Právě před derby to byla pikantní volba, neboť Puel v letech 2008-2011 Lyon coby hlavní kouč vedl. Derby bylo klíčové i pro trenéra Sylvinha, který se po další porážce dostává pod ještě větší tlak.

Atmosféra na stadionu Geoffroye Guicharda byla jako vždy skvělá a nasazení obou celků velké. První opravdová gólovka přišla po dvaceti minutách a na starosti jí měli domácí borci. Ryad Boudebouz zůstal ve vápně nikým nepovšimnut a po přihrávce z pravé strany napříč pokutovým územím tvrdě vypálil a Lopes skvělým zákrokem balón vytěsnil na tyč. O něco aktivnější domácí se dál snažili zaměstnávat defenzivu Lyonu, ale až do šaten si žádnou další šanci nevytvořili. Hra Lyonu byla především směrem dopředu hodně nevýrazná a kouč Sylvinho nemohl být ani tentokrát spokojen.

Více práce měl i ve druhém poločase Anthony Lopes a ránu Bouangy nadvakrát schoval do rukavic. Až po hodině hry se předvedl i Lyon a dokonce se mu podařilo vstřelit gól, který nebyl kvůli ofsajdu uznán. Houssem Aouar si nepohlídal hranici a jeho radost byla zbytečná. V 63. minutě pak měl Lopes dál plné ruce práce a střelu Bouangy na přední tyči vyrazil.

Zajímavá podívaná byla k vidění i v závěrečné čtvrthodině. Lyon měl nejprve možnost prostřednictvím Dembélého, ale jeho hlavičku Moulin zkrotil. Následně se Les Gones zranil Léo Dubois, ale jelikož už Sylvinho střídal, dohrával Lyon v oslabení. I přes tyto okolnosti mohli Les Gones brát tři body, kdyby Houssem Aouar proměnil samostatný postup na Moulina. Ze všech tří bodů se nakonec mohou radovat Les Verts. V poslední minutě zápasu odcentroval Boudebouz přesně na hlavu Roberta Beriće a Lopes do protipohybu neměl šanci zasáhnout. Saint-Étienne ovládlo Derby Rhone-Alpes a alespoň trochu zlepšilo svojí stávající pozici. Tu naopak opět zhoršuje Lyon.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims 0:1

06.10.2019 17:00

Góly: 49. Boulaye Dia

Hráčům Rennes se ani tentokrát nepodařilo zastavit výsledkový propad a po další porážce s Remeší jim patří už desátá příčka. Hosté zase předvedli, že letos podávají nevyzpytatelné výkony a po výhře v Paříži mají další cenný skalp pohárového účastníka. Jediný gól rouges et blancs obstaral na začátku druhého poločasu Boulaye Dia.

Poslední soutěžní výhru registrují v Rennes na konci srpna a od té doby tým na další výhru čeká. Po slibném začátku je to pro svěřence Juliena Stéphana velké zklamání, které se nepodařilo zažehnat ani v 9. kole.

Remeš byla odhodlána napravit porážku s Dijonem a připomenout si naopak výkon z Parku princů. Od úvodní minuty to byl litý boj, pouze s menším počtem vyložených šancí. Ve 13. minutě to zkusil střelou z první Anastasios Donis, ale Romain Salin dobře zasáhl. O několik minut později zase ze vzduchu neuspěl Jacques Romao. V dresu Rennes byl hodně aktivní zejména útočník Mbaye Niang, ale ani jeho střelecké pokusy se neujaly a poločas tak skončil nerozhodným výsledkem 0:0.

Zatímco v prvním poločase se diváci branek nedočkali, začátek druhé půle byl především pro hostující tým štědřejší. Ve 49. minutě prošla Oudinova střílená přihrávka skrz vápnem až k Boulaye Diovi, který procpal balón za Salinova záda. Hamari Traoré sice mohl okamžitě odpovědět, jenomže branku minul. Přesnější byl z přímáku Bourigeaud, ale hosty zachránila horní tyč!

Nápor domácích pokračoval a Remeš se zcela uchýlila k defenzívě. Její obranná čtveřice předvedla dobrý výkon a nakonec neinkasovala, což znamená, že si hosté odvážejí z Roazhon Parku všechny body.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Nîmes Olympique 2:2

06.10.2019 15:00

Góly: 12. Loïc Rémy, 79. Victor Osimhen - 45+5. Renaud Ripart, 71. Kévin Denkey

Favorizované Lille nedokázalo potvrdit úlohu jasného favorita proti Nimes a pouze se s ním rozešlo smírně v poměru 2:2, v nejvyšší francouzské soutěži proto zaznamenalo již třetí nerozhodný výsledek ze čtyř utkání. V tabulce Ligue 1 se nachází na páté pozici s patnácti body, za vedoucím PSG zaostává o bodů šest. Pro Olympique má remíza cenu zlata, momentálně mu patří patnáctá příčka s devíti body.

Utkání mělo velký náboj od samého začátku a především v úvodním dějství střídala jedna nebezpečnější akce druhou. Už po necelých čtyřech minutách se mohl zapsat do střelecké listiny Ahoueke Denkey, ale jeho rána z deseti metrů letěla těsně vedle bližší konstrukce. Ihned na to se v nadějné pozici zjevil Bamba, nicméně s jeho nepříliš razantní přízemní střelou si dokázal poradit pozorný gólman Bernardoni.

V 9. minutě se po rohovém kopu musel na opačné straně činit také brankář Maignan, jenž se natáhl ke své pravé tyči a míč odvrátil do bezpečí. OSC se přeci jen dostalo do vedení za další tři minuty. Ikoné se zjevil sám před Bernardonim a zblízka ho nepropálil, hostující strážce se pak blýskl i proti bombě Loïce Rémyho, jenomže na závěrečnou dorážku stejného hráče již dosáhnout nedokázal. Po necelé půl hodině hry byli hosté blízko k vyrovnání.

Philippoteaux pronikl po pravé straně až do šestnáctky protivníka a svým přízemním pokusem z mírného úhlu minul o decimetry vzdálenější tyč. V následujícím průběhu pálili těsně vedle Bamba s Victorem Osimhenem, Nimes z ničeho nic srovnalo krok v nastavení úvodního dějství. Fonte totiž ve vlastní šestnáctce jasně podrazil Philippoteauxe a rozhodčí Lesage okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Renaud Ripart.

Ten nabídnutou možností nepohrdl a Maignana přesvědčivě poslal na opačnou stranu. Po změně stran se hrálo mnohem opatrněji, hosté otočili vývoj v 71. minutě. Ripart odvedl výtečnou práci na pravém křídle a pak přihrál před branku, kde nabíhající Denkey usměrnil míč jemnou tečí do protějšího spodního rohu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem reflexivně zasáhl střídající brankář Días proti prudké hlavičce Osimhena, po následném rohovém kopu se dostal aktivní Osmihen k dorážce a střelou zblízka zařídil konečnou remízu.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Racing Strasbourg 1:0

05.10.2019 20:00

Góly: 38. Stephy Mavididi

Les Mustards dokázali navázat na zápas s Remeší a rázem mají slušnou šanci opustit setupové pásmo. Naopak Strasbourg k němu má po další porážce zase o něco blíže.

V obou klubech zřejmě už nedočkavě vyhlížejí reprezentační přestávku a věří, že se po ní obrátí věci k lepšímu. Jak uvedeno, o důvod víc se domnívat, že to tak opravdu bude, mají teď fotbalisté hájící barvy DFCO. Ve vzájemném duelu na Stade Gaston Gérard však začali lépe hosté. Alfred Gomis musel po uplynutí úvodní dvacetiminutovky čelit dvou nebezpečným pokusům.

Obstarali je Adrien Thomasson a Sanjin Prcić. Rozhodující moment přišel na pořad večera sedm minut před vypršením řádné hrací doby. Matz Sels sice nejprve skvěle zlikvidoval hlavičku Matheuse Pereiry, jenže na dorážku Stephyho Mavididiho byl krátký. I proto, že mu spoluhráči v obraně zrovna dvakrát nevypomohli - 1:0.

V každém případě jednadvacetiletý anglický forvard se může radovat ze svého prvního gólu v Ligue 1. Tím spíše, že přinesl tříbodový zisk. Nedlouho po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se mohl prosadit podruhé, kdyby mířil o něco přesněji. Dohromady bylo k vidění pouhých pět střel, které směřovaly mezi tři tyče.

O ty poslední dvě se postarali Dán Thomasson a vysoký Ludovic Ajorque. Alfred Gomis si však třetí čisté konto v sezoně sebrat nenechal. O další bude usilovat v Parc Olympique Lyonnais. Racing Strasbourg čeká další venkovní partie, tentokráte na Stade Vélodrome, přičemž tamní Olympique Marseille podává i letos nevyrovnané výkony.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 3:1

05.10.2019 20:00

Góly: 31. Florent Mollet, 39. Pedro Mendes, 56. Andy Delort - 69. Wissam Ben Yedder

Na jihu Francie se určitě čekal vyrovnanější duel. Nicméně hotovo bylo v podstatě už při poločasovém hvizdu. Po dvou povedených kláních knížecí celek zkrátka zase neměl svůj den.

Jardimova skvadra přitom byla na Stade de la Mosson v úvodu aktivnější. Tiémoué Bakayoko se nejčastěji staral o to, aby balon zůstával na kopačkách hostujícího celku. V 8. minutě to však byl Gelson Martins, kdo posadil přesný míč na hlavu Islama Slimaniho, jenž pátý gól v aktuálním ročníku prozatím nepřidal.

V 15. minutě Alexandr Golovin rozehrál roh na Kamila Glika, jenž se musel sklonit před uměním Gerónima Rulliho. Ruský reprezentant si pak vyměnil balon s Fábregasem a moc nechybělo, aby poslal Monaco do vedení. A pak najednou udeřili domácí. Gaëtan Laborde zakončil rychlý brejk nadýchaným centrem před bránu, kde nikdo z obránců nestačil zareagovat na nabíhajícího Florenta Molleta, jenž tak mohl hlavou skórovat z bezprostřední blízkosti - 1:0.

Potom Andy Delort poslal na párek Glika a jen díky Benjaminu Lecomtemu, který ještě v minulé sezoně nastupoval za MHSC, zůstal mezi oběma kluby nejtěsnější brankový rozdíl. Jenže to se změnilo v minutě devětatřicáté. Na první hlavičku po rohovém kopu stihl monacký brankář ještě zareagovat, avšak u nechytatelné dorážky byl nejdříve ze všech Pedro Mendes - 2:0.

V 52. minutě mohl po Ben Yedderem rozehrané standardní situaci snížit Chilan Guillermo Maripán. Nestalo se, a tak byla znovu řada na Der Zakarianově týmu. V minutě šestapadesáté poslal Florent Mollet z pravého křídla výborný míč na zadní tyč do kapsy mezi gólmanem a obránci. Andy Delort svůj volej zvládl nasměrovat ideálně pod břevno, přestože kulatý předmět před ním ještě skočil - 3:0.

Tohle už vypadalo pro La Paillade hodně vesele. A nic na tom nezměnila ani 69. minuta, ve které se knížecí klub dočkal snížení zásluhou dvou nejlepších hráčů. Slimani sklepl pod sebe na Wissama Ben Yeddera, který si udělal prostor a následně elegantně přeloboval Rulliho - 3:1. Jakékoli další snahy o vyrovnání však rázně utnul nedisciplinovaný Golovin, když ostrým skluzem zastavil Labordeho.

Po druhé žluté kartě šlo Monaco do deseti a na ofenzivní choutky si mohlo nechat zajít chuť. A muž zápasu Florent Mollet? Ten si hned ve dvaaosmdesáté minutě vysloužil při svém střídání potlesk tribun. Po devětadvaceti letech tak MHSC doma přehrálo soupeře z nedalekého knížectví. V roce 1990 u toho jakožto střední obránce nechyběl sám Michel Der Zakarian, přičemž mezi jeho tehdejší spoluhráče patřil kupříkladu stále populární kolumbijský vlasáč Carlos Valderrama.

Montpellier okupuje se čtrnácti body šestou příčku a doufá, jak dopadne vzájemné klání mezi Rennes a Remeší. Právě ta bude za dva týdny soupeřem klubu ze Stade de la Mosson. Monaco zůstává s devítibodovým ziskem v dolní polovině tabulky a věří, že na Stade Louis II zvládne po reprezentační pauze porazit pro změnu Stade Rennes.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 1:3

05.10.2019 20:00

Góly: 61. Efthymios Koulouris - 1. Nicolas De Préville, 19. Pablo, 53. Ui-jo Hwang

Bordeaux se dotahuje na čelo a po vítězství nad Toulouse se vyhouplo už na čtvrté místo s jednobodovou ztrátou na Ligu mistrů. Girodins parádně vyšel začátek zápasu, dva rychlé góly a ještě jeden zásah na začátku druhého poločasu znamenaly pohodlné vedení, které už Toulouse nedokázalo nijak zvrátit.

Pro Toulouse znamená další porážka propad až na osmnácté místo a po slibném začátku je to velké vystřízlivění. Domácím vůbec nevyšel start zápasu a už po 60 sekundách prohrávali. Nicolas De Préville se rozhodl nic nevymýšlet, potáhl balón k pokutovému území a ranou k tyči poslal Bordeaux do vedení. Ve 13. minutě měl De Préville další velkou šanci, ale z přímého kopu jen orazítkoval spojnici tyče a břevna. Úžasnou dvacetiminutovku pak uzavřeli hosté druhým gólem. Skvělý De Préville poslal do šestnáctky centr a Pablo kopačkou poslal balón za Reynetova záda. Základ pozdějšího vítězství byl úspěšně položen.

Bordeaux mělo v prvním poločase velkou územní převahu a stejně aktivně vlétlo i do druhého poločasu. Nebezpečnou ránu Kamana sice vyrazil Reynet, ale v 53. minutě na tu v podání Hwang Ui-joa nedosáhl a TFC už prohrávalo o tři góly. I ve třetí brance měl prsty díky asistenci Nicolas De Préville.

Domácím se alespoň podařilo sympaticky snížit, Efthimis Koulouris vypálil přízemní střelu přesně k tyči kam Costil nemohl dosáhnout. Blízko bylo i zdramatizování zápasu, čtvrthodinu před koncem totiž orazítkoval břevno Gradel. Toulouse se tedy dostalo do zápasu, ale až v jeho závěrečné části a to bylo příliš pozdě. Bordeaux si nakonec odvezlo výhru 3:1 a poskočilo na čtvrté místo tabulky Ligue 1.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Metz 2:0

05.10.2019 20:00

Góly: 11. Julien Faussurier, 45. Jean-Charles Castelletto

Na posledním místě tabulky se po devíti odehraných kolech nachází Méty, které prohrály duel dvou nováčků v Brestu. Výsledek 2:0 přitom plně neodpovídá dění na hřišti, neboť hosté byli o něco aktivnějším týmem. K zisku, byť jediného, bodu jim nestačilo větší držení balónu ani pilnější střelba.

Fotbal se hraje na góly a těch zkrátka vstřelil více Brest. A netrvalo to příliš dlouho, protože v 11. minutě se z voleje opřel do odraženého balónu Julien Faussurier a Oukidja se nestačil rychle přemístit. Méty tedy rychle prohrávaly a ještě do šaten chtěly s výsledkem něco udělat. Ve 36. minutě těsně minul branku Diallo a Cohadeho velkou příležitost zneškodnil Léon. Místo vyrovnání nakonec přišel druhý gól domácích, v nastaveném čase si naskočil na rohový kop Jean-Charles Castelletto a Oukidja byl bez nároku.

Brestu tedy stačilo k dvoubrankovému vedení opravdu vytěžit z minima maximum. Méty měly po prvním poločase přes 60% držení balónu, ale to vše bylo k ničemu. V 68. minutě vyrazil Léon pěknou střelu Ambroseho a Diallova pumelice skončila mimo. Do třetice pak Boulaya trefil náruč připraveného Léona.

Čtyři minuty před koncem mohl definitivně rozhodnout Cardona, jenomže branku přestřelil. Brest to nijak zvlášť mrzet nemusel, Méty se totiž prosadit nedokázaly a v souboji nováčků padly.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 1:0

05.10.2019 20:00

Góly: 86. Moses Simon

Les Canaris vycházejí ze zabezpečené obrany a díky tomu je pouhých devět vstřelených branek dostačujících k tomu, aby po stejném počtu kol okupovali s devatenácti body druhou příčku. Nice však nemusí zoufat, jelikož na pohárové umístění ztrácí jenom dva body.

Oproti původním předpokladům do tohoto střetnutí zasáhl už od úvodní minuty brazilský stoper Dante. A byl to právě on, kdo už ve 4. minutě pobídl Youcefa Atala, aby prověřil pozornost Albana Lafonta. Fanoušci na stadionu dávali de facto po celý zápas najevo, že na Emiliana Salu rozhodně nezapomněli.

Po osmadvaceti minutách hry je mohl výrazně potěšit Kalifa Coulibaly, kdyby jeho hlavičku po centru Mosese Simona nezlikvidoval Walter Benítez. Ve 30. minutě se mohl poprvé po svém přestupu do Nantes střelecky prosadit Ludovic Blas. Po rohovém kopu zůstal ve vápně zcela osamocený, ale trestuhodně přestřelil.

Peruánec Cristian Benavente byl hodně aktivní už během úvodního dějství a obranu Nice zlobit i po změně stran. V 60. minutě mu Simon servíroval výtečnou přihrávku, nicméně tváří v tvář Benítezovi neuspěl. Poté se proměnil v asistenta, když vyslal do šance Imrana Louzu, jenž přišel na trávník v téže minutě. Potom jedničku ve službách hostujícího celku prověřil sám Moses Simon.

Nigerijský hráč byl k nezastavení a k neuhlídání. Z jeho další pobídky mohl těžit Coulibaly, kdyby se mezi ním a bránou na poslední chvíli nezjevil Dante. Rozhodnutí tedy padlo až v šestaosmdesáté minutě. Střídající Kader Bamba ukázal na pravém křídle Malangu Sarrovi své rychlé nohy, načež nacentroval před bránu, kde osamocený Simon hlavičkou rozhodl o šesté výhře FC Nantes - 1:0.

Pojistku mohl v nastaveném čase přidat Kalifa Coulibaly. Díky výbornému zákroku muže v rukavicích si však bude muset na čtvrtou trefu v ročníku počkat. Minimálně čtrnáct dní, protože v týdnu po reprezentační přestávce míří "Kanárci" na Stade Municipal Saint-Symphorien v Metách. Nice doma na stadionu Allianz Riviera přivítá vedoucí PSG.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Angers SCO 4:0

05.10.2019 17:30

Góly: 13. Pablo Sarabia, 37. Mauro Icardi, 59. Idrissa Gueye, 90. Neymar

Angers chtělo hrát v Parku princů jistě důstojnější roli, nakonec ale odchází poraženo vysokým rozdílem. PSG si vytvořilo solidní náskok už v poločase a po změně stran ještě přidalo další dva góly, aby nakonec zvítězilo 4:0. Brankáře Butelleho postupně překonali Sarabia, Icardi, Gueye i znovu pozdní brankou Neymar.

Pařížané si po další výhře upevnili vedoucí příčku a pravda, proti Angers se na tři body zas tak nenadřeli. Soupeř nedokázal vzdorovat ani čtvrthodinu. Ve 13. minutě prošel až do šestnáctky jako nůž máslem Pablo Sarabía a přesně umístěnou střelou k tyči zajistil domácím vedení. Rachid Alioui ještě mohl vývoj utkání změnit, kdyby proměnil samostatný postup na Navase ve vyrovnávací gól nebo kdyby Santamaríu nevychytal kostarický brankář. Nestalo se tak a Paříž do poločasu navýšila skóre. Ve 37. minutě udělal ve vápně Angers vítr opět Sarabia a z jeho práce vytěžil druhý gól v zápase Mauro Icardi.

Hosté z Loiry byli v těžké pozici, ale kontaktní gól by je ještě vrátil zpátky do zápasu. Do druhého poločasu přišla jako čerstvá posila Sada Thioub, ale PSG drželo otěže zápasu pevně ve svých rukou. V 59. minutě vyrazil Sarabiovu střelu na brankové čáře jeden z obránců a dorážející Idrissa Gueye dal už na 3:0.

Až do konce utkání si velké příležitosti vytvářel Neymar, ovšem Brazilcova chvíle přišla až v úplně poslední minutě, tak jak si příznivci PSG v posledních zápasech zvykli. Neymar zakončil rychlou akci uvnitř šestnáctky a dal výsledku konečnou podobu.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Olympique Marseille 3:1

04.10.2019 20:45

Góly: 11. Haitam Aleesami, 41. Serhou Guirassy (pen.), 90. Stiven Mendoza - 23. Darío Benedetto

Olympique Marseille v předehrávce 9. kola nejenže ztratil sedmizápasovou neporazitelnost, ale v Amiens dokonce prohrál a spadl na deváté místo tabulky. Jihofrancouzský celek až do této doby s Amiens nikdy neztratil, ovšem tentokrát ho zásahy Aleesamiho, Guirassy a Mendozy stály všechny body. Čestný úspěch Les Phocéens obstaral Benedetto.

Stade de la Licorne se těšil na zvučného soupeře a domácí příznivci doufali v prolomení smutné série, která činila s Marseille čtyři porážky. Jinými slovy Amiens nikdy nezískalo proti Marseille ani bod a i tentokrát byli v lepší formě hosté. Olympique sice prohrál zahajovací duel s Remeší, ovšem od této doby neprohrál.

Začátek utkání na stadionu de la Licorne však svěřencům Andrého Villase-Boase nevyšel podle představ a v 11. minutě šli domácí překvapivě do vedení. Kakuta se na pravé straně pokutového území dokázal uvolnit a načechrat před branku pěkný centr, který Haitam Aleesami dostal za brankovou čáru. Zprvu to vypadalo, že jeho zakončení brankář Mandanda vyrazil, avšak hodinky sudího potvrdily překročení brankové čáry. Marseille tedy byla od začátku v problémech, ale poměrně brzy stačila vyrovnat. Ve 23. minutě se v obležení protihráčů dostal ke střele Dario Benedetto a Gurtner na jeho pokus k tyči nedosáhl. Hosté pak sice měli více ze hry, ale po viditelném faulu Čalety-Cara na Guirassyho sudí odpískal ve prospěch Amiens pokutový kop. Sám postižený Sehrou Guirassy penaltu suverénně proměnil a zajistil domácím poločasový náskok.

Hned na začátku druhého dějství mělo Amines obrovskou příležitost na navýšení výsledku, ale Guirassy po samostatném postupu na Mandandu trefil břevno! Na druhé straně zase protáhl Gurtnera Benedetto. Obrana Marseille působila dost nejistě a o chvíli později se do samostatného průniku dostal i Juan Otero, Mandanda výborně zasáhl.

Oba celky měly několik příležitostí, po hodině hry byl blízko vyrovnání Sanson, jehož pokus před brankářem zablokoval Aleesami. Marseille ani z následného tlaku gól nedala a minutu před koncem definitivně rozhodl o výsledku John Stiven Mendoza. Už ve druhé minutě nastavení dostal dlouhou přihrávku do zcela otevřené obrany a po chvilce váhání uklidil balón přesně k tyči Mandandovy branky. Amiens poprvé v historii porazilo Marseille 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain970217:421
2.FC Nantes96129:519
3.Angers SCO951316:1516
4.Girondins Bordeaux943215:1015
5.Lille OSC943213:915
6.Stade Reims94238:414
7.Montpellier HSC94239:714
8.OGC Nice941412:1313
9.Olympique Marseille934210:1113
10.Stade Rennes93338:712
11.Amiens SC932412:1411
12.Stade Brestois925210:1311
13.AS Saint-Étienne93248:1311
14.Olympique Lyon923414:99
15.Nîmes Olympique92349:119
16.AS Monaco923415:199
17.Racing Strasbourg92346:109
18.Toulouse FC92349:159
19.Dijon FCO92255:108
20.FC Metz92258:148

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Israha

Nejhorší zápas sezony. Nejsmutnější na tom asi je, jak je ten tým slabý fyzicky i mentálně, a rozbije ho v podstatě sebranka atletických černochů s kvalitou tak na Ligue 2, protože prostě chcou. Sakai, Benedetto aspoň makali...a ostatní nic, žádná zarputilost, nasazení, hecování, touha zabojovat a kvalita udělat něco rozhodujícího, co by vedlo ke gólu či aspoň šanci. Se ukazuje, že McCourt a Garciovo finále EL z dlouhodobého hlediska nic neznamená, klub je ve sračkách víceméně v kuse od stříbrné sezony Baupa. Villas-Boas se evidentně snaží něco vymyslet, ale tam zkrátka není koho koučovat, nejsou fotbalisti, jen průměráci, oblékající kdysi slavný dres.

Reagovat
smazaný uživatel

V čom je, k. rva, problém. Po každom kole sa objaví koment "najhorší výkon sezóny"?

Reagovat
Israha

Chybí kvalita v širším kádru. Tak prosté to je. Plus tentokrát zrovna chyběli všichni hráči, kteří mají jakés takés vůdcovské schopnosti (Thauvin, Strootman, Álvaro, Payet). Ale hlavně ta kvalita kádru, na lavičce absolutně nejsou hráči, schopní změnit zápas. A ti teď skrze zranění a karty musejí hrát v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar ve skvělé formě

Reagovat
Kily8

Nie nadarmo je suverénne najdrahší hráč planéty

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Recoba Inter

atrapa na chlapa

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ADM

To by bol este stale Leo

Reagovat
Kucka

Hele máte ponětí, co přesně chce hrát Sylvinho s tím 5-3-2? Celej tým hraje šíleně hluboko, má problém přelézt půlku a jenom se čeká, až to Aouar nebo někdo prostrčí na Depaye? Proti PSG bez střely, s Lipskem dva góly po fatálech, dnes za první půli taky zero.

Reagovat
Godwinson

Ta sestava je úplný wtf. Podle mě sám neví. Tam to holt musí vzít někdo schopný, no.

Reagovat
Langi

Uz sem to psal pod ten luck v LM...v Lyonu se zas nevi kudy kam...tohle to jen dokazuje

Reagovat
Seydou Doumbia

Sylvinho už out. tým povede Gérald Baticle...jsem zvědav, jestli někoho dovedou...Lyon je schopný to sním odtrénovat do konce sezony

Reagovat
smazaný uživatel

No ak hociktorý tréner ide do zápasu s formáciou 5-3-2 , tak mi z toho vychádza jediné, že ide hrať betón a spolieha na brejky.

Reagovat
Pyroman

Berič Ten se pro góly od 80. min dál prostě narodil. Zasloužená výhra, Lyon kromě té šance před gólem naprosto zoufalej, s tímhle tam nemůže Sylvinho zůstat. Naopak teda klobouk dolů před Puelem, sestavu hodně riskl, ale vyšlo to.

Reagovat
Slavia10

Lyonu už začal chybět Genesio???

Reagovat
Godwinson

Tak teď už je vyhodit musí, no

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon s Marseille pěkný sešup.. Fandit zároveň United a Marseille, tak jsem zralý na infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte AC a Sparte...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky..

Reagovat
Langi

ASSE slavi, jak kdyby prave vyhrali titul...a Lyon ma stejne bodu jako tragicke Monaco

Reagovat
Recoba Inter

nicméně netřeba dodávat, že letos to pro ASSE jsou hodně důležité tři body...teď navíc po změně trenéra se cení dvojnásob

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, píšu Bakalářskou práci na téma: Vnímání technologie VAR fanoušky

pražských fotbalových týmů. Mohl bych vás poprosit o vyplnění mého dotazníku? Díky moc!

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/vnimani-technologie-var-fano/

Reagovat
Langi

Jinak koukám na sestřih a trochu se mi zdá, že ten Aouar v offsidu teda nebyl při tom neuznaném gólu na 0-1

Reagovat
Pyroman

Byl, docela o dost. Respektive z opakovaček, co ukazovali během zápasu, to tak vypadalo.

Reagovat
Kucka

Tak Sylvinho to má spočtené. Juninho zůstává, Baticle prozatímní trenér.

Reagovat
Gedofrey

Olympique Marseille nevyhrává a jedním z výhledových řešení bude nákup lednových posil. Trenér André Villas-Boas dostane hned několik nových tváří, prioritu představují pravý obránce, stoper a útočník. (abola.pt)

Největší průšvih mi teda přijde ta bezzubá záloha

Reagovat
Israha

Rongier to zvedne, až se lépe sehraje se zbytkem týmu. A návrat Payeta zvedne částečně i výkonnost Sansona. Stagnující Lopez a vyhaslý Strootman nicméně jsou problém.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele