9. kolo
05.10.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dijon připisuje druhou výhru v sezoně

Les Mustards dokázali navázat na zápas s Remeší a rázem mají slušnou šanci opustit setupové pásmo. Naopak Strasbourg k němu má po další porážce zase o něco blíže.

V obou klubech zřejmě už nedočkavě vyhlížejí reprezentační přestávku a věří, že se po ní obrátí věci k lepšímu. Jak uvedeno, o důvod víc se domnívat, že to tak opravdu bude, mají teď fotbalisté hájící barvy DFCO. Ve vzájemném duelu na Stade Gaston Gérard však začali lépe hosté. Alfred Gomis musel po uplynutí úvodní dvacetiminutovky čelit dvou nebezpečným pokusům.

Obstarali je Adrien Thomasson a Sanjin Prcić. Rozhodující moment přišel na pořad večera sedm minut před vypršením řádné hrací doby. Matz Sels sice nejprve skvěle zlikvidoval hlavičku Matheuse Pereiry, jenže na dorážku Stephyho Mavididiho byl krátký. I proto, že mu spoluhráči v obraně zrovna dvakrát nevypomohli - 1:0.

V každém případě jednadvacetiletý anglický forvard se může radovat ze svého prvního gólu v Ligue 1. Tím spíše, že přinesl tříbodový zisk. Nedlouho po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se mohl prosadit podruhé, kdyby mířil o něco přesněji. Dohromady bylo k vidění pouhých pět střel, které směřovaly mezi tři tyče.

O ty poslední dvě se postarali Dán Thomasson a vysoký Ludovic Ajorque. Alfred Gomis si však třetí čisté konto v sezoně sebrat nenechal. O další bude usilovat v Parc Olympique Lyonnais. Racing Strasbourg čeká další venkovní partie, tentokráte na Stade Vélodrome, přičemž tamní Olympique Marseille podává i letos nevyrovnané výkony.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele