9. kolo
06.10.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby Rhone-Alpes patří Saint-Étienne, v poslední minutě rozhodl Berić

Prestižní Derby Rhone-Alpes mezi Saint-Étienne a Lyonem skončilo nejtěsnější výhrou domácího celku a také nejlepší premiérou Clauda Puela. Nový kouč ASSE začal svoje působení u Les Verts tím nejlepším možným způsobem - výhrou v derby. To přitom rozhodl až v devadesáté minutě Robert Berić.

Saint-Étienne i Olympique Lyon se ve francouzské nejvyšší soutěži trápí a domácí už dokonce stihli vyměnit trenéra Ghislainta Printanta za Clauda Puela. Právě před derby to byla pikantní volba, neboť Puel v letech 2008-2011 Lyon coby hlavní kouč vedl. Derby bylo klíčové i pro trenéra Sylvinha, který se po další porážce dostává pod ještě větší tlak.

Atmosféra na stadionu Geoffroye Guicharda byla jako vždy skvělá a nasazení obou celků velké. První opravdová gólovka přišla po dvaceti minutách a na starosti jí měli domácí borci. Ryad Boudebouz zůstal ve vápně nikým nepovšimnut a po přihrávce z pravé strany napříč pokutovým územím tvrdě vypálil a Lopes skvělým zákrokem balón vytěsnil na tyč. O něco aktivnější domácí se dál snažili zaměstnávat defenzivu Lyonu, ale až do šaten si žádnou další šanci nevytvořili. Hra Lyonu byla především směrem dopředu hodně nevýrazná a kouč Sylvinho nemohl být ani tentokrát spokojen.

Více práce měl i ve druhém poločase Anthony Lopes a ránu Bouangy nadvakrát schoval do rukavic. Až po hodině hry se předvedl i Lyon a dokonce se mu podařilo vstřelit gól, který nebyl kvůli ofsajdu uznán. Houssem Aouar si nepohlídal hranici a jeho radost byla zbytečná. V 63. minutě pak měl Lopes dál plné ruce práce a střelu Bouangy na přední tyči vyrazil.

Zajímavá podívaná byla k vidění i v závěrečné čtvrthodině. Lyon měl nejprve možnost prostřednictvím Dembélého, ale jeho hlavičku Moulin zkrotil. Následně se Les Gones zranil Léo Dubois, ale jelikož už Sylvinho střídal, dohrával Lyon v oslabení. I přes tyto okolnosti mohli Les Gones brát tři body, kdyby Houssem Aouar proměnil samostatný postup na Moulina. Ze všech tří bodů se nakonec mohou radovat Les Verts. V poslední minutě zápasu odcentroval Boudebouz přesně na hlavu Roberta Beriće a Lopes do protipohybu neměl šanci zasáhnout. Saint-Étienne ovládlo Derby Rhone-Alpes a alespoň trochu zlepšilo svojí stávající pozici. Tu naopak opět zhoršuje Lyon.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
Pharrell

OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele