9. kolo
05.10.2019 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Montpellier překvapivě snadno vyzrál na Monaco

Na jihu Francie se určitě čekal vyrovnanější duel. Nicméně hotovo bylo v podstatě už při poločasovém hvizdu. Po dvou povedených kláních knížecí celek zkrátka zase neměl svůj den.

Jardimova skvadra přitom byla na Stade de la Mosson v úvodu aktivnější. Tiémoué Bakayoko se nejčastěji staral o to, aby balon zůstával na kopačkách hostujícího celku. V 8. minutě to však byl Gelson Martins, kdo posadil přesný míč na hlavu Islama Slimaniho, jenž pátý gól v aktuálním ročníku prozatím nepřidal.

V 15. minutě Alexandr Golovin rozehrál roh na Kamila Glika, jenž se musel sklonit před uměním Gerónima Rulliho. Ruský reprezentant si pak vyměnil balon s Fábregasem a moc nechybělo, aby poslal Monaco do vedení. A pak najednou udeřili domácí. Gaëtan Laborde zakončil rychlý brejk nadýchaným centrem před bránu, kde nikdo z obránců nestačil zareagovat na nabíhajícího Florenta Molleta, jenž tak mohl hlavou skórovat z bezprostřední blízkosti - 1:0.

Potom Andy Delort poslal na párek Glika a jen díky Benjaminu Lecomtemu, který ještě v minulé sezoně nastupoval za MHSC, zůstal mezi oběma kluby nejtěsnější brankový rozdíl. Jenže to se změnilo v minutě devětatřicáté. Na první hlavičku po rohovém kopu stihl monacký brankář ještě zareagovat, avšak u nechytatelné dorážky byl nejdříve ze všech Pedro Mendes - 2:0.

V 52. minutě mohl po Ben Yedderem rozehrané standardní situaci snížit Chilan Guillermo Maripán. Nestalo se, a tak byla znovu řada na Der Zakarianově týmu. V minutě šestapadesáté poslal Florent Mollet z pravého křídla výborný míč na zadní tyč do kapsy mezi gólmanem a obránci. Andy Delort svůj volej zvládl nasměrovat ideálně pod břevno, přestože kulatý předmět před ním ještě skočil - 3:0.

Tohle už vypadalo pro La Paillade hodně vesele. A nic na tom nezměnila ani 69. minuta, ve které se knížecí klub dočkal snížení zásluhou dvou nejlepších hráčů. Slimani sklepl pod sebe na Wissama Ben Yeddera, který si udělal prostor a následně elegantně přeloboval Rulliho - 3:1. Jakékoli další snahy o vyrovnání však rázně utnul nedisciplinovaný Golovin, když ostrým skluzem zastavil Labordeho.

Po druhé žluté kartě šlo Monaco do deseti a na ofenzivní choutky si mohlo nechat zajít chuť. A muž zápasu Florent Mollet? Ten si hned ve dvaaosmdesáté minutě vysloužil při svém střídání potlesk tribun. Po devětadvaceti letech tak MHSC doma přehrálo soupeře z nedalekého knížectví. V roce 1990 u toho jakožto střední obránce nechyběl sám Michel Der Zakarian, přičemž mezi jeho tehdejší spoluhráče patřil kupříkladu stále populární kolumbijský vlasáč Carlos Valderrama.

Montpellier okupuje se čtrnácti body šestou příčku a doufá, jak dopadne vzájemné klání mezi Rennes a Remeší. Právě ta bude za dva týdny soupeřem klubu ze Stade de la Mosson. Monaco zůstává s devítibodovým ziskem v dolní polovině tabulky a věří, že na Stade Louis II zvládne po reprezentační pauze porazit pro změnu Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book má asi duvod, proč je host favorit. Jít proti němu se v drtivé většině zápasu nevyplácí.

Reagovat
smazaný uživatel

Book , tos posral.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele